• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Untouchables

Har vi i Sverige fått en ny form av adel? Ett frälse som står över lagen? Jag syftar på afghanska så kallade flyktingar som under lång tid har kunnat trakassera svenska kvinnor utan att samhället reagerar med konsekvensen att vi fått ett ökat antal våldtäkter eftersom dessa män inte lär sig att det finns gränser i Sverige.

Nu har dessa mäns agerande på nytt aktualiserats på grund av aggressivt beteende som den här gången drabbade den amerikanske artisten ASAP Rocky, med resultat att denne musiker häktats. Från amerikanskt håll har man krävt att Rocky ska kunda frigivas mot borgen. Den svenska regeringen har inte funnit att den kan ingripa i den juridiska sfären. Från amerikanskt håll tar man sig för pannan. Vad vår regering skulle kunna göra är att markera i frågan; ingen ytterligare afghansk invandring sker till Sverige innan de som finns här återvänt. Det vore en markering till USA om att vi  tar problemet på allvar och går det amerikanska kravet till mötes.

Tidigare var samtliga partier överens om att se kampen mot knark som en prioriterad fråga, inte minst för ungdomars skull.

Ett återutsändande av de afghaner vi har i Sverige till Afghanistan skulle kunna kombineras med att bekämpa knarkets spridning i Sverige och på så sätt rädda många ungdomar. Det vore även en markering att det inte är självklart för afghaner att komma till Sverige och bete sig hur som helst. Ett återsändande av afghanska knarkhandlare skulle vara mer verksamt än det armband som den förra rikspolischefen Dan Eliasson lanserade.

armband

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: