• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Hand-skakigt


Frågan om handskakning som ett sätt att hälsa i Sverige fick ju ny aktualitet genom miljöpartisten och muslimen/islamisten Yasri Khan, efter att denne vägrat ta en kvinnlig journalist i hand. Reaktionen blev skarp, så till den grad att statsminister Stefan Löfven i riksdagens talarstol slog fast: ”I Sverige hälsar vi på varandra. Man tar både kvinnor och män i handen!”

Jag undrar om statsministern vid detta tillfälle kände till, att arbetsgivare i Sverige har dömts till skadestånd för att de inte anställt personer som vägrar hälsa genom att ta kvinnor i hand.

omskoln1

Och jag undrar om han såg det SVT-program ”Debatt” år 2008, där författaren Carl Hamilton förlöjligades och förnedrades , därför att han spontant reagerat mot att tre muslimska/islamistiska unga damer, utsända av SVT, vägrat skaka hand med honom när de sökt upp honom för en intervju.

Från mig blev det en liten film, f.ö. en av de 20-tal som SVT lyckades rensa bort från Youtube.

Filmen, som heter ”Omskolning”, lades sedan ut på Daily Motion. Eftersom där varit tekniska problem har jag nu istället lagt ut filmen  på denna adress:
https://vimeo.com/164456629

Uppenbart är att det hela redan från början var en provokation, riktad mot Carl Hamilton. När SVT  ”fick napp”, genom ett gräl där Hamilton uttalade ordet ”jordhåla”, tog SVT tillfället tillvara: Det blev en grov  ”kölhalning” i  rikstelevisionen, under ledning av Janne Josefsson.

omskoln2

Undrar just vad kommentaren skulle ha blivit från Stefan Löfven, om han vid det tillfället hade varit statsminister!

Skulle det i riksdagen ha kunnat låta: ”I Sverige hälsar vi på varandra. Både kvinnor och män tar varandra i handen!”

Påfallande är med andra ord skillnaden mellan hur det lät då för åtta år sedan och nu efter Yasri Khans hälsningsproblem.

Vad kan förklara den skillnaden?

En gemensam nämnare är ju att ”skurken” i båda fall är män, medan ”offret” i båda fallen är kvinnor. I Khans fall är kvinnan ifråga dessutom journalist.

Detta räcker dock inte som förklaring.

omskoln3

Det finns ett fall från 2013, där ”skurken” var en kvinnlig arbetsledare och ”offret” en muslimsk man.  Frågan till henne från programledaren blev: ”Varför var det så viktigt för dig,  att han skulle ta dig i hand?”

Också här blev det alltså ett inslag  i SVT:s ”Debatt”, och med samma inriktning som 2008. Även om tonen denna gång nog blev mer dämpad.

Yasri Khan figurerar likaså i veckans fredagsbio, även om denna huvudsakligen intresserar sig för Mehmet Kaplan:

En förklaring till skillnaden  i reaktion 2008 och 2013 mot 2016 kan ligga också i att vid det senare tillfället var massmedia redan ”på spåret” genom fallet Kaplan och ett antal år av miljöpartistiska stolligheter i regeringsställning.  Situationen hade s.a.s. hunnit mogna.


Avslutningsvis – min egen position?

I sig är väl hälsandet ingen stor sak, men här och nu blir ju detta en viktig symbolfråga. I förlängningen av många små steg av anpassning och eftergifter ligger en djupare samhällsomvandling, med betydelse för vår vardagliga trygghet.

Yasri Khan vill undvika kroppslig kontakt med svenska kvinnor,  då det för honom blir alltför ”intimt”. I förlängningen representerar han ändå utveckling, där det blir just mycket av kroppskontakter för svenska kvinnor – alltför intima och helt oönskade kontakter.

Den pågående fjärrinvandringen måste stoppas!

invstopp


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2016/04/21/kaplan-pa-kopet/

https://janmilld.wordpress.com/2016/03/15/wtc-och-sanningen/


https://morklaggning.wordpress.com/2016/05/01/om-betydelsen-av-att-skaka-en-kvinnas-hand

http://www.svd.se/folj-fragestunden-med-stefan-lofven

http://www.dn.se/nyheter/politik/far-vagra-ta-i-hand-skyddas-av-lagen/

http://experimentlandet.blogg.se/2016/may/donmehjuden-mehmet-kaplan.html

https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/04/22/om-muslimer-och-att-aga-sin-bostad/

Yasri Khan och det islamistiska upproret i Thailand

21 svar

 1. Skaka tass MED kvinnor det går inte, men att skaka task I flickor och kvinnor det går, och då går det.

  • Jag hänger på din klockrena kommentar xmaverickx.

   Varför muslimer inte skakar hand med det motsatta könet enligt IslamGuiden.com: Tyvärr finns det stora missförstånd bland människor om varför muslimer inte tar i hand vid ett läkarbesök samt vid andra liknande situationer. Jag har flera gånger hört att personer blivit förorättade och sagt att muslimska män anser att kvinnor är ”smutsiga”. Om det här är sant så skulle man också kunna påstå att även muslimska kvinnor anser att ”män” är smutsiga för de brukar inte heller ta i hand vid sådana situationer. Dessa påståenden är helt grundlösa och felaktiga. Jag hoppas att vi nu kan sprida den rätta tolkningen av muslimernas regler.
   Regeln grundar sig på Koranen som säger att vi inte ens ska komma nära utomäktenskaplig intimitet. Ordet i Koranen är ”zinaa” vilket översättas med otukt. Koranen säger också att män och kvinnor ska sänka sina blickar och inte stirra på varandra d.v.s. inte stirra på någon som inte är nära familj eller ens äkta hälft:”de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv”

   Det övergår mitt förstånd hur det kan vara otukt(otilåtet sexuellt umgänge) om man tar i hand och hälsar på en kvinna.
   Det går jävligt bra att våldta någon om man sänker blicken och inte rör vid offrets händer. Jag säger bara, FY FAN.

 2. Media och politik har ”tvingats” att efterlikna den framgångsrika SD strategin/politiken. Skulle de fortsätta som innan skulle SD ha egen majoritet redan nästa val…det tror jag är anledningen. Ett parti som SD där toppositionerna innehas av sionister eller som du Jan brukar kalla dem ”agendajudar” …ett sådant parti är farligt även för sionisterna eftersom internationalister försöker styra ett parti av gräsrötter som är patrioter och nationalister..! När dessa inser att vad ledningen gör ”SD-politiken” och vad de har mandat att göra i riksdagen inte stämmer överens då kommer partiet att rensas nerifrån och upp..det är det sista sionisterna vill.

  För då skulle ett renodlat nationalistiskt parti ha makten i landet…då skulle repatriering av muslimer kunna inledas..men även ett ifrågasättande av agendajudarnas inblandning kommer att ske tror jag.

  Jag vet inte HUR långt det svenska folket har tänkt men det kan inte vara speciellt långt ännu..eftersom de tillåter främmande makt att styra över inhemska beslut…kanske en dag att de verkligen vaknar och förstår och det skulle inte vara en dag försent.

  Jag minns hur jag själv vaknade upp…men det tog verkligen många timmar av läsning och efterforskningar..rentav år…!

  Jag minns också hur jag länge velade fram och tillbaka..jag ville inte tro att jag hade blivit förd bakom ljuset och att ondskan bakom är så monumental. De som just nu kontrollerar världen bryr sig inte ett jota om människoliv…det är snarare så att de beter sig som vampyrer som får kraft och liv från mänskligt lidande och död.

 3. Hittade den här artikeln i Sydsvenskan och den är publicerad 25 september 2009 19.38 · Uppdaterad 26 september 2009 06.00: Idriz Karaman är imam i Bosniakiska moskén i Malmö och huvudimam för Sveriges tiotusen bosniska muslimer. Han respekterar muslimer som hänvisar till islam när de inte vill skaka hand med det motsatta könet eller bära heltäckande slöja. Men i Idriz Karamans ögon handlar sedvänjorna mer om kultur än om religion.
  – I Koranen finns inget förbud mot handskakning. Från berättelserna om profetens liv kan man förstå att han rekommenderade kvinnan att inte vara ensam och inte ha fysiska kontakter med andra män. Men det var en annan tid.
  Nästan alla medlemmar i hans egen församling skakar hand med både kvinnor och män, säger Karaman. Han vet flera kvinnliga muslimer som tar illa vid sig när män inte vill skaka hand med dem.
  – Man ser direkt på kvinnans ögon. Hon känner sig mindre värd.
  Idriz Karaman tycker att vägran att skaka hand laddar en annars vardaglig situation med sexualitet.
  – Allt handlar om det sexuella. Men ingen kvinna som hälsar på någon i vardagen tänker på sånt. Man kan kramas också utan att det är något sexuellt i det.
  Inte heller finns det något påbud i Koranen om att skyla sitt ansikte, enligt Idriz Karaman.
  – Inte så vitt jag kan förstå. Och jag förstår Koranen ganska bra.

 4. Regeringen Löven är som en vindflöjel, byter riktning i takt med hur det blåser. Men det beror i hög grad på VEM som blåser. Denna Löven-ministär saknar kompass, en röd tråd i sitt arbetet. I höstas välkomnade Löven alla som ville komma hit och lät kaxigt meddela att hans Europa minsann var gränslöst och utan murar. Någon eller ett par månader senare lät han införa gränskontroller.

  När DO under en lång rad år dömt ut stora skadestånd till förfördelade muslimer som vägrar att hälsa genom att skaka hand då var Löven tyst som muren. Nu plötsligt går det att ta bladet från munnen när en kvinnlig journalist på judeägda TV4 blir drabbad av muslimsk vägran att skaka hand.

  För det första ska man ha klart för sig att hälsa genom att skaka hand, och med just höger hand är för att visa att man är fredligt inställd och att man inte har något vapen i sin hand. Att vägra skaka hand tyder på fientlighet, i vart fall i vår kultur, genom att dölja sin hand. Det kan vara ok i vissa fall som exempelvis på sjukhus med smittorisker. Men i övrigt i samhället är det ohövligt eller rent av fientligt att vägra hälsa på det motsatta könet.

  Vår uppfostran säger oss att ta seden dit vi kommer. Det är få av oss med den svenska kulturen i ryggen som med berått mod skulle bryta mot den seden. Vi gör det som förväntas av oss när vi rör oss i främmande kulturer och vi har rätt att kräva av de som väljer att komma hit att göra detsamma. Det handlar om att visa respekt för det folk som man är gäst hos.

  Nu kräver det muslimska samfundet det rakt motsatta. Det är vi som ska visa respekt mot dem. Det blir vi svenskar som plötsligt måste finna oss i att andra bryter mot våra seder och bruk i simhallar, på bibliotek, i kollektivtrafiken och nu i politiken. Man bryter inte bara mot våra kulturella värderingar man bryter helt ogenerat mot vår lagstiftning också.

  Dock gick Kaplan ett myrsteg för långt, kritik mot Israel. Det fick hydran att reagera med missnöje. Löven reagerade direkt och Kaplan fick avgå. Avgå, utan att förlora ett uns av sitt politiska förtroende bland sina kollegor. De åsikter Kaplan visar genom sitt agerande är säkert norm för många muslimer och visar nog endast toppen på isberget. Vi ska nog räkna med att det ser betydligt värre ut i verkligheten.

  Att MP är ett extremparti det har vi vetat under lång tid. Deras politik visar med all önskvärd tydlighet på just detta. Tillsammans med Moderaterna och Centern får man nog säga att de är extrema. MP har inte längre något med miljö att göra.

  MP:s gröna image drar till sig islamister, som flugor till dynga, då grönt är islams färg. Centern har inget att göra med landsbygden eller lantbrukarnas situation att göra längre. Här kunde Centern drivit en linje att motsätta sig sanktionerna mot Ryssland vilket har fått många bönder att slå igen. Moderaterna har sedan länge övergivit Sverige dess försvar och polisfrågor. Även M har övergivit sin konservativa ideologi och springer nu i samma fåra som MP. Soc.dem. har övergivit sina arbetare och tjänstemän i sin, tillsammans med övriga partier, iver att legitimera den av oligarkerna påbjudna mångkulturen.

  Vi har i flera sammanhang kunnat se denna Barbara Spectre som ledigt visar upp sig med islamister och andra odemokratiska rörelser. Som den judinna hon är faller pusselbitarna på plats och hon säger själv vilka som styr införandet av mångkultur i Europa. Det hon inte nämner är däremot VARFÖR det är så viktigt att mångkulturisera Europa medan Israel gör motsatsen för egen del.

  Jag håller med Janne, det enda Kaplan har rätt i så är det kritiken av Israel, det var det och inget annat som fällde honom.

  • Bra analyserat och väl skrivet, svitjod2000!

  • Israelernas flagga tycks avslöja vad det handlar om. I motsättningarna mellan andra folk kan de sko sig och gynna sitt eget folk. De kunde inta ”det förlovade landet” genom att andra folkgrupper bekämpade varann. Flaggan består av två motstående trianglar.

   Det finns givetvis en anledning att inte skaka tass också, ex. smittspridning. Buddhister hälsar oftast med bugning i de fall de inte umgås med västerlänningar.

   Samtidigt kan man ofta se muslimska män hålla handen eller stå tjugo centimeter från varann och bräka på arabiska så att de skvätter saliv in i varandras munnar.

   • Beträffande Buddhister och deras hälsningssätt så gäller det du beskriver endast munkar och nunnor då de hälsar på varandra eller med allmänheten. Buddhister i allmänhet hälsar som är brukligt i den kulturella omgivning de befinner sig, som regel med att skaka hand.

   • He he he. Kan alltså bero på mitt rakade huvud och min enkla klädsel att jag blir hälsad på som en munk. 🙂 …och sedan helt enkelt hälsar på alla vidare som en munk och då hälsar de artigt tillbaka såsom man hälsar på en munk. Kul insikt. 🙂

   • Tenzin Gyatso, den nuvarande Dalai lama, den högste religiöse ledaren inom tibetanska buddhismen(se bild nedan). Jag skulle vilja se någon av de högste religiöse ledarna inom islam göra detta. http://www.dalailama.com/assets/media/news/2013-04-12-Fribourg-N01.jpg

  • Om man skulle göra en”brottsutredning”angående dom senaste årens invandring, skulle jag börja med en förundersökning av staten Israel. Vi vet redan att Israel är involverade i hemliga operationer och icke – konventionell krigföring i samarbete med USA och NATO. I en av dom hemliga oerationerna ingår denna massinvandring till Europa för att utöka sin landsgräns till att bli”The promised land”(se kartan här nedan). Om jag skulle vara förundersökningsledare(åklagare) så skulle jag åtala staten Israel och dess sionistregim, USA, NATO och Turkiet för folkmord. https://globalpoliticalanalysis.files.wordpress.com/2015/11/greater-israel-2.png?w=750

   • Mycket tyder på det.

   • Rätt så. Jag kompletterar kartan med denna:

    Jag tror att även detta område ska införlivas med Storisrael. Därav konflikten i Ukraina och Nagorno Karabach som kan vidareutvecklas till stöörre delen av Kaukasus och Vitryssland.

    Norr och söder om Storisrael vill man ha NATO-korridorer från Norra ishavet i norr med Finland, Estland, Lettland, Litauen, Vitryssland och västra delen av Ukraina. Söderut Sudan, Eritrea, Etiopien, Djibouti och Somalia.
    En NATO kontrollerad korridor genom östra Europa och västra Asien med Storisrael i mitten där makten utövas över hela världen och solsystemet. Denna korridor kommer att fyllas med allehanda vapen av alla de slag för att hålla Européer och Ryssar + övriga på mattan. Därför är det så oerhört viktigt att även vi och Finland ska gå med i NATO.

    Sannolikt kommer man också att ordna koncentrationsläger i gränstrakterna mellan Niger, Tunisien och Mali. Långt från hav och lättare flyktvägar.

    Det som krånglar nu är Syrien, Jemen och Ukraina. Vitryssland står på tur tillsammans med södra Ryssland Armenien Azerbajian och Georgien. Det enda områden som inte varit någon konflikthärd, än är Vitryssland och Finland. Resten är konflikter eller pyrande orosmoln eller som NATO redan förfogar över.

    Kan BRICS-länderna hindra detta scenario från att bli verklighet eller?

 5. Jag har en stor önskan om att fler skulle kunna se vad som ligger bakom detta kaos i Europa. Jag vill få människor att inte vara förblindade och bara se det som händer här i Sverige. Jag blir glad att läsa era kommentarer på denna blogg, att se att ni är vakna och att man inte är ensam om att se vad som händer.
  Tack Jan, för att du har denna blogg!

  Jag vill önska er en skön och trevlig första maj!

 6. Det finns en motsättning här. Dels är ”skaka tass” för intimt med en otrogen kvinna, men tydligen inte våldtäkt av otrogna kvinnor? Vad kan denna oxymoron bero på?

  Glad första maj! 🙂

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/05/01/1a-majtal-och-uppmuntran-till-amineh-kakabaveh-som-attackeras-av-vansterpartiet-expo-och-sketmedlemmar/

 7. Lite utanför ämnet kanske, men hur man hälsar är av mindre vikt tycker jag. Att trycka handflatorna mot varandra skulle väl räcka? Denna struntsak jämte andra blåses upp för att man skall kunna avleda uppmärksamheten från livsviktigare ting som brottslighet, korruption, parasitism och allmän laglöshet som knappast blir mindre med rådande svenska chokladdomar, – om de ens utdöms?
  Bort med hela ”tycka synd om” daltet och väck också med alla de pappersvändande ”myndigheter” och institutioner som lever av detta med andras skattemedel! Tänk, vad mycket skattepengar och möjlighet till kortare arbetstid och minskat slit för den viktigare, arbetande delen av befolkningen det skulle ge möjlighet till!
  / Pensionär med allt sämre sjukvård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: