• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Reformera valsystemet

Vad är syftet med vårt valsystem? Är det att möjliggöra valfusk? Är det att försvåra för nya partier? I så fall har vi rätt valsystem, även om det är dyrt. Andra länder har andra valsystem med alla partier upptagna på samma valsedel, och väljarna behöver bara kryssa för det parti man föredrar.

2 svar

 1. Återigen är du försent ute Jan Milld denna gången sedan 1975 minst när den illegala regimen tog makten bakom ryggen på svenska folket!
  Det är bara till att bevittna Sveriges fria fall rakt ner i avgrunden!
  Ännu så länge har ingen lyckats att prata så det går inte ens Sara när hon var 90 år gammal!
  Där har du lite att grunna på! Men då är det försent!

  Hade, Lars Lindeberg

 2. Skulle ett val vara demokratiskt så borde inget parti ha gräddfil. Inget eller lika partistöd per antalet medlemmar, lika rätt till media-tid baserat på antalet medlemmar, samt enbart tomma valsedlar som folket själva fyllde i.

  Rösträkning borde videofilmas och läggas i publika arkiv, Människor borde ha tillåtelse att markera sina valsedlar med en egen hemlig symbol för att kunna se i efterhand att rösten verkligen räknades.

  4%-spärren borde skrotas helt som i Holland och människor borde kunna rösta mellan valen som i Schweiz, samt kunna återkalla representanter som inte representerade folket väl under mandatperioden som på Kuba.

  Men den som klagar borde heller inte rösta på ett parti som inte valsamverkar, ej heller inte rösta på ett parti som inte förespråkar mer inslag av direktdemokrati. Det är dubbelmoral. Rösta på Valsamverkanspartiet om meddela ditt parti om saken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: