• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Media i stormaktens tjänst

md
Sverige har ju proklamerats som en humanitär stormakt av moderaterna Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt. I deras fotspår traskar nu Stefan Löfven vidare. Men det hela innefattar en ”utmaning” och kräver därför sina insatser även från mediafolket.

Journalisternas självbild är därvid god, och det underlättar kanske fullgörandet av uppdragen.

Så här formulerar sig  Fredrik Virtanen på Aftonbladets ledarsida:

”Att underminera förtroendet för demokratins institutioner är grundidén hos fascismen och högerpopulismen, samtidens starkast växande rörelser.”

spegelbild


Skulle jag här ändå drista mig till att anmäla en avvikande uppfattning, så är det att förtroende är något man antingen förtjänar eller inte, något man vinner genom sitt eget agerande. Jag hävdar att svenska journalisters agerande under många år inte varit av ett slag, ägnat att inge förtroende bland vanliga svenskar.

Vad som dessutom blir alltmer uppenbart är att det väcker löje i omvärlden. Sverige har blivit något av en global driftkucku.

fantratt

Som åtminstone vi äldre känner till fanns det en tid av järnridå och kommunistdiktaturer i hela Östeuropa. Då undanhölls folken i dessa länder allsidig information. Den sovjetiska propagandan var så ensidig att den blev löjeväckande och till stor del ineffektiv. I synnerhet som ryssar, polacker, ungrare m.fl. genom radiosändningar från väst kunde ta del av en alternativ information.

Nu har ju rollerna blivit närmast de omvända, som jag tidigare skrivit om här och här.

stormaktens-media

Den uppblåsta journalistiska självbilden tas upp också här och i denna fredagsbio:

Nu är det svenska massmedia som serverar en strikt tuktad verklighetsbild, som mörkar, trixar och desinformerar. Redaktörer och journalister har påtagit sig en förmyndarroll gentemot svenska folket, ser som sitt ansvar att hindra medborgarna från tillgång till ”olämplig” information.

Och att göra nödvändiga ”vinklingar”.

Kunskapsluckorna kan bli djupa, för den som är hänvisad till ”svenska” massmedia.


Det stannar då inte vid att våra ”svenska” massmedia själva hanterar verkligheten som de gör.

hjartaitakt
Det gäller dessutom att ”skydda” människor i Sverige, så att de inte på andra vägar nås av det som ”svenska” media med sådan omsorg censurerat.

Som sedan länge kunnat konstateras finns således TV-kanalen RT – Russia Today – inte att tillgå i Sverige – inte hos något enda betal-TV-företag.

RT kan dock ses genom antingen egen parabol-TV eller via internet:

Särskilt i dessa dagar har RT bra täckning av Sverige, och kontrasten blir då påtaglig: genom RT kan vi få del av vittnesmål som svenska TV noga undanhåller sina tittare!

Ett exempel tar jag upp i denna kortfilm:

Det senaste är att ”hoten” kommer även från väster. Även i engelska media har man fått ögonen på hur massmedia i Sverige fungerar.

Fria Tider:

”På fredagskvällen undrade många på Twitter och Flashback varför de inte kunde läsa den brittiska tidningen Daily Mails kritiska artiklar om Sveriges invandringspolitik. Kanske rör det sig om ett tekniskt fel, visar Fria Tiders granskning. Men varför ’felet’ bara tycks gälla artiklar om Sverige när svenska besökare försöker läsa dem är oklart.”

Ledarsidorna:

”Nyheten om den mördade 22-åriga kvinnan på HVB-hemmet i Mölndal blev snabbt en detaljerad världsnyhet. Det finns dock ett antal besvärande detaljer som stör bilden av en oberoende nyhetsrapportering. Inledningsvis rapporterade SVT och Sveriges Radio att ett dödsfall ägt rum på ett HVB-hem men utan att skriva ut att det var ett hem för ensamkommande flyktingbarn av manligt kön.”

Men det finns fler, och ännu märkligare, omständigheter kring rapporteringen. Mail Online har haft den kanske mest fylliga rapporteringen av händelsen, långt fylligare än den svenska, inkluderat identiteten på gärningsmannen, kopia på häktningsframställan samt på vilken klinik han vårdas för närvarande. En mycket klar och redig artikel för läsarna. På ett villkor. Att läsaren ej befinner sig i Sverige eller försöker läsa via en svensk IP-adress. Svenska IP-adresser är blockerade från att läsa nyheter om händelserna i Mölndal. Läsaren möts då av meddelande att de aktuella sidorna inte finns.”

”Det finns goda skäl att börja fundera på varför, och på vems uppdrag, denna nyhet begränsas för svenska läsare med svenska fasta IP-adresser. Det är nämligen endast artiklarna om mordet som är blockerade för svenska adresser, övriga nyheter om Sverige, under taggen ‘Sweden’ finns fullt sök- och läsbara.”

”Mail Online är världens största engelskspråkiga nyhetstjänst som ägs av DMG Media. Att blockera ut ett helt land från att läsa en enskild artikelserie från en sådan tongivande nyhetsförmedlare är sällan något som sker av misstag. Det kräver en medvetenhet. En mycket stark medvetenhet och att någon som ger order om det.”

Johan Westerholms högintressanta artikel i dess helhet finns alltså att läsa här.

fv

Till sist.

En kommentar till Virtanens påstående om ”journalisthat”.

För egen del vill jag inte se det som att det skulle handla om ”hat”, snarare om ett djupt förakt.

Naturligtvis inte mot alla journalister, det finns journalister som försöker intaga en balanserad och hederlig hållning.

Tyvärr är dessa – åtminstone ännu – bara alltför sällsynta!


PS

Hans Bergström i DSM nr 1/2016:

”Vad händer när en halv årskull ungdomar tillförs utifrån under ett enda år, 2015, där det bland dessa så kallade ‘ensamkommande’ från främst Afghanistan och Östafrika går elva pojkar på varje flicka? Den sista omvälvande frågan får man gå till amerikanska webbtidningen Politico… och New York Times… för att få diskuterad. 

Svenska nyhetsredaktioner har i frågor som dessa,… övergett all normal ambition. Det är inte av inkompetens, utan för att man i paternalistiskt nit  inte tilltror svenska folket att få läsa om så känsliga frågor. Den självgoda ‘Eliten’ söker skydda folket.

Varför ska svenska folket fästa tillit till medier som medvetet blundar för obekväma verkligheter och i stället ägnar sig åt propaganda på nyhetsplats?”


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/06/statstelevision-2/

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/24/expert-med-kunskapsluckor/

https://janmilld.wordpress.com/2016/01/18/webb-filter/

http://www.friatider.se/expressen-daily-mail-r-en-hatsajt

https://janmilld.wordpress.com/2016/01/27/tillagg-om-polischefen/

https://peterharold.wordpress.com/2016/01/20/vad-hade-voltaire-sagt-om-var-tid-med-toleranslagar-fb-censur-och-web-filter/

http://www.gp.se/nyheter/ledare/gastkronikor/1.2974324-david-eberhard-majoriteten-skrams-till-tystnad

http://erixon.com/blogg/2016/02/kriminella-migranter-lika-allvarligt/

http://avpixlat.info/2016/02/01/sveriges-migrationshaveri-huvudnyhet-varlden-over/

http://www.fredagsbio.se/ej.html

 

 

12 svar

 1. Jag tror att makthavarna börjar bli skraja för lynchmobbar. Inte det att en invandrare skulle bli lynchad, men att folket tagit steget. Nästa steg kan vara en massiv folklig revolution. Att den kommer gå fredligt till finns det ingen garanti för.

 2. Själv känner jag mer och mer att samhället splittras. Att vara medborgare i t.ex. Sverige är ingen fördel utan mer en belastning. Visst än så länge är inte allt förstört. Vi har naturen och där vita trängs ihop är det hjälpligt trevligt. Dock är det knappast en morot att vakna på morgonen och gå till jobbet för att betala skatt för allsköns migranter som behagar komma hit, en skola i förfall, en polis som skyddar invandrargängen istället för svenskar som vill ha ordning och trygghet, politiker som ljuger oss rakt i ansiktet, lögner hela dagarna i SVT och Koshermedia.

  Samtidigt har Agendajudarna lyckats väl i sitt uppsåt, det måste tillstås. De har lyckats splitra oss svenska så att vänskapsband kapas då ena halvan vägrar lämna hjärntvätten (inser antagligen inte ens att de rä hjärntvättade) medan de som kommit ur den i förtvivlan försöker väcka de andra.

  Mona Stahlins uttalande är för mig en ögonöppnare. Tänk att hon kan sitta kvar efter sitt föraktfulla och lögnaktiga uttalande om de som deltog i Folkets Demonstration.

  Sverige kan inte bli friskt med S och M. Båda måste bort.

  • Den politiska korrektheten har ödelagt många vänskapsband och sociala relationer under väldigt lång tid. Vittnesbörden är många om hur familjer, släktingar och arbetskamrater blivit ovänner och i bland brutit kontakten för all framtid. Bara detta är enorm katastrof i sig i ett land där ensamhet och social isolering utgör ett allvarligt samhällsproblem. Detta ska således läggas till alla andra skadeverkningar som medias desinformation om den massiva invandringen fört med sig.
   Vad beträffar skatte- och arbetsmoralen så är jag förundrad över att den fortfarande är så pass hög som den är. Men den kan implodera väldigt fort när folk inser att de måste betala för vad andra får gratis.
   Viljan att arbeta till 70 eller 75 års ålder lär inte bli så stor när medborgarna inser att det i stor utsträckning handlar om att försörja ekonomiska migranter som garanterats livstids arbetsfri försörjning utan krav på motprestation!

  • Efter dagens uttalanden från Mattias Karlsson så måste också SD bort.

   • SD är inget annat än kontrollerad opposition, kontrollerad av samma typer som resten av etablissemanget. Någon hjälp från SD kan vi etniska svenskar inte räkna med, de har sina sympatier hos ett annat folk i ett annat land.

   • Det här var nog det hittills grövsta från Mattias Karlsson!

    En demonstrations inriktning avgörs rimligen av faktorer som:
    – paroller/plattform för den
    – vilka som talar
    – vad talarna säger.

    Envar som vill stödja inriktningen ska vara välkomna att deltaga.

    Önskvärt är naturligtvis också att bland deltagarna inte finns några som låter sig provoceras till våld och därigenom kan kompromettera arrangemanget.

 3. Sannolikt är journalisterna piskade att hålla sig i åsiktskorridoren, låt kalla den för pissrännan för att göra rättvisa åt det som kastas mot oss. Frågan är hur stor frihet de egentligen har i sitt skrivande? Skulle tro att åsiktskorridorens väggar bestäms mycket högt upp i hierarkin, långt ovanför taken på mediehusen (Bilderbergarna m.fl.).

  Journalisterna håller sig nog krampaktigt kvar vid sina tjänster på en krympande marknad för deras alster. Därmed är inte sagt att de själva är utan ansvar, eller kan gömma sig bakom den slitna frasen ”jag lydde bara order”. Den psykiska ohälsan torde vara betydligt högre än genomsnittet för arbetare och tjänstemän. Det vittnar inte minst Aftonbladets extraservice till sina anställda om terapi mot oro och psykiska åkommor. Detta kom i ropet inför AB:s senaste stora nerdragningar av personal i höstas.

  Makten är givetvis livrädd för att sanningen ska rullas ut inför Sveriges folk. Man försöker släcka olika brasor än här och än där i Sveriges sargade kropp. Diverse panikåtgärder sjösätts utan eftertanke eller ens noggrann planering av sina åtgärder. Nu senast funderar Ygeman på inlåsning av de Marockanska ungdomsgängen när Svenskar börjar få nog och planerar motåtgärder. Samtidigt som polisen mobiliserar för att skydda de utländska ungdomsbrottslingarna.

  Resurser för att skydda svenska flickor, kvinnor och övriga svenskar saknas uppenbarligen. Det är inte bara resurser som saknas, viljan att skydda sina egna medborgare saknas också, vilket är det allvarligaste och mest anmärkningsvärda i den förda politiken.

  Det är inte alls konstigt att internet censureras för att vi inte ska kunna få ta del av vad andra länder skriver och säger om oss och andra. Vi behöver faktiskt vidga våra vyer för att kunna göra korrekta omvärldsanalyser och sedan rösta på det politiska parti som ligger närmast det vi anser viktigt. FRA och andra gör tydligen ett bejublat arbete så att inte åsiktskorridoren punkteras.

  Censur hör hemma i diktaturer av sämsta sort och har ingenting att göra i Sverige år 2016. De som kidnappat Sveriges Riksdag och i princip hela journalistsvängen är de som vill att Sverige jämte resten av Västeuropa förintas och att dess ursprungsbefolkningar utrotas. Vi är fortfarande ett hot mot New World Order som så käckt utropades av George Bush d.ä. några år efter att Sovjetstaten havererat.

  Det blir allt mer uppenbart att den demokrati som västvärlden regerar under enbart är en kuliss. En vacker kuliss som endast är på låtsas. De med makt och pengar, oligarkerna i USA, styr med enkla medel vem som ska bestiga tronen efter de olika valen. Vi tror att det är vi som röstat fram den ena eller den andra, så är icke fallet. Allt är styrt.

  Valet som var mindre än två år efter luciabeslutet 1989 som mot alla odds gav oss Carl Bildt som statsminister är lustigt. Sossarna har lärt läxan sen dess och lyder numera husse till punkt och pricka.

  Som sagt, censur i en så kallad demokrati är ingen demokrati. Det är värre än en diktatur. Diktaturer brukar medge att de faktiskt är en diktatur, om än med lite demokrati insprängt i namnet, vilket är ärligare än att låtsas vara en demokrati.

 4. […] inom annat mörkläggningsområde av Jan Milld här och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: