• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Demokratiskt haveri

SONY DSC

”De flyr för sina liv”, upprepar statsminister Löfven i TV.

”Det är som en investering”, lovar finansminister Andersson, svensk ekonomi kommer att få en massa tillbaka.

Överens är de om att den pågående migrant-tsunamin är bara tillfällig och övergående.

I verkligheten är det ju annorlunda!


Denna enorma inströmning:

•  är logistiskt ohanterbar, skapar ekonomiska och sociala påfrestningar

• innebär allvarliga säkerhetsproblem, kan betyda införsel av både terrorister och vapen.

Patrik Engellau:

”Migranter kommer i massor och uppslukas utan registrering av vårt glesbefolkade land medan polisen står handfallen och tittar på. När de som låtit sig registreras ska placeras på förläggning har fastigheten bränts till grunden medan polisen förvirrat ser sig om efter gärningsmän.

Och så har vi de 55 no go-zonerna dit polisen inte vågar sig.

Polisen anser sig inte kunna skydda egendom som olagligt ockuperats av romer.

Bibliotek måste ha ordningsvakter med batong för att skydda personalen från stökiga ungdomsgäng.

Skånepolisen är upptagen vid asylmottagningen i Trelleborg och uppmanar bestulna medborgare att vända sig till medborgargarden..”

I detta läge borde inte kunna finnas många svenskar som accepterar vad som sker.


Men det gör det!

I DN/Ipsos undersökningar används visserligen propagandabegreppet ”flyktingar” när det i praktiken handlar om migranter, inte desto mindre blir resultatet av den senaste mätningen anmärkningsvärt.

kon

Av tillfrågade män ser bara hälften det pågående inflödet av utlänningar som alltför stort.

Av tillfrågade kvinnor är det bara en tredjedel!

alder

Går vi till en uppdelning i olika åldersgrupper blir resultatet än tydligare.

Bara i gruppen 60 år och äldre finns en klar majoritet som önskar en stramare linje.

Går vi till åldersgruppen 18-29 år är andelen bara 30%.
Där är det fler (38%) som vill öka inflödet än tvärtom!

Det rör sig alltså om en grupp, där man har både rösträtt och är valbara.

Det var för snart ett sekel sedan som det infördes allmän och lika rösträtt, för både män och kvinnor, i Sverige.

Till Andra Kammaren var rösträtten alltjämt villkorad med en rösträttsålder på 23 år, samt krav på vandel och egenförsörjning. Till Första Kammaren gällde en valbarhetsålder på 35 år.

villkorat


 

En grundtanke bakom kampen för rösträtten var att den skulle ge makt och inflytande åt folket, vilket i sin tur sågs som en förutsättning att kunna påverka samhället och sina egna levnadsvillkor.

En grundtanke i motståndet mot rösträtt åt även arbetare var, vad jag kan förstå, en misstro mot att de skulle kunna axla det ansvaret, att de inte besatt tillräckligt mycket av bildning, omdöme och kunskap. Förmodligen var detta en drivkraft bakom tillkomst en av ABF – Arbetarnas Bildningsförbund. Det blev en utmaning för arbetarrörelsen att visa, att man var mogen att klara uppgiften att styra landet.


Nu har vi alltså hunnit pröva detta system i Sverige – rösträtt och valbarhet för alla, partier och parlamentarism.

Hur gick det?

Inte helt bra, vill jag hävda!

kareg
Inte bara har Sverige en väljarkår med dålig verklighetskoll.

Sverige saknar också ansvariga politiker.

För att inte tala om journalister!


Finns en enda minister i regeringen Löfven, som klarar sitt uppdrag?

Finns ett enda ”oppositionsparti”, som vill ta över regeringsansvaret?

Det känns som att vi nu skulle behöva på något sätt kunna backa bandet, och börja om från början!

bb


Mer

http://www.friatider.se/nu-ska-den-svenska-invandringsmodellen-spridas-internationellt

https://janmilld.wordpress.com/2015/11/06/vem-bor-tanka-nytt/

https://janmilld.wordpress.com/2015/11/02/som-ett-fiskstim/

http://varstundisverige.blogspot.se/2015/11/olle-ljungbeck-svenska-folket-maste-ta.html

https://www.youtube.com/watch?v=86ohzlsKngQ

Annonser

12 svar

 1. Andelen främlingar i de yngre åldersgrupperna är nog enorm och därför ser opinionsbilden ut som den gör. Om bara etniska svenskar/nordbor tillfrågats skulle det se helt annorlunda ut tror jag.

 2. Den som inte vill se problemet är ignorant och den som inte kan se problemet är inkompetent

 3. ”Det är som en investering”. Kan så vara, dagens naiva svenskar sår, morgondagens listiga ”svenskar” skördar.

 4. Tune in to Motgift ikväll kl 19.30 då Jan är kvällens prominente gäst. Bättre än att lyssna på Rapport och Aktuellt.

 5. Tror staplarna ser ut som dom gör för att folk ofta inte vet hur det egentligen står till. Alltså hur invandringen ser ut och hur mycket den kostar och vilka som faktiskt släpps in. Den dagen det inte går att blunda för hur dyrt det är och man ser sin egen välfärd kollapsa då kommer det inte gå att ljuga med all floskler längre.

  Våra politiker är inte smarta, dom är de som svarat bäst på den floskelpropaganda som eliten har öst över oss i ca 40år. Dessa politiker, och journalister har gått på dravlet och skaffat sig en karriär där dom kunnat få känna sig goda, utan att behöva ta något som helst ansvar för hur deras ideér påverkar framtiden. Nu har vi kommit till vägs ände snart. Flosklerna får nu ett resultat. Välfärden kommer krossas, skatterna kommer vara lika höga som förr eller högre för at betala detta spektakel. Vi går mot ett ”failed state” scenario. Folk kommer bli besvikna och förhoppningsvis förbannade.

  Vad som händer är svårt att sia om men storbankerna sitter nog nu och skrattar och och väntar på att få ta kontroll. Medans politiker och journalister börjar känna sig allt mer desperata när dom inser att det går åt helsike. Att dom är en bunt idioter blir allt mer uppenbart. Tyvärr så är det ont om folkbildning om vad som faktiskt har hänt. Bara sionistisk counterjihadmedia är väl förberedda för att utnyttja kaoset som kommer.

  Eliten kommer snart kontrollera landet genom vår ökade statsskuld. JP Morgan har redan bestämt sig för hur Europa skall se ut för att passa dem. Jag klipper ur en komentar från bloggen Parasitstopp. Märk väl att Fredrik Reinfeldts bror jobbar på JP Morgan:

  https://parasitstopp.wordpress.com/2015/10/27/usa-kan-bara-harska-genom-att-forstora-alla-alternativ-till-dollarn-darav-flyktingstrommarna/

  ”Skrev på Birgers blogg igen och kommentarerna av signaturen John Mynona visar just på att makten jobbar stenhårt på att tystnaden ska härska, intressant det där med att Reinfeldts brorsa jobbar åt JP Morgan. Kopierar och klistrar in:

  JP Morgan skrev för övrigt en rekommendation till EU 2013 att införa mer fascism i europa:

  The JP Morgan vision for Europe
  In May 2013 the US financial giant JP Morgan released a progress report outlining their take on what they call the ”Eurozone Adjustment”.
  European economic research team with JP Morgan, the global financial giant, put out a 16-page paper on the state of play of euro area adjustment. This involved a totting up of what work has been done so far and what work has yet to be done in terms of sovereign, household and bank deleveraging; structural reform (reducing labour costs, making it easier to fire workers, privatisation, deregulation, liberalising ‘protected’ industries, etc.); and national political reform.

  “The political systems in the periphery were established in the aftermath of dictatorship, and were defined by that experience. Constitutions tend to show a strong socialist influence, reflecting the political strength that left-wing parties gained after the defeat of fascism.”

  • Sovereign deleveraging—about halfway there.
  • Real exchange rate adjustment—almost there for a number of countries.
  • Household deleveraging in Spain—about a quarter of the way there in stock terms, but almost there in flow terms.
  • Bank deleveraging—hard to say due to heterogeneity across countries and banks, but large banks have made a lot of progress.
  • Structural reform—hard to say but progress is being made.
  • Political reform—hardly even begun.

  https://groups.google.com/group/random-thoughts-on-investments/attach/243626285e18f68b/JPM-the-euro-area-adjustment–about-halfway-there.pdf?part=7&authuser=0

  Så JP Morgan tycker det är dags för EU att göra sig av med arbetsrätt, rätt att protestera, dumpa löner, privatisera och ”politiska reformer” för att bli av med de sociala rättigheter som vi fick efter andra världskriget.

  Och det är ju precis där vi är på väg, —> brave new world.”

  —————–

  Här är de saker JP Morgan vill ha ändrade hos EU länderna enligt JP Morgans
  ”Justering av EU området – Halvvägs där” :

  ”De politiska systemen i europas utkanter var etablerade i efterdyningarna av diktatur (under 40 talet*), och definierades av denna erfarenhet. Konstitutioner tenderar att ha starkt socialistiskt inflytande, vilket återspeglar sig i den politiska styrka dessa partier vunnit efter fascismens nederlag.

  Politiska system i europas periferi uppvisar typiskt flera av följande egenskaper :
  svaga chefer ;
  svaga centrala stater i förhållande till regioner ;
  grundlagsskydd för arbetstagares rättigheter ;
  konsensus som främjar politisk klientalism ;
  och rätten att protestera om ovälkomna förändringar görs.”

  * min kommentar

  Så bort med grundlagsskydd för arbetsrätt, bort med konsensus politik, stärk europas centralstaters position i eu, tillsätt starkare ledare och ta bort rätten att protestera.

  Rätten att protestera är redan borta i spanien t ex:

  Lagen, som press och allmänhet döpt till ”La ley mordaza”, munkavlelagen, innehåller en serie drakoniska bestämmelser som ger polis och domstolar svepande befogenheter.
  Det regerande högerpartiet Partido Popular (PP) drev den 11 december igenom lagen med sin absoluta kongressmajoritet. Många oppositionspolitiker hade satt på sig munkavle under omröstningen. Lagen, som debatterats med stor hetta i över ett år, kriminaliserar en rad aktiviteter och yttranden.
  Den som dricker alkohol i parker och på torg – alltså de flesta spanska ungdomar och studenter – riskerar höga böter – på upp till 600 euro. Svårare brott mot den allmänna ordningen, som slagsmål med poliser, husockupationer och protester framför myndighetsbyggnader kommer att kosta syndarna mellan trettio och sexhundra tusen euro.
  Liknande fantastiska straff väntar också den som motsätter sig vräkning, brister i respekt för spanska flaggan eller demonstrerar utan tillstånd ”

  Det är en ruggig värld vi går till mötes och politikerna är till största delen rövslickare som i första hand tänker på den egna karriären.”

  https://se.linkedin.com/in/henrik-reinfeldt-5764762

  Schibsted ägs til stor del av storbanker.

  Så anledningen till att demokratin har misslyckats tror jag till stor del beror på att starka finansiella krafter kan överrösta och infiltrera folkbildningen genom att äga media; bokförlag, musikbranschen, filmbranschen, TV, tidningar. Inte ens ett underhållningsprogram kan vara utan propaganda för deras sak!

 6. Den här är stringent:

 7. Mark Dice är en skön snubbe. Som går ut på gatan med mick och kamera och trollar med folk bara för att visa hur fördummade amerikanerna har blivit. Efterlyser en svensk Dice som går ut och ställer liknande frågor till svenskar på gatan. Tror inte utfallet skulle bli särskilt annorlunda.

 8. Flertalet folk numera är medvetna om hur det står till med invandringen och dess nackdelar som den medför för sverige som helhet. Att en hel del folk inte reagerar som många av oss kritiker gör.Kan bero på dels den hjärntvättspropaganda från makthavarna som vi matats med i 40 år. sedan upplever medelsvensson inte konkurans och hot i någon hög utsträckning och dom har jobb och hyfsad ekonomi. För det som sker nu och har skett dom senaste trettio åren är förjävligt med allt vad mångkulturen fört med sig.

 9. Är det någon som vill sprida denna info i Sverige med svensk textremsa? MYCKET INTRESSANT!

  • Kanske är det bättre att korta ned eller använda informationen för att gräva vidare.
   Udo Ulfkotte är redan bekant för svensk publik på alternativmedia.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: