• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Något är skumt

När Stefan Löfven vägrar att avgå hänvisar han till att Socialdemokraterna blev det största partiet. Hur gick det till? Hur blev Socialdemokraterna det största partiet i riksdagsvalet 2018? Före valet inträffade mycket som borde ha gynnat SD. Terrordådet på Drottninggatan, bilbränder och mycket annat. Valprognoser pekade entydigt på att SD skulle bli större än S. Till bilden hör att internationella valobservatörer underkände det svenska valet. Till bilden hör också att Sverige har ett valsystem som underlättar valfusk. Det systemet borde ändras. I andra länder har man en gemensam valsedel för alla partier, där väljarna får kryssa för det parti man väljer. Valsedlar som skickas ut till alla väljare.

8 svar

 1. Den sista mätningen på 29% för SD måste ha satt skräck i etablissemanget. Tappet är onormalt stort och man kan nog inte utesluta org. fusk.

  • Det förefaller vara osannolikt att så många vallokaler som det handlar om utsatts för valfusk. Straffet för valfusk avskräcker. Det är särskilt allvarligt om det sker valfusk av funktionärer naturligtvis. 4 års fängelse kan drabba den som befinns skyldig, Det är viktigt att det statueras exempel när det sker. Vänta bara! Det kommer. Brottsbalken är tydlig.

 2. Socialdemokraterna gjorde trots allt sitt sämsta val sedan den allmänna rösträttens införande. Trögheten i den svenska väljarkåren, som är synnerligen enerverande för oss dissidenter, måste enligt min uppfattning förklaras med systematisk indoktrinering och utbredd okunnighet och bristande slutledningsförmåga i stora grupper.
  De opinionsinstitut som tidigare underskattat SD visade sig i år vara de mest träffsäkra.
  Vad AfS och andra utmanare beträffar så har man i vanlig ordning underskattat svårigheterna för ett nytt parti att ta sig in i riksdagen. Jag sa före valet till en annan veteran att om AfS lyckas få 1% så har de gjort en enorm prestation. Både han och jag röstade på SD i valet 1988 när partiet fick 1118 röster. Under hela 90-talet såg vi hela tiden medlemmar som inför varje val var helt övertygade om att SD skulle komma in i riksdagen och erfor den stora besvikelsen när så inte skedde. AfS hamnar tydligen på ungefär samma nivå som SD fick i valet 1998. Eter tio års verksamhet. Det är de första procenten som kostar blod, svett och tårar. Sedan brukar det lossna. Skam den som ger sig.

  • Varför valsamverkar inte nya/små partier och tar mandat redan första valet tillsammans, ex. genom Valamverkanspartiet? För mig är det ett stort mysterium.

   Här är makten, liksom. Tag den! – Nej tack, vi harvar hellre i decennier, liksom.

 3. Det är enkelt att säga tulipanaros, betydligt svårare att göra en. Om nu alla övriga registrerade partier utanför riksdagen skulle enas i en valsamverkan, hur nu det skulle gå till, så skulle det ändå saknas cirka 160 000 röster för att 4%-spärren skulle passeras. Detta beräknat utifrån det nu fastställda valresultatet 2018. Det krävs ungefär 260 000 röster för att komma över denna spärr.

  • Skillnaden är att väljarna då ser att småpartierna behandlar deras röst med respekt och seriositet, vilket skapar ett incitament att rösta på dem, et incitament som inte finns när småpartierna envisas med att komma under 4% varje val.

   (I övrigt rekommenderar jag dig att klicka på ”Svara” under min kommentar om du vill kommunicera något med mig, annars ser bara Milld och inte jag inte ditt svar i WordPress.)

 4. Jag tor som de sa på Radio Nordfront senast, att om det skett något valfusk som är organiserat i större omfattning så måste det ske med förtidsrösterna. Tydligen har ca 40% förtidsröstat denna gång, enligt vad det sa.

  Någon som vet hur dessa hanteras, hur de förvaras, och transporteras?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: