• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ryssvänlig fredagsbio?

Nu har jag lagt ut fredagsbio 65, ”Syriens sak är vår!”

Den tar ställning mot USA:s agerande i Syrien.
Blir den därmed ”ryssvänlig”?

Och om så kan befinnas vara fallet –
har jag ett åtal framför mig?

Så här har inrikesminister Anders Ygeman nyligen uttalat sig till Sveriges Radio:

”Vi måste stärka vår förmåga när det gäller det psykologiska försvaret, vår möjlighet att identifiera påverkanskampanjer och försvara oss mot den.”

Regeringen har beslutat att Sverige ska gå med i ”Natos center för strategisk kommunikation”.

Eller är detta något som saknar relevans för mig som debattör med intresse för geopolitik och  svensk säkerhetspolitik? Är jag överdrivet misstänksam?

Ett inslag i statstelevisionens Aktuellt i onsdags gick i samma riktning. Det handlade om  Sverigedemokraterna och Ryssland. Partiets pålitlighet i sammanhanget var uppenbarligen ifrågasatt. Där förekom ordvändningar som ”ryssvänlig hållning”, ”rysk propaganda”, ”kopplingar”, ”kontakter” och ”konspirationsteorier”.

ryprop

Mina associationer går till vad s-ministern Schori deklarerade i riksdagen 1997: ”Främlingsfientligheten skall jagas och kriminaliseras”.

Är något motsvarande nu på väg för att lagstifta om ryssfientlighet i Sverige?

”Ryssvänligheten skall jagas och kriminaliseras” …?

Under långt tid har den ryssfientliga ensidigheten i svenska massmedia och från svenska politiker varit total. Nu verkar en ytterligare upptrappning ske i propagandan, för att göra det nästintill påbjudet för envar att instämma i denna russofobiska kör.

Så vad ska Nato-centret komma att säga om veckans fredagsbio?

Och vad kommer man att tycka om söndagens podradio från Blågula frågor, ”Osäker politik”?

fb65


Mer

https://peterharold.wordpress.com/2016/10/12/karnvapen-nedrustningen-gar-langsamt-usa-ovar-atomattack-mot-underjordiska-mal-och-nya-regimsprangare-pa-gang/

http://newsvoice.se/2016/10/02/massmedier-psykologiskt-krig-syrien/

https://asylkaos.wordpress.com/2016/09/29/rysshatet-slar-alla-rekord-etablissemanget-avslojar-sin-agenda/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2016/09/28/kriget-mot-kadaffi-skapade-flyktingkatastrofen/

http://newsvoice.se/2016/09/27/syriens-bild-av-vasts-proxykrig-mot-syrien/

http://www.vaken.se/varfor-allt-du-hort-om-aleppo-ar-fel/

http://www.bjornsoder.net./nato-narmande-orsakar-okad-hotbild-mot-sverige/

https://janmilld.wordpress.com/2015/12/01/russofobisk-sd-film/

http://samtiden.nu/26732/putin-ar-en-auktoritar-imperialist-och-kommunistkramare/

http://www.informationclearinghouse.info/article45403.htm

http://magasinetfilter.se/feature/trollfabriken/

USA:s nykolonialism är det största hotet mot världsfreden – del 3

USA:s nykolonialism är det största hotet mot världsfreden – del 4

 

USA:s nykolonialism är det största hotet mot världsfreden – del 5

7 svar

 1. Något som alltid stört mig under denna konflikt är att Västvärlden, med USA i spetsen, vill störta en sekulär statsbildning och därför samarbetat och spelat under täcket med islamistiska grupper. Hur föreställer man sig egentligen framtiden för kristna, druser och alaviter i en islamistisk sunnitisk stat? Har de överhuvudtaget reflekterat över saken?
  Syrien har under lång tid varit den stat i arabvärlden där den kristna minoriteten haft de bästa förhållandena. Men tydligen kan detta offras för en gaslednings skull eller vad det nu är för dunkla sinistra motiv som driver USA i denna fråga.

 2. Dr. Daniele Ganser über Öl-Pipelines und Krieg in Syrien

  Publicerades den 20 sep. 2016
  Um was geht es in Syrien? Die Antwort ist so simpel, dass man sich fragen muss, wie es den Massenmedien bisher gelingen konnte, die Bevölkerungen des Westens derart einzuseifen und zu verwirren, dass auch in Deutschland der unmittelbare Zusammenhang zwischen offenen Grenzen, Flüchtlingswellen, „Wir schaffen das“-Politik und dem Krieg in Syrien nicht gesehen wird.

  Dieses Interview mit dem Schweizer Historiker Dr. Daniele Ganser bringt die Fakten derart klar auf den Punkt, dass im Anschluss des Gesprächs jeder, wirklich jeder diese angeblich hochkomplexe Gemengelage kapiert hat.

  Im Kern geht es im Syrienkrieg um das größte Erdgasfeld der Welt, das sich im persischen Golf befindet. Dieses Feld anzubohren bringt wenig, solange das Gas nicht auf dem Weltmarkt verkauft werden kann. Ein Multi-Milliarden-Geschäft. Katar und Iran planen daher konkurrierende Pipelines, die beide durch Syrien führen. Als der syrische Präsident Bashar al-Assad sich für den Bau der iranischen Pipeline und damit gegen die der Kataris entschied, wurde in Übersee ein Regime-Change beschlossen.

 3. Som komplement till denna film rekommenderar jag följande bloggtext.

  USA:s nykolonialism är det största hotet mot världsfreden – del 3

 4. Alla länder som USA egenmäktigt tar sig rätten att gå in i är våran sak.

 5. […] Läs mer på Jan Millds blog […]

 6. Vi kan notera att tonläget mellan USA och Ryssland har höjts betydligt de senaste veckorna. Läste för några veckor sedan att Tyskland och Storbritannien planerar för en kommande samhällskollaps inom den närmaste framtiden och uppmanar sina befolkningar att ha mat, bränsle och vatten tillgängligt för minst en vecka.

  Vad som avses med denna eventuellt kommande samhällskollaps verkar ingen ha exakt kläm på. Men om det är så att man kalkylerar med en allvarlig väpnad konflikt mellan väst och Ryssland/Kina så lär en vecka inte räcka till på långa vägar. Hur ser det ut i Sverige?

  Vilken beredskap finns här för civilbefolkningen? Hur ser eventuella utrymningsplaner ut? Hur ska ett stort antal stadsbor inkvarteras ute på landsbygden i händelse av krig? Hur ser försörjningen av livsmedel, vatten och mediciner ut? Vad vet vi idag om hur vi ska agera och vad som förväntas av oss för att minimera skadorna av ett nytt storkrig?

  Förr fanns skriften ”Om kriget kommer” anslaget i varje portuppgång. Dåtidens telefonkatalog hade information om vad och hur man ska agera vid ett eventuellt krigsutbrott. I dag med internet är det svårt att få fram information om vad som gäller i min kommun, landsting och län. Vi har knappt kläm på var närmaste skyddsrum är beläget, om det ens finns sådana i nybyggda områden, eller i villa och radhusområden.

  Det ser ut som om det börjar bli hög tid att förbereda sig för det kommande storkriget och informationen är synnerligen påver och i många fall inte uppdaterad. Ingen som helst information finns på arbetsplatser skolor och eller i andra offentliga sammanhang.

  Jag har studerat min kommuns hemsida och där finns inga uppgifter om hur kommunen ska agera vid ett krigstillstånd. Man skriver på sin hemsida följande:

  ”Kommuner och landsting planerar idag för att hantera kriser istället för att ha beredskap för krig”.

  Vilket betyder i klartext, att det inte finns någon som helst planering i samhället närmast medborgarna i händelse av krig. Jag finner det synnerligen bekymmersamt när vi ser ut att närma oss ett mycket allvarligt i omvärlden.

  Så det blir att lita till sin egen fantasi och förmåga att planera för:

  1. Se till att snabbt kunna ordna ett eget färskvattenförråd.
  2. Se till att ha ett hyfsat stort förråd av kollodialt silver för vattenrening.
  3. Ha lager konserver av olika slag för att klara minst en månad.
  4. Gasol eller spritkök och bränsle till densamma.
  5. Batteri eller vevdriven dito, reservbatterier.
  6. Solcellsladdare för mobil, dator och laddbara batterier.
  7. Stearinljus, tändstickor och/eller oljelampor+bränsle.
  8. Filtar, täcken, mattor på golven, tjocka gardiner som hjälpisolering.
  9. Mediciner, plåster, sårtvätt, vitaminer och mineraler.
  10. Varma kläder, kängor mössor och halsdukar.

  Snacka med grannar i grannskapet om samordning av vissa förråd och hjälpinsatser. Ta reda på om och var eventuellt skyddsrum finns.
  Planera i förväg vart man eventuellt ska kunna ta vägen i händelse av att ens egen hemtrakt attackeras och förstörs. Har ni vänner och släkt i andra delar av landet som ni kanske kan fly till. Om möjligt ha flera alternativ öppna.

  Det ser ut som om samhället inte har för avsikt att ge oss någon vägledning i detta ämne. I alla fall inte efter en enkel sökning på nätet. Denna information borde finnas lätt tillgänglig på på varje kommuns hemsida. Stockholms Stads hemsida lämnar heller ingen som helst information om kriget kommer.

  Vi är helt klart helt utlämnade åt oss själva att faktiskt på allvar börja se över våra egna förråd och planera för en längre tids avbrott i el, tele, vatten, mat och medicinleveranserna. Frågan är om inte varje grannskap, beroende på struktur och byggnation behöver organiseras i fredstid att träda i funktion på allvar i en krigssituation. Det kan gälla information och även som trygghetskälla där grannskapet tillsammans hjälper varandra så gått det går.

  Om vi inte är mentalt inställda på och förberedda inför ett eventuellt krigsutbrott kommer våra chanser att överleva att minska drastiskt. Som sagt de mörka molnen ser ut att torna upp sig allt mer över oss men jag hoppas jag har fel.

 7. Prova att sök ”krig” på Länsstyrelsen i Stockholm och ni blir förbluffade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: