• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Vems intressen skyddas av staten?

Nu sitter Karl Hedin häktad? Varför? Jo, han har i ett telefonsamtal avlyssnat av polisen sagt att han skjutit en varg. Inget mordvapen återfunnet och inget varglik heller. Här kan man säga att polisen skjuter från höften – eller sig själv i foten. Det här påminner om behandlingen av en fårbonde i Dalsland för några år sedan. Han fängslades resolut och tvingades därigenom att lägga ner sin näringsverksamhet.

Fängelsevistelse har olika inverkan på individer beroende på om de har en yrkeskarriär eller kriminell karriär. För en hederlig medborgare blir en fängelsevistelse verkligen ett straff. Man kan också jämföra med t.ex. stureplansskjutningen när några lättkränkta ynglingar sköt skarpt med vapen mot en krog och dödade flera personer. Straffen för dessa mördare har knappast blivit lika kännbara som för fårbonden i Dalsland. Jag tror inte att det här ligger i linje med svenska folkets rättskänsla.

Läs mer här och här.

 

Ett svar

  1. Att Polisen upprätthåller lagen, enligt de direktiv de får från högre ort, är inget de ska klandras för.

    Intelligens är inte alltid medfött, men om Polisen hade haft intelligens, så hade de kanske kunnat luska ut lite mer, på andra vis, innan ett ev. gripande av en ev. skrytmåns i alla fall.

    Nu kan de enbart hoppas på ett officiellt erkännande och frivilligt framlagda bevis från den häktade, eller ev. ett skadeståndskrav från honom som skattebetalarna får betala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: