• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Uppdrag förvanskning

ug

”… tystas genom grova hot via brev, sms och sociala medier.”

Mona Sahlin och ett antal andra kvinnor i medias och maktens korridorer drar åter på sig offerkoftorna. De får otrevliga mejl och känner sig hotade. Detta uppmärksammades än en gång i SVT:s ”Uppdrag Granskning” häromdagen.

Programmet blev en påminnelse om stora massmedias enkelriktning och hur ”Public Service” i Sverige fungerar som maktens megafoner. Ungefär som i Nordkorea.

För vad utmärker de kvinnor som i SVT-programmet gavs utrymme? Jo, tre moment:

1. De har makt, genom sitt återkommande tillträde till massmedia.

2. De använder sin makt för att driva på en destruktiv samhällsutveckling, med ökad otrygghet och nya orättvisor. För både kvinnor och män, svenskar och invandrare.

3. De arbetar i grunden odemokratiskt, genom att blunda för fakta. De sätter stämplar på meningsmotståndare istället för att argumentera i sak.

msuf

Om några av de många maktlösa och ohörda svenskarna, om några av alla de män som trampas på av dessa maktkvinnor och drabbas av den politik de representerar. Om de känner frustration och inte finner bättre utlopp för detta än arga mejl och hårda ord – vem kan bli förvånad?

Lyssna t ex på vad sahlinskan säger 2.40 in i denna film!

Som trogna läsare av denna blogg redan vet så tillhör jag dem som under decennier envist verkat för en fredlig utveckling, dvs att vi ska hålla oss till fakta och argument, låta alla komma till tals och lyssna på varandra.  Nej till såväl våld som hot om våld!

Det anser jag fortfarande, även om tonen från min sida förmodligen har skärpts och att även jag nu ibland använder tillmälen. T ex har jag klassat feministen Stefan Löfven som en pajas, men det blev ju samtidigt belagt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denna bloggtext är tillkommen efter att jag fått ett mejl från Kenneth Sandberg. Han skriver:

”‘Politiker, journalister och opinionsbildare hotas dagligen’, var rubriken vid onsdagens Uppdrag Granskning.

För att vittna om dessa hot medverkade Mona Sahlin, Rosanna Dinamarca, Birgitta Ohlsson, Åsa Linderborg och Alexandra Pascalidou. Därtill intervjuas vänsterpartisten Jeanette Escanilla och miljöpartiets Åsa Romson. Samtliga företrädare för vänsterliberal politik och opinionsbildning i den invandringspolitiska frågan.

I det drygt halvtimmeslånga reportaget nämndes inte med ett ord de hot och angrepp som politiker och opinionsbildare kritiska till den förda (mass-)invandringspolitiken utsatts för under många år. Undertecknad är långt ifrån ensam om att ha blivit verbalt hotad, attackerad och misshandlad samt utsatt för vandalisering av bostad och familjens ägodelar. Till detta kan läggas förföljelse av PK-medias murvlar, förlust av arbete – och i praktiken yrkesförbud.

Ovannämnda kvinnor ingår i det maktutövande skikt som i allra högsta grad uppammar och stödjer trakasserier och våld som utövas mot oliktänkande. I synnerhet de människor och organisationer som av dessa generellt tillskrivs etiketter som ‘högerextrema’ och ‘anti-demokratiska’. Utöver det maktmissbruk dom gör sig skyldiga till från sina politiska taburetter och redaktioner anlitas vänsterextremisterna AFA och den lagbrytande Researchgruppen för att bistå dem i deras ‘bekämpande av demokratins fiender’.

‘Här angriper man folk för deras politiska verksamhet. Det demokratiska samhället bygger på politiskt engagerade människor på kommun- eller riksnivå. Och skrämmer man folk från att göra det då har man satt en liten spik i den demokratiska kistan’, säger Claes Borgström i sändningen. Här målsägandebiträde för Rosanna Dinamarca vid Lunds Tingsrätt.

Huruvida advokat Borgströms konstaterande gäller generellt eller enbart när det är vänsterliberala företrädare som drabbas, får han aldrig frågan om av UG-reportern Knut Kainz Rognerud. Den senare anstränger sig desto mer för att i intervjun med den åtalade näthataren förmå denne att uttala sina SD-gemensamma politiska ståndpunkter.

Det har sagts förut om det som försiggår i dagens Absurdistan – och det förtjänar att upprepas: Man kan lura alla ibland och en del hela tiden, men aldrig lura alla hela tiden.

Kenneth Sandberg är en av många, många invandringskritiker i Sverige, som under de senaste 10, 20, 30 eller 40 åren drabbats av förtrycket.

Det har då inte handlat om bara sura miner, hårda ord och verbala hot, det har rört sig om konkreta och påtagliga övergrepp. Men det är inget som tagits upp av svenska massmedia, ej heller av  SVT:s förvanskande ”Uppdrag Granskning”.

uf
Från BGF-webben:

”Mest utsatt har Kenneth Sandberg varit. Under valåret 2002 inträffade följande:

1. Den 23 mars. Husvägg sprejad med texten ‘Krossa rasismen’. Väggen tillhörde Sandbergs granne men var avsedd för hans hus.

2. Den 9-10 april. Punktering av ett däck på Sandberg bil, där den stod vid hans hus.

3. Den 14 april. SD skulle ha internt möte i Kävlinge värdshus, men ägaren backade ur efter hot. Mötet hölls i stället i en kommunal lokal. Deltagarna trakasserades av AFA-iter.

4. Den 27 maj. Alla fyra däcken punkterades på Sandbergs bil vid hans bostad.

5. Den 12-13 juni. En gatsten slängdes in i Sandbergs hus genom en fönsterruta som krossades. På stenen var skrivet siffrorna ’0418’ – riktnumret till Landskrona. Där hade Sandberg på lördagen medverkat vid ett torgmöte.

6. Den 26-27 juni. Två stenar slängdes samtidigt – vid tvåtiden på natten – in genom två olika fönster i två olika rum i Sandbergs bostad. Stenarna var stora, vägde vardera cirka 7 kilo, och förorsakade stor förödelse. Om Sandberg vid tidpunkten suttit på sin skrivbordsstol skulle han ha blivit allvarligt skadad. Det var inga lortiga stenar, utan uppenbart medhavda – dådet var alltså inte spontant, utan planerat.

Inget av dessa dåd har rönt någon större uppmärksamhet i svenska massmedia.”

bokx2


Mer

http://www.bgf.nu/sandb/sb.html

https://janmilld.wordpress.com/2013/10/10/kenneth-sandberg/

http://www.bgf.nu/sahlin/

https://janmilld.wordpress.com/2015/11/21/problem-losning/

22 svar

 1. Några sanningens ord om vår regering, och alla våra tidigare regeringar minst 30 år tillbaka, skrivet 1647 av Baltsar Gracián.

  ”Handla aldrig av envishet, endast av eftertänksamhet.
  Envishet är vishetens böld, lidelsens stora dotter som aldrig gjort något rättframt.
  Det finns de som förvandlar allting till ett krig i det fördolda, umgängets banditer
  som skulle vilja att allt de gör bleve en seger över andra, då de inte vet hur man går
  fredligt tillväga.
  När de har makten är de till skada, eftersom de gör regeringen till ett förbrytarband
  och gör fiender av dem som skulle vara deras barn och underlydande.
  De vill ordna allt med sluga anslag och skaffa sig fördelar med hjälp av sina knep, men så snart
  andra upptäckt deras förvridna sinnelag, vänder de sig mot dem, och försöker sätta stopp för
  deras hugskott, och därför uppnår de intet.
  De är fullproppade med missräkningar och allt bidrar till deras magknip.
  Deras omdömesförmåga är skadad och ibland är också hjärtat angripet.
  Rätta förfaringssättet mot sådana vidunder är att fly ut till antipoderna, ty det är lättare att
  uthärda vildarnas barbari än dessa barbarers vildhet.”

 2. Du beskriver något som jag ofta uppmärksammat. Det är Sahlin & Co som står för hatet och som använder nedsättande ord för att tysta debatten. Ofta vill Sverigevänner debattera och framföra fakta. Bemötande blir nästan alltid – ”du är rasist”. Debatten dör direkt.

  Tänk att det varit så under så lång tid och än idag har dessa ”översittare” direkt tillträde till maktens kanaler.

 3. Favoritinvandraren Tino Sanandaji: Nedsättande epitet är farligt!

 4. Bra skrivet, Jan, kunde inte ha sagt det bättre själv.

 5. För en hel del år sedan var det en ruskig råttinvasion i Malmö – i vissa områden kunde man se de små djuren springa fritt mellan buskarna. De var faktiskt söta … och mig störde de inte. Men Malmö hade råttfångare som tog hand om problemet.

  Jag kom att tänka på detta när jag av en händelse undersökte vad Jan hade dolt bakom bilden högst upp till vänster på sidan. En video på youtube från Calais, där en förtvivlad kvinna berättade om den situation stadens invånare befinner sig i. Ruskigt! Värre än råttinvasionen i Malmö! Går inte att jämföra.

  Klicka på videobilden och håll andan! Textat på engelska om du inte hänger med i franskan.


 6. Calais är under belägring av ett växande antal främst afrikaner, som förgäves försöker komma över till England. Calais har en socialistisk kvinnlig borgmästare som tolererar för att inte säga sympatiserar med dessa. Calaisborna upplever hur deras liv blivit alltmer osäkert med dessa aggressiva migranter som bryter sig in i privathem och stjäl misshandlar och begår sexuella övergrepp på flickor och kvinnor.Nu senast den 6 Februari hölls en Pegidademonstration i Calais som denna borgmästare säkert i samråd med premiärministern Manuel Valls (S) låtit förbjuda. Den ägde icke desto mindre rum, och talaren var pensionerade 75-årige fyrstjärnegeneralen för Främlingslegionen Christian Piquemal. Kravallpolisen med hjälmar och batonger och pepparspray övermannade med förnedrande våld denne äldre herre och tillika patriot. Skandalösa och oerhörda bilder kan ses på You Tube där man kan Googla på ”general Piquemal arresterad”. Man hade just sjungit Marseljäsen där ingen polis sjöng med(!) när polisen grep Piquemal och släpade med och delvis bar den gamle generalen på det mest ovärdiga sätt. Detta andra Patrioter till varnagel. Det visar hur denna franska regering trampar på Trikoloren och förvisso inte representerar det franska folket. Attentattet den 13 November 2015 har Hollande och Valls utnyttjat som sin egen ”nine eleven” och Hollande hade proklamerat krig mot IS – se parallellen till Bushs ”war on terror” och mycket riktigt i Frankrike är det undantagstillstånd fram till i sommar och man genomför inskränkningar i friheten motsvarande USA:s Patriot Act och Homeland Security. Hets mot folkgrupp paragrafen skärps till tysk nivå. Benjamin Netanyahu har många kumpaner i den socialistiska regimen i Frankrike där filosofen BHL (Bernard-Henri Lévy) har ett oproportionellt stort inflytande på politiken – se kriget mot Libyen där han var en rabiat krigshetsare. Att angripa en man som Piquemal kan dock visa att denna aggressiva USA-Israel lydiga regim har gått över ”den röda linjen”. Kan inte föreställa mig att man i något annat civiliserat land kunnat handla så mot en så aktad man.

 7. Här är ett utdrag från beslutet av Kommittédirektiv 2014:103 En nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism vid regeringssammanträde den 26 juni 2014.

  I en demokrati har alla rätt att uttrycka sina politiska åsikter, även sådana som kan uppfattas som obekväma. Politiska handlingar som står i strid med demokratins grundläggande spelregler kan dock aldrig accepteras. Det är därför viktigt att värna demokratin mot våldsbejakande extremism.

  Våldsbejakande extremism är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål. Ett öppet och demokratiskt samhälle kan aldrig göra sig helt osårbart för våldsbejakande extremism. I olika sammanhang och under olika omständigheter kommer individer att lockas att ta till våld eller att bryta mot lagen för att försöka uppnå förändringar i samhället. Det kan t.ex. röra sig om att hindra andras demonstrations- och åsiktsfrihet, hot och våld mot meningsmotståndare eller hets mot folkgrupp.

  Har Mona Sahlin överhuvudtaget läst denna text, eller har hon gått på Expos och Teskedsordens analyser som också dom nämns i detta direktiv. Hon är inte trovärdig för fem öre.

 8. Hela Mona Sahlins politiska karriär är kantad av hyckleri, förställning, desinformation, åsiktsförtryck och lögner. Att hon överhuvudtaget finns kvar i det offentliga rummet och tas på allvar är ett bevis så gott som något på att vi inte lever i en riktig demokrati och inte heller i ett sunt och friskt samhälle.

 9. Dessa kvinnor framför extrema åsikter i det offentliga rummet. De är på intet sätt representativa för den allmänna meningen i Sverige. Deras alster på den offentliga arenan skapar stor ilska och harm hos många svenskar. De som hyser en annan mening än de ovan omtalade får aldrig eller mycket sällan komma till tals. Om de råkar komma till tals i något sammanhang så klistras omgående olika epitet på vederbörande och dessa epitet kommer inte oväntat från bl. a. dessa individer ovan.

  Folkets röst räknas inte. Vanligt folk får inte längre komma till tals i den offentliga debatten. Nästan samtliga tidningar har stängt ner sina kommentarsfält just på grund av det höga motståndet mot oliktänkare. Det är inte hat att tycka olika. Men dessa ovanstående exempel har lyckats reta gallfeber på allmänningen genom sina ofta korkade uttalanden och ogenomtänkta analyser. Dessutom finns det ingen bredd i åsiktskorridoren sam kan balansera dessa figurers tyckanden.

  Mona Sahlins senaste utspel är väl mer än lovligt korkat, att påstå att folkets demonstration är ”de är ideologiskt drivna extremister, de är nazister. De är män som hatar kvinnor. Det är de som gillar våld och hatar demokrati. De är fega uslingar.” Det tycker Mona S om svenskar som protesterar mot våldet, mot otryggheten, mot den allt sämre samhällsservicen, och mot den inhumana massinvandringen som ger alla dessa negativa följder.

  Om nu dessa förfördelade kvinnor stannade upp en sekund och började tänka, en egenskap som åtminstone Mona Sahlin fått ifrågasatt, på sina väljare och medmänniskor. Sluta se ner på de som tycker annorlunda än er. Sluta klistra epitet på de som höjer sin röst. Sluta behandla oss som skit så kommer respekten för er också att öka.

  • Bra formulerat:

   Det är inte hat att tycka olika. Men dessa ovanstående exempel har lyckats reta gallfeber på allmänningen genom sina ofta korkade uttalanden och ogenomtänkta analyser. Dessutom finns det ingen bredd i åsiktskorridoren som kan balansera dessa figurers tyckanden.”


   ”Sluta klistra epitet på de som höjer sin röst. Sluta behandla oss som skit så kommer respekten för er också att öka.”

 10. ”Vi var inte alls rädda. Vi är alla vuxna människor, 90% med militär träning”.

  http://nynashamnsposten.se/nyheter/nynashamn/1.3553195–tack-nynashamn-for-allt-stod-

  • Aftonbladets intressanta prioritering:

  • @ Sofia

   Det finns människor både ur den extrema nationalkapitalistiska rörelsen och den extrema skäggbarns-rörelsen som inte accepterar demokratiska beslut. Dessa båda antagonister får, enigt min egen mening alltför låga straff och allt för mycket uppmärksamhet.

   De borde givetvis låsas in, nämnas kortfattat och nedlåtande och sedan glömmas bort i varje normalt demokratiskt samhälle.

   Samtidigt är det en stor skam att politikeradeln förvärrar problemet med rasism och anti-rasism genom att inte ta balanserad hänsyn till verkligheten.

   Det är även anmärkningsvärt att fler människor inte vaknar upp ur sin slummer och röstar rätt nu när vi fortfarande har demokrati.

   Det är också anmärkningsvärt att de som har militär utbildning, som tagit sig till det demokratiska landet Sverige, nu inte återvänder och stöttar den demokratiskt valde Assad som f.n. nästan vunnit kriget tillsammans med kurder och Ryssland.

   Detta tyder det på att denna militära utbildning sannolikt kommer från den kriminella invaderande sidan och att dessa invandrare har sina sympatier med de kriminella extrema islamisterna eller det kriminella Washingtons neocons.

 11. […] står det också om en del vänsterpartistiska och socialdemokratiska näthatare) , även Jan Milld har dömt ut Uppdrag Gransknings […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: