• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Polisiära frågor?

garbo

Första gången som jag stötte på uttrycket ”det är en polisiär fråga kan ha varit i TV3:s ”Folkhemmet” år 2000 (kolla 2.55 in i denna film). På uppgifter från en kvinna i Landskrona om den fysiska otryggheten där till följd av invandring tyckte alltså  Robert Aschberg: ”Det låter som en polisiär fråga”.

ra


Femton år senare dök uttrycket upp i samband med drevet med Julia Caesar. Expressens kulturredaktör Karin Olsson värjde sig mot reaktioner om att offentliggörandet av JC:s identitet i kombination med hetsen mot henne kunde äventyra JC:s personliga säkerhet. En fråga för polisen, svarade Olsson.

ko


Nu senast gäller det gränskontrollerna till Sverige, eller snarare frånvaron av sådana. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson försöker gömma sig bakom polisen. Hänvisar till att det är en ”polisiär fråga” att bedöma situationen och avgöra om det vid landets gränser krävs en striktare kontroll än vad som nu sker!

mj


Mina invändningar mot justitieministerns resonemang blir åtminstone två:

A. Principiellt

Den pågående migrantinvasionen är ju massiv. Den får extrema konsekvenser för hela det svenska samhället – både ekonomiskt, socialt, kulturellt och säkerhetsmässigt. Beslut kring detta kan inte ligga på vare sig enskilda gränspoliser eller polisens högsta ledning. Det är fråga om beslut av politisk och demokratisk art. Dessa måste tas av politiker och partier.

ikoppel

B. Praktiskt

I verkligheten är den svenska polismakten stukad och på defensiven, många polisbefäl är pk-indoktrinerade och polisens resurser är otillräckliga.

Om olyckan vid Hjulstabron 2013 – läs här, här och här. Kontentan är att en ung bilist körde ihjäl sig, stannade inte för stoppsignaler – och för detta hölls ett polisbefäl ansvarigt!


torped
Av samma karaktär är DN-drevet mot polisen i Skåne, för att genom ett spaningsregister ha försökt motverka romers brottslighet,  en brottslighet som till stor del är riktad mot äldre och handikappade. Dagens Nyheter fick stöd från JO och lyckades få polisen av avbryta denna brottsbekämpande verksamhet.

Varför fanns romer så kraftigt överrepresenterade i spaningsregistret?

Det hade naturligtvis samband med att de var överrepresenterade i samband med olika brott. Även barn fanns med i registret, av i grunden samma anledning: en strävan från polisens sida att förebygga brott och få fast brottslingar.

Karl-Olov Arnstberg i sin nya bok, ”Romer i Sverige”:

”Det har uppstått ett olyckligt ömsesidigt beroende mellan svenska politiker, som behöver offer för att legitimera sin existens, och romer, som hamnat i en beroendeställning de varken kan eller vill ta sig ur på egen hand.”

Mannen bakom DN:s polisdrev, Niklas Orrenius, har nu blivit belönad för sin journalistik. Han fick  Torgny-Segerstedt-priset, med denna motivering:

”Niklas Orrenius är sedan många år en journalistisk fyrbåk i samhällsmörkret. Han har avslöjat Skånepolisens romregister. Han har också med kärleksfull närvaro – och klinisk precision – fört oss närmare flyktingarna från krigets Syrien samt betalat ett högt personligt pris när han med mild nyfikenhet försökt närma sig näthatarna. Hans gärning är en ständigt vibrerande påminnelse om pressfrihetens styrka och skörhet.

Därför tilldelas han Torgny Segerstedts frihetspenna för 2015.”


Polisens motivation påverkas naturligtvis också när våldsverkare som de under kanske stora personliga risker lyckats gripa direkt försätts på fri fot och kan fortsätta göra nya brott, genom ett perverst system av mängdrabatt för vaneförbrytare.


posmina

Mediakampanjandet i samband med migrant-tsunamin denna höst blev att Dublinkonventionen skrotades och första-asyllandsprincipen försvann. Gränserna öppnades för asylsökande som redan passerat ett antal konventionsstater, polisen bara vinkade igenom alla.

I den uppkomna situationen kunde rättsstaten upphöra.  Thomas Fuxborg, presstalesman för polisen: ”man ska inte stirra sig blind på en lag”.

Denna hållning blir möjligen logisk, utifrån att den svenska regeringen sommaren 2015 sände ned gränsbevakningsfartyget Poseidon till Medelhavet, för att transportera över 5000 emigranter från Nordafrika till Italien.

Överhuvudtaget saknas idag både en inre utlänningskontroll och en kontroll vid Sveriges gränser. Per Gudmundsson:

”Lägesbilderna från polisens nationella ledningsstab, märkta ‘Ej för spridning utanför Polismyndigheten’, noterar gång på gång att ‘den kontroll som polisen är skyldiga att genomföra inte kan verkställas i tillräcklig utsträckning’. Lägesbilderna anger ‘vår oförmåga att utöva kontroll’ som en huvudanledning …”

polisiart

Lagen gäller alltså bara ibland. Äganderätten värnas inte av polismakten. Följaktligen kan ”EU-migranter” ostraffat ockupera hus – husägarna kan inget göra, får ingen hjälp av samhället att avhysa dessa brottslingar!

Romer från Balkan upprättar också läger runtom i Sverige, kan ockupera markområden utan att kommunen lyckas få dem avhysta. Rättsstaten har abdikerat.

I Sverige finns nu 55 så kallade no-go-zoner, där varken vanliga svenskar och svenska myndigheter kan röra sig fritt. Ambulans, brandkår och polis riskerar att bli angripna av aggressiva gäng. Mer än en gång har polisstyrkor tvingats att retirera från sådana områden.

Det statliga våldsmonopolet i Sverige är redan i högsta grad ifrågasatt. Med en fortsatt okontrollerad invandring, av till stor del unga män från Mellanöstern – varav många kan vara ISIS-krigare – ökar risken för att SÄPO tappar greppet i kampen mot terrorism.


mjkort

Justitieminister – tillika migrationsminister – är alltså Morgan Johansson, sedan riksdagsvalet 2014.

Johan Westerholm på Ledarsidorna propagerar för att statsminister Löfven ska byta ut Morgan Johansson:

”En polis som inte kan garantera den allmänna säkerheten längre utan hänvisar till medborgargarden. En statsmakt, i detta fall representerad av Malmö Stad, som inte längre honorerar eller hänvisar äganderätten i sina beslut. En regering som drar bokstavligt talat benen efter sig i en rad brådskande ärenden. Allt från förstärkning av fastighetsägares möjligheter att freda sin mark från olovlig bebyggelse, lagstiftning för att bekämpa terrorresor över till att justitieminister Morgan Johansson nu aviserar att han behöver ett år på sig för att effektuera förra veckans migrationspolitiska överenskommelse.”

”Lite väl mycket av den politik som förs från justitiedepartementet präglas av oförmåga, ovilja och handlingsförlamning. Den börjar snart balansera på att bli samhällsfarlig.”

manifestation
Mer Ledarsidorna, ”I ett ekorrhjul av halvsanningar”:

”Fundera på vad som händer med en myndighet som har våldsmonopolet i sin hand om de saknar tillit till sin högste chef och den politiska ledningens förmåga. Om de väljer att gå till jobbet igen eller sjukskriva sig för att ha arbetat långt över det som kan förväntas av dem. Och det enda de ser framför sig är minst 18 månader till av samma medicin. .. vad händer om de inte klarar det, trots alla käcka hurrarop från Regeringskansliet?”

Att hösten skulle utvecklas på detta sätt visste Regeringskansliet så sent som den 23 augusti. Regeringen har, visar de sig, antingen inte förstått informationen de erhållit från Polis, Migrationsverk och Sveriges Kommuner och Landsting eller så har de medvetet censurerat och tryckt bort den. Någon har i varje fall gjort det som sitter centralt placerad…”

brand
Ledarsidorna ”Vi lekte politik”:

”Det är inte rimligt att kunna gå från att migrationen är en tillgång över till att det är en investering, en anspänning, att det inte finns något tak  till att idag ha landat i att vi är vid gränsen för vad Sverige klarar av på endast sextio dagar.”

Det är något, eller några, som har hindrat oss från att göra en mer kontrollerad inbromsning. För informationen har funnits i systemen. Det vet Morgan Johansson och sannolikt borde Stefan Löfven vara orienterad. ”


tb

En annan socialdemokratisk justitieminister var Thomas Bodström (2000-2006).

Vilket leder över till ett annat exempel på polisagerande, vid Blågula frågors torgmöte på Norrmalmstorg i Stockholm den 8 juni 2002. Under befäl av en då ganska ung kvinnlig polis såg polisstyrkan på platsen till att närvarande ”antirasister” kunde trasa sönder mötet. Uppenbart var att hon hade order uppifrån och var placerad i sin position för att agera så som skedde.

pitea

Liknande exempel var jag med om vid en SD-turné i Norrland 2004. Det fanns filmmaterial som bevisade hur mötena stördes och vilka som gjorde det, ändå gick polisen inte vidare med det.

multihundar


SAMMANFATTNINGSVIS

Stefan Löfven och hans sjupartikollegor talar gärna om ”ordning och reda” i det svenska asylsystemet, på en gång normativt och deskriptivt. Sanningen är dock en annan – verkligheten är den rakt motsatta!

Sverige har inte ens en fungerande ordningsmakt längre.

Detta måste ändras och det måste ske genom att trappan s.a.s. städas uppifrån.

Morgan Johansson, justitieminister, måste bytas ut!

 sprickan

 
”Vem skall hjälpa oss, när vi hjälpt andra så mycket, att vi inte längre kan hjälpa oss själva.”


http://avpixlat.info/2015/10/29/blir-sverige-en-failed-state/

http://avpixlat.info/2015/10/29/sverige-pa-vag-mot-samhallsupplosning/

http://patrikengellau.com/2015/10/28/nar-det-plotsligt-blir-pa-allvar

http://www.friatider.se/polisen-kan-inte-sk-ta-sitt-jobb-alla-resurser-g-r-till-invandringen

http://avpixlat.info/2015/10/28/stor-rusning-efter-skjutvapen-hos-europas-civilbefolkning/

http://motpol.blogspot.se/2015/10/ett-sverige-i-konstant.html

http://www.svd.se/polisen-vi-har-inte-kontroll-pa-flyktingstrommen

https://meritwager.wordpress.com/2015/10/31/polisen-klarar-inte-sitt-jobb-ministern-tycker-att-man-kan-strunta-i-lagar-och-regler-migrationsverket-koper-tjanster-av-kriminella/

http://ledarsidorna.se/2015/10/anarki/

http://erixon.com/blogg/2015/11/stefan-lofven-var-ar-din-lag-och-ordning/


 http://www.bgf.nu/startsida/bordet/antalet.html

https://janmilld.wordpress.com/2014/01/20/demokratiskt-abc/

https://janmilld.wordpress.com/2014/01/21/morgan-ar-inte-ensam-2/

https://janmilld.wordpress.com/2014/01/29/wikstrom-kan/

https://janmilld.wordpress.com/2015/10/05/tagna-pa-sangen

 

13 svar

 1. Våra oledare har upprepat många gånger ”vi har råd att ta emot flyktingar för att Sverige är ett RIKT LAND!”

  Nu visar det sig att även det är en lögn!

  http://mises.org/blog/if-sweden-and-germany-became-us-states-they-would-be-among-poorest-states

  • BRÄNDER PÅ FLYKTINGFÖRLÄGGNINGAR

   Ingen har sakligt konstaterats vara skyldig till bränderna. Ändå basunerar MSM ut att det är ”högerextrema”/SD som är skyldiga!

   Polisen ges ökade befogenheter att spionera på kommentarsfält…

   Är det FALSE FLAG???

 2. Ett genomgående drag hos alla fega i Sverige är, att man inte tar ansvar för sitt ämbete utan hänvisar till någon annan! Gäller både Hemvärn, polis och politiker inom alla nivåer numera. Har personlig erfarenhet av detta. Så vi måste avskaffa alla rötägg och införa militärstyre pga all brottslighet. – Frågan är bara HUR, då ingenting hörs från försvarsministerhåll.? Kan det bero på att den allmänna värnplikten togs bort för många år pga att multikulturen gör att man inte kan lita på landets nuvarande invånare? Hoppas trots allt att vi inte behöver uppleva nya politiska mord? Glöm Ryssland! Fienden finns ju importerad och född inom Sveriges gränser! VAKNA svenskar!

  / En Finlandssvensk som föddes 1 vecka innan Helsingfors utsattes för ca. 2000 terrorattacker i feb. 1944 – med avsikt att utplåna staden.

 3. Leker politik gör och gjorde man i ungdomsförbunden men i takt med infantiliseringen av hela samhället har denna lek flyttats upp på regerings- riksdags- och kommunstyrelsenivå. Det är helt uppenbart att många politiker betraktar politik som ett socialt rollspel och en arena för att torgföra dogmer och kulturmarxistiska trosartiklar. De ideologiska blockeringarna är förödande för landet och förklarar mycket av varför det ser ut som det gör i landet.
  För övrigt tror jag att Polisen skulle må bättre av att ha riksdagen som huvudman i stället för regeringen och justitiedepartementet.

  • ”Leker politik gör och gjorde man i ungdomsförbunden men i takt med infantiliseringen av hela samhället har denna lek flyttats upp på regerings- riksdags- och kommunstyrelsenivå.”

   Träffsäkert!

   • Ja mycket träffsäkert, jag har just gått och tänkt samma tankar – Jag upplever att vi har en eller två generationer som förläst sig på Kamratposten!

 4. Varje gång Löven yttrar sig säger han att han tar ansvar, men när han får frågor om det skyller han på andra. När en reporter frågade, vari den kris Sverige nu befinner sig i består av, kris på vilket sätt? Då kunde inte Löven svara på frågan utan började direkt svamla om annat.

  Regeringen tar inget som helst ansvar för någonting utan det är bara låtgåmentalitet som råder. Alliansoppositionen vill heller inte ta något som helst ansvar utan håller en extremt låg profil och vill inte på något vis agera, för att inte riskera att tvingas bilda regering. Löven´s ministär tål inte ens en liten vindpust utan att den kantrar, precis som regalskeppet Wasa.

  Denna totala slapphet och uppgivenhet är förfärande, hela det offentliga Sverige verkar ha givit upp, man vågar inte gå mot vad den globala finanseliten har bestämt och det börjar mest att likna fanflykt.

  Läs gärna Lars Bern´s blogg och hans senaste 4 artiklar, mycket läsvärda. Länk nedan:

  http://antropocene.se/

 5. All denna info som Lars Bern sammanfattar finns på Internet om man söker lite. LB sätter ihop informationen till en lättläst krönika över varför det ser ut som det gör i världen. Våra publicister har ett hav att ösa ur för att ställa makthavarna mot väggen. Men det låter sig inte göras då samtliga är korrupta och sitter i maktelitens knä.

  Soros är en svinpäls som deltagit i många länders olycka. Men han gapade över för mycket då han försökte sänka Hong Kong börsen 1997 när Storbritannien lämnade över HK till Kina. Det misslyckades fatalt och han förlorade många miljarder dollar i det försöket. Sedan har han försökt uppvigla universiteten i HK till motstånd mot Peking. Det gick i stöpet också då HK-borna ledsnade på allt kaos som störde affärerna.

  Uppvigling och ekonomisk krigföring är hans specialitet men han har även intressen i GMO företaget Monsanto. Han kvaddade svensk ekonomi 1990-91 som vi ännu inte återhämtat oss ifrån. Ukraina är hans senaste offer i sin och oligarkernas krigföring mot mänskligheten. Att han är inställd på att sänka Europas nationalstater har varit känt länge. Hans grupp hade på agenda efter första VK att Tyskland borde skrotas och Tyskarna som folk skulle förintas. Nu ser vi resultatet av deras strävan och med korrupta femtekolonnare som Löven och Merkel är det en smal sak.

 6. Misstänker att i en del andra länder där en motsvarande situation råder hade det blivit en militärkupp för att återställa lag och ordning!

  Situationen är alarmerande, de flesta makthavarna i landet både bland politiker och journalister är av allt att döma inte friska eller vuxna mentalt eller psykologiskt och alltför många medborgare infantila.

  Det har skrivits böcker om den vuxne svenskens infantilitet!

  Hur kan Ryssland återuppbyggas, frågade Solsjenitsyn?

  Samma sak gäller nu Sverige, sannolikt måste folket radikalt förändra sina värderingar för att en positiv utveckling ska vara möjligt.

  Sannolikt har en falsk ideologi, kulturmarxismen, förblindat alltför många.

  Verkligheten måste alltid vara utgångdpunken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: