• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Assange och Sverige

fritz

”Julian Assange är sedan 2010 på sannolika skäl häktad och misstänkt för våldtäkt, en prövning av häktningsskälen som domstolar har gjort. Assange borde packa ihop sin väska, kliva ut genom ambassadens dörr och börja samarbeta med polis och åklagare. Det borde ligga i hans intresse om det nu är som han själv hävdar – att han är oskyldig”.

Så skriver advokaten Elisabeth Massi Fritz på SVT Opinion.

Vad handlar det här om?

Den brottslighet som Fritz vill uppmärksamma gäller att kondomen gled av för Julian Assange under ett av samlagen med en kvinna.

För mig ger Assange dock associationer till en annan typ av brottslighet, av betydligt grövre dimensioner. USA:s kriganden i andra länder.

Assange-affären aktualiserar också Sveriges roll i världen idag.

Låt mig börja utifrån det sistnämnda:


globalsl

1. Sveriges roll i världen

Globalt utmärker sig Sverige numera genom två extremismer.

a) Politisk korrekthet

Över hela världen har Sverige gjort sig känt för att driva politisk korrekthet längre – mer nitiskt och mer konsekvent – än andra länder.

– Ett område är feminism, där vår statsminister Löfven stolt proklamerar att Sverige blivit först i  världen med en ”feministisk regering”.

Svenska genustokerier har också gjort att vi uppmärksammats i australisk TV, och där framkallat skrattsalvor.

– Som ”humanitär stormakt” har vi låtit bidragen regna med stor generositet över främlingar som tagit sig till vårt land – med känt resultat i form av främlingsinvasion.

– Korrektheten har vidare givit oss enkelriktade massmedia, med en åsiktskorridor som är snäv. Också det så extremt att det nu väcker uppmärksamhet i andra länder.

b) USA-lydnad

Den andra extremismen gäller undergivenheten och lydnaden inför signaler från USA, tydligt efter mordet på Olof Palme 1986:

• NATO-bombningarna av Serbien 1999 applåderas av svenska politiker

• efter USA-invasionen av Afghanistan 2001 har det blivit svensk medverkan där

• i kriget mot Libyen 2011 deltog svenska JAS-plan

• rebeller i Syrien har fått svenskt ekonomiskt stöd

• samverkan med NATO blir allt tätare

• svenska massmedia är värstingar i ett hetsa mot Ryssland.


dodade
2. USAs kriganden

USA har krigat i andra länder under hela ”efterkrigstiden”, men efter WTC-dådet 2001 tog det särskild fart.

Särskilt kriget i Irak, efter invasionen 2003, krävde ett högt mänskligt pris. Cirka en miljon döda, ytterligare många skadade och sjuka, föräldralösa och hemlösa. Misshandel och den grymmaste tortyr i en gigantisk skala.

De många krigen låg inte i det amerikanska folkets intresse. De kostade:
ekonomiskt, genom högre militärutgifter
amerikanska liv, genom skadade och stupade
moraliskt och mänskligt, genom alla övergreppen.

Hur kunde krigandet ändå fortgå så länge?

En viktig förklaring var massmedias agerande, dvs propaganda och desinformation.  Pentagon hemligstämplade flitigt dokumentation som kunde avslöja verkligheten.  Det mörkades om den irakiska befolkningens lidande. Sanningen nådde bara delvis det amerikanska folket.

freedom


leaks1

3. Wikileaks

I det läget blev Wikileaks verksamhet viktig.

Genom whistleblowers inom den amerikanska militären – människor med samvete – läcktes hemligstämplat material till Wikileaks, som började publicera det.

Detta betraktades av politiker, massmedia och militärledning i USA som förräderi. Det äventyrade ”landets säkerhet”. Upprördheten var stor och man ville straffa de skyldiga. En soldat, Bradley Manning, blev gripen och dömd, sitter nu i fängelse på ett mångårigt straff.

Även grundaren av Wikileaks, Julian Assange, ville många få tag i och bestraffa.  Tysta!  I USA-media har förmedlats en önskan att se honom avrättad.

assange1


 

london

4. Sverige och Assange

Sedan fem år sitter nu Julian Assange fast på Ecuadors ambassad i London, som politisk flykting. Ecuador gav honom asyl.

Hur hamnade Assange där?

Bakgrunden är ett agerande från svenska myndigheter.

I korthet handlar det om att två s-kvinnor i Stockholm anmält honom för någon form av sexövergrepp. En svensk åklagare kräver att Assange kommer till Sverige för förhör och har utfärdat en europeisk arresteringsorder på honom.

Assange svarar att de kan komma till London för att förhöra honom där han befinner sig, på Ecuadors ambassad.  Eller ta det hela över en videolänk.

Julian Assange säger sig inte våga komma till Sverige, eftersom han befarar att då bli utlämnad till USA.

Fria Tider:

”Julian Assange anhölls av en jouråklagare misstänkt för våldtäkt och sexuellt ofredande under ett Sverigebesök i augusti 2010 efter att ha anklagats av två feminister som båda haft oskyddat sex med honom. Ordinarie åklagare Eva Finné hävde dock anhållandet inom ett dygn, den 21 augusti, och lade fyra dagar senare ned våldtäktsutredningen.

– Jag anser inte att det finns anledning att misstänka att han har begått våldtäkt, sade hon i ett pressmeddelande på Åklagarmyndighetens hemsida som numera tagits bort.

Våldtäktsutredningen mot Assange återupptogs av överåklagare Marianne Ny den 1 september och han begärdes häktad i sin frånvaro den 18 november. I februari 2011 beslutade en brittisk domstol att Assange skulle utlämnas till Sverige,..”

S-företrädaren Thomas Bodström (11 minuter in i denna film) försäkrar att Assanges farhåga om risk för utlämning till USA är ogrundad. Ändå var det under hans egen ministertid  (justitieminister) som Sverige (regeringen Persson) efter USA-begäran beslöt att skicka iväg två egyptier.

Skulle regeringen Löfven vara mindre benägen att böja sig för USA?

whistletruth


 

Mer

http://www.friatider.se/en-h-lsning-till-julian-assange

https://genusnytt.wordpress.com/2011/02/13/ar-assange-forhorsledaren-radikalfeminist/

 https://genusnytt.wordpress.com/2011/02/14/las-hennes-egen-story-ar-detta-valdtakt/

https://carlnorberg.wordpress.com/2016/02/05/rattsligt-myglande-ygeman/

http://www.informationclearinghouse.info/article44137.htm

http://blueshift.nu/dubbelagenten-och-globalisten-assange-sprakror-fn-varldsregering/

http://www.friatider.se/fn-organ-assange-har-ratt-till-skadestand-och-vart-beslut-ar-bindande

24 svar

 1. VÄLDIGT BRA SAMMANFATTNING!

 2. Hade han (och även Edward Snowden, som ju intervjuades av svenskhataren och multikulti Lena Sundström) varit riktiga visselblåsare, så hade de nog väl varit döda vid det här laget.
  http://blueshift.nu/dubbelagenten-och-globalisten-assange-sprakror-fn-varldsregering/

 3. Mycket bra! Sveriges agerande i detta fall är skandalöst.

  Undergivenheten mot Usrael är total. Vi lever alla under detta förtyck. Det är därför vi snart knappt har någon yttrandefrihet kvar.

  Israels fördrivning av befolkningen i Palestina för att skapa sig en rasistisk stat på deras territorium är en skam för världen och för alla Sionister. Deras totalt lögnaktiga påstående om gasningar för att få igenom sin agenda är inget annat än hat mot tyskar och vita människor som påstås alla ha någon anledning att känna skuld. Hundratals miljoner människor anklagas för något de aldrig gjort. Det är en sådan ondska att den är svår att förstå.

  Samtidigt får vi aldrig veta att det var Agendajudar som startade allt med sin fanatiska dröm att fördriva palestinierna och där fylla upp landet med judar från hela världen som är orsaken till andra världskriget, det får vi inte höra talas om. De flesta judar ville ju inte ens dit. Sionisterna skulle tvinga dem. Hitler hjälpte gärna till.

  Hundratals miljoner människor har dött eller skadats p.g.a. Agendajudar. Den s.k. Ryska revolutionen var ju helt och hållet en judisk historia. Finansierad och planerad av judiska Oligarker, genomförd av extremistjudar som Trotsky och Lenin. Tiotals miljoner dog, svalt, skadades, fördrevs, o.s.v. Tsarfamiljen slaktades och landet plundrades på allt av värde. De judar som inte gillade det, strök också med.

  USA’s krig på uppdrag av rasistiska skurkstaten Israel bygger helt på lögner och är en skam för hela västvärlden. Det kan endast förklaras med att USA idag helt kontrolleras av Israeliter. Pengar och mediemakt är det som gäller, sanningen kan man torka sig där bak…..folket tycks gå på vad som helst. Står det i DN eller sägs på SVT då är det sant, tror alltför många fortfarande, tyvärr. Det är denna blinda tro som möjliggör dessa skurkars fortsatta makt.

  Idag är makten ledstjärna inte sanningen och då går det förr eller senare utför. Sverige rullar nu nerför ett stup i rekordfart. Den duktiga historieforskaren Fredrik Töben frågade en gång domstolens ordförande om sanningen kunde hjälpa honom i hans försvar? Han fick inget svar och dömdes sedan för förnekelse av förintelsen till 44 månaders fängelse. Tydligen hjälpte det inte att det idag är bevisat utom minsta tvivel att några gasningar aldrig har förekommit annat än för att avlusa kläder och skor. Hela förintelsen är en myt som odlas av Agendajudarna för att de gynnar dem.

  Om de judiska Oligarker som idag styr vår värld säger att 6 miljoner gasats då ska en hel värld lära sig det oavsett om det är sant eller inte.
  Detta är inget annat än rent hat mot tyskar och andra vita människor.

  Det är för i h-te ingen lek att anklaga ett helt folk för att ha gjort lampskärmar, haft elektriska bad, gasat, dieselbussar, brännhögar, grymma sadistiska experiment, avlägga vittnesmål om det, tortera och hota för att få fram erkännanden, sedan visar det sig att inget stämmer och ändå får man fängelse i 13 länder om du påpekar att det stämmer ju inte det som påstås. Vill du titta på bevisen får du fängelse och/eller blir socialt isolerad.

  Zzzzzz……folket sover vidare. Inga protester. 100-tals fängslas varje år i Europa för att de bara säger sanningen. Åter tusentals forskare tvingas till tystnad. De fattar, svårare är det inte, men de blir av med jobbet om de yttrar sanningen.

  Sanningen spelar ingen som helst roll. Det är makten som bestämmer vad som är sant eller inte. Punkt. De som har makten bestämmer vad våra barn ska lära sig. Vad som är politiskt korrekt att uttala och inte.

  I Sverige har vi en liknande lagstiftning. Det spelar ingen roll om det du säger är sant, kan det såra någon folkgrupp så är det ändå straffbart.
  De bestämmer vad som är ont och gott.

  Men se på vilka samhällen de skapat åt oss….får detta vansinne fortsätta några år till är en hel civilisation förstörd. Allt för några psykopatiska Oligarker som inte sällan också är Sionister eller/och har dubbla medborgarskap. Med dessa galningar följer ständiga krig och bråd död. När ska folket vakna?

  Idag är det lögnen som regerar. Den som påpekar detta förlöjligas i av Usrael kontrollerad eller UIsraellojal lögnmedia.

  De länder som gör motstånd eller söker en egen väg, bort från globalisterna, straffas hårt. Se på Ryssland. Putin har en enda önskan och det är att världen ska vara multipolär, d.v.s. inte helt styras att ett enda maktcentrum, läs Usrael. Men det går inte för sig enligt Oligarkerna. Vad händer då med den nya världsordningen med en enda regering under Oligarkernas kontroll? Därför måste Ryssland krossas.

  • Int Röda korset lämnade ju en genomgång av antalet 1979 som inte ens kom upp till en halv miljon, inkl alla andra än judar. Tja, vad är sant och vad är lögn?

   • Röda Korset har inte ändrat sina siffror. De är fortfarande, efter 70 år,
    Arolsen arkiven som Röda Korset fört under hela kriget och bevarat visar på totalt 296 081 döda i alla koncentrationslägren, varav i Auschwitz 60 056. Röda Korset hade, som sagt, tillgång under andra världskriget till alla lägren. Hitler hindrade dem inte, snarare tvärtom.
    Inte en enda representant från Röda Korset rapporterade någonsin om någon gasning.

    De som hatar germaner över allt annat på jorden har inte brytt sig om Röda Korset utan kör sin egen berättelse om 6. miljoner.

   • Kalle, just precis som du skriver har jag också läst … originaluppgifter från IRK. Strax under 300.000 – inte 6 miljoner …

    Om jorden finns kvar om 50 år är väl summan uppe i minst 20 milj. Å andra sidan får vi inte glömma alla som dödats sedan 1945 och framåt – under äkta eller falska flaggor …

 4. Lagstiftarna till vår humanitära stormakt har affilierat sig till detta. Underordnat sig Globalism d.v.s.USA, FN och EU….och taharrush

  ”Coruptissima republica plurimae leges” alltmedan folket sover och lyssnar på ”mello”

 5. Julian Assange gick i den gamla hederliga spionfällan där ett par lockbeten ser till att få ha sex med objektet. För att sedan rikta anklagelser om otillbörligt utnyttjande och våldtäkt. Den franske chefen för IMF anklagades på samma sätt för våldtäkt på en hotellstäderska och fick avgå.

  Lite OT.
  Nu kommer nästa piskrapp mot oliktänkare. Ny lag om näthat gäller inte för mainstreammedia-journalister. Organisationen tidningsutgivarna TU som varit drivande i frågan och där Bonnierkoncernen har ett avgörande inflytande.

  En ny straffbestämmelse föreslås om ”olaga integritetsintrång”. Men den gäller enbart utanför msm:s arbetsområde.
  Om en journalist förföljer och kränker en enskild(som i fallet Julia Caesar) är det ok. Om en bloggare utreder och avslöjar en msm-journalists eller politikers förehavanden så kommer det att bli straffbart, med upp till 4 års fängelse. Principen likhet inför lagen monteras ner ytterligare ett par steg i och med detta. Det kommer enbart att vara tillåtet att kränka och hänga ut någon om man är msm- journalist.

  De grundlagsskyddade medier, som de själva kallar sig, kräver att få stärka sin ställning nu när de ser konkurrensen från alternativa medier och bloggare tar över alltmer av opinionsbildningen. Dessa agendajudar är som vanligt inblandade i den lagstiftande församlingen till deras fördel och till folkets nackdel.

  Om de nu tror att de ska få bukt med sina konkurrenter så tror de fel. Om de tror att det ska hindra vanligt folk från att ta/få reda på sanningen så tar de gruvligt fel. Det kommer allt fler tecken allt fler signaler på att vi de facto är utsatta för en konspiration av Guds nåde.

  Sionistpacket har gett sig f-n på att försöka ta kontroll över allt och alla över hela världen. BRICS-länderna har sedan länge genomskådat deras ränker och är i full färd med att bygga upp motmedel mot denna globalisering.

 6. Att Assange är rädd för att utlämnas till USA om han skulle bli utlämnad till Sverige är välkänt. Frågan är om det finns någon reell grund för hans rädsla. Av artikeln framgår att det inte finns någon reell grund. Det enda argument som används är utlämnandet till Egypten av två asylsökande egyptier. Det fallet har ingen bäring på Assanges fall. Vore intressant om artikelförfattaren, eller annan, kan nämna ett enda fall av utlämnande till USA som påminner om Assangefallet. Bara ett räcker.

  UNWGAD:s uttalande om att Assange skulle vara godtyckligt fängslad är mycket märkligt. Det skadar FN’s anseende. Att en organisation som Human Rights Watch hänger på minskar också trovärdigheten för organisationen.

  Det som är intressant är att det numera är omöjligt för Assanges att ta upp frågan i Europadomstolen. Att Assange valt att ta upp frågan i UNWGAD istället för Europadomstolen visar återigen på att han gjort ett dumt val. Assanges hantering av denna fråga är en lång rad av enastående dumheter. Vi har troligen inte sett slutet än.

  Every statement of law promoted by Assange will turn out on scrutiny to be false or misleading.

  • Jag skulle gärna vilja veta om han är skyldig till våldtäkt eller inte. Det är en fråga som har varit märkvärdigt frånvarande när hans öde diskuterats. Någonting säger mig att han är skyldig och att det är därför han håller sig undan. Men det vore som sagt var intressant att få frågan rättsligt prövad.

   • Har man läst FUPen när den kom på nätet så förstår man. Ingenting tyder på våldtäkt. Och det var inte heller huvudfrågan när S-brudarna vände sig till polisen – men de blev faktiskt uppmanade att anmäla honom och sedan tog det juridiska över … … Otroligt! Men sant.

   • Han bodde tydligen hos den ena S-bruden och de hade sex. Hon skröt om det på nätet, trodde förmodligen hon fått ”jättenapp”. Sedan kom det fram att han satt på en till brud, och då tog det ”hus i H-e”. Dessutom tjafs om en trasig kondom, och sånt begriper jag mig inte på. Då jag var ung så var jargongen snarare att man äter väl inte kola med papper på.

  • Josef,
   lyssna 9.50 in i denna film:

   • Har lyssnat. Kan inte se att det ändrar något. Assanges fruktan för att utlämnas till USA är endast egenskapad fruktan.

  • Human Rights Watch ??? Är det inte George Soros lilla lekstuga?

   Eller hur är det? Jaaaaan!!!

 7. OT –– men kul!

  • Kul, Sofia, men är brevet på riktigt? (Och hur har du fått tag på det … viskar jag tyst så ingen annan hör ..?) (Har du mer sånt?)

   • Det är nog riktigt, jag knyckte länken från ett pålitligt twitterkonto. Jag återkommer när jag hittar fler fynd – kul att du också gillar sådana udda historiska dokument!

   • Jag mötte Olof Palme i sept 1985 och jag fick intrycket att han var en sådan personlighet som framskymtar i brevet.

   • Om du mötte honom så pass sent i hans liv, knappt ett halvår innan han dog. Vad tror du då om Dammegårds teori om att han led av långt gången AIDS? Det borde ju ha synts på honom. Kommer själv ihåg hur tärd och smal Freddy Mercury såg ut mot slutet.

   • @Morningstar
    Någon AIDS-sjukdom märktes inte. Däremot verkade han vara mycket trött.

    Det märkliga var att i en stor folksamling valdes jag ut av en man från Beneluxländerna som kom fram till mig och visade dokument som visade mordhot på Olof Palme.
    Jag sa till honom att ge dokumentet till Palmes medhjälpare som stod bredvid Palme, vilket han gjorde.
    Tiden efteråt berättade jag om mordhotet för några av mina vänner och sedan tänkte jag inte mer på det.
    Efter mordet ringde vännerna och sa att jag skulle tipsa polisen, vilket jag gjorde på den speciella tipstelefonen. Polisen som tog emot samtalet visade extremt uttråkat förakt efter att ha fått mitt tips.
    Jag hade även kontakt med Olof Palmes medhjälpare som skrev ett varmt, artigt tackbrev till mig.

 8. Jag anser att Julian Assange gör rätt och att svenska inblandade jurister borde skämmas som hundar för detta dräggel-drev beordrat av CIA.

  Dräggel-drevet står inte i proportion till anklagelsen.

  Allt sedan sossarnas NATO-kåthet började efter morden på Palme och Lindh och människor utlämnades för tortyr i Egypten, saknar givetvis alla ”Socialdemokrater” all trovärdighet.

  Eftersom detta är en personlig attack som inte har med rättskipning att göra, och att detta dräggel-drev pågått så länge, är det nog dags att kalla in fotsoldater som fimpar agenterna eller deras arbetsgivare.

  Personligen tror jag inte att någonting annat kan få stopp på eländet.

 9. George Bush mördade massvis med människor i Irak i ett krig som var fullkomligt olagligt. Han lät arrestera människor som med stor sannolikhet var helt oskyldiga och placerade dem på Guantanamo för mångårig tortyr. Detta är en man som borde arresteras, inte Julian som avslöjat detta kriminella företags förehavanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: