• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Svenskarnas land

Här finns två bollar att hålla i luften samtidigt:

A. Etniska svenskar

Bland människor finns olika etniciteter, även bortsett från geografi och juridik.

Vi som har våra anfäder från Sverige, själva är uppväxta bland svenskar, talar svenska och bär på en viss kultur, övervägande har ett visst utseende osv – vi kan betraktas som svenskar i etnisk bemärkelse.

Vi är etniska svenskar.

Vi finns som ett folk – på samma sätt som det finns en mängd andra folk i världen.

B. Andra svenskar

Alla svenska medborgare och boende i Sverige är inte etniska svenskar. Många är födda utomlands, har sina rötter i andra länder och bär därmed på även en annan identitet än den svenska.

Så kommer det realistiskt sett att förbli för den som kommit till Sverige i vuxen ålder, men det behöver inte utgöra ett problem. Viktigt är dock att invandrares barn blir svenskar, att där sker en assimilering.


Det ligger ingenting nedvärderande i konstaterandet av det faktum att alla svenska medborgare inte är etniska svenskar. Eller annorlunda uttryckt: att etniska svenskar existerar.

Det viktiga är att ingen diskriminering ska förekomma, att både skyldigheter och rättigheter gäller  för såväl etniska svenskar som för andra svenskar.

Våra intressen sammanfaller. När Sverige nu har allvarliga problem, när vårt samhälle hotas av kollaps, då drabbar det alla svenskar.

Bland dem som gör sig bemärkta i den ekonomiskt-politiska debatten och reagerar mot galenskaperna återfinns också många begåvade invandrare.

Vi behövs nu alla i detta försvar, i denna kamp för överlevnad i Sverige!

sverigeljusMer

Svensk kultur

Svensk heder

Hjälp hemlösa svenskar!

Söder gjorde fel

Småfolkets parti

Sverige är svenskarnas land!

 

6 svar

 1. Jag tycker det är fel att prata om etniska svenskar eftersom det inte riktigt stämmer eller ja de finns ju inte. Det är ingen skillnad på svenska, danskar, norrmän och islänningars etnicitet utan det är samma folk, vi har haft samma kung i bland och ibland olika kungar och gränserna har flyttats lite hit å dit men annars har folket varit samma. Norden består av nordgermaner och samer, och finnarna är en variant av samer eller finnougrier. Det är inte så jättestor skillnad på vår kultur heller så istället för att tala om svensk etnicitet så ska man tala om nordisketnicitet.

  • Fast begreppet etnicitet syftar på en blandning av faktorer såsom dels genetiska samband, språk, kultur och historia och även om de genetiska skillnaderna är små är de kulturella, språkliga och historiska skillnaderna större.

 2. Med anledning av vad som hänt i Frankrike helt nyligen. Nu har det börjat. – Dags att beväpna sig! Eller är svenskar villiga till att låta sig utplånas?
  Minns vad du Milld redan för många år sedan skrev om ett hotande folkutbyte. Vad är alternativet till det anser du? – Ett totalt krig i EU mellan olika folkslag och vilka värderingar som skall råda? Varför får vi inte beväpna oss? – Själv stupar jag hellre än finner mig i att leva som slav under efterblivna.
  / Finländare

  • Obalansen är ju uppenbar:
   1. Kriminella kan ganska fritt beväpna sig, i avsaknad av effektiv gränskontroll. Så har det varit länge nu.
   2. För svenskar gäller sträng restriktivitet i möjligheter att beväpna sig.

   Detta blir alltmer orimligt!

   Jag skulle föredra en schweizisk modell, med
   a) allmän värnplikt
   b) den värnpliktige har vapen i sitt hem.

 3. Oansvarig regering anser nationalekonom Magnus Henreksson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: