• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Nytt parti?

Arbetet med veckans bgfpod blev mer än vanligt dramatiskt.

Planen var först att ha svensk (o)säkerhetspolitik som tema.


Efter att ha lyssnat till intervjun med Gustav Kasselstrand hos Ingrid&Conrad stod dock klart att företräde denna gång skulle ges åt temat ”Nytt parti?”.

np2

Med detta tema gav det sig naturligt att även presentera ett angränsande projekt som vi kring bgfpod skissat på sedan en tid – ”Projekt ALTERNATIV”.

Innehållet på den webbsidan lär ge stoff för många kommande podsändningar. Kanske kan det efterhand utvecklas till något mer.


Senare under veckan kom så  Vavra Suks framträdande i SVT, med påföljande Wolodarski-uppsträckning i Aktuellt dagen därpå. För detta ville vi också ge plats i veckans bgfpod.

I sammanhanget framträder Henrik Arnstad och Jonathan Leman, experter på högerextremism och annat läbbigt.

pktrio

Några trådar från förra veckan fullföljs i bgfpod 8 – istofobin, nattväktarstaten och public service.

Ur avsnittet kring istofobi:

”Själva begreppet härleds ur å ena sidan rasist, fascist och nazist, å andra sidan islamofob och homofob. Men ytterligare ett frekvent tillmäle är ju antisemit.

Mer exakt har vi då att göra med inte bara istofober, utan istofobiter.

istofobit

Vad är då en ISTOFOBIT?

1. En istofobit gillar tillmälen
– använder hellre negativa epitet än anför argument.

2. En istofobit blandar samman bisak med huvudsak
– slänger gärna in bråte i en diskussion för att komma bort från sakfrågan.

3. En istofobit är mer fixerad vid yta, kopplingar och ords valörer,
– mindre vid faktiska konsekvenser av ett agerande.

4. En istofobit blandar lätt samman det önskvärda
med det möjliga eller det verkliga.

5. En istofobit är känslostyrd och kortsynt
– har kopplat bort sin hjärna.

6. En istofobit är mer angelägen om flockens gillande
än att hålla sig till sanningen.

7. En istofobit gör anspråk på av vara godare och ha högre moral än andra människor
– föraktar vanligt folk.

8. En istofobit är samtidigt extremt tolerant och extremt intolerant
– vill se brottslingar gå fria, men meningsmotståndare bestraffade.”

lata

20 svar

 1. Märklig kille den här Arnstad! Han ser nazister smygande i varje gathörn och lite överallt förutom då riktiga nazister som S-regeringen stödjer i Ukraina. Och det mest komiska är att nazisterna i Ukraina minsann är stolta för detta och gör absolut inget för att dölja sina förehavanden…tvärtom man lägger ner mycket tid på att posera, marschera med sina flaggor och symboler. Allt finns att se på youtube om man är intresserad! Detta, Henrik Arnstad ska du kanske upplysa din boss Löfven om, innan han skickar iväg mer av våra skattepengar till gangsterstyret i Ukraina.

 2. Problemen växer oss över huvudet!

 3. Istofobit tycks vara detsamma som en l djupt sjunken narcissist..

 4. Utmärkt podcast med fokus på ett nytt parti. Sverige behöver ett nytt parti och Kasselstrand skulle vara en utmärkt ledare. Dessutom har han som du påpekar redan prövats och har inga lik i garderoben som media kan gotta sig åt, då skulle det redan kommit fram. Det finns redan många unga som skulle kunna vara en del i detta men som då säger behövs också de som varit med länge för att ge den riktiga tyngden.

  Jag delar din uppfattning att det bör vara ett brett parti och höger och vänster är i grunden ännu en ”rökridå” som vi alls gått på. Politiken har i stort varit densamma.

  Palme och socialdemokratin är vi inte överens men jag ska studera detta lite närmare vid tillfälle och kan då komma att ändra uppfattning om detta. Det stämmer dock att under borgerliga regeringar har invandringen ökat mer och dessutom får de ta på sig bortskänkadet av alla vårdcentraler o.s.v. till ”risk” – kapitalisterna. Det är nog bara att konstatera att sossarna över tiden klarat regerandet bäst. Har dock svårt för Löntagarfonderna under Palme. Bildt och Reinfeldt var två stolpskott och styrs mer av det internationella kapitalet än sossarna, av tradition.

  Viktigast tycker jag din satsning på Alternativ för Sverige är. Vi behöver granska det som skett för att förstå men insikten måste sedan kanaliseras framåt och de punkter du listat, vilka jag ska granska noga senare, ser ut att vara mitt i prick, med undantag olika rösträttsålder för kvinnor och män som jag har väldigt svårt för.

  En fråga som spontant dyker upp är avvägningen mellan ett styra baserat på LAG och demokrati. Här tror jag att lagarna, en konstitution, tjänar oss väl, eftersom vi nu ser att en demokrati lätt kan ”kapas” genom att lura folket.

  Tack!!

  • Beträffande Palme så minns jag ett inslag på TV för många år sedan, 5-10 år efter mordet då Kjell-Olof Feldt intervjuades, han sa då att de hade haft en diskussion om valutaregleringarna, Erik Åsbrink, Kjell-Olof Feldt och Olof Palme. Åsbrink var vid den tiden statssekreterare på finansdepartementet och K-O Feldt var finansminister.

   Feldt och Åsbrink ville avreglera valutamarknaden och slopa valutaregleringarna och enligt K-O Feldt sa Palme ingenting, han var tyst. Det tror jag är en lögn. Jag tror Palme protesterade å det kraftigaste. Det skulle innebära att vi blev helt i händerna på finanssektorn. Palme vägrade att lyssna på det örat och ville fortsätta med vår ekonomi på våra egna villkor.

   Kreditmarknaden avreglerades i november 85 alltså tre månader före mordet på Palme. Avregleringen av valutamarknaden kom några år senare 1989. Dessutom kan det funnits fler frågor som de inte var överens om som vi inget vet om. Palme ville nog inte ge upp Sverige inför oligarkerna härjningar. Resultatet ser vi nu kristallklart.

   George Soros kunde efter en tid vilt spekulera mot kronan och sänkte då vår ekonomi helt. Utlåningskarusellen tog fart till astronomiska nivåer vi är på idag. Den dagen korthuset rasar då är vi helt kaputt.

   Vid den tiden det fattades en massa avregleringsbeslut hade vi besök av mängder med u-båtar i våra skärgårdar. Så medan oligarkernas handgångne män avreglerade våra finansiella instrument satt gemene man och glodde efter u-båtsperiskop. Så vi har hela tiden blivit lurade att titta åt annat håll medan oligarkerna förser sig och stjäl våra egendomar mitt framför oss.

   Palmes död var givetvis ekonomiskt betingat. Han stod i vägen för övertagandet av vår Riksbank och att sätta svenska folket i en rejäl skuldfälla. Nu sitter vi där och inser inte faran med att vi kommer att bli av med allt vi äger och har plus det dubbla.

  • Jag tror att det är bra med fler nya partier, men de får inte försvaga för oss Sverigevänliga. Vi har en odemokratisk 4%-spärr och odemokratisk ”jämkad uddatalsmetod” att ta hänsyn till.

   Därför har jag bjudit in AfS till Valsamverkanspartiet. Även SD är naturligtvis inbjudet precis som alla andra partier.

   Ja. Det är faktiskt Sverigevänligt med enhet i vårt svenska samhälle.

   Jag delar inte er uppfattning om att det är bra med breda partier. Höger och vänster, rent välfärdspolitiskt, är ingen ”rökridå” förutom på det vis som Sossarna bedrivit fulhandel och nyliberalism i maskopi med högern och den sionistiska Bilderberggruppen, alltsedan vår Sverigevänlige Olof Palme mördades, förmodligen av moderaten Anti Avsan, enligt journalisten Sven Anér och Per Kvist i Miljöpartiet, samt indirekt via Leif GW Persson som benämner honom ”Dekorimamannen”.

   Politiken hade garanterat inte varit samma om vi gått ur EUs fulhandel och haft en riktig nationell demokratisk socialism som vi hade under Olof Palme. Då hade det inte varit någon djävla skytteltrafik av det tiggeri som kapitalismen skapat heller.

   Hade vi även hjälpt andra länder till samma sak hade de heller inte tvingats fly de falerade stater som kapitalismen skapat.

 5. Susanne! Du är inte ensam om dessa erfarenheter från MAS i Malmö. Idag råder nästan alltid samma anarki och laglöshet på akutmottagningar lite över allt i landet, där vi har fått en övervägande del ”nysvenskar”.
  Hela släkten ska in på mottagningen och se till att sjukvården ”sköter sig”, för det existerar ingen annan som har en allvarligare sjukdom eller större skada än den egna familjemedlemmen och detta måste man se till att tvinga personalen att respektera och får man inte som man vill så finns det bara en sak – det är att ta till bråk, skrik och våld!!
  Är det frågan om konflikter mellan två invandrargrupper så fortsätter konflikten på akutmottagningen. Någon respekt eller värdighet beträffande uppträdande inför de sjuka och skadade som redan innan på avdelningen vet man inte vad det är.
  Det är bara att titta hur det går till efter t ex ett bombanfall eller en självmordsbombares anställda skador i ett samhälle i Mellanöstern – nyfikenheten hos de som inte berördes av attentatet är enorm och alla ska fram för att se vad som hänt och hur de skadade och döda ser ut när de dras fram. Att dessa nyfikna hindrar räddningspersonal att hjälpa till bryr man sig inte om. Detta syns inte minst när det är mer än 20 personer som trängs för att bära en enda bår med en skadad till en ambulans. Inte heller bryr man sig om att man på det sätt man bär eller transporterar en skadad förvärrar skadorna, bara det går fort nog att komma till akutmottagningen, en mottagning som då redan är proppfull av nyfikna och alla står i vägen och inte har där att göra.
  Nu ser vi samma avskyvärda ”kultur” och inhumana beteende växa allt mer i Sverige.

 6. Kasselstrand verkar bli en bra partiledare. Innan Kasselstrand blev petad så tyckte jag att när Jimmie avgår så borde Kasselstrand bli partiledaren. Hoppas han bildar nytt parti. Han är vältalig, smart och trevlig.

 7. Frågan är om det är ett nytt parti vi behöver? Är det möjligt att etablera ett nytt parti och arbeta upp densamma till nivåer som kan göra skillnad innan Sverige utvecklats till något vi inte längre kan känna igen.

  Tiden finns inte, utvecklingen har nog redan gått för långt för att kunna reverseras. Vi behöver nog mera en ny folkrörelse från botten som inser att våra ledare har sedan länge fört oss in på fel spår. Vi behöver utbildning, kurser som ger en annan bild av utvecklingen i Sverige, EU, USA och resten av världen.

  Ledningen för denna folkrörelse skulle mycket väl kunna vara Kasselstrand mf.l. Denna ledning måste i så fall vara fast förankrad och inte lyda under några demokratiska regler. Vi vet, och har sett det för många ggr hur antikrafter infiltrerar partier och föreningar med hjälp av demokratin.

  Vi vet att obskyra loger av olika valörer ingalunda styrs av någon demokrati utan med ett noggrant val av medlemmar som man först noga kontrollerat. Vi har inte råd att ägna oss åt rent spel i en ful värld, ska vi ha chansen att rädda det som räddas kan är tiden knapp och rent spel får läggas åt sidan.

  Ett nytt parti eller folkrörelses ledning måste redan från början vara synnerligen noga med att man inte får in femtekolonnare i leden. Det är den absolut viktigaste frågan för framtiden. Dessutom skall det finnas ett kontrollorgan som noga övervakar det som görs så att vi inte åter hamnar i kontrollerad opposition.

  Demokratin i västvärlden är en bluff, en chimär, ett illusionstrick som får oss att blint tro på att vi har olika alternativ att välja mellan. Det har vi inte, vi väljer samma sak med olika färg och partisymboler. Politiken som förs är till 95% lika och resterande 5% är ren kosmetika. Demokratin är ett verktyg för oligarkerna att infiltrera och ta över kommandot utan att synas. Hur det gått till förklaras bl.a. här:

  https://anthropocene.live/2016/09/27/usas-nykolonialism-ar-det-storsta-hotet-mot-varldsfreden-del-2/

  Läs gärna del 1 också.

  Vi behöver bara studera USA:s politiska karta lite grand så ser vi snart att det amerikanska folket är grundlurat. Federal Reserve är lika federal som Federal Express alltså privatägd. Hur kan en riksbank vara privatägd? Det saknar all rim och reson. USA har Council of Foregin Relations, Bilderberggruppen, Trilaterala gruppen, Romklubben mf.l. Dessa organisationer startades av just västoligarkerna i syfte att lobba och påverka politiker och den allmänna opinionen. Därtill äger man 80-90% av media, TV-kanaler, Tidningar, filmbolag, musikbolag och förlag, som fungerar som en gigantisk propagandamaskineri.

  Även i Sverige är vi nerlusade med olika organisationer som lobbar med full kraft mot politikerna och allmänhet. Vi har en fullkomligt oacceptabel ägarkoncentration i medievärlden, där Bonniers spelar huvudrollen. Eftersom dessa människor också kontrollerar de politiska partierna i Riksdagen så tar inte staten (konkurrensverket) sitt ansvar och förbjuder denna ägarkoncentration i medievärlden.

  Folket måste vakna ur sin Törnrosasömn och inse att vi styrs av en elit som inget hellre vill än att förstöra oss. Tecknen är tydliga titta och jämför hur det ser ut i Sverige och Europa nu och för 10, 30 50 år sedan. Om inte så är Sverige borta som nation och Konungarike för alltid.

  • Svårigheterna och problemen med en ny partibildning är uppenbara, men skulle man inte kunna stanna på halva vägen – och bara arbeta fram ett program?

   En diskussion kring ett sådant kunde vara ett värde i sig, tror jag.

   Svitjod2000 – hur ser du på de 12 punkter som tas upp här:
   http://projektalternativ.se/

   Något viktigt som där fattas?
   Något som borde ändras?

   • De tolv punkterna är en bra grund att spinna vidare på. För det första måste Sverige gå ur EU. Som läget är nu kan vi inte upprätthålla handelsförbindelser med de länder vi vill. EU sätter käppar i hjulen med sina handelssanktioner mot ex.vis Ryssland. Vi riskerar också att få ett handelsavtal på halsen mellan EU och USA, TTIP som än mer kommer att begränsa vår handlingsfrihet mot internationella storbolag.

    Vi måste vidare reglera ägarförhållandena i medievärlden. Det är inte ok att 80% av medierna ägs och kontrolleras av samma ägare. Ägandet av medier måste fördelas på fler oberoende företag och människor. Slopat presstöd självklart och SVT får helt enkelt koda sina sändningar så får var och en som vill abonnera på deras kanaler. Utom en kanal som skall hållas öppen och bryta alla andra kanaler för den händelse att livsviktig information behöver kablas ut.

    Sjukvården måste reformeras så att alternativmedicin blir möjligt att bedriva i Sverige. Skolmedicinen måste på så vis få konkurrens från andra aktörer och med en annan inriktning än det nu rådande. Patienterna måste kunna få välja vilken behandling och vård man vill ha. Idag måste man resa utomlands för att kunna få alternativ vård och det med pengar ur egen ficka. Alternativvård och skolmedicin skall därvidlag ha lika status.

    Jordbruksproduktionen måste öka inom landet så att vi kan bli självförsörjande på livsmedel. Det skall även det reformeras till att enbart ekologisk odling blir möjlig. Förbud mot GMO-grödor, konstgödsel, och giftbesprutning av åkrar och ängar. Genom växelbruk hålls jorden näringsrik och minimerar risken för skadeinsekter och andra angrepp.

    Vi vet att de metabola sjukdomarna i västvärlden fullkomligt exploderat under efterkrigstiden. Livsmedelsindustrin har alltmer tillfört socker och onyttiga fetter i våra livsmedel. Alla hel och halvfabrikat är av ondo. Övervikt är numera en folksjukdom som drabbar allt fler och allt yngre människor. Vi behöver ett omfattande omarbetning och omorganisering av Livsmedelsverket, och Socialstyrelsen så att de inte fungerar som megafoner åt Big Food och Big Pharma. Rekomendationer om livsmedel och näring måste anpassas till de nya rön som ligger för handen. Märk väl att det är samma ägare bakom båda BF och BP. Den ena tillhandahåller livsmedel vi blir sjuka av och den andra tillhandahåller kemikalier i form av medicin för att motverka matens dåliga kvalitet. På så vis tjänar man pengar två ggr på samma gång.

    Vår Riksbank skall återföras till finansdepartementet och att Riksbankens medlemskap i BIS (Bank of International Settlement) måste upphöra. Vi skall ha en självständig Riksbank som styrs av Riksdagen och inte av västoligarkerna i USA. Våra betalningsmedel skall vara direkt kopplat till guldet så att det aldrig råder någon tvekan om vilket värde pengarna har. Inflationen kan hållas i schack genom att öka eller minska på penningmängden vid olika konjunkturförhållanden. Fractional Banking skall förbjudas då den lockar till ökad utlåning och ökat risktagande. Stryp möjligheten att tjäna pengar på pengar. Arbete ska generera välstånd, inte tricksande med olika typer av värdepapper.

    Vi skall återuppbygga försvaret med återinförd värnplikt både för tjejer och killar. Vi skall vässa försvaret med nytt materiel och rejäl utbildning. Vi ska kunna försvara vårt territorium när helst det behövs. Kustbevakningen och tullen skall givetvis moderniseras och förstärkas. Polisväsendet är idag ett sorgebarn och måste snarast få en ny chef som är vuxen uppgiften att klara det hårda arbete som behövs för att polisen åter ska bli något att lita på.

    Politiker skall inte ha någon annan lön än för förlorad arbetsförtjänst. När man valts in i Riksdagen får man tjänstledigt så länge uppdraget varar. Den ersättning som utgår skall vara samma som för det arbete man haft innan. Tillägg för arbetstid utöver 8 timmar per dag kan utgå med ett schablonbelopp med 4 tim/arbetsdag.

    Det finns givetvis mer att lägga in men jag stannar där så länge.

   • Tack för värdefulla synpunkter!

    Det som gäller ekonomi, banker och pengasystem måste få hög prioritet. Noterar vad du där skriver:

    ”Vår Riksbank skall återföras till finansdepartementet och att Riksbankens medlemskap i BIS (Bank of International Settlement) måste upphöra. Vi skall ha en självständig Riksbank som styrs av Riksdagen och inte av västoligarkerna i USA. Våra betalningsmedel skall vara direkt kopplat till guldet så att det aldrig råder någon tvekan om vilket värde pengarna har. Inflationen kan hållas i schack genom att öka eller minska på penningmängden vid olika konjunkturförhållanden. Fractional Banking skall förbjudas då den lockar till ökad utlåning och ökat risktagande. Stryp möjligheten att tjäna pengar på pengar. Arbete ska generera välstånd, inte tricksande med olika typer av värdepapper.”

  • Bra synpunkter. Folk tror ofta man är paranoid när man tar upp saken om infiltration av femtekolonnare trots att det är en realitet.

   Man måste också komma ihåg att samhället är fullt med mindre mentalt bemedlade individer som gärna är med och bestämmer utan att förstå sin egen inkompetens. Dessa är på något vis ändå värre än femtekolonnare. En femtekolonnare avslöjar man oftast lätt och utesluter, men vad gör man med någon som bara är inkompetent att styra men ändå vill styra?

   För Sveriges väl bör partier därför inte styras interndemokratiskt, men bör ha en hård kärna, likt SD. Man kan visserligen använda enkäter för att se partimedlemmarnas åsikter och ta till sig kritik. Så kan ett parti hålla linjen, men demokrati ska vi ha på valdagen eller vid folkomröstningar som föregåtts av rättvisa deliberativa diskurser.

   Demokrati innebär f.ö. avskaffandet av lögnaktig fulmedia, eftersom folket måste basera sina åsikter på sanningsenlig nyhetsrapportering. Tack-o-lov ser det ljusare ut m.h.a. alternativ media via nätet.

   Vi ökar demokratin med fler fullgoda alternativ som valsamverkar mot odemokratisk 4%-spärr och mot odemokratisk ”jämkad uddatalsmetod” via Valsamverkanspartiet. Välkomna! Tack för att du medverkar till ett bättre Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: