• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

partiledardebatt i maj

Mina reflexioner blir två.

Två reflexioner från mig –

A.okultiverat.

Påfallande mycket pratade man i munnen på varandra(förvärrat av att debattledarna ofta avbröt debattörer, särskilt Ebba Bush, KD). Det ger dåligt föredöme, dessutom uppfattar man då inte vad som sägs

Tekniskt skulle detta lätt kunnat lösas, om mikrofonen är på bara för den som har ordet och att en grön lampa lyser vid dennes mikrofon.

B. Konstigt och beklämmande.

Ett dominerande ämne var kvinnomisshandel och hur detta kan motverkas.


Bakgrunden är att misshandel och mord på kvinnor i nära relationer förekommer i stor omfattning i Sverige
svårbegripligt och beklämmande!


Jimmie Åkesson menade att problemet är till stor del importerat, det finns en kraftig överrepresentationen av utomeuropeiska män bland förövarna – men mötte alls ingen förståelse för detta från övriga debattörer, de vill inte veta (ser vi bara till skolmiljön, så är det pojkar med sydlig bakgrund som trakasserar flickor och visar fel attityd mot kvinnliga lärare.

Inlärd «antirasism» gör kanske att svenska kvinnor är oförsiktiga och väljer en sydlig man som partner(där risken är större för övergrepp).

Nooshi Dadgostar, v-ledare, pekade på bosadsbristens betydelse i sammanhanget - hotade kvinnor måste ha någonstans att ta vägen, undan sina våldsamma män.(åter tangeras här den stora invandringen, som förvärrat bostadsbristen) Ebba Bush, kd,  menade att  våldsamma män ska hållas väl inlåsta, och länge, så att de inte mer kan hota, skrämma och skada. Samhället måste stå på offrets sida, inte förövarnas!

Än viktigaste är, menar jag, att alla pojkar tidigt och genomgående får lära sig en SUND MANSROLL,dvs att respektera och vörda kvinnor((som de mirakel de är!)ersätt skolans sexualundervisning med «fortplantning och samliv», där pojkarna får lära sig vikten av bra komplimanger, som kan göra flickor glada)

https://www.janmilld.se/film/genus.html

Påfallande mycket pratade man i munnen på varandra. Det ger dåligt föredöme, dessutom uppfattar man då inte vad som sägs

Tekniskt skulle detta lätt kunnat lösas, om mikrofonen är på bara för den som har ordet och att en grön lampa lyser vid dennes mikrofon.

A.svårbegripligt och bekämmande.

Ett dominerande ämne var kvinnomisshandel och hur detta kan motverkas.
Bakgrunden är att misshandel och mord på kvinnor i nära relationer förekommer i stor omfattning i Sverige – svårbegripligt och beklämmande!
Jimmei Åkesson menade att problemet är till stor del importerat, det fnns en kraftig överrepresentationen av utomeuropeiska män bland förövarna – men mötte alls ingen förståelse för detta från övriga debattörer, de villinte veta(ser vi bara till skolmiljön, så är det pojkar med sydlig bakgrund som trakasserar flickor och visar fel attityd mot kvinnliga lärare.Inlärd «antirasism» gör kanske att svenska kvinnor är oförsiktiga och väljer en sydlig man som partner(där risken är större för övergrepp).

Nooshi Dadgostar, v-ledare, pekade på bosadsbristens betydelse i sammanhanget - hotade kvinnor måste ha någonstans att ta vägen, undan sina våldsamma män.(åter tangeras här den stora invandringen,
https://www.youtube.com/watch?v=W7MiX708YAo som förvärrat bostadsbristen) 
Ebba Bush, KD,  menade att  våldsamma män ska hållas väl inlåsta, och länge, så att de inte mer kan hota, skrämma och skada. Samhället måste stå på offrets sida, inte förövarna!

Än viktigare är, menar jag, att alla pojkar tidigt och genomgående får lära sig en SUND MANSROLL,dvs att respektera och vörda kvinnor((som de mirakel de är!)ersätt skolans sexualundervisning med «fortplantning och samliv», där pojkarna får lära sig vikten av komplimanger, som kan göra flickor glada)

A.okultiverat.


Tekniskt skulle detta lätt kunnat lösas, om mikrofonen är på bara för den som har ordet och att en grön lampa lyser vid dennes mikrofon.

B.svårbegripligt och beklämmande

Ett dominerande ämne var kvinnomisshandel och hur detta kan motverkas.Bakgrunden är att misshandel och mord på kvinnor i nära relationer förekommer i stor omfattning – svårbegripligt och beklämmande!
Jimmi Åkesson pekade på att problemet är till stor del importerat, genom den kraftiga överrepresentationen av utomeuropeiska män bland förövarna – men mötte alls ingen förståelse för detta från övriga debattörer. (ser vi bara till skolmiljön, så är det pojkar med sydlig bakgrund som trakasserar flickor och visar fel attityd).

Nooshi Dadgostar, v-ledare, pekade på bostadsbristens betydelse i sammanhanget - hotade kvinnor måste ha någonstans att ta vägen, undan sina våldsamma män.
 Ebba Bush, KD,  menade att samhället måste stå på offrets sida, inte förövarnas - våldsamma män ska hållas väl inlåsta, och länge, såat de inte mer kan hota, skrämma och skada.

häromdagen hölls en ny partiledardebatt i TV.Än viktigare är, menar jag, att pojkar tidigt och genomgående får lära sig en SUND MANSROLL,dvs att respektera och vörda kvinnor, dessa mirakel!(ersätt skolans sexualundervisning med «fortplantning och samliv»)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: