• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vem bör tänka nytt?

heftigt
En av Mona Sahlins one-liners i TV har ju varit att ”vi måste tänka nytt”.

Ur Blågula frågor 1995:

”Det är klart att man funderat mycket över ‘hur blev det så här?’ Hur kunde både vi politiker, bostadsbolag, kommuner så naivt låta dom här invandrarområdena bara befolkas av invandrare?”

”Det jag funderar mycket över är hur vi kan göra att dom mesta och bästa resurserna hamnar i just dom här områdena, i just dom skolorna…

Jag tror vi måste våga tänka väldigt nytt och väldigt annorlunda…”

”Alla lösningar måste övervägas, också kvotering, anser Mona Sahlin.”

De problem som gav behovet av sahlinskt nytänkande var alltså massinvandringen. Dvs problem som hon själv aktivt hade bidragit till att skapa!

isishastar
Nu är Mona Sahlin satt att vara nationell samordnare av arbetet mot våldsbejakande extremism i Sverige.

I en kommentar till fredagsbio 41, ”SAHLINERIET”, konstaterades:

”Att låta Mona Sahlin jobba mot extremism är att låta en alkoholist vakta spritskåpet. Hon själv är en extremist och svårt verklighetsfrånvänd.”

Där blir jag benägen att instämma. Sahlin bidrar själv till extremism på tre sätt:

A. Importen av s.a.s. färdiga extremister. Där har hon själv under lång tid varit pådrivande.

Nu när denna import kraftigt accelererar har hon inga invändningar.

B. Dito import av problem, som skapar miljöer, ägnade att göda extremism.

C.  Strypande av debatt, inträngandet av svenskar i ett hörn, ägnat att skapa desperation.

skolbrand

Nu lägger Sahlin alltså skulden för bränder i migrantförläggningar på Sverigedemokraterna.

Iofs ligger där en form av konsekvens såtillvida att man vill ansvarsbefria individer för deras egna handlingar. Exempel på detta har vi från pk-håll erfarit många gånger, t ex vansinneskörningen över Husbybron våren 2013.

Om en person tänder eld på en byggnad är det den personen som bär ansvaret för detta!

Sahlin vill lägga ansvaret för bränderna på den som påtalat konsekvenserna av den förda migrationspolitiken och som kräver en annan politisk inriktning. Hon vill tysta kritiker och strypa yttrandefriheten.

Närmare tillhands – om skulden ska läggas på andra än pyromanerna – blir att hålla en person som Mona Sahlin ansvarig. Det är hennes politik som lett till så mycket av desperation.

vitman

Ur en annan kommentar till filmen:

”Säkraste sättet att lyckas med en fräck stöld är att göra det helt öppet. Säger man: ‘Nu går jag och tar hela kassan ur banken bakom hörnet’, så är det ingen som tror att det är allvar.”

Kolla 2.40 in i filmen, så förstår du. Den kommer här:

Notera även formuleringen ”hat och hot” i samband med angreppet på SD, 10.35 in i filmen.

Jämför med hur Mona Sahlin lät redan år 2007, i ett möte med Jimmie Åkesson – 1.10 in i denna film.

Den debatten markerar kanske en vattendelare i den socialdemokratiska argumentationen. En dominerade anklagelse mot invandringskritiker fram tills dess var att våra uppfattningar bottnade i ”okunskap” och ”fördomar”. Därefter har kritiken gällt att vi kommer med för mycket ”siffror” och ”fakta”.

Om detta har Nina Drakfors nyligen vittnat, inifrån s-partiet. Där har man gett upp om verkligheten, tyr sig helt till sitt floskelproducerande.

Med sitt önsketänkande och sin antiintellektualism går det nu som det gör för regeringen Löfven.

grodan


Mer

Björn Hammarbäck

10 BGF-frågor 

http://www.bgf.nu/sahlin/

http://www.bgf.nu/startsida/bomb.html

http://www.nyatider.nu/har-hjalper-de-hemlosa-svenskar/


https://janmilld.wordpress.com/2015/01/22/hur-motverka-terrorism/

http://www.janmilld.se/montage/tankanytt.html

http://www.janmilld.se/ms02/v7.html

http://www.bgf.nu/nr/95/2/monas.html

http://www.bgf.nu/partier/s/hammarback.html

http://www.bgf.nu/sahlin/sahlin-fore-demokratiminister.htm

http://www.bgf.nu/sahlin/sahlin-fore-iyrkesforbudenssverige.htm

https://meritwager.wordpress.com/2015/11/06/danmark-har-helt-ratt-sverige-har-inte-tagit-sitt-ansvar/


https://janmilld.wordpress.com/2015/11/06/tva-kongresstal-s/

Svar till Olof Palme om ”främlingsfientlighet och rasism”:
http://www.dailymotion.com/video/xxwo5w#.UVLFpRmJIuE

Sahlin-Åkesson-debatt
https://www.youtube.com/watch?v=3upv_UdmyzY

Nina Drakfors om (S)
https://www.youtube.com/watch?v=4lZI1J-I06U

7 svar

 1. Trots att jag är kvinna är mitt största hatobjekt

  Mona Sahlin därefter

  Gudrun Schyman

  Jag får kräkreflexer när jag ser deras namn och bläddrar vidare-

 2. ”Vi kommer med för mycket siffror och fakta” är argumentet mot våra invändningar i migrationsfrågan. Men det är ju de verktyg som står till förfogande för att kunna fatta väl underbyggda och ändamålsenliga beslut. Att regeringen inte använder dessa verktyg är uppenbart med tanke på tillståndet i landet.

  Löven pratar jämt om det ansvar som han tar för de s.k. flyktingarna, är bara tomt prat. Den som de facto tar ansvar behöver aldrig säga det, då resultaten talar för sig själv. Löven tar inte ansvar för någonting annat än en agenda som syftar till att sänka Sverige till en så pass låg nivå att befolkningen blir än mer lättstyrd än tidigare, enligt devisen härska genom att söndra. När vi kommit till den nivån är det inte längre någon svensk regering som sitter vid rodret. (det är det förvisso inte nu heller)

  Regeringens politik har redan visat sig i bristande ansvar mot folk som lider och har det svårt ute i världen genom överföringar från biståndet, 19 miljarder, till UNHCR och andra hjälporganisationer verksamma i fattiga och andra konflikthärdar i världen, för att finansiera ”flyktingar” i Sverige. Detta är illavarslande då detta riskerar att tömma våra resurser till att hjälpa verkligt nödlidande. Och drar resurser från att ge svenskar och invandrare en anständig välfärd.

  Skolan har länge varit ett sorgekapitel med otrygghet, våld och dåliga, ja usla resultat. Detta har fått spridning till andra samhällssektorer som vården, omsorgen, rättsväsendet, järnvägen, socialtjänsten och inte minst migrationsväsendet. Snart är varenda vrå av offentlig service drabbad, likväl som snart varenda vrå, varenda by i Sverige som översvämmas av människor från främmande kulturer som i många fall överstiger ursprungsbefolkningen numerärt.

  Detta kallar i vart fall inte jag för att ta ansvar för sitt land och för sitt folk. Det är ett svek, Stefan Löven, ett stort svek mot oss nu levande och kommande generationer och mot våra förfäder som svultit, frusit, kämpat, och dött på slagfälten för att Sverige skulle vara just Sverige.

  Stefan Löven, Mona Sahlin och resten av den politiska och publicistiska adeln saknar bildning, framförallt historiebildning. Dagens ledare är helt enkelt dåligt bildade, helt obegåvade gränsande till idioti.

 3. Mona Sahlin och den övriga makteliten representerar en degenererad form av kulturmarxism. En kulturmarxism som inte längre förmår att ta debatten och argumentera i sak. Den förmågan har man tappat under resans gång eftersom kulturmarxismen varit så extremt framgångsrik i Sverige.I stället har vi fått trosartiklar och floskler vilka begagnas för att ta sig ur trängda lägen när man trots alla mått och steg ändå tvingas in i diskussioner. Verkligheten har blivit irrelevant, fakta kan ignoreras och godhetsposering är det absolut viktigaste. Anti-intellektualismen har triumferat och leder oss i riktning mot en katastrof. Frågan är om en kursändring kan komma till stånd på vägen mot stupet eller om blockeringarna och låsningarna är så starka så att man hellre offrar allt än att krypa till korset och erkänna att man haft fel.

  • Som det ser ut nu kör man bara på. Man kommer aldrig att erkänna några fel eller brister. Jag tror dock att man febrilt letar efter en hållbar utväg ur sin belägenhet så att man kan glida undan med hedern i behåll.

   Det lär komma en kursändring under galgen med någon krystad förklaring om hur och varför. Denna kursändring måste dock först godkännas av Bilderbergarna, några egna initiativ lär inte virrpannan klara på egen hand.

 4. Jag tycker Sahlin har en poäng när hon säger att AvP och SD ha ett ansvar för bränderna. Avpixlat gör en extremistisk tolkning av Islam (och använder den tolkningen för att kritisera ALLA muslimer), och tillåter mycket hotfulla kommentarer att frodas i deras kommentarsfält. Alla hajar vad detta kan leda till, men det görs inte mycket åt det tillsynes.

  Det är naturligtvis helt OK att kritisera Islam, dock måste kritik vara specifik när det rör sig om en grupp på 1,5 miljarder. Jag ser inte att denna ideliga smutskastning kan leda till något, för det är vad dom håller på med. Kritiken grundar sig på ”fakta” som kommer från extrema ideologer (ofta sionistiska judar) typ Pamela Geller, Gisèle Littman, David Horowitz. AvP och SD representerar counterjihadismen i Sverige. Det är bara sådana extremister, tillsammans med wahabister och amerikanska ”evangelicals” som gör en sån extremistisk tolkning.

  Sverigevänliga rörelsen är kapad av en liten grupp rasistiska sionister. Så länge det består kommer rörelsen inte kunna nå sin fulla potential. Israelvurmandet måste utrotas inom rörelsen. Det går tom så långt att en del fåntrattar vill konvertera till rasistisk judisk sionist. Sånt skämtar judar om på film tom (Cohen bros.)

  Walter Sobchak konverterade till ”icke religös jude” när han gifte sig till Cynthia. Som han senare skildes från.

  • Tre reflexioner:

   1. Jag delar din åsikt att den invandringskritiska rörelsen inte ska ha en sionistisk profil.

   2. I den utsträckning som bränder på migrantförläggningar är anlagda känns det sannolikt att det rör sig om boende i området, som vill slippa en förvandling av sin närmiljö – mer än att någon läst på Avpixlat och sedan gått igång.

   3. När Mona Sahlin lobbar för en mer begränsad yttrandefrihet så bottnar det i en ovilja mot att möta kritik, inte en omsorg om några brottsoffer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: