• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Rikt land?

tomte

”Sverige är ett rikt land!”

Det är ju ett budskap som vi har fått oss serverat i flera decennier nu.

• Bengt Westerberg är den som  för mig mest av alla kan förknippas med denna propaganda.

• Även Anna Kinberg-Batra hann med en utsaga om det svenska överflödet innan hennes parti vände (åtminstone delvis) i migrationspolitiken.

• Inte heller Jimmie Åkesson har lyckats avhålla sig från att uttala sig om Sverige som ”ett rikt land!”.

Är det då inte sant?  Är inte Sverige rikt?

Mina reflexioner:

1.
I den utsträckning som Sverige är rikt så bottnar det i insatser från det svenska folket. Det gäller faktorer som:
– kunskaper och färdigheter
– arbetsmoral
– hederlighet
– samarbetsförmåga.

Det är inget självklart och gratis, det är något som vi själva har förtjänat. Det kan förloras om vi svenskar demoraliseras eller byts ut.

2.
Trots att Sverige påstås vara så rikt lider människor människor nöd i Sverige – här blir det alltså något som inte stämmer.

3.
Det pågår förändringar, i negativ riktning. Det märks i PISA-undersökningar kring skolan,  i OECD-statistik och i skuldsättning.

B706FE Baby crying. Image shot 2008. Exact date unknown.

Finansminister Magdalena Andersson har ju – utöver sin utsaga om Sverigedemokraterna som ett ”nyfascistiskt parti” – deklarerat att även om invandringen medfört kostnader, så är det bara initialt. Det är satsningar som vi kommer att få igen senare. Det blir som en investering.

Detta skedde innan höstens migrant-tsunami släpptes lös, men jag har inte hört henne korrigera sin bedömning. Nu tar Sverige upp stora lån för att klara invandringen – ser vår finansminister det fortfarande som att det är pengar vi kommer att få igen? Eller är detta ett moment av underordnad betydelse för henne?

Först höjda skatter och neddragningar i samhällsservicen.
När detta inte längre räcker blir det lån och skuldsättning.

För svenskars behov har detta inte varit aktuellt, nu blir tydligen bedömningen en annan.

”Framtidspartiet” Socialdemokraterna har inga spärrar mot att inteckna tillvaron för kommande generationer av svenskar.

skuld


Resten av denna bloggtext får bli citerande ur vad bloggen Laglöshetens hemlighet” – ”politiskt korrekta texter ur kristet perspektiv”. Jag gillar inte alltid hans ordval, men argumenteringen är skarp, som i ”Skuldslavar mot vår vilja”:

”Skulle du tycka att det vore rätt, rättfärdigt, om jag eller någon annan skulle ta ett banklån i ditt namn och ge pengarna till någon eller några som är eller säger att de är fattiga, utsatta, förföljda med mera och som jag eller någon annan tycker synd om, för att sedan låta dig betala (du får arbeta ihjäl dig) av på lånet resten av ditt liv?

”Vad som sker är uträknat. När våra politikerkräk lånar pengar av bankerna försätter dom hela folket i skuld till bankerna. Det är inte politikerna och deras närmaste som blir bankernas skuldslavar för de som äger bankerna och kontrollerar ekonomin ser alltid till så att politikerna får ständiga löneförhöjningar och privilegier.

Utan att vi blir tillfrågade om vi vill bli skuldslavar, det vill säga om vi är villiga att ta lån för att försörja en massa främlingar (ockupanter) som invaderar landet, gör man oss till skuldslavar.”

”Genom att skuldsätta hela svenska folket när det inte finns några pengar kvar till massinvandringen, begår våra makthavare (som ju inte tjänar landet och folket) och Satans synagoga dubbla övergrepp.

Om ett land måste ta banklån för att klara av en flyktinginvasion eller vad det må vara så måste det innebära att landet har förbrukat de pengar som eventuellt tidigare fanns till att ta emot flyktingar eller vad det må vara. Lån behövs inte tas om det finns pengar.

Att ta andra människors pengar, pengar de betalat och betalar  i skatt, för samhällsservice och framtida pensioner med mera och dela ut dessa till främmande människor, är ett grovt övergrepp.

Att sedan när dessa pengar inte räcker till och trots att de skattebetalande fortsätter att betala in höga skatter varje månad, ta lån och därmed ofrivilligt försätta dem i skuld till bankerna är ett dubbelt övergrepp.


Konsekvensen av denna skuldsättning blir att Sverige kan hamna i en grekisk situation, en utpressningssituation där utländska bankirer kan tvinga oss till allehanda eftergifter, som militärbaser och uranbrytning?

Är denna skuldsättning bara en tillfällighet, något som bara råkar inträffa?

Eller finns bakom detta en avsikt, ingår det från början i en plan?

bwgloria


 

Mer

http://www.bgf.nu/tabloiderna/lok.pdf

http://www.bgf.nu/demokratin/k5.html

http://www.janmilld.se/sd/grundkurs/

http://www.janmilld.se/mm/bw.pdf

https://varjager.wordpress.com/2012/12/09/nu-provas-sverige-men-vi-fixar-det-vi-ar-ett-rikt-land-sager-migrationsverkets-chef-anders-danielsson-lon-125-000-krman/

http://experimentlandet.blogg.se/2015/december/skuldslavar-mot-var-vilja.html

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article21929301.ab

http://www.sydsvenskan.se/sverige/reklam-nara-vagar-ofta-olaglig/

18 svar

 1. Nuvarande ökningstakt enligt statsskuld.com innebär en fördubbling av de rekordhöga statsskulden på ett år. Nuvarande ökning är ca 3,744 miljarder per dag.

 2. Vilka kommer att få stå för fiolerna när det gäller att återställa marken efter uranbrytningen? Knappast Rothchildbankstrarna. Det får det redan utsugna folket klara själv bäst dom kan.

 3. Det var ord och inga visor det där. Hårda ord, men tyvärr dagens sanning.

 4. […] uppkommer som ett resultat av att finna en bloggpost som heter ”Rikt land?” på denna sida finner jag en länk till rullande siffror som beskriver Sveriges statsskuld. […]

 5. Dina poster väcker ofta funderingar.

  Det jag tänker på nu är att när människan utvecklades och började samarbeta i grupp så gällde principen om reciprocitet. Det som Jan & Birgitta Tullberg kallar Naturlig Etik. Det vi ser idag är i grunden frukten av att vi en gång lämnade denna princip och började ”ta” för att ”ge” utan att det fanns koppling till bidraget man gav och den förväntade gentjänsten.

  Det började med att man kanske sade att det är orättvist att vissa har begåvats med hög arbetsförmåga och synd om andra som inte kan arbeta. Från början var omfördelningen liten och utgjorde inga problem men utvecklingen landade till slut i löntagarfonder och en massa olika rättigheter. En rättighet är som bekant någon annans skyldighet, vilket ofta behändigt glöms bort.

  Idag har vi inte bara en av världens högsta skattetryck och omfördelning, nu har projektet gått vidare att omfördela mellan svenskarna och till utlänningar. Vi bevittnar nu detta tankegods och resultatet är ett system som bryter ihop och inom kort helt enkelt inte längre kan lova det man predikar. Pengarna kommer förr eller senare att ta slut.

  Jag tycker mig idag se hur denna utveckling skett som ett resultat av att man i sin argumentering en gång i tiden övergav detta med reciprocitet. Vi såg de som jobbade som kassakossor och politikerna delade sedan i godhetens tecken ut rättigheter till befolkningen. Därför anser jag att Jan & Birgitta Tullberg i sin bok Naturlig Etik har fröet till de tankar som bör ligga till grund för ett hållbart framtida system.

  Därför är jag inte socialist. Det är ett system som är ohållbart på lång sikt och vi ser i grunden konsekvenserna av dessa tankar idag.

  Tidigare trodde jag på kapitalismen som svaret. Här har jag emellertid ändrat uppfattning och om detta ska jag be att få återkomma i senare inlägg och vill fundera lite till innan jag skriver av mig.

 6. Den svenska tomten är far till alla barnen, här delar den hjälpsamme nissen, Peter Fjollan Stormare, ut klappar till barn från mellanöstern.
  Svenska barn kan känna sig blåsta på klappar (de enda klappar de får är klappar på huvudena som positiv förstärkning för att de är så goda och hjälpsamma mot ”flyktingar” ”asylsökare”) och konfekten.
  https://svspel.solidtango.com/widgets/embed/j7mztjir?auto_play=true&as=0&seek=0&s_referrer=&domain=&tags=&categories=

 7. Svaret på din fråga Jan, är ja, det är planerat.
  Läs Albert Pike’s three world wars.

  • Tack för tips, Martin. Själv vet jag inte så noga vilka etiketter som blir mest riktiga – det beror ju på vad som läggs in i begreppen!

   Mest av allt känner jag mig numera ”konservativ”.
   Och kanske delvis reaktionär.

   • För mig är ”socialism” att verka för ett samhälle där klassvanring blir fullt möjligt och där vi verkar för arbetstidsförkortningar och automatisering som befriar folket från löneslaveriet. Ett samhälle med god vård, skola och omsorg. Ett samhälle där pensionärerna har det gott. – En politik som liknar Socialdemokraternas politik under Olof Palme, dvs. ungefär det som liknar Vänsterpartiet och Vetenskapliga partiet idag.

    ”Kommunism” är enlig mig att verka för det klasslösa samhället med total jämlikhet, dvs. SKP eller KPML(r).

    ”Konservativ” har länge varit synonymt med den höger som ville stoppa rösträtt, kvinnors rösträtt, arbetstidsförkortningar etc. samtidigt betyder ”konservativ” att man inte vill förändra det som är, vilket nu alltså skulle kunna betyda motsatsen vid vilken tidpunkt som helst, beroende på i vilken riktning politiken tar sig.

    Ordet ”konservativ” är därför ett olämpligt ord för att beskriva en politisk inriktning, anser jag.

    Den demokrati som tagits ifrån oss genom EU-medlemskapet, den frihandel som förslavar folket, den relativt goda jämlikhet som tagits ifrån oss och den relativt goda jämställdhet som tagits ifrån många kvinnor bör därför kallas för högerpolitik, anser jag, för detta är högerns politik och högern är idag MP, S, Allians och SD.

    Jämfört med dagens galna invandringspolitik måste f.ö. Olof Palme betraktas som ”nationalist”, dvs. en ”nationaldemokrat” och en ”nationalsocialist”. 😉

 8. […] man inget begriper av konsekvenserna av sina politiska principer med frihandelsivrande bajs ”konservativ” é inte […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: