• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Moderata förslag

presskonfm
Den uppkomna situationen för Sverige bottnar ju i de extrema pulleffekter som byggts upp under många år genom ett batteri av generösa bidrag till utlänningar, även då de befinner sig olagligt i Sverige. Detta kombinerat med bristande kontroll och en rättsapparat som har abdikerat.

Moderaterna var i regeringsställning under två mandatperioder, 2006-2014 och bär redan av det skälet ett ansvar för den uppkomna situationen. Till detta kommer Reinfeldts stora-hjärtan-excesser.

Föga överraskande har hans efterträdare Anna Kinberg-Batra och partiets migrationspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson låtit som något av ett eko till honom.

Min hållning, och allas vår hållning, måste dock vara konstruktiv.

Det innebär att vi ger varandra ny chanser, tillåter varandra att ändra sig och försöka gå vidare. Just en sådan ansats tycker jag mig uppfatta från moderaternas presskonferens häromdagen, kring migrationspolitiken.

Anna Kinberg Batra och Elisabeth Svantesson lade där fram förslag med syfte att åstadkomma en återgång till och strikt tillämpning av Dublinkonventionen från svensk sida. Dvs återupprätta en gränskontroll och återsända utlänningar som borde lagt in sin asylansökan i länder de redan passerat.

sland
Samtidigt vill jag anlägga ett kritiskt perspektiv – m-förslagen är långtifrån tillräckliga, med tanke på hur långt allt hunnit gå.  Vi står ju på randen till en nationell katastrof, ja den är till stor del redan över oss. I det läget måste det till både klarspråk och extraordinära åtgärder.

Som jag ser saken handlar det nu om åtminstone fyra punkter:

1. Stäng gränsen – sänd ut helt tydliga signaler till omvärlden!

2. Säg upp den svenska anslutningen till asylavtalen, gör en grundlig nystart!

3. Bryt tabun, medge att det handlar om volymer och extrema kostnader!

4. Erkänn öppet fel och misstag i den hittills förda politiken, be det svenska folket om ursäkt!

Det där sista är nödvändigt för att kunna bryta den självdestruktiva masspsykos som gripit omkring sig i Sverige, som i övriga Europa.


dummast
En sak till:

Sök regeringsmakten!

Se till att få bort alla de imbecilla löfvenministrarna!

Så länge det sitter muppar och sossar i regeringen förblir den svenska politiken blockerad.


PS1

Marika Formgren:

För att göra framtiden så smärtfri som möjligt måste politikerna och journalisterna inse vad de har gjort, erkänna sina fel och be om ursäkt.

Sedan måste vi hitta tillbaka till en ordning där alla är lika inför lagen, där ett tandläkarbesök inte kostar 50 eller 1500 kronor beroende på vilken grupp du tillhör, där polisen upprätthåller lagen oavsett etnicitet på misstänkta brottslingar, där hudfärgsmotiverade brott betraktas som hatbrott oavsett om det är offer eller förövare som är svart respektive vit, där utvalda ‘offergrupper’ inte får förtur till bostäder och skattesubventionerade anställningar, där ålderskontrollen på asylsökande är lika noggrann som på Systembolaget och där identitetskontrollen på asylsökande är lika noggrann som på banken.”


akbb

PS2

Inför angrepp från centerledaren Annie Lööf duckar Anna Kinberg Batra: syftet med de moderata förslagen skulle vara bara att skapa mer ”ordning och reda” i asylsystemet – ”volymer” och ”signaler” är alltjämt tabubegrepp.

Men:

a) För att lyckas skapa ordning i systemet måste volymerna ned – det finns inte administrativ kapacitet att klara en så massiv anstormning som den nu pågående.

b) Även bortsett kapacitet hos Polisen och Migrationsverket finns en gräns för vad det svenska samhället kan hantera, vad gäller bostadsbehov, mm.

Det ligger ingenting oetiskt i att se till även etniska svenskars intressen. I vårt intresse ligger att samhället inte kollapsar.

Det är dessutom ett intresse som vi delar med invandrare i Sverige.

Vem kan överhuvudtaget ha något att vinna på ett kollapsat samhälle?!


Mer

http://www.svd.se/sd-dags-att-ovriga-partier-pratar-med-oss/om/debatt

http://www.bgf.nu/startsida/bordet/antalet.html

http://www.friatider.se/kd-vill-ha-l-ger-vid-gr-nsen

https://janmilld.wordpress.com/2014/11/26/underligt-ar-det/

https://janmilld.wordpress.com/2015/07/09/tva-forlorade-decennier/

https://janmilld.wordpress.com/2015/10/20/minns-per-unckel/

http://www.exponerat.net/har-ar-lagparagrafen-som-lofven-kan-anvanda-for-att-stoppa-all-asyl-i-dag/


Presskonferens

Fredagsbio 9: När ska (M) landa?

Fredagsbio 28: Bryt tabut om VOLYMER!

På marsch mot SCHLARAFFENLAND

Malmö Centralstation hösten 2015

10 svar

 1. Kortfilmen ”Malmö Centralstation 2015” grep mig djupt.
  Det gäller att inte bli förtvivlad utan ”spotta i nävarna” och kämpa vidare.
  Ibland ställer jag mig frågan:
  händer detta verkligen i Sverige?

  Var finns det välorganiserade, duktiga ämbetsmannasverige?

  • Den har sedan länge ersatts av politiskt tillsatta tjänstemän som väl närmast står för motsatsen till det gamla tjänstemannaidealet.
   HUR ska vi i Sverige kunna hitta kompetenta, icke-komprometterade, hederliga och allmänt dugliga människor att ersätta politrukerna då landet åter skall civiliseras?
   Sedan Palme rev skolsystemet har flera generationer gått förlorade, vägen tillbaka till kompetens, fri från korruption och politiska lojaliteter, är oerhört lång.

   • Alla dessa plikttrogna, ärliga, hjälpsamma svenskar som skötte Sverige med en hel del lojal idealism fram till 70-talet –
    de är nu borta.
    Vårt trygga, trivsamma land kan aldrig återställas som det var.

 2. Både tåg och gäss är smartare än Stefan Löfven. Punkt slut.

 3. Nu har Löven fått lite fart på spelet och beslutat om gränskontroller från i morgon kl 12:00. Men först efter begäran av Migrationsverket som nu tappat kontrollen fullständigt. Sannolikt kommer inte detta att ha någon större inverkan på invasionen. Det ska bli intressant att se vad steg 2 i så fall blir.

  Löven är så handlingsförlamad att han inte kan fatta några som helst beslut på egen hand utan att invänta en begäran från någon myndighet. Det är en stor skandal att inte statsministern har någon som helst förmåga att agera på egen hand. Han måtte ju vara totalt blind och döv för vad som händer. Dessa åtgärder skulle ha varit på plats för minst ett halvår sedan. Nu är det försent och för lamt.

  Det lär inte dröja länge innan det blir uppror i asyllägren mot att servicen är för dålig vilket kommer att skapa ett kaos vi aldrig sett tidigare i detta land. Dessutom kommer trycket på gränserna att öka betydligt det närmaste året. Polisen och tullen kommer inte att klara sina uppgifter. Allt Löven kommer att företa sig nu kommer alldeles för sent.

  Sanningens minut närmar sig för den totalt misslyckade s+mp regeringen. Bara en förståndshandikappad virrpanna sköter ett land som denna sanslöst usla Stefan Löven lyckats med. När denna gränskontroll havererar under trycket av migranter vad gör han då? Går och gömmer sig i Storskogen?

  Kasta in handduken nu Stefan, du är körd, helt färdig. Se till att ordna ett nyval så att en ny handlingskraftig regering kan ta form och fatta de nödvändiga besluten för att styra upp skutan innan den kantrar och sjunker för gott. AVGÅ NU Löven.

 4. Ska bli intressant att se vad det är för form av gränskontroller som dom handfallna upprättar. Då ska ju flyktingarna skickas iväg och inte bli kvar i landet vågar dom det?. Att upprätta gränskontroller och skicka iväg dom är fullt genomförbart även fast dom säger anat dravel .

 5. OmÄr förvånad att du efter tiotals år av groteskt antisvensk moderat politik vänder andra kinden till efter en presskonferens där inga som helst besked om stoppad invandring gavs. Jag menar att den multikulturella Batras handlande endast görs för att M annars hotas av splittring och ökad flykt till Sd.
  Man kan dock se hur enkelt M kör om Sd pga den stora PK-anpassningen Sd gjort.

 6. Marika formgren som är en av mina favoriter i denna debatt har rätt när hon tycker att politikerna ska be om ursäkt. Men jag tycker inte det räcker. Det finns en bra artikel i NyT om Ahmed från Syrien som berättar, likt många andra redan gjort, att stora delar av folket som just nu bor i samma gympasal som han in inte alls är riktiga livs levande syrianer utan lurifax bedragare som kan komma från Libyen eller Jordanien, Afghanistan mfl länder.

  Sverige har ett varumärke som ett land där folk går att lita på. Om vi nu låter människor från andra delar av världen bli ”svenskar” så tycker jag vi måste se till att de som inlemmas i vår svenska familj lever upp till vad varumärket står för. Vi behöver koncentrera oss på att utreda vilka som är lurifaxer och se till att killar som Ahmed kan få så bra start som möjligt i landet. Man skulle helt enkelt inrätta ett PUT till TUT-avdelning, som kan gör en grundlig put-till-tut-utredning på så många som möjligt. Nu när det inte är hemligt längre att invandring kostar pengar så borde det gå att föreslå tycker jag!? Det kan ju bli en permanent inrättning som skulle kunna spara stora pengar och bidraga till harmoni i samhället.

 7. Moderaternas förslag ser ut att vara förvånansvärt skarpt, jämfört med vad man kan förvänta sig nu för tiden. Skarpare än regeringens förslag, även om också detta kan få effekt, beroende på vad det egentligen innebär.

  Den kritik som riktats mot M-förslaget verkar vara att det skulle vara olagligt, eller i alla fall i strid med Dublinförordningen (DF). Jag är osäker på om detta verkligen är fallet eller om det grundar sig på en ”ideologiserad” tolkning från kritikerna. Som jag förstått kritiken så går den ut på att DF inte går ut på att föregående land ska ta hand om den asylsökande utan att det också handlar om andra kriterier, som gör att man faktiskt kan hamna i ett annat land. Om detta är fallet får vi försöka med något annat, t,ex att dra ner ”pull-faktorerna” till typ vatten och bröd. Samt snarast försöka övertyga EU att revidera DF så att ”föregående land” även har ansvar för utredning av Dublinärenden. Då skulle ju Sverige tex kunna mota alla i grind på Öresundsbron, och återföra dem till Danmark, som då har ansvaret för DF-utredningen. Det skulle i sin tur tvinga Danmark att hålla gränsen mot Tyskland, och vi skulle få en Dominoeffekt hela vägen till krigsområdena, där hjälpen naturligtvis ska sättas in.

  RB

 8. Inte moderat – men HÖGER
  Väldigt bra föredrag, enligt min mening:

  http://www.righton.net/2015/11/11/the-migrant-invasion-victory-or-valhalla/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: