• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Begränsad begränsning

storasteget2
Äntligen ska gränskontroller till Sverige nu återinföras.

• Dock inte permanent, utan bara tillfälligt. Det rör sig om några dagar.

• Dock inte konsekvent. Det rör sig om stickprov.

Den utlänning som uttalar ordet ”asyl” ska släppas igenom.

Redan dessa begränsade poliskontroller kräver stora personella resurser.

Sedan kommer asylprövningarna att kräva ytterligare resurser.


Allt framkallat genom ansvarslösa pull-effekter.

Det är en situation som har skapats i Sverige, av svenska politiker – och de väljare som röstat fram dessa politiker.

Den nu aktuella situationen är inte tillfällig, den kan förväntas fortsätta, så länge både push-effekter och pull-effekter består.

Ju ”bättre” det svenska samhället ”lyckas” hantera situationen, desto fler migranter kommer att fortsätta söka sig till Sverige.

taltasylen3


PS

Det kom ett mejl från Sandor Herold i Malmö:

”Fazal Shinwari är ännu en modig man som lämnat sin hustru och barn och ‘flytt’ till det förlovade landet Sverige.

Hans hustru och fem barn är alltså kvar i Afghanistan och han oroar sig mycket för dom och hans planer är givetvis att så fort som möjligt få hit dom också.

När den modige Fazal ankommer med tåg till Hyllie station i Malmö så  blir han kontrollerad av polis och anmodad att uppvisa någon form av legitimation men givetvis så har han varken pass eller någon annan id-handling.

Efter att ha uppgett detta så får han följa med polisen för vidare befordran till Migrationsverkets lokaler och han släpps alltså in i landet utan att myndigheterna har någon som helst aning om vem han är.
 
Syftet med dom nya gränskontrollerna är alltså att myndigheterna ska få kontroll över vilka personer som tar sig in i Sverige.

Efter att ha läst om hur lättvindigt den modige Fazal ändå släpps in efter att ha uppgett att han saknar all form av id-handlingar så kan man undra varför man sätter igång med denna cirkus som man kallar för skärpta gränskontroller?
 
Alltså ännu ett exempel på svensk menlöshet som naturligtvis bara kommer att resultera i ännu högre kostnader och som troligtvis också kommer att medföra att ännu fler kommer att söka asyl i Sverige.

Till Svetsloppan och hans polare lille Mollgan vill jag bara framföra en vädjan om att hitta inte på några fler förslag som skall minska anstormningen av asylanter till Sverige.

Det bästa är om ni överhuvudtaget inte uttalar er alls i frågan!”

minaministrar


http://svenska.yle.fi/artikel/2015/02/22/superbakterierna-sprider-sig-som-pesten

asyljfr


Mer

Akut läge

Anvisa Gotland!

Ansvarsflykten

Demokratiskt haveri

Förmyndarstyre

Itarkomed

Låtsaslandet

Moderata förslag

Polisiära frågor

Skäggebarn

Slutsatser av Västerås-Trollhättan

Som ett fiskstim?

Tagna på sängen


gohome

http://fnordspotting.blogspot.se/2015/11/riv-av-plastret.html

https://asylkaos.wordpress.com/2015/11/13/darhus-eller-flyktingforlaggning/

http://fnordspotting.blogspot.se/2015/11/gastinlagg-henrik-sundstrom-om.html

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/11/12/11214914-vem-fan-styr-sverige/

https://morklaggning.wordpress.com/2015/11/11/konsekvenserna/

http://www.friatider.se/flyktingkaos-made-sweden

http://www.friatider.se/gr-nskontrollerna-minskade-inte-infl-det

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2015/11/en-socialdemokrat-lamnar-och-poserar.html

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2015/11/verklighetens-granskontroller.html

https://peterharold.wordpress.com/2015/11/13/otackare-an-crimson-peak/

http://www.theguardian.com/world/2014/apr/29/syrian-refugees-sweden-new-life

Annonser

5 svar

 1. Det svenska sandslottet eroderar allt snabbare när våg efter våg slår in över den södra och sydvästra borgväggen. Vågorna har blivit allt högre och högre. Kejsaren har vägrat att lyssna på sina underlydande, ja de 13-26% som såg vad som höll på att ske. Nu slår de höga vågorna in med full kraft och enligt experterna kommer vågorna att bli allt högre.
  Först nu när södra väggen är borta och vattnet sköljer in med full kraft på borggården reagerar Kejsaren, han skickar några få personer med ett fåtal sandsäckar för att hejda inflödet och den tilltagande erosionen.

  Men Kejsaren är inte hemma så hans tjänstemän och inrikesminister får hålla i spakarna medan den store Kejsaren är ute i Unionen för att få hjälp. Allt tyder på att ingen vill komma till undsättning utan alla tycker nog att Kejsaren får skylla sig själv som inte tog tag i problemet tidigare. Stormmolnen hade ju faktiskt tornat upp sig för länge länge sedan och det borde Kejsaren insett och han borde lyssnat på sina underlydande som såg vad som höll på att ske.

  Stefan Löven sviker sitt ansvar återigen. Han far som ett torrt skinn över hela EU i jakten på att få gehör för sin begäran om att alla ska ta sitt ansvar. Han har ännu inte förstått att ingen vill delta i hans lek med folks liv och lem. Land efter land har dragit igen dörren utom Löven, han kör med raka rör ända tills systemkollapsen är ett faktum. Han skickar fram en tjänsteman och inrikesministern för att panikdeklarera att gränskontroller måste införas inom loppet av 18 timmar snacka om panik. Han vågar inte själv stå för meddelandet till svenska folket utan Migrationsverkets representant och inrikesministern får axla det han borde gjort, fegt. Låt vara att han är på Malta men han kan väl meddela svenska folket därifrån i alla fall.

  Förvisso är insatserna mycket begränsade då det endast handlar om stickprovskontroller vilket är i princip ingen skillnad mot förut. Så migrationsströmmen lär inte minska, den kommer tvärtom att öka innan man blir tvungen att stänga dörren helt och hållet. Kommer vi dit kommer våra resurser inte att räcka till. Sverige saknar helt enkelt beredskap för att skydda landets gränser mot sådana händelser.

  Eftersom beslutet fattades i all hast tyder det på att Löven fått blankt nej från övriga EU-länder ingen vill följa hans exempel på ansvar. De andra ledarna föredrar att ta ansvar för sin egen befolkning. Nu står virrpannan där i all sin prydnad utan kläder och utan heder. Haveriet i hans humanitära stormaktsbygge är total. Det är så fundamentalt att han borde avgå omgående. Jag vill inte höra några ursäkter eller undanflykter. Misslyckandet är 100%.

  Men vi har inte sett slutet än. Det kommer alla gånger att bli värre mycket värre innan någon riktig förändring kan komma till stånd.

 2. With Open Gates: The forced collective suicide of European nations – Extended Cinematic 1080p —–20 min.

 3. Den rödgröna regeringen verka befinna sig i ett permanent chocktillstånd orsakat av en rad brutala konfrontationer med verkligheten. Det leder till en handlingsförlamning som inte bara visar sig i migrationsfrågan utan även på flera andra politikområden.

  • Förmodligen är situationen mycket värre än vi tror. När självaste Migrationsverket ber om gränskontroller då förstår man att systemkollapsen är fulländad i vart fall inom deras gebit. Man kan nog anta att övriga inrättningar också är i ett skriande behov av kraftiga minskningar i inflödet. Som vården. socialtjänsten, polisen och övriga rättsvårdande myndigheter. Stort tryck lär även ligga på Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och våra skolor. Sannolikt är det inte bara Migrationsverket som höjt rösten mot regeringen utan det har nog kommit signaler från andra förvaltningar också, under en längre tid.

   Det svenska folkhemmet håller på att duka under i regeringens strävan till den humanitära stormakten. Storhetsvansinne ligger väl närmast till hands för att beskriva regeringens arbete. Alla talar hela tiden om migranternas rättigheter i tid och otid, några skyldigheter nämns sällan eller aldrig. Skattebetalarnas rättigheter talas det mycket tyst om. Vi ska pungslås än mer med högre skatter och en ökad statsskuld.

   Allt detta för att Regeringen och dess medlöpare hoppades på chansen att få sola sig i glansen av den humanitära stormakten. Nu ser det dock ut att gå i en helt annan riktning. Löven har uppenbarligen, trots sina utmärkta och omtalade förhandlingsegenskaper, fått kalla handen i Bryssel och nu senast på Malta. Regeringen satsade allt på den häst som aldrig kom i mål, den häst som dog knall och fall innan halva loppet körts.

   Detta fatala misslyckande, som så många under lång tid varnat för, men med den övertron på sin egen förträfflighet, kom verkligheten till slut ikapp. Det enda rätta han har att göra nu är att utlysa nyval så att folket får avgöra vilken väg Sverige skall ta in i framtiden.

 4. Förklarar bakgrunden historiskt, mycket sevärt:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: