• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Sammetsrevolution

52fb
Den här texten var tänkt att handla om om Folkets Demonstration och om fredagsbio 52: ”MÖTESFRIHET och motstånd”.

Till det ska jag komma, men låt mig börja i en annan ände:


I boken ”Politisk korrekthet på svenska” skrev Carin Stenström om situationen i kommunismens Tjeckoslovakien:

”…också Havel är medveten om att diktaturen har ändrat ansikte. Den är inte längre fysiskt brutal, den ägnar sig inte åt fysiskt förtryck, åt utrensningar och synliga bestraffningar. Styrmedlen är mer raffinerade.”

”Det är inte rädsla för fysisk bestraffning, inte rädsla för processer, deporteringar, avrättningar, som styr. Dagens påtryckningsmedel är finare och mer sofistikerade, de riktar sig mot människors existensvillkor. Man tiger för att man är rädd om jobb,…”

Sedan jämför Stenström med hur det blivit i Sverige:

”…det svenska demokratiska samhället. Här finns inga uttalade hot mot yttrandefrihet och demokratiska rättigheter. Tvärtom lovprisas dessa ständigt från olika makthavare i samhället. Ändå är det påtagligt att medborgarnas styrs av en ständigt närvarande rädsla. En rädsla för att på olika sätt stötas ut ur samhället,…”

”… vilken effekt hade ett brev som Havels fått om det hade publicerats till exempel i vårt land och riktat sig mot någon svensk makthavare? Svaret är att det inte hade fått någon effekt alls, åtminstone inte för någon annan än den som skrev det. Vederbörande hade gjort sig själv omöjlig, stämplat sig själv som knäppskalle och bråkstake, som en person man bör akta sig för att ha alltför mycket att göra med. Brevet hade sannolikt inte blivit publicerat, åtminstone inte i någon tidning med hyfsat anseende…”

Carin Stenström konstaterar att ”åsikter, som för endast tio eller tjugo år sedan allmänt omfattades av ett stort medborgarkollektiv, idag knappast får lov att uttalas? ”

Vaclav Havel var en tjeckisk dramatiker, motståndsledare och sedan president. Fler länkar om honom här och här.

havdem2

Den revolution som folket i Tjeckoslovakien genomförde hösten 1989 imponerar på mig!  Med fredliga metoder genomdrev man en förändring, med kombinationen av massiv uppslutning, beslutsamhet och fredliga metoder.

”Sammetsrevolutionen”, kallades den för.

Detta inbjuder  till en jämförelse med situationen i Sverige år 2016. Vår aktuella svenska situation är betydligt värre än den tjeckiska 1989 – ändå inga massdemonstrationer!

Varför?

I Tjeckoslovakien led man av ett bristande yttrandefrihet och kommunistiskt förtryck, javisst. Men här i Sverige stannar det inte vid detta. Man:

  tar ifrån oss all trygghet – ekonomiskt, socialt och fysiskt.

  byter ut oss som folk.

Ändå inga påtagliga reaktioner! Hur förklara denna skillnad?

Ett moment var att i Tjeckoslovakien fanns en medvetenhet om falskheten i den officiella propagandan. Efter den sovjetiska inmarschen 1968 stod glasklart att landet befann sig under ockupation. Det fanns också en omvärld i väster, som kunde förmedla motbilder.

I Sverige är propagandan mer massiv och raffinerad. Officiellt finns demokratiska institutioner och medborgerliga rättigheter:

• Formellt finns ett flerpartisystem
• Formellt finns en mångfald inom massmedia.
• Formellt har vi rätt att yttra oss, demonstrera och hålla möten.

Problemet är att
– vi i praktiken inte släpps fram i stora media på vettiga villkor
– vi, då vi ordnar möten, blir demoniserade och förtalade i massmedia
– vi inte får ha vår möten i fred, utan polisen tillåter huliganer att störa dem.

Hur tackla denna situation?

Med Folkets Demonstration har under en tid gjorts försök, och det är hedervärt.

Därigenom finns nu ytterligare erfarenheter och en del lärdomar att dra.

Det vill jag diskutera i morgondagens text.

afs


Mer


http://avpixlat.info/2016/03/25/utan-moten-ingen-demokrati/

http://anthropocene.live/2016/03/25/varfor-vara-politiska-ledare-sviker/

http://www.d-intl.com/2016/03/25/insandare-hur-pk-tanker-sverigedemokraterna-bli/

http://www.friatider.se/r-cker-med-att-s-ga-neger-f-r-att-d-mas

 

8 svar

 1. Amen!

 2. För att en revolution ska kunna äga rum krävs först att folket vaknar. För det andra krävs att tillståndet som är i nuläget kommer att försämras eller att det är så pass dåligt att livet känns olustigt och att ingen bättring är i sikte.

  Inget av dessa två tillstånd har ännu inträffat. De flesta har ännu arbeten att gå till, man har råd att äta, bo , åka på semester, ha bil, egen täppa och man kan ta och döva sig med en vinare eller en grogg eller två varje helg. TV producerar lättsmält underhållning av sämsta kvalité, men vad spelar det för roll då man ändå inte orkar bry sig.

  Så länge som media kan mörka det verkliga tillståndet i landet och så länge som brottssiffrorna kan friseras medan man söver allmogen med såpor och generösa öppettider på systemet så kan man fortsätta nedmonteringen av landet och utförsäljningen till globalisterna.
  När så allmogen till slut vaknar är allt försent att ändra då är vi redan i klorna på oligarkerna i form av TTIP avtal och andra s.k. internationella åtaganden.

  Så länge lönen kommer den 25 varje månad och så länge värdet består så det räcker till boende, mat och nöjen så kommer svennebanan inte att gå ut i några manifestationer ens för att få behålla det han har eftersom han inte förstår att allt snart kan försvinna, som en dröm vid uppvaknandet. Tyvärr.

  En sammetsrevolution är precis vad vi behöver – i hela Europa. Som syftar till att vi återtar kontrollen över våra hemländer och gränser samt skrotar det överstatliga EU. Till förmån för ett samarbetsorgan för handel och polisväsende(Europol) med en gemensam domstol som beslutar i ärenden gällande staternas mellanhavanden.(minska risken för krig).

  1. Sverige ut ur EU.
  2. Stoppa allt samarbete med NATO.
  3. Stoppa GMO.
  4. Sluta med IPCC och annan kvasivetenskap.
  5. Repatinera alla invandrare som saknar verkliga asylskäl.
  6. Utvisa alla brottslingar efter avtjänat straff.
  7. Säg upp alla internationella avtal som inte längre är relevanta.
  8. Utveckla vår egen försvarsindustri.
  9. Återinför värnplikten.
  10. Vänd globalisterna ryggen(tacka nej till Bilderbergarna).

  • Hej! Jag förstår vad du menar angående svårigheten i att mobilisera folk till att ställa upp. Samtidigt handlar det mer om psykologi snarare än faktiska yttre förhållanden som avgör. Just nu sitter det antagligen minst 100 000 svenskar som i princip är redo för att ställa upp på manifestationer och liknande. De rör sig om alla de som redan är uppvaknade och som har möjlighet och vilja att bidra till Sveriges och det svenska folkets framtid. Det är dessa som måste ta ledningen och hålla den Sverigevänliga kursen. Många av dem har redan gjort det men fler behövs.

   Det man måste göra är att börja med sig själv. Sluta upp med att fokusera så mycket på valen, partier och opinionssiffror. Vi har redan makten! Det är bara det att många av oss inte har lärt sig att använda den fullt ut. Varje dag gör vi val, vi väljer vad vi stödjer och bojkottar, vad vi säger till människor i vår omgivning, vilka medier vi stödjer, vilken kultur vi stödjer, vilka demonstrationer vi går på, vad vi klistrar upp på elskåpen, vad vi skriver i kommentatorsfälten och så vidare. Där är vår frihet stor och politikernas makt mycket begränsad. Att fler och fler svenskar börjar tänka så och agera Sverigevänligt är medie- och politikeretablissemangets värsta mardröm! Då kommer de till slut att tvingas att anpassa politiken till det.

   Vi börjar med oss själva och vår omgivning. Lyckas man skapa ett Sverigevänligt levnadssätt där kommer det att smitta av sig och även ge oss kraft och styrka för att hela tiden ta ett steg till arbetet för svenska folkets framtid. Faktum är att vi redan har kommit en bra bit i detta arbete. Vi är gigantiska på nätet vilket är en utmärkt plattform för att också sprida ett Sverigevänligt handlande ut i verkligheten. Nu gäller det bara att fortsätta utveckla detta arbete in i vardagen. Vi har makten men vi måste också använda den för att vinna tillbaka Sverige!

 3. Håller med dig Svitjod2000 på punkt efter punkt. Men hur skall man bredda ett krismedvetande hos folk som låter sig sövas ner? – Kanske ett sätt vore att Nationalsången ”Du gamla du fria” man pillat på borde ersättas med ”Sov du lilla videung”? Fast allvarligt menat; Det behövs ett rejält uppror i landet med vilka medel som helst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: