• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Jag hade fel: SYDAFRIKA

tummened
Nu inne på mitt sjätte decennium som medborgaraktiv – har jag ibland haft fel?  Ja, i åtminstone tre fall:

1.  Sydafrika
2.  Sverigedemokraterna
3.  Saklighet.

”Sverigedemokraterna” och ”Saklighet” ska jag återkomma till – här kommer en text om Sydafrika.


sydafr

På 60-talet var det självklart att reagera mot apartheid i Sydafrika och kolonialism i övriga Afrika.  Då tillhörde jag dem som pläderade för svenskt stöd till alla möjliga motståndsrörelser. Det var mycket av ungdomlig känsla och en svart-vit verklighetsbild, kanske underlättat av avståndet.

Stödet gällde inte minst ANC i Sydafrika, som i ledningen hade Nelson Mandela. Denne fängslades dock redan på 60-talet och där fanns han kvar ännu på sin 70-årsdag, år 1988.

Då arrangerades en stor Free-Mandela-konsert i London. Där medverkade kända sångare och musiker från hela västvärlden. Konserten kunde ses av 600 miljoner människor i 67 länder.

Två år senare hölls en ny konsert i London, och denna gång medverkade även Mandela själv – han hade släppts ur fängelset i februari 1990.

År 1994 hölls allmänna val i Sydafrika, med rösträtt även för svarta.  ANC vann egen majoritet i parlamentet och Nelson Mandela blev landets president. Apartheidsystemet var därmed avskaffat.

Det kändes hoppfullt – utvecklingen gick åt rätt håll.

beware

Vad som nu står klart är dock tre moment:

a) ANC var inte bara en väpnad motståndsrörelse, den ägnade sig även åt att placera ut bomber, med många civila offer. Med andra ord:  Nelson Mandela var en terrorist.

b) Sverige gav ett omfattande stöd åt ANC, vilket bidrog till att möjliggöra dess verksamhet.

På besök i Stockholm i mars 1990 klargjorde Mandela att han hade en ”speciell relation” till Sverige. SvD:

”Sverige ensamt gav mer pengar än Europas stora länder tillsammans. Sverige var den stora ekonomiska och moraliska bidragsgivaren i kampen mot apartheid. Det var han helt klar över, säger Carlsson.

Det svenska engagemanget startade redan på 1950- och 60-talet och det fanns brett i samhället, i olika organisationer, partier, kyrkan, kulturlivet.”

c) Våldet i Sydafrika har inte upphört med apartheid. Tvärtom! Brottsligheten ökar dramatiskt, vilket drabbar både svarta och vita. Detsamma gäller en allt sämre ekonomi.

Framförallt förekommer ett våld av grymmaste slag och i en väldig omfattning, riktat mot vita lantbrukare. Rasismen har inte upphört med apartheid, den har blivit värre.

• Denna utveckling ställer ANC i ett nytt ljus, och därmed även Sveriges arbete för ”internationell solidaritet”.

• De sydafrikaner som nu drabbas av detta våld och denna förföljelse lever i en svår situation. Om Sverige framöver alls tar emot några flyktingar/migranter är det vita sydafrikaner som ska prioriteras!

• Till detta kommer reflexioner kring vår egen framtid.

Vavra Suk i Nya Tider 13/2016:

”Hur ser det då ut i Sydafrika, där rollerna är ombytta, där de som utgör en minoritet i västländer är i majoritet? Har de vita motsvarande privilegier där eller blir diskriminieringen mot oss ännu värre när vi inte längre är i majoritet?”

”Sydafrika är inte bara ett pittoreskt land där allt är upp-och-ned.  Det är ett levande exempel på hur det kan se ut när vita blir en försvarslös minoritet. Det handlar om hudfärg, och det är alltid vi som ska stå tillbaka, det är vi som förväntas ställa oss sist i kön och det är vi som ska straffas för olika påstådda oförrätter…”

 rasrisk

Stefan Löfven försäkrar att ”det finns inte vi och dom”, men även om etniska svenskar skulle kunna övertygas om att inga skillnader finns och att utseende är utan betydelse, så räcker inte detta.

Det finns nämligen andra som delar in människor i grupper och som har en påtagligt fientlig inställning till svenskar.

Sverige har något att lära av Sydafrika!

snomos


Mer

http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-skankte-miljoner-till-anc-i-hemlighet/

http://www.nyatider.nu/nya-tider-pa-plats-brutala-scener-i-farmarmordens-spar-i-sydafrika/

http://www.nyatider.nu/vad-hande-med-alla-minoriteters-lika-rattigheter/

https://janmilld.wordpress.com/2011/03/22/afrikanska-interventioner/

http://www.janmilld.se/ms00/v51.html


https://www.youtube.com/watch?v=SLLs_Fln8js

https://www.youtube.com/watch?v=jj84Sw1x2po

https://www.youtube.com/watch?v=W6ZtJjWUEd0

26 svar

 1. ANC ÄR en rasistisk terrororganisation och har alltid varit det. Nelson Mandela var en terrorist, som sjöng om att vita skulle dödas.

  Man kan säga att ANC nu visar de vita sydafrikanerna hur en rasistisk stat skall skötas: Inte med silkesvantar, som de vita gjorde. Nej, det skall slaktas friskt.

  Den vita rasen har kollrats bort av Bankmaffian i mer än 2 SEKLER och vet idag knappt vad som är fram eller bak ens. Förvirrade människor är lätta att besegra.

 2. Kalergiplanen är nu exponerad av en EU minister:

 3. Definition av ”vit ras” – USA´s folkräkning

  • Om de nu inte är vita eller svarta – vad är de? Inte röda eller gula i alla fall. Kanske grå som vissa fantasifulla rymdvarelser? Eller gröna som vissa reptiler? Eller blå som … Eller lila som jag tyckt mig se på sistone på bilder av namnkunniga illuminerade …

   • De anser att de är en egen ras som ska utrota vita.
    Noel Ignatiev är jude.
    Det finns många fler än han som predikar att vita ska utrotas.

   • Som jag läst finns det inte många renrasiga judar kvar i världen. Kanske är t o m palestinier judar … egentligen. Askenazierna, kazarerna, lär inte vara det utan en blandning som antagit religionen och flyttat runt … tills de hamnade i Israel.
    Det saudiska kungahuset konverterade åt andra hållet … Och alla de s k judar som genom tiderna i alla världsdelar skaffat barn med bl a vita och av annan religion.
    Jag tycker det verkar som vissa judar slår knut på sig själva. Du vet väl hur många med judiskt påbrå som idag flyter ovanpå här i landet? Ibland avslöjar namnen men inte alltid.
    Det förekommer så mycket ovärdigt trams att en bråkdel kunde vara nog. Lev och låt leva är ett bättre motto.

  • Rasisten Noel Ignatiev har judisk bakgrund och arbetar nog medvetet mot den vita rasen i syfte att gynna sin egen ras, judarna.

   Jo. jag vet. Judendom är ingen ras, men judarna uppfattar saken så. De tror sig vara en ras som är utvald av gud, mer värd än andra raser och att de ska kontrollera alla andra raser. De har uppfattningen att en människa inte kan vara en riktig jude om denne inte är född av en judisk mor.

   Hur de kan anse sig själva som överlägsna är naturligtvis självbedrägeri. Det är bara att titta på deras religion så inser man att varje person med judisk mor som kallar sig ”jude” är mentalt och emotionellt underlägsen.

   Varför? Ett exempel: De skär av genital-delar på barn och låter gamla gubbar med dålig munhygien suga av blodet från de stackars barnens skadade genitalier. Bevis: https://en.wikipedia.org/wiki/Brit_milah#Metzitzah

   Kanske vill rasisten Noel Ignatiev utrota andra raser också? Inte omöjligt. Sådan är rasisten.

 4. Det finns några hemska bilder på Twitter ( https://twitter.com/SAgenocide, som jag följer borde ha varnat för) som visar bland annat en vit sydafrikansk kvinna hängandes upp och ned med buken uppskuren precis som på ett slaktat djur.

 5. När man snackar med folk om sydafrika i allmänhet och nämner de vitas situation idag. Så får man ofta höra att ”dom” ska inte vara där i alla fall, ”dom” är ockupanter som tagit landet från de svarta. Det visar ju på den fantastiska dubbelmoral folk har, selektiv rasism. De vita kom till ”Sydafrika” på 1600 talet. Om man sa samma sak om svarta eller nån annan med mörk hy i Sverige så är man ju ”rasist”.

  Sen så vill jag tillägga att Stefan Molynuex påminner om en psykopatisk kultledare. Han har en ”kult” som kallas Free Domain Radio där han utnyttjar svaga unga människor i svåra situationer. Han förordar något han kallar ”defooing”, vilket innebär att man skall bryta helt från sin familj osv. det är för långt att gå in i här, men YT är fullt med vids om honom och hans ”kult”. En person man skal vara försiktig med, han kan ljuga utan att blinka (som han gjorde på Joe Rogans show).

 6. Försvarsmakten i samarbete med Marinens Musikkårs Vänner anordnade en konsert på temat ”Freedom Fighters” med hyllning till terroristen Nelson Mandela, som framträdde på bild i förhandsreklamen. De är nog många som saknar de rätta insikterna.

 7. Ingen människa orkar hur länge som helst.
  Vad det ”gamla” SD beträffar så inser man att de börjar tröttna på att upplysa ett dumt svenskt(?) folk! Dessutom har deras idéer numera blivit stulna och fördelade mellan de partier som fördärvat landet. Tror att SDU – eller vad de kommer att kalla sig – har friskare krafter och är medvetna om hur Sveriges framtid riskerar att bli borde etablera sig som ett parti inför nästa val. Röstar då på dem.
  / Är själv en 72-åring som bryr sig om de yngre

 8. Det är ändå skillnad på terror och terror.

  Mandela var en nationell demokratisk socialist, vars folk, innan de fick sin rösträtt, var terroriserade av en apartheidstat. Att besvara statsterrorism med terrorism är i sin ordning om man inte får demonstrera fredligt för sina rättigheter.

  Landet var invaderat av holländare. En imperialistisk kolonialmakt som förtryckte de svarta. Rasismen och motsättningen mellan svarta och vita var givetvis enorm. Jag betvivlar ändå starkt att den nya regeringen beordrat de rasistiska brott som uppkommit.

  Om utvecklingen gått åt höger och korrumperats efter Mandelas död och fåtalet nu tillåter sig berika sig på flertalets bekostnad kan jag förstå att fattigdom kommer driva på rasismen mellan vit och svart.

  Om välfärden och landet fördelas mellan människorna demokratiskt och socialistiskt kommer rasmotsättningarna och terrorismen sannolikt minska.

  En sjunkande standard som orsakats av miljökatastrof, resursbrist eller överbefolkning kan givetvis också åstadkomma raskonflikt eller stamkonflikt för människodjuret och andra djur.

 9. […] fortsättning på temat från förra bloggtexten – här om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: