• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

På väg vart?

chickenrace
Från min skoltid fick vi, som jag minns det,  lära oss om andra världskriget att:
• något sådant fick inte inträffa igen
• skulden till detta krig låg på Tyskland
• varje enskild individ i ett samhälle har ett ansvar, att reagera mot en utveckling i fel riktning.

Lika litet som man kan gömma sig bakom att bara ha ”lytt order”, lika litet har man rätt att blunda och bara passivt flyta med när grova brott förbereds.


Men vad är det som nu pågår?  

Det ligger på tre nivåer:

A. Neokonservativa krafter i väst agerar som hökar, driver på en utveckling mot ett tredje världskrig.

B. Ledande politiker i Sverige uppträder som papegojor, deras tal kunde lika gärna ha skrivits i Washington.

pap

C. Många svenskar tänker som höns, verkar inte ha begripit just någonting.

Då är vi tillbaka vid det som jag skrev om nyligen, ”russofobins kostnader”.  Ytterligare en kostnad som denna fobi kan medverka till är ett nytt världskrig.

Med det inte sagt att ens ledande neokonservativa i väst uttryckligen vill driva fram ett nytt världskrig. Kanske vill de bara pressa ryssarna, för att framtvinga en rysk underkastelse.

Illa nog om detta skulle lyckas. Än värre är att det ökar riskerna för ett storkrig,  genom misstag.

Konkret handlar det om:

1. Uppsägningen av ABM-avtalet och dess erkännande av terrorbalansen

2. Nya NATO-medlemmar och utplacering av missiler närmare ryska gränsen

3. Vapenutvecklingen, som också krymper förvarningstider vid angrepp

4. Ökad spänning, vilken samtidigt bidrar till ökad nervositet

5. Än mer satsningar på rustningar.

milutg

Till spänningen bidrar USA och NATO genom stora övningar invid den ryska gränsen, genom kuppen i Ukraina och genom utvecklingen i Syrien. Beträffande Syrien stöder USA i praktiken Alkajda-rebellerna i Al-Nusra-fronten och presidentkandidaten Hillary Clinton förordar en ”flygförbudszon”, som i Libyen 2011.


 nwo

Varför bedriver USA denna aggressiva politik?

Ett kort svar skulle kunna vara ”NWO”. New World Order.

Det pågår i väst en utveckling mot ökad kontroll av individen. Denna utveckling återspeglar en strävan hos makthavare och  yttrar sig i exempelvis:

skuldsättning och beroenden

mediepropaganda och mental styrning

splittring, otrygghet och motsättningar

ökad övervakning och kontroll av individer

kort och chips istället för kontanter

GMO-livsmedel och droger.

Detta projekt är globalt, det blir ofullgånget om det inte genomförs överallt, om det inte omfattar hela världen. Där får inte finnas några luckor och frizoner, som nu Ryssland. Inga konkurrerande maktcentra, kontrollen ska vara total. Världen ska vara unipolär, inte multipolär.

Allt tugg om Krimhalvön från Stefan Löfven och andra USA-papegojor är bara svepskäl. Oavsett vad Ryssland gör eller inte gör skulle denna västoffensiv rulla på.


Vad kan då bli resultatet av detta?

hiroshima

1.

En första möjlighet är att offensiven når sitt mål och att USA-NATO lyckas genomdriva en erövring av även Ryssland, genom en kupp som den i Ukraina eller genom att ryssarna s.a.s. slänger in handduken och kapitulerar.

natoryssland

2.

En andra möjlighet är att det utbryter ett kärnvapenkrig, genom ett tekniskt missöde eller att ena sidan gör ett överraskande angrepp, försöker sig på ett förstaslag.

Ett sådant krig kan i princip innebära:

a) antingen att ena sidan drabbas väsentligt mer än den andra

b) eller att båda sidor drabbas av en oöverskådlig förintelse.


Men varför försätta sig i en sådan situation?!

Varför riskera något så vansinnigt?!!!

stopmissil


Jag tycker inte att Sverige ska samverka med NATO.

Ej heller bör vi deltaga i sanktioner mot Ryssland.


Mer

https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/06/18/globalismen-framtidshopp-eller-hotet-mot-var-civilisation-del-1-bakgrund-och-syften/

https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/06/15/globalismen-framtidshopp-eller-hotet-mot-var-civilisation-forord/

https://anthropocene.live/2016/06/17/vastvarldens-forlorade-heder/

http://cornucopia.cornubot.se/2016/06/gigantisk-rysk-beredskapsovning.html

https://janmilld.wordpress.com/2014/04/12/okunnighet-ar-styrka/

https://janmilld.wordpress.com/2016/02/11/ska-vi-hata-ryssar/

https://janmilld.wordpress.com/2011/10/08/chicken-race/

https://janmilld.wordpress.com/2016/05/21/pa-kurs-mot-krig/

http://undermattans.blogspot.se/2014/04/militara-utgifter-i-varlden-ryssland.html

http://www.svensk-ryska.se/2016/06/nej-till-krig-med-ryssland.html

https://parnassen.wordpress.com/2015/09/20/vilka-stater-ligger-bakom-blodbaden-och-flyktingstrommarna/

28 svar

 1. USA-NATO kommer inte över gränsen, då slutar ell deras elektronok att fungera, vi får inte glömma vad som hände det amerikanska slagskeppet som blev obrukbart när en gammal SU-27á på nån km slog ut dess elektronik.

  • Javisst, det gällde den amerikanska jagaren USS Donald Cook i Svarta Havet våren 2014.

   För världsfredens skull får vi hoppas att Ryssland förmår behålla ett tekniskt försteg. Inga fler Hiroshima!

   • Har läst någonstans att det finns för mycket kobolt i värdens storstäder för att det inte kan användas atombomber på dessa, det skulle utlösa en spridning av radioaktivt kobolt runt hala klotet!

 2. Jag minns också vad vi fick lära oss i grundskolan på 1960-talet, ett nytt storkrig får inte ske igen. EU skapades ur askan efter WWII i flera steg för att nu anta proportioner ingen anade då. Vi har hela tiden invaggats i försäkringar att EU-bygget är ett fredsprojekt så att inga krig ska utkämpas på Europeisk mark.

  Lurendrejeri från början till slut. Vad det primärt handlade om var att bakbinda framförallt Tyskland från några vidare stormaktsambitioner. Denna ambition skall vara förbehållet bankmaffian i USA, alla andra skall hållas på mattan med alla medel. Ryssland tog en egen väg och måste nu tvingas in i fållan igen, precis som Tyskland en gång gjorde.

  Tyskland var då allierad med Japan och Italien vilket visade sig inte riktigt hålla måttet. Motståndarsidan var till slut för stark. Idag är Ryssland allierad med Kina möjligtvis även med Indien, Sydafrika och Brasilien i det s.k. BRICS-samarbetet+Iran.

  Det vi ser spelas upp för våra ögon är inget nytt i ett historiskt perspektiv, samma sak upprepar sig gång efter gång med lite andra förtecken. Tyvärr är de historiska kunskaperna ganska påvra och vi får sällan eller aldrig någon genomgripande analys om vad konflikterna egentligen handlar om. Det är mest ytligt svammel blandat med rena lögner och därför är det svårt att hitta den röda tråden i händelserna.

  Vi vet att NATO bullar upp till strid utmed Rysslands gränser där man kan komma åt, även från Norra Ishavet. Ryssland har haft fräckheten att återta Krim via en folkomröstning som västoligarkerna inte godkänt. Och det är just den frågan som Löven spinner på när han anser att EU måste bli starkare och att vi nu plötsligt måste med i NATO.

  Löven är en komplett nolla som inte ser den stora bilden över vad som försiggår, eller också gör han det men följer istället order från Washington. Bankmaffian håller inte bara på med att skapa ett massinvandringskaos här i Europa. man planerar även att göra Europa till ett veritabelt slagfält där Tyskland en gång för alla ska förintas tillsammans med övriga Europeiska länder som de facto har potential att protestera och sätta käppar i hjulen för globalisterna EU till trots.

  Västeuropa kommer att fungera som ett stort brohuvud när USA-maffian startat kriget, där all materiel och manskap skall fördelas ut att marschera mot öster för att inta Ryssland, Iran och Kina. USA har redan nu förhandlat sig fram till nya baser på Filippinerna, Sydkorea, Vietnam och i Japan. Detta under protester på några håll från lokalbefolkningen. Inringningen av Kina och Ryssland pågår för fullt och USA är uppenbarligen fast besluten av att försöka knäcka ryggen på de sista opponenterna mot globaliseringen.

  Så det den svenska Riksdagen håller på med går tvärt emot det som vi som barn fick lära oss i grundskolan på 1960-talet. Det är med stor sorg i hjärtat man ser hur våra makthavare, valda av oss, sviker sitt eget folk, vår kultur och våra traditioner.

  Som avslutning vill jag fråga en sak till er alla. Vad tror ni, är mordet på den brittiska labourpolitikern en false-flag operation för att smutskasta Brexit anhängarna? För egen del håller jag det för mycket troligt.

  • Beträffande mordet är det också min tanke. Mördaren skulle ha ropat ”Britain first!” Jag skulle vilja veta mer om den personen! Där kan det möjligen komma att klarna – efter att folkomröstningen är avklarad.

 3. ”skulden till detta krig låg på Tyskland”

  Januari 1962 kunde FRIA ORD meddela:

  Amerikanska historiker krossa krigslögnen
  ”Hitlers krigsansvar 1939 lika litet som kejsarens år 1914″
  Krigets orsaker och upphovsmän avslöjas i gigantisk verk, – Den världsberömde historieprofessorn Harry Elemer Barnes står som garant för det källkritiska forskningsresultatet.

  /…/ i dagarna presenteras ett arbete på 900 sidor av en av USA:s mest framstående historieforskare, professor David Hoggan.”

  ”Det yttersta ansvaret för utbrottet av det tysk-polska kriget låg hos Polen och England, och för utvidgningen av denna konflikt till ett europeiskt krig är England i första hand ansvarigt”
  Harry Elmer Barnes.

  http://barnesreview.org/

  Det påstås att när tyskarna lämnade Paris, förde de med sig arkivet från frimurarlogen Grand Orient de France, vilket fyllde 30 järnvägvagnar. Innehållande allt om frimurarnas göranden och planer.

  Dessa arkiv hamnade därefter i ryssarna händer. Då kan vi tänka oss att Rysslands president Putin har full kännedom om de amerikanska frimurarnas planer och den nya världsordningen.

  Dem amerikanske frimurarledaren Albert Pike gjorde i slutet av 1800-talet upp planer för världsherravälde genom tre världskrig och flera revolutioner. Av detta har första världskriget, ”ryska revolutionen” och andra världskriget redan ägt rum.

  Albert Pike skrev också i ett brev till en annan frimurare, Mazzini. Brevet finns arkiverat hos British Museum:

  ”’Vi skall släppa lös anarkister och ateister, vi skall skapa en stor social omstörtning med all skräck och fasa som följer en sådan, som en gång for alla skall göra klart och tydligt för nationerna effekten av ett gudlöst samhälle, vilket ar roten och ursprunget till grymhet och blodigt tumult. Detta kommer att tvinga mänskligheten att försvara sig över hela jorden emot en minoritet av världsrevolutionärer.
  Människor kommer att utrota dessa förstörare av en civiliserad värld. Världens befolkning kommer vid det laget att ha blivit berövad sin tro på kristendomen, och dessa människor, som blivit vana vid en religiös förankring, kommer att flyta omkring utan ledare och mål. Detta kommer att göra massorna öppna for något nytt, de kommer att söka efter en ny andlig kunskap utan att veta var de skall finna den. Det är då vi skall låta dem få veta den fulla sanningen, det rena ljuset genom en världsvid upplysning om den rena läran om Lucifer, som till slut skall komma fram inför alla människor. Detta kommer att skapa en allmän folkresning, vilket kan bli möjligt när en gång både kristendom och gudlösheten har blivit utrotade från denna jorden”.

  • Mycket intressant min vän. I 5 år har jag tagit mig tid att studera frågan angående NWO. En advokat boende i London gav mig en reflekton under en lunch. Min fråga var enkel. Varför agerar de flesta politiker i världen på samma sätt. Ett ord…Frankfurtskolan räckte för att se mönstret och händelseutvecklingen vi idag ser. Tack för info angående Grand Orient de France

 4. Hoppas verkligen att det är stake nog i den del av det brittiska folket som är för lämna sidan och inte låter detta mord påverka deras val. När man lyssnar på de Svenska EU parlamentarikerna så är det samma domedagspredikningar för vad som skall drabba britterna vid ett nej som det var i Sverige om vi skulle ha sagt nej i vår folkomröstning. Jag röstade nej till EU och senare till deras valuta. Jag har ALDRIG ångrat mig en sekund över mina val utan tvärt om jag styrks dagligen att mina beslut var helt RÄTT.

 5. Citatet av frimurarledaren Albert Pike finns även med i en artikel, som handlar om hur en svensk frikyrkopastor såg på de så kallade Sions Vises Protokoll.

  http://www.eaec-se.org/articles/Ermefjall/Kjell_Sjoberg_och_Sions_Aldstes_Protokoll.htm

 6. Den sista frågan kan jag besvara. Tänker helt enkelt på Georgia Guidestones där eliten skriver oss på näsan att världspopulationen måste minskas till 500 miljoner. Sedan finns ju även den skumma sajten Deagel. Enligt den kommer Sverige bara ha en befolkning på 4 miljoner så tidigt som 2025. Vilket betyder antingen folkmord eller folkfördrivningar en masse. Eller just världskrig. Jag tror det var Lena Holfve som hade hittat den sidan.

  OT. Killarna bakom Motgift har skapat sitt eget community för oss frihetsälskare. Som alternativ till Facebook. Det heter Our Own Place Is Here.

  https://www.oopih.net/

 7. Läste detta i dagens RUSSIA INSIDER;

  NATO HAR NU SKÄL ATT ANGRIPA RYSSLAND.
  Nato hävdar nu att eftersom ryska hackare har kopierat e-post från Hillary Clintons hemdator till det amerikanska utrikesdepartementet, så har denna åtgärd av någon i Ryssland dragit nytta av hennes privata meddelande och utgjort en rysk attack mot Förenta staterna. Om USA:s president förklarar att detta är en rysk invasion av USA, så skulle det utlösa Natos ömsesidiga försvarsklausul och kräva att alla NATO:s nationer ska förena sig med den amerikanska regeringen och gå i krig mot Ryssland.

  Dom skyller på Rysslan för att få till ett tredje världskrig, istället för att sätta dit stolpskottet till presidentkandidat. Skrämmande.

  Angående mordet på labourpolitkern Jo Cox och svaret till svitjod2000. Det känns som en false-flag operation.

  • NATO har, precis som du säger, deklarerat att artikel 5 i NATO:s stadgar kan komma att brukas i det fall Ryssland bedriver någon form av hackerattack mot någon av medlemsländerna. Analogt med det resonemanget har EU:s medlemsstater haft skäl att angripa USA flera ggr om under de senaste åren. Vi är kroniskt övervakade av NSA,CIA m.fl. och att EU och vår egen säkerhetsspaning går i dess ledband.

   Vem minns inte uppståndelsen när det avslöjades att Tysklands förbundskansler Angela Merkel fått sin mobil hackad av just USA, det hade i så fall varit skäl nog att ge USA besök av några missiler. Nu är det ju mycket svårt för oss att kunna värdera avslöjanden om hackerattacker och avancerat cyberspionage. Västmakterna har här skaffat sig ett verktyg, osynligt för allmänheten, att hävda att cyberattacker ägt rum. Man kan mycket väl bluffa sig till ett skäl att gå till angrepp utan att vi får några handfasta bevis. Bevis som förvisso kan konstrueras.

   NATO:s utspel ger som sagt vid handen att vi i Europa har haft och har skäl att militärt angripa USA flera ggr om. Men den smarta NATO-konstruktionen som påtvingats oss Européer är ju en hämsko för detta.

 8. Orlando-attacken känns även den som en falseflag op i den bemärkelsen att Donald Trump ser ut att kunna ta hem segern i det kommande presidentvalet. Trump har flera ggr givit uttryck över att han gärna ser ett militärt samarbete med Ryssland för att en gång för alla göra slut på terrorn i Mellanöstern.

  Att samarbeta med Ryssland skulle kunna innebära att Trump plockar upp en del Ryska idéer om att stärka familjen och säga nej till Prideparader och annan öppen HBTQ propaganda. Oligarkerna i väst vill givetvis inte se en dylik utveckling, det skulle stoppa globaliseringen för mycket lång tid framöver och skulle beröva dem det momentum de så omsorgsfull byggt upp sedan Sovjetunionens fall 1991.

  Jens Stoltenberg f.d. statsminister i Norge bl.a. under Breiviks härjningar i Oslo och den S-märkta kursgården på Utöja, som även den kan tillskrivas falseflag op. Norge har en betydligt större nationalkänsla vilket man bl.a. kan se på Norges nationaldag 17 maj. Jämför med Sverige så kan man konstatera detta faktum. Norrmännen har varit och är mer försiktig i migrationspolitiken än vad vi är i Sverige.

  Attacken som utfördes av, som man säger en ensam galning, med högerextrema kopplingar.(kopplingarna visade sig väldigt vaga i efterhand). Dock var det så att den Norska säkerhetspolisen hade, innan attacken ägt rum ett öga på vad han hade för sig. Man kände till att han inhandlat konstgödsel i Polen utan att själv ha bruk för det, till det man normalt har konstgödsel till. Möjligheten att förhindra attacken har funnits flera ggr om. Dessutom tog jakten och gripandet otroligt lång tid i brist på utrustning.

  Jag misstänker starkt att Breivik, en enstöring och lite udda värvades till en internationell grupp vi ännu ej vet något om, styrd av CIA för att utföra detta angrepp. När Breivik slutligen greps avgav han en fullödig rapport till poliserna om vilken grupp han tillhörde och att uppdraget var slutfört. Breivik har alltså levt i föreställningen om att han utfört ett viktigt uppdrag för någon, en för oss okänd grupp. Breivik har varit en perfekt uppdragstagare för detta ändamål, en enstöring, lite udda personlighetstyp utan någon egentlig umgängeskrets.

  Stoltenberg satt sannolikt inne med vetskap om detta långt i förväg och han hade sannolikt också godkänt att så skulle ske. Vem minns inte Stoltenbergs ord till sitt folk omedelbart efter händelsen. Han var mycket skicklig på att trösta och verka som en riktig ledare. Sannolikt inövat under lång tid i förväg.

  Detta dåd var riktat mot Norrmännens nationalkänsla, man ville visa vilka mörka krafter nationalister kan släppa loss. Man ville vrida opinionen från nationalistpartier för att istället anamma en mer svensk modell. Denna operation har av allt att döma misslyckats. Norrmännen har, tvärtom blivit än mer nationella än tidigare.

  Men Stoltenberg blev rikt belöna med tjänsten som NATOS chef och galjonsfigur. Just det faktum att Stoltenberg blev NATO-chef visar hur oligarkerna belönar de sina.

  Inför Brexit kan fler spektakulära saker inträffa för att skrämma britterna in i fållan.

  • ”Breivik har alltså levt i föreställningen om att han utfört ett viktigt uppdrag för någon, en för oss okänd grupp”.

   Intressant!

   Dessutom var nog Breivik inte ensam skytt på Utöya.

   • Han var definitivt inte ensam om planerande och införskaffandet av materiel och lokaler för detta dåd. Jag tror att han ingick i en grupp som skulle iscensätta denna attack. Han blev den nyttiga idioten som stolt poserade inför dådet i tron att han skulle nå vida berömmelse och rikedom. Han förstod aldrig att han blev grundlurad och utnyttjad för en sjuk sak. Det otäcka är att jag är säker på att Stoltenberg och chefen för säkerhetstjänsten och militären(NATO) kände till detta i förväg och avgivit sitt godkännande.

    Sannolikheten är rätt stor att fler gärningsmän deltog, om inte annat för att se till att Breivik inte skulle svika och för att ge honom moraliskt stöd.
    Dock var det Breivik som ensam fick ta på sig skulden och hans förklaringar om att han deltagit i en specialstyrka avfärdas som fria fantasier. Det är självklart lätt att göra då han som person är lite egen och som jag nämnt tidigare inte hade någon större bekantskapskrets, varför det då är mycket lätt att vifta bort hans förklaringar.

    Vi får se vad som framkommer om den person som är gripen för mordet på den brittiske politikern Jo Cox. En obehaglig sak som inträffat efter mordet var att pundet steg i förhållande till andra valutor, i en förhoppning om att opinionen inför folkomröstningen svänger till EU-anhängarnas fördel.

   • Kan han ha blivit rekryterad av Gladio i tron att han skulle få bli en av deras operativa agenter? Vad han inte förstod var att han blivit vald till patsy som Oswald.

  • Helt klart en falsk flagga när det finns de som glatt offrar sina ras/religions etc-fränder. Naturligtvis ska brittiska folket tycka synd om Ja-förespråkare … och rösta Ja …

   Hur många var det som gasades ihjäl i WWII – har summan nått 8 milj ännu?

  • Some readers have asked for my take on the Orlando Shooting.

   I don’t have one. Let’s see if together we can form a reasonable view.

   Let’s start with the basic first question. Before there can be a murder declared, there must be a body. Has anyone seen on TV or in newspapers pictures of dead bodies? Bodies should be readily available if the reports are correct that fifty people were killed and 50 or more were wounded and in hospital.

   I cannot bear the presstitute TV and print media. These are full-time propaganda organizations. Hopefully, some of you hold your nose and watch the news and can fill in the spaces. Has anything we have been told been confirmed by any real evidence?

   Initially, I saw a CNN newscast and a RT report. The reports were heavy with verbiage of blood being all over the place, but the only visual evidence offered were three people, supposedly injured, being helped, not by medics or first responders, but by ordinary folks. A couple of people were helping a guy with tattoos in place of a shirt, but there was no sign of blood. Several people were helping people in police uniforms to carry a person who they dumped in the back of a pickup truck, not in the cab. About 6 people were carrying a person stretched out prone (no stretcher) down a street.

   There was no blood and it looked like a crisis acting performance. Why prone? Is an injured person really able to keep his body stiff so that he can be carried along prone parallel to the ground? Where are they taking him? Is this just a camera walk-by? http://www.cnn.com/videos/us/2016/06/12/orlando-nightclub-shooting-witness-sot.cnn/video/playlists/orlando-nightclub-shooting/ What has become of the protocol that untrained people are not to attempt to help injured people? When police arrive at a scene, they usually run off bystanders, not recruit them to assist their activities or allow them to carry away the wounded and dead.

   http://www.paulcraigroberts.org/2016/06/13/orlando-shooting-paul-craig-roberts/

 9. Analys av en ISIS attack i närheten av Ramadi i Irak.
  http://historicoblog3.blogspot.com/2016/06/mourir-pour-le-califat-22le-raid-des.html
  ISIS veteraner från detta går fritt i Sverige. Det .. är … sanslöst

 10. Man med sprängämnen i bil, skulle genomföra terrorattentat åt CIA, men överlämnade sig till FBI då han insåg att han senate skulle bli mördad, som ”terroristen” i Orlando, Florida.
  http://henrymakow.com/2016/06/santa-monica-patsy-refused-to-.html

 11. ”Neokonservativa krafter i väst agerar som hökar… Ledande politiker i Sverige uppträder som papegojor… Många svenskar tänker som höns”

  😀

  Bird is the word.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: