• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Anvisa Gotland!

rinnerover

Till och med en löfvenminister som Margot Wallström medger nu att asylsystemet i Sverige kollapsar, pga ett alltför hårt tryck . Dvs att det kommer för många utlänningar hit – volymerna är ett problem.

I det läget – borde vi inte se oss om efter goda exempel och förebilder? Dvs länder som prövat och lyckats nå önskade resultat genom sina åtgärder?

Ett mycket tydligt exempel är Australien, som fick stopp på antalet drunknade utlänningar genom en bestämd linje: ”NO WAY”. 12.40 in i denna film.

Nu tillkommer nyheter om att  Australien vill sända vidare illegala invandrare till områden i Kirgizistan.

Kunde det vara något även för Sverige?

posmina

Regeringen och Alliansen vill – i desperation över ett ohållbart läge – till andra EU-länder sända vidare ett antal av de migranter som nyligen sökt sig, och fortsätter att söka sig, till vårt land.   Man begär att Sverige ska beviljas samma typ av undantag från Dublin som gäller för Grekland och Italien – länder s.a.s. vid fronten, nära Asien och Afrika.

Ett förutsebart problem i det sammanhanget är att andra EU-länder inte delar det (pk-)svenska perspektivet. De är, som statsminister Löfven kunde uttrycka saken, inte redo att ta sitt ”ansvar”. Det lär inte bli något positivt svar på hans begäran.

Ett annat problem kring asyleriet, som Sverige dragits med under många år, är att det visat sig svårt eller omöjligt att sända tillbaka utlänningar som inte får stanna i Sverige. Det finns länder som vägrar ta emot sina egna medborgare.

Än svårare blir det när utlänningen är id-lös och svenska myndigheter inte ens vet vilket land vederbörande kommer ifrån. En tydligen inte helt ovanlig företeelse.

Inte sällan kan det här röra sig om dokumenterat kriminella, som begått grova våldsbrott och/eller upprepade brott.

Åtminstone en dellösning av detta problem – i avvaktan på att de ska kunna återsändas till sitt respektive hemland – kan vara åtgärder i australiensisk riktning. Dvs att dessa personer hänvisas till bestämda geografiska områden, avsides.

Det skulle kunna vara fråga om Kirgizistan eller något land i Baltikum. En mjukare variant kunde vara Gotland.

gotlandskarta

• Vinsten med detta vore att det svenska samhället kan få en bättre kontroll över deras förehavanden.

• Det skulle också kunna fungera som ett incitament för vissa av dem att medverka till sin repatriering.

ftkostnad

Detta Gotlandskoncept skulle sedan kunna utvidgas, till att gälla även ensamkommande flyktingbarn.

För ön skulle det så kunna skapa ett stort antal nya arbetstillfällen, för Sverige som helhet skulle det kunna medföra en stor besparing – trängande nödvändigt när kostnaderna för denna kategori formligen exploderar.

Vill man skona Gotland som helhet från alltför påtagliga sidoeffekter av icke-önskvärd art skulle området kunna begränsas till exempelvis Fårö.

lok


PS1

En mycket upplysande film – Tino Sanandaji och Red Ice Radio går fram som intellektuella bulldozers!

Den är på en halvtimme, men lyssna gärna igenom hela:


 

PS2

 Gunnar Sandelin:

”Redan på förgymnasial nivå kan eleverna se att kejsaren inte har en tråd på kroppen, och aldrig heller har haft det. … Alla vill ju så gärna godhetsfjädra sig inför varandra. Då är det inte så viktigt om det man säger är sant eller falskt. Huvudsaken är ju att det låter bra och att det känns fint när man säger det.

Vår statsminister upprepar med jämna mellanrum samma mantra som allehanda höga chefer: att vi behöver dem som kommer hit, annars kommer vår födelsekurva att plana ut. Emellertid har Sverige har ett födelsetal på 1.94 och är absolut inte inne i någon akut demografisk kris.”

”Dessa makthavare och inflytelserika opinionsbildare svarar ju aldrig på faktabaserad kritik. När Karl-Olov och jag i två böcker presenterade åtskilliga obekväma fakta med källhänvisningar i hundratals fotnoter blev svaret en nästan unison tystnad, bortsett från att några recensenter i gammelmedia kallade oss för ‘foliehattar’ eller lade in bilder på marscherande nynazister, eftersom de ansåg att vi skulle befinna oss i en sådan tankefigur.

Inte ett enda påstående bemöttes med fakta. Detta är bara ett exempel på att svaret från etablissemanget till massinvandringskritiker är att aldrig argumentera i sak utan att svara med brännmärkning.”

Samtidigt som kritiker osynliggörs bjuds folket på trossatser och moraliska uppmaningar att sluta leden bakom nomenklaturan. Sjungande ska vi gå till galgbacken.

När jag ser Morgan Johanssons och Gustav Fridolins oskuldsfulla äppelkindade yttre har jag svårt att värja mig mot bilden av omognad och bristande erfarenheter av ett annat vardagsliv, än det som erbjuds i det politiska föreningslivets drömfabriker.”

Medkänsla och solidaritet med det egna folket – som valt dem och som betalar deras löner och pensioner – är det sista man kan beskylla våra senaste regeringar för, oavsett partifärg.

”Det pågår ett förödande byggande av luftslott. Realia är att i Sverige strömmar det nu in ett ohanterligt flöde av migranter från tredje världens mest dysfunktionella och våldsamma länder. Det är mycket svårt att tänka sig att det kommer att sluta väl.”

kejsaren3


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2015/10/15/ankarbarn/

http://www.friatider.se/australien-vill-flytta-illegala-invandrare-till-kirgizistan

http://www.friatider.se/ensamkommande-f-r-mer-pengar-n-polisen-klagarmyndigheten-och-domstolarna-tillsammans

https://janmilld.wordpress.com/2015/06/24/gotland-river-alla-murar/

http://www.janmilld.se/historia/4/gotland.html

https://peterkrabbe.wordpress.com/2015/10/31/den-svenska-regeringens-vapen-mot-sina-egna-medborgare-del-2/

http://henrikalexandersson.blogspot.se/2015/11/den-svenska-fascismen-kommer-att-komma.html

http://www.friatider.se/lyxig-kurort-kan-bli-st-rsta-asylboendet-hittills

10 svar

 1. NEJ inte Gottland !!!!!

  Regeringen med tillhörande följe har hela tiden varnat för att Putin står färdig att invadera ön. Löven har sagt att i hans kretsar så står man vid sitt ord. Han är ju vår landsfader – redo att snabbt ställa upp för folket närhelst det gäller. Kom ihåg hans ilfärder till både Göteborg och Trollhättan. (Glöm IKEA) Jag litar på att Vladimir Putin snart är på Gottland eftersom det är så Stefan Löven har sagt. Jag tar det inte som en varning. Jag tar det som ett löfte och jag kommer att ansöka om ryskt medlemskap redan första dagen, som ön tillhör Ryssland.

  Tänk, bara tänk, att få en ledare som Putin. En riktig man med en stor integritet. Någon som man kan respektera och som verkar vara en vis man. Hans tal i Valdau lyssnar jag emellanåt till.

  Om jag däremot vill få mig ett gott skratt så går jag in på Youtub och tar fram avsnitten med Stefan Lövens fadäser. Om krånglet med miljömål och hans fåfänga försök att komma ihåg namnen på sina nordiska gäster. Kanske inte så lätt – de var ju fler än två.
  Sveriges statsminister (inte min) ett patetiskt, feministiskt hen, som jag helst vill förtränga. Inte så lätt, men jag jobbar på det. Tar det som en utmaning, som man brukar säga.

 2. Utmärkta förslag du kommer med här, Jan. Men det där med Gotland tycker jag är för tufft för gotlänningarna även om många av dem säkert gillar utmärkelsen. Däremot Kirgizistan! Och att Sverige annonserar stort ut i världen om detta.

  ”Ni som direkt saknar asylskäl och inte vill återvända till era hemländer kan få vistas i vårt nya läger i Kirgizistan medan vi undersöker om det finns ömmande skäl för er.”

  Hur har det förresten gått med SDs förslag att annonsera ut den svenska verkligheten till MENA? Vad händer på den fronten?

  Danmark gick ju in och skrev på facebook om sina indragningar och åtstramningar som redan haft effekt.

 3. Regeringen verkar ju vara helt maktlös och förvirrad. Någon slags statskupp har tydligen ägt rum?
  Migrationsverket verkar vara Sveriges verkliga Regering som varken den lagliga Regeringen eller Riksdagen rår på?
  Tycker att pusselbitarna faller på plats om man tänker så?
  Att statliga verk har tagit makten i en del länder är ju inte helt ovanligt, t.ex. militärmakten eller polisen. Eller som Iran, prästerskapet. I vårt fall då Migrationsverket.

 4. Jag tycker inte Gotland ska brukas till detta. Men Södermalm skulle må bra av en förtätning och internationalisering. Töm era vindskontor hipsters, Mohammed flyttar in!

 5. Sverige har skrivit under Svalbardtraktatet och har rätt att bedriva ekonomiska verksamhet där. Vi har drivit en kolgruva där. Det är bara att öppna den igen och samtidigt förlägga hotellrörelse där. Den långa polarnatten kan nog få många asylmissbrukare att överväga om det ändå kanske kan vara bättre att återvända till hemlandet.

 6. PERFEKT FÖR NYBYGGARE

 7. Enligt bloggen Every Kinda People kommer vi vara i minoritet redan 2023, om mindre än ett decennium. Det spelar ingen roll om det blir val 2018 eller inte. Det är redan försent. Moder Svea befinner sig redan i dödsryckningar.

  http://everykindapeople.blogspot.de/2015/10/hur-kul-blir-det-om-atta-ar-nar-atta.html

  • ”Snedvriden representation i media.” säger kvinnan och framförallt MENA-invandraren Seher Yilmaz http://www.svt.se/svttext/tv/pages/112.html
   Invandrarna, från just MENA, syns och hörs och finns överallt inom media, myndigheter, organisationer, riksdag OCH I REGERINGEN!!! Och att inte låta dem få sin vilja fram anses ju vara rasism och främlingsfientlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: