• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Fred eller krig?

  1. Är krig något negativt, som bör undvikas?
  2. Är världsfreden viktig?
  3. Inför Första Världskriget tågade soldaterna entusiastiskt mot fronten. Med sina då moderna vapen skulle de  «lära fienden en läxa». 
  4. Detta lyckades! – På båda sidor om fronten i både väst och öst lärdes läxor.Tillvaron i gyttjiga , kalla,våta och av råttor fyllda skyttegravar med ständiga explosioner, år efter år, verkade fostrande….Efter kriget hade parollen «ALDRIG MERA KRIG» en bred uppslutning över hela Europa. 
  5. Ändå kom även ett andra världskrig Ett tredje –  med kärnvapen och långväga vapenbärare  – kan alltsedan Kubakrisen1962 också vara på väg.
  6. Det finns här en föreställning om att det främst är politiker, som är krigiska. Att vanliga människor, och särskilt kvinnor, slår vakt om freden. 
  7. I själva verket är det precis tvärtom!  Tag bara exemplet med Donald Trump – den ojämförligt fredligaste av USA-presidenter på många, många decennier. Ändå ogillas han av de flesta svenskar, och särskilt starkt av kvinnor!  Somliga «snillen» oroas särskilt av att Trump är vän med Putin. Utan fiendskap mellan  Moskva och Washington känner man sig inte trygga…  Bah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: