• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Budbärare och syndabockar

fjordman

“Under 2015 har vi varit vittnen till en mental och fysisk kollaps i en enorm skala i Europa. Frånvaron av långsiktigt rationellt tänkande är nästan total. Medierna domineras av emotionell propaganda och primitiv manipulation. Vår framtid styrs av känslor, inte av förnuft. Den kontinent som uppfann modern vetenskap verkar som om den har mist förståndet. Speciellt den västra halvan av Europa ser ut att vara gripen av ett slags kollektivt vanvett.

Tusentals människor hyllar och deltar aktivt i upplösningen av sina egna länder. Man begår handlingar som kan få stora konsekvenser i generationer eller århundraden framåt bara för att man vill låta sig berusas av sin egen inbillade godhet de kommande fem minuterna.”

Orden är från Fjordman, invandringskritisk bloggare i Norge – här hämtat från Julia Caesars senaste krönika, ”Syndabocken”.

Som framgår av krönikan har denne Fjordman nu drivits i landsflykt.

Varför?

Det handlar till att börja med om två moment:

1.
Fjordman har kritiska synpunkter på massinvandringen och mångkulturen, och har i skrift givit uttryck för dessa synpunkter.

2.
Massmorden i Utöya den 22 juli 2011, för vilka Anders Behring Breivik har dömts.

utoya

Till detta kommer ett tredje moment:

3.
Sammankopplande av samhällskritik med detta illdåd. Framförandet av kritik mot invandring förutsätts kunna få sådana konsekvenser. De som framfört kritiken hålls ansvariga för sådant våld, då det inträffat.

Julia Caesar:

”I det kollektiva chocktillstånd som drabbar Norge startar jakten på syndabockar omedelbart. Syftena är två: att avleda allmänhetens uppmärksamhet från regeringens och polisens inkompetens. Och att evakuera och lindra ångest, maktelitens och den norska befolkningens.”

Media drar igång en klappjakt och Fjordman gjordes alltså till syndabock, med påtagliga konsekvenser för hans personliga säkerhet.

Där fanns tre moment:

a) Anklagelserna och skuldbeläggandet.

b) Röjd identitet.

c) Inget personskydd.

”I den hysteriska stämning som råder i Norge efter terrordåden den 22 juli inser Peder Jensen snabbt att det bara är en tidsfråga innan journalisterna avslöjar hans identitet. För att få slut på de vilda spekulationerna och försöka förekomma mediedrevet väljer han, starkt pressad, att träda fram med sitt rätta namn i Verdens Gang den 5 augusti 2011.”


”Dagen därpå publicerar Dagbladet en artikel där de jämför Peder Jensen under hans riktiga namn och bild med nazisterna Vidkun Quisling och Heinrich Himmler,…”

Breivik hade i sina dokument nämnt Fjordmans namn, kunde ha inspirerats av det som denne skrivit. Således hölls Fjordman ansvarig för Breiviks handlingar.

Peder Jensen upplevde snart situationen som ohållbar. Han tvingades i landsflykt!

Massmördaren ABB är skyddad av livvakter och andra rigorösa säkerhetsåtgärder. I den explosiva hatstämning som piskats upp av media har Peder Jensen inget skydd alls. Han förstår att hans liv är i fara.

Han inser att han omedelbart måste lämna Norge. Han evakuerar snabbt sin lägenhet, packar ner det allra nödvändigaste och körs i bil ned genom Sverige och över Öresundsbron. Sin mobiltelefon kastar han i en svensk skogssjö.

Omkring midnatt den 6 augusti 2011 ringer telefonen hemma hos Steen i Köpenhamn, innehavaren av denna blogg.

fflykt
Det är helt orimligt att hålla debattörer ansvariga för att deras fakta och argument kan snappas upp av obalanserade personer, som sedan begår övergrepp och brottsliga handlingar. Varje individ bär ansvaret för sina egna handlingar, ingen annan.

Logiken i att hålla Jensen ansvarig för Breiviks handlingar blir naturligtvis minskad yttrandefrihet och strypt debatt, genom självcensur eller yttre begränsningar.

Dessvärre förekommer ju sådana inslag även i Sverige. Efter Utöyadådet försökte t ex SVT:s  Uppdrag Granskning påvisa kopplingar mellan Breivik och Sverigedemokraterna,  i ett antal led.

budbararen
Varthän pekar detta?

Antag att ett större våldsdåd skulle inträffa även i Sverige. Ska svenska invandringskritiker då hållas ansvariga, och drivas i landsflykt?

Fel blir det att ”skjuta på budbäraren”. Sverige har problem och dessa måste kunna diskuteras.

Man är inte mentalt sjuk (”islamofob”) för att man vill stoppa vidare muslimsk invandring till Sverige eller anser att det är ”nya svenskar” som ska anpassa sig till det vårt samhälle, istället för tvärtom!

hastar


Huruvida Breivik verkligen var ensam skytt på Utöya lär vi aldrig få veta – själv har jag dock mina tvivel om den saken, som jag tidigare skrivit om.

Beträffande WTC-dådet 2001 kan jag inte se det som ett ”islamistiskt attentat”. Mycket pekar tvärtom på att Israel var inblandat – något som jag snart ska utveckla i en kommande bloggtext.

Rätt har Fjordman naturligtvis i att ”många muslimer hatar USA, men är det egentligen något att förvånas över?

netcongress

 

10 svar

 1. När makten och dess lakejer har behov av att undandra sig sitt ansvar skyller man, som i det här fallet, på någon försvarslös person eller grupp. Etablissemanget kommer aldrig att erkänna några fel eller brister. Man kommer att ljuga sig blå, som en moderat, i ansiktet.
  När Granskning Sverige ringer upp diverse makthavare/chefer/journalister så slås man alltid av deras totala oförmåga att försvara sina Sverigefientliga ståndpunkter. Det blir alltid väldigt bråttom och man skyller på plötslig påkommen tidsbrist med möten och annat.

  Eliten kan inte, med bibehållande av balans och ett demokratiskt förhållningssätt, försvara sina beslut, sina handlingar och åsikter. Det blir på sin höjd en floskeltirad utan vare sig sammanhang eller fakta. Detta sker gång efter annan och eliten undandrar sig svåra frågor som de inte kan eller vill svara på. Dessutom lyser paniken i blicken när de ställs inför frågeställningar de inte klarar.

  Att skylla på enskilda privatpersoner när elitens ansvar brister är ett feg-spel som saknar motstycke i Nordens historia. Det är ett svineri av sällan skådat slag när etablissemangets företrädare är överbetalda och vägrar ta sitt ansvar.

  Aftonbladet har nu tagit upp jakten på anonyma bloggare/tyckare på nätet och koncentrerar sig nu på vårdpersonal som haft synpunkter på massinvandringen. AB ifrågasätter nu vården och dess anställda om de går att lita på?? Eftersom majoriteten av msm sedan flera år stängt av sin kommentarsfunktion är medborgarna hänvisade till bloggar och alternativmedia. Msm klarade inte av att hantera folkets missnöje med deras egna vinklade lögnalster och valde istället att släcka ner det man kallar pissrännan. Folket åsikter är alltså i elitens ögon piss och saknar relevans och värde.

  Det kunde istället varit klädsamt om AB hade skrivit om läkemedelsföretagens dödsdroger om förskrivningar av kemiska läkemedel som leder till döden. Lars Bern har en utmärkt blogg där han vid sidan av klimatlögnen även pekar på stora brister i läkemedels och livsmedelstillverkningen.
  http://anthropocene.live/

  Med att undanröja budbäraren hoppas eliten på att fortsatt kunna föra allmänheten och sina väljare/läsare bakom ljuset. Priset vi får betala motsvarar deras egna inkomstförstärkningar från en global elit som vill ha hela makten och härligheten i evighet.

 2. Allra värst är den hjärntvätt som förmedlas via TV och radio, det likriktar folks tänkande, och folk slutar tänka självständigt och kritiskt.

  • Propaganda = betingning
   Det Översittaren vill att de underlydande ska tänka/känna byggs upp med föreställningar om vad som är bra eller dåligt.
   Om man iakttar MSM påverkan sedan 1950-talet skönjes ett tydligt mönster vad den politiska makteliten ville att det svenska folket skulle tycka.
   FÖRKNIPPANDEN med olika företeelser –
   det var som PAVLOV och hans laboratoriehundar!

 3. Maktstegen upp och nedvänd 😉

  • Tack, Sofia, du hittar alltid mitt i prick!

   Betingad reflex … Min salig katt lärde jag att slå på en klocka när hon ville ha godis. Det blev ett jädrans klingande så klockan måste bort.

   Vad gjorde hon då?! Hon började slå på andra saker som gav ljud ifrån sig … Överförd reflex via intelligensen. Eller?

 4. Vad gäller Breiviks koppling till Israel går den kopplingen sannolikt genom de sekteristiska frimurarna som lustigt nog har en symbol som påminner om den israeliska flaggan med passaren och vinkelhaken. Denna organisations topp innehas sannolikt av de första fria murarna som murade pyramiderna och sedan s.a.s. blev fria murare. De kristna är förtjusta i Israel eftersom Jesus var jude. De verkar mindre bekymrade över att Judas förrådde Jesus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: