• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

BM-rättelse

  1. Som jag tidigare skrivit har jag sympatier för Black Muslims i USA.
  2. Detta inbjuder kanske till missförstånd, eftersom den mediale Malcolm X utåt kunnat framstå som en talesperson för BM. För denne eländige hatpredikant har jag idag minst av allt några sympatier – han är raka motsatsen till en bra förebild!
  3. Hans budskap till svarta att tycka-syn-om-sig-själva synd om sig själva stämmer inte med Black Muslims!
  4. https://janmilld.wordpress.com/2009/12/28/vit-skuld/
  5. Vad jag uppskattar hos Black Muslims är deras budskap till svarta att ta sig i kragen och stå på egna ben, vilket innefattar kamp mot narkotika-användning och våldsbrott.(slut på offertänkande och tycka-synd- om-sig-själv!)
  6. Malcolm X biter sig envetet fast  vid ett mest negativa i vitt agerande mot svarta, som ett vidigt sprängdåd i Birmingham, Alabama, vilket dödade svarta småbarn.
  7. Hans poäng där blev dock inte att de skyldiga skulle straffas. Nej, det inträffade skulle ge frisedel för svart våld mot vita – individer helt oskyliga till illdådet i Alabama. Logiken i Malcolm Xs agerande  blir att en ond cirkel av hat och våld bara fortsätter och växer, utan slut, med tusentals oskyldiga offer på båda sidor, med snävt utrymme för röster om försoning. Vägen ut ur en cirkel av hat o våld är inte desto mindre att förlåta o glömma, vara konstruktiv och gå vidare!(slut på offertänkande)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: