• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Min gladaste midsommar

glad
Inför Brexitomröstningen slog jag vad med en kompis om resultatet. Han tippade att det skulle vara helt jämnt in i det sista, men att poströster slutligen skulle tippa över till 50,1% för att stanna. Själv tippade jag att det skulle bli 53% för att stanna kvar i EU.

Vi ”förlorade” alltså båda två, mest jag.  Aldrig har jag väl varit en gladare ”förlorare”…

Med ett ovanligt högt valdeltagande tog 52% av britterna ställning för ett EU-utträde.

Nu vill jag bara säga:

TACK, ENGLAND – tack, brittisk arbetarklass!

Ni fattade ett anständigt och förnuftigt beslut!

Ett beslut som inger hopp för oss i andra EU-länder, inte minst Sverige!

Brexit riktar sig mot en superstat av sovjetisk modell. En superstat som blivit till symbol för så mycket av en utveckling som går i fel riktning – avdemokratisering och korruption, orättvisor och övervakning, byråkrati och folkfientlighet.

Lyssna på t ex Margot Wallström som EU-kommissionär efter att irländarna hade röstat ”fel” – 6.30 in i denna film:

EU lanserades som ett ”fredsprojekt”, men i verkligheten har det ju fungerat på ett rakt motsatt sätt.

Så här skriver Lars Bern:

”EU har framställts och sålts in av eliten som ett fredsprojekt. Detta var en gång sant när det gällde frihandelsunionen. Den dag eliten slutade lyssna på folkviljan för att driva igenom sin odemokratiska superstat förvandlades projektet till raka motsatsen. Motsättningarna mellan Europas folk har skärpts…”

”Istället för att skapa ett fredligt Europa har vårt etablissemang desavouerat demokratin och i armkrok med NATO/USA:s militärindustriella komplex och börjat inringa och krigshetsa mot Ryssland, Europas kanske viktigaste land.

Fredsprojektet har totalhavererat.”

EU, med Dublinförordning och Schengen, skulle också reglera invandringen till Europa. Så var det meningen, så sades det. Även detta har som bekant totalhavererat. Och även här figurerar en svensk som EU-kommissionär, Cecilia Malmström.

För att kunna åstadkomma frihandel hade inget svenskt medlemskap i EU behövts. Redan innan Sverige gick med hade vi ett avtal om detta.  Vad EU här medverkat till är motsatsen, genom sina opåkallade sanktioner mot Ryssland.

Efter folkomröstningen i Storbritannien kommer förhoppningsvis fler EU-länder att hålla motsvarande omröstningar kring sitt EU-medlemskap

Så här skriver Nya Dagbladet:

”Det brittiska folkets NEJ till EU kan bli början på slutet för upplösningens tidevarv och inger hopp för mänsklighetens kamp mot en folk- och människofientlig elit vars agenda varit att riva hela den traditionella världen. De brott mot mänskliga rättigheter som denna elit gjort sig skyldig till saknar troligen motstycke i världshistorien.

Nu kan dock Brexit starta den kedjereaktion av mod som behövs för att frigöra fler européer ifrån EU och på allvar börja nedmonteringen av den monsterstat som utvecklats till allt annat än vad som Europas folk utlovats att den skulle bli.”

Svexit är vad vi nu bör arbeta för, samtidigt ska vi nog vara klara över att problemen för svensk del sitter djupare än detta medlemskap i EU.

När det begav sig sades ju att vi skulle gå med för att ”påverka”.

• Just det gjorde svenska politiker – och medverkade till att stoppa ”Safe Haven”, som skulle ha kunnat avvärja den migranttsunami som släpptes loss 2015.

• Likaså har Sveriges företrädare varit pådrivande i krigshets och för sanktioner.

De imbecilla, fega och ansvarslösa politiker som nu ”leder” Sverige måste bytas ut!

Kanske skulle just en Svexit-kampanj kunna bidraga till även där nödvändiga förändringar?


PS

För detta anförande av David Cameron väcker respekt. England har demokratisk tradition!


Mer

http://mikaelstyrman.blogspot.se/2016/06/sverige-eu-och-media.html

http://mikaelstyrman.blogspot.se/2016/06/ohederligt-av-svenska-media-om-brexit.html

http://marcusbirro.se/det-glomda-folket/

http://www.motpol.nu/oskorei/2016/06/24/brexit/

http://avpixlat.info/2016/06/28/brexit-ar-sexigt-och-kommer-inte-att-tvinga-er-att-kopa-samre-rodvin/

http://blueshift.nu/brexit-vann-glad-midsommar/

http://store.blogg.se/2016/june/bittra-reaktioner-lite-overallt.html

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2016/06/25/sveriges-ledarskap-ar-patologiskt-och-moraliskt-degenererat/

http://www.klarvaken.se/2016/06/24/demokratiforakt-och-domedagsprat-efter-brexit/

http://www.nyatider.nu/eu-etatisterna-fick-sig-en-nasbranna/

http://www.janmilld.se/film/eu.html

http://fnordspotting.blogspot.se/2016/06/brexit-blottar-eus-brist-pa.html

 

37 svar

 1. Det bästa som hänt Europa sen Hedenhös. Jag trodde det var kört i går kväll där alla trodde att Brexit skulle förlora. Denna dag bör gå till historien som Europas befrielsedag från bankmaffians ok. Lång kvar att gå men nu har första hörnet i EU-bygget rämnat.

  En extra Glad midsommar till er alla.

 2. JAN, delad glädje är dubbel glädje!!
  Nu ser jag fram emot Fredagsfilmen denna Midsommardag.

  • Dessvärre kan nästa fredagsbio dröja några veckor, men den kommer att handla om en polischef, ”SNÖMOSMANNEN”

   • Punkrockarn? Mannen som försvarar de som begår brott och struntar i brottsoffren. Den oduglingen klarar garanterat inte ett hederligt yrke. Inte heller hans chef duger något till i det sammanhanget.

   • Karpstryparn och hans kompis hade en hel del att säga om honom i deras nya podcast. Minns inte vilket avsnitt det var men hans namn ingick i titeln så det är inte så svårt att hitta.

 3. Glad Brexommar på er alla Sverigevänner 🙂

  • … ”En slank hand hit och en slank dit och en slank han ut ur EU!” Toppen resultat!!! Tror iofs inte att detta kommer leda till att britterna får lämna EU, iaf inte på ett mycket bra tag. Men det kommer säkert sätta grus i maskineriet för EU byråkrater. Och så är det ju vatten på kvarn för Swexit mfl. Bra att det inte var nått litet land som Danmark som tog första steget. Jag gissar dock på att Danskarna kan bli nästa folk som vill gå ur, dom har rätta virket för sånt!

 4. Glad midsommar Jan
  Tack för första halvan av året med intressant läsning
  Hälsningar från familjen

 5. Bara att hålla med i varje ord…som vanligt. .:-) och samtidigt gratulera de brittiska folken 🙂

 6. Det går en legitimitetskris genom Europa, och Amerika också för den delen, som genomsyrar och underminerar den bestående ordningen. Brexit är ett exempel på detta. I Sverige ser vi en legitimitetskris för etablissemangspolitiker och systemmedia. Något stort håller på att hända, gamla strukturer håller på att lösas upp. Förmodligen är det så att allt fler vanliga människor långsamt håller på att upptäcka att de blivit manipulerade och förda bakom ljuset. Det väcker naturligtvis en stor ilska som kommer att slå tillbaka mot de folkföraktande och manipulerande eliterna.

 7. Många politiska bedömare säger att folkomröstningen om EU i själva verket är en folkomröstning om invandringen. Motståndet mot invandringen är massivt i Storbritannien och miljoner britter hoppas stoppa inflödet av bidragsberoende utlänningar genom att lämna EU och återta kontrollen över landets gränser.
  Jag ser inget fel med det om det är så.

  Jag vill önska dig Jan och alla andra kloka som följer denna blogg, en fortsatt trevlig midsommar helg.

  P.S. Jag säger JA till Swexit.

 8. Brexit är den första positiva nyheten på evigheter. Förhoppningsvis innebär detta början på en upplösning av denna diktatur.

  Lars Bern har till hälften fel, när han skriver ”EU har framställts och sålts in av eliten som ett fredsprojekt”. Förvisso har projektet sålts in som ett fredsprojekt, men redan på planeringsstadiet, under de första decennierna av 1900-talet, var det en socialistisk superstat av sovjetmodell, som man avsåg. Den österrikiske greven Coudenhove-Kalergi – EU’s ideolog – var utomordentligt tydlig med detta i sin bok, Praktischer Idealismus , som gavs ut i mitten på 20-talet.

  Jag minns den extremt hysteriska retoriken, inför den svenska omröstningen om EU-medlemskap, på 1990-talet. Svenska näringslivsföreträdare gick med hull och hår på skönmålningen om strålande exportframgångar och ingen av dem iddes lyfta på förhänget för att ta reda på vad det egentligen handlade om. Till och med svenska kommunister och socialister gick på propagandan och förfasades av det hemska EU, som skulle stärka kapitalismen, varför de röstade nej – också de omedvetna om vad de sade nej till.

  Övriga svenskar lurade man med att alla importerade varor skulle bli billigare, framför allt maten – hur det blev med det vet alla, som handlar mat idag.

  Redan för etthundra år sedan planerades just det EU, som idag håller på att förstöra hela vår världsdel. Den fascistiska diktaturen och multikulturella sovjetstaten EU är i sig inte slutstationen. Den är bara ett led i förverkligandet av bankmaffians New World Order.

  • Man bör inte förglömma att Kalergi också blev finansierad av inga mindre än Warburg och Rothschild. Så ingenting händer av en slump. Kan inte bevisa det men det är ju möjligt att Kalergi skrev sina skrifter på uppdrag av Rothschild-patriarken.

 9. Förstår inte alla jubelrop.
  Som om de som har makten kommer lämna bort den?
  Tror faktiskt att Eliten har sådan kontroll och makt att Brexiit är en pyrhusseger.
  Bulls eye är att ta kontroll över pengasystemet och det kommer ingen att göra, för det finns inga utmanare, ej hellre något annat alternativ än deras egna.
  Håll i hatten, för det mesta pekar på kaos och söndring, för att Eliten ska komma med en lösning, en fred och ordning, som bygger på diktatur och tyranner.

  • Jubelropen består i att folkviljan äntligen fått visa vad den vill. Det är en stor seger i sig. Det råder samma stämning i många fler europeiska länder, så Brexit var snöbollen som kom i rullning. Självklart kommer bankmaffian att försöka göra livet surt för folket men jag är övertygad att britterna snart kommer på grön kvist igen. På samma sätt som Island kom ur sitt ekonomiska haveri för ca 8 år sedan.

  • Helt rätt! Jag såg Brexit sidans propagandafilm och slog över att det lät som kontrollerad opposition. Dom vill ha en ”new deal” för UK , precis som i Tyskland efter kriget, dvs låta staten låna pengar från privata banker för att investera i ekonomin. Hur som helst utan penningreform så kan dom vara utanför eller inom EU, det är skit samma. Men ett brexit ja har i ala fall satt en boll i rullning som kan leda till nytt mod och fler insikter.

 10. Nu väntar vi bara på att Trump skall inta det Vita Huset i USA.

 11. Framförallt skall vi tacka den brittiska arbetarklassen för detta resultat! Denna arbetar klass som stod för soldatmaterialet i två världskrig, och som fått bära bördorna för överklassen i UK. De har räddat Europa! Måtte vi nu ha politiker i Sverige, som kan bära vidare detta arv som resultatet av Brexit ger. De måste ha en Stålhandske på för att kunna göra upp med landsförrädarna i Sveriges Riksdag! Jag ser inte Jimmy Åkesson och Mattias Karlsson som personer som kan bära denna handske!

 12. Om det är någon som har lust att gräva:

 13. Bankoligarkerna kommer givetvis att göra allt de kan för att sabotera GB:s ekonomi framöver. Det som blir extra viktigt är att det slår mot arbetarklassen i första hand, de som haft litet ekonomiskt utrymme kommer sannolikt att få vidkännas ytterligare inskränkningar. Folket som röstade ”fel” skall straffas. Nu finns det några länder inom EU-sfären som står utanför, förvisso med handelsavtal med EU, Norge, Island och Schweiz. Dessa länder går ingalunda dåligt utan har en ok ekonomisk utveckling. Norge har dock drabbats av sjunkande världsmarknadspriser på olja och det har väl på sätt och vis drabbat britterna också.

  EU-byråkraterna kommer självklart att försöka sabotera GB:s möjligheter till handelsavtal och det skulle förvåna mig mycket om det avtalet i så fall blir lika som det som de övriga tre länderna har. Straff för att smita ligger nog närmast på dagordningen. Det är givetvis viktigt att se till att inte fler länder begär utträde för då är det kört för EU:s skrytbygge. Nu vill man istället bli av med GB fortast möjligt så att Brexit-debatten försvinner ur folks medvetande.

  Jag tror dock att det blir ett halvår med kräftgång för brittisk ekonomi men sen kommer den att repa sig snabbt efter att företagen och investerarna vant sig vid nyordningen, sen blir det som vanligt igen kanske till och med med ett ännu starkare pund än hittills. Och nu kan britterna börja idka handel med Ryssland igen och behöver sannolikt inga russin från EU-kakan.

 14. DET VAR EJ PLÅNBOKSRÖSTNING – TVÄRTOM!

 15. ”The prompt acceptance of the narrow referendum win should make you suspicious.
  Brexit is supposed to be a blow to the masonic Jew World Order.
  But all the usual suspects including the mass media supported it.

  What trick do the globalists have up their sleeve?”
  http://henrymakow.com/2016/06/brexit-what-is-the-globalist-game.html#sthash.xRHbdbau.dpuf

 16. Vart tog min kommentar om EU – Brezjnevdoktrinen vägen?

  • Ibland händer det att kommentaren försvinner när man trycker på publicera. Jag har råkat ut för det flera ggr vilket är ganska frustrerande när man kanske ägnat en tid åt att skriva. Vis av skadan(orna) så markerar jag texten, högerklickar och väljer kopiera. Sen klistrar jag in texten i ett tomt worddokument så kan man återanvända texten i fall att publiceringen bara försvinner. Det är inte Jan Millds fel utan beror sannolikt på en bugg i bloggprogrammet. Misstänker att det kan ske när två försöker publicera samtidigt, då försvinner den ena ut i cyberspace utan spår.

   Så kopiera texten innan publicering, försvinner texten så är det bara att klistra in och prova igen. (publicering=skicka kommentar)

 17. Brexit och dess första efterdyningar. En flygning med Brussels Airlines från Bromma till Bryssel fick flygmaskinen ett motorhaveri under färden.
  Citat från regeringsorganet Aftonbladet:

  ”Anna Hedh (S) var på väg till Bryssel med Brussels Airlines för de första brexitsamtalen. Efter en kvarts flygning hördes smällen.

  – Det var väldigt otäckt och många blev rädda, Det som var mest otäckt var att vi fortsatte att flyga 30 minuter efter smällen, berättar Anna Hedh för Östra Småland.”

  En politiker som Anna Hedh som skall vara våra företrädare i stora politiska sammanhang tycker märkligt nog att det var otäckt att flygplanet fortsatte att flyga i en hel halvtimme efter smällen i motorn.

  Hade det varit bättre att planet omgående störtat till marken?

  Hon borde istället tacka sin skapare för att planet överhuvudtaget fortfarande var manöverdugligt.

  Fast hon menade antagligen att piloterna borde landat kärran på stubben. Kruxet kan vara att det saknas flygplatser just på den sträckan. så hon får väl begära EU-bidrag för att bygga fler flygplatser i landet, hon sitter ju i smeten.

  Politiker är mer än lovligt korkade.

  • Det är en merit att vara korkad, om man ska bli politiker:)

   Kollade in finska nyheter i dag och såg detta inslag:

   Brexit påverkar också den österbottniska exporten.
   Pundets sjunkande värde påverkar på kort sikt de företag som exporterar till Storbritannien. KWH-koncernen exporterar Mirkas slipmaterial och vd Peter Höglund räknar med att exporten gör en förlust på en miljon euro i året på grund av brexit.
   – Just nu har vi sju procent sämre pris på våra varor. Vi gör en förlust på ungefär en miljon euro på årsbasis, säger Höglund.
   Den omedelbara effekten av pundets låga värde har man förebyggt genom valutaaffärer.
   – Mot pundet är vi helt trygga det här året, vi har säkrat alla intäkter. För nästa år har vi säkrat ungefär hälften av intäkterna och följande år 25 procent. Vi har gått ganska långt fram i tiden redan.
   Höglund nämner att KWH, som läget ser ut i dag, också ser en positiv effekt eftersom dollarn har förstärkts mot pundet.
   – Det är vår största marknad så det balanserar en hel del, säger Höglund.

   Jag kan bara beundra den finska sisun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: