• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Mansroller

Dominerande mansroller har stor betydelse för ett samhälles kvalitet.
Tyvärr finns det många dåliga mansroller.
Låt mig börja med en bra mansroll.
Den är att uppskatta och respektera kvinnor, att vilja alla kvinnor i Sverige väl, inte bara den 8 mars, utan varje dag på året.
Den vanligaste av dåliga mansroller historien igenom har väl varit att göra en kvinna med barn och sedan bara försvinna, fly sitt ansvar. Lämna kvinnan ensam med barnet  och barnet utan en far närvarande.
Vägg i vägg med den senare ligger Don Juan, som bland andra män kan väcka avund, men som minst av allt är en bra förebild – där handlar det ju om att systematiskt svika förtroenden.
Sedan har vi han som tror sig äga en kvinna och inte kan låta henne lämna honom – tror att det är högsta formen av kärlek – ”love you so – cannot let you go” – därav många kvinnomord.
Till sist har vi den lättkränkta jättebabyn. En förvuxen barnunge, som inte kan ta någon motgång, ej heller ett nej från en kvinna – därav ruskiga våldtäkter mm.
P.S. Mansroller handlar om nationalism. En god nationalist måste respektera alla kvinnor i Sverige och vilja dem väl, inte bara den 8 mars utan varje dag på året. Den som vill kvinnor väl måste dock motverka att politiken helt styrs av kvinnligt tänkande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: