• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vägval om migrationen

ved

Länge har jag tillhört dem som i flyktingpolitiken tryckt på nödvändigheten av att tillämpa första-asyllands-principen eller Dublinkonventionen. Dvs en flykting ska lämna in sin asylansökan i det första land han/hon kommer till som undertecknat FN:s flyktingkonvention.

Detta har ju helt sprungits förbi av utvecklingen!

Det byggde på att det rörde sig om ett begränsat antal av politiskt förföljda individer. Inte om en folkvandring av människomassor från Asien och Afrika, sökande ett bättre liv i Europa.

Efter en liten svacka vintertid återupptas nu migrantströmmarna i samma enorma skala som förra året. De går i huvudsak från Turkiet till Grekland, där avstånden är små från det turkiska fastlandet till närmaste grekiska ö.

gr
Det nya är att hela kedjan av länder – Sverige-Danmark-Tyskland-Österrike osv nu sätter upp gränshinder som tidigare saknades. Följden av detta blir en helt ohållbar situation för Grekland, som tvingas ta en än större andel av migranterna eftersom dessa inte kommer vidare.

Det är alltså uppenbart att systemet har kollapsat.

Hur då gå vidare?

Här finns i princip två vägar:

1. De migranter som kommer ska tas emot, men fördelas mer jämnt bland länderna inom EU.

2. EU/Europa håller sin yttre gräns och ser till att den inte passeras.

Den första linjen företräds av den svenska regeringen och sätter i praktiken ingen gräns. Ju fler som tas emot, desto mer kommer det att verka för en fortsatt och ökad ström av migranter. Befolkningarna i Europa kan då inom loppet av en generation komma att bytas ut. Stopp tar det först när det blivit lika illa här som i länderna migranterna lämnade.

Den andra linjen bör innebära att FN:s flyktingkonvention sägs upp av Europas länder, eller i varje fall tillägget från 1967, New-York-protokollet, som utvidgade åtagandet till att gälla även människor från länder utanför Europa.

sh
Som ett steg på vägen skulle mottagningscentra kunna upprättas i ett område invid EU, där alla får vänta medan deras asylansökan behandlas.

Just detta var innebörden av ett brittiskt förslag inom EU år 2003: ”Safe Haven”.

EU skulle långtidsleasa ett lämpligt område – i t ex Libyen t ex – och där förse och bemanna det med alla nödvändiga funktioner för ett rättssäkert asylförfarande. Kommissionen får se till att där finns tillräckligt med resurser. De som inte beviljas asyl blir kvar i Safe Haven tills de återvänder hem eller reser vidare.

Ett Safe Haven skulle kunna lösa olika knutar:
• ”papperslösa” som har oklar nationalitet och inte kan avvisas
• ”marockanska ungdomar”, som hemlandet inte vill ta emot
•  asylshopping genom olika identiteter

Förslaget om Safe Haven röstades dock ned inom EU för 13 år sedan – genom inte minst svenska insatser.

Idag finns all anledning att åter aktualisera detta förslag!

Kolla vidare  4.10 in i denna film:


Mer

http://www.dw.com/en/germany-suggests-asylum-centers-in-north-africa/a-18283547

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/tyskland-vill-skicka-fler-asylsokande-ater-till-nordafrika

http://www.janmilld.se/msni/1509.html

https://janmilld.wordpress.com/karthago/

https://janmilld.wordpress.com/2012/10/30/losningen/

https://www.youtube.com/watch?v=eQzZBS3PK_0

https://www.youtube.com/watch?v=yy0RR7yb76M

12 svar

 1. Tack Jan. för länken till Arab Nyheter. Det fanns mycket matnyttigt att läsa och lyssna på där. Jag kan rekomendera en video, där en Dr. Sahra Wagenknecht talar i Deutscher Bundestag, där hon riktar sitt tal till Angela Merkel.

  Jag röstar självklart på vägval 2.

  Ett så kallat Safe Haven skulle ha varit perfekt för dom tusentals ”flyktingar” som reste tillbaka till Irak från Finland för att dom var besvkna med livet i det frostiga nordiska landet. Källa;www.dailymail.co.uk/iraq

 2. Om man känner till världens viktigaste video av Al Bartlett, Påsköns öde enligt Jared Diamond, samt Julian Cribbs rapport om jordbruksmarkens tillstånd i världen och diverse intelligenta männskors citat om population är problemet och lösningen fullkomligt uppenbar för de allra flesta med en tolvårings normalintelligens.

  Vi tycker alla naturligtvis synd om de riktiga flyktingarna, utom kanske 0,25-0,5% av befolkningen, psykopaterna som ofta medverkat till att deras barn sprängts i bitar.

  Men samtidigt är människorna själva ansvariga för sin situation som naivt tillåtit att psykopatiska islamister fått infiltrera deras byar och som tillåtit överbefolkningen av deras länder. Det finns inga ursäkter längre. Problemet är välkänt.

  Grekland är nu ett slags ofrivilligt ”safe haven”, om jag förstått saken rätt. Grekland kommer kanske tvingas skapa ett ”safe haven” på någon av öarna om de inte vill ha lösdriveri och kriminalitet på sina egna gator. Grekerna ansvarar för grekland. Varje land ansvarar för sitt eget land först och främst.

  Men vad händer sedan om problemet ökar eller tar sig in och fram på andra vägar? Det handlar i så fall om aldrig sinande horder från barnavlande överbefolkade områden med låg standard som antingen vill eller kommer tvingas leva som parasiter eller kriminella i våra länder på ständigt sjunkande bidrag med kriminalitet och polisstat inbördeskrig eller revolution som en självklar konsekvens.

  Det vore bättre med totalstopp och att ansökningar görs via ambassader eller via personal i flyktinglägren, samt att förnödenheter transporteras till flyktinglägren i närområdena.

  Visserligen innebär totalstopp att man måste ta till DDR-metoder, skjuta varningsskott eller skjuta för att träffa vid olaglig gränsöverskridande. Man måste häkta kriminellt invandrade människor och transportera dem tillbaka, men vi måste inse att om detta fenomen inte stoppas så kommer det sannolikt bli ännu värre och då kommer ännu fler dö för att vi inte hade modet att göra rätt från början.

  Vi står således vid det kända spårvagnsproblemet
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A5rvagnsproblemet

  Väljer vi inte att byta spår kommer fler att dö än om vi håller oss kvar på samma spår. Men här finns det en faktor till. Det kommer sannolikt bli dubbelt så illa varje gång vi väljer fel spår och kanske är problemet kanske löst om vi väljer rätt spår.

  Detta handlar inte heller enbart om Syrien-kriget som nu tagit en paus. Det handlar även om icke-flyktingar från Marocko och Afghanistan som begått mened i sina ansökningar, individer vilka rimligen borde häktas och sedan dömas till utvisning och transporteras på lastfartyg för att släppas i sitt land direkt (eller släppas på internationellt vatten i gummibåtar ifall landet självt inte vill ha dem) så att de kan tuffa tillbaka till sina vänner, släktingar, mödrar, fäder, mentalsjukhus eller fängelsestraff.

  De som migrerar måste alltså misslyckas så att de skickar ett tydligt meddelande tillbaka om att det är lönlöst att ens försöka.

  Sedan måste vi givetvis själva ta hand om vår egen populationskontroll och bestämma vår egen gräns med utgångspunkt från vår miljö och våra krav på standard och jämlikhet, inte att förglömma populationskontroll av de med extrema religioner eller extrema kulturer.

  Alternativet är inte trevligt och det förstår en normalintelligent tolvåring.

  • Hear, hear!!! Men att säga något och föreslå är en sak – göra det en annan. Så länge ‘asyl’-ordet är ett pass lär inget förändras för vår del.

   Det är kallt nu i Sverige men desto varmare vid köttgrytan.

 3. Vår regering väljer att fortsätta på den inslagna vägen. Stefan Löven varnar för ytterligare kris(er) i migrationssvängen. Orsaken som han ser det är att allt fler EU-länder väljer att byta spår genom att stänga gränserna. Det kommer att orsaka ett ytterligare ökat inflödet till Sverige och kaoset kommer således att bli än värre. Stefan Löven väljer i det här allvarliga läget att fortsätta den destruktiva linjen för resten av mandatperioden(längre än så kan inte politiker se numera).

  Men det finns en motsägelse i det hr Löven anför. Om/när de flesta länder stänger sina gränser torde det bli svårt eller nästintill omöjligt för migranterna att färdas norrut genom Europa. Har regeringen möjligtvis tänkt sig att öppna korridorer för de som önskar sig till just Sverige. Det lär i så fall bli allihop som kommer loss från Turkiet m.fl. Då kan vi påräkna ca 1 miljon människor som vill komma hit. Kommer regeringen att stillatigande tillåta det ske?

  Riksdagen och msm har för länge sedan valt spår. Man har inte en tanke på att byta inställning utan kommer att försvara sin linje tills folket gör revolt. En revolt som kan komma att bli blodig. Etablissemanget kommer att försvara sin linje med våld om så erfordras.

  Aftonbladet har nu senast begärt att få sina lokaler och angränsande områden till att upphöjas till skyddsobjekt. Aftonbladet vill kunna anställa egna beväpnade vakter som skydd mot medborgarna. Dessa vakter har då rätt att visitera och begära leg för envar som passerar AB:s lokaler. Länsstyrelsen har avvisat AB:s begäran men AB har överklagat till Förvaltningsdomstolen i ärendet.

  Det är helt klart att msm redan nu och antagligen för länge sedan räknat ut att mångkulturprojektet som lagts i deras knä av USA:s bankmaffia kommer att generera protester. Dessa protester måste slås ner med alla till buds stående medel. Hån, förlöjligande, uthängningar, hot och misshandel av AFA. Det som kommer lär vara begränsningar av internet, blockeringar av alternativmedias hemsidor.

  En ökad registrering av medborgarna med hjälp av bl.a. Researchgruppen och andra maffiagrupper sanktionerade av Riksdag och regering eller delar därav. Och ordnande av egna vaktbolag beväpnade med handeldvapen som även kan komma till användning vid regeringskritiska demonstrationer. Researchgruppen lär ligga i startgroparna för att organisera nämnda vaktbolag.

  Vi får hoppas att även Förvaltningsdomstolen i alla instanser nekar AB:s begäran att få bli skyddsobjekt. Media skall fungera inom ramen för civilsamhället och inte betraktas som en del inom totalförsvaret. Vem skall i så fall avgöra vilken tidning eller vilken media som ska få sortera under skyddsobjekt. AB är inte en del av Svenska statens ägor och AB äger heller inte Svenska staten (även om de själva tror det).

  Det här tyder på att man (AB) inom överskådlig tid räknar med att bli attackerade från allmänheten, eller är man rädd för att bli attackerade av migranthopar. Man räknar i vart fall med att risken för våldsyttringar i samhället kommer att öka betydligt framöver. Det kan vi ju tacka Riksdagen och msm för då deras politik och opinionsbildning leder precis dit.

  Om AB får sin begäran beviljad då utgår jag ifrån att även Jan Millds hem får samma status som skyddsobjekt med av Svenska staten tillhandahållen vaktstyrka, gratis givetvis.

  • Tror du – någon? – att Researchgruppen kan stoppa/oskadliggöra en envis självmordsbombare?

   Undrar f ö hur det känns för östermalmare i dessa dagar …

   • Nej knappast.
    Östermalmsborna förstår nu varför Jonas Sjöstedt flyttade till Midsommarkransen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: