• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

En riktig journalist

36-vinjetten
Här kommer veckans fredagsbio, om Julia Caesar, mångkulturen och svenska massmedia: ”En riktig JOURNALIST”.

Glädjande nog fortsätter Julia Caesar att skriva. Hennes senaste krönika har titeln ”Rapport från skampålen”.

Av en färsk intervju med henne i Granskning Sverige framgår att hon känner sig stark.

Ett program i ämnet, värt att lyssna på, är också senaste RLM.

Även Nya Tider har en aktuell artikel i ämnet.


besok

Några moment att notera:

1.

Hembesöken från Niklas Orrenius och Annika Hamrud hos Julia Caesar sades bero på att de önskade få en intervju.

En sådan förfrågan hade naturligtvis enklast kunnat framföras per telefon eller e-post.

Mot bakgrund av tidigare mediabesök hemma hos invandringskritiker, med åtföljande uthängningar, stod genast klart att syftet var ett annat. Det var inledningen till en bestraffningsaktion, pga de åsikter JC förde fram.

2.

Avslöjandet av Julia Caesars identitet som Expressen och andra media sedan genomförde motiverades med att hon skulle granskas. En sådan hade självfallet kunnat göras redan utan denna åtgärd. Men så hade alltså inte skett.

Inte heller efter ”demaskeringen” har media visat intresse för någon saklig granskning.

3.

En komponent i pk-medias resonemang är att Julia Caesar kan betraktas som en ”makthavare”, genom sina många läsare.

Vad förklarar denna ställning, om inte att många svenskar känner att de genom henne får en röst? Hon tar upp det som stora massmedia så länge har försummat att göra.

4.

Sedan hävdas att Orrenius och Hamrud efter Julia Caesars krönika ”Mardrömmen” utsatts för hot och trakasserier.

Principiellt är det viktigt att ta avstånd från sådant.

Samtidigt är det svårt att få grepp om substansen i dessa påståenden. I filmen får Expressens Karin Olsson en fråga om det i ett radioprogram, men hon visste inget närmare om vad det skulle kunna gälla.

5.

Värt att notera är framförallt hur pk-media försöker framställa ”näthatet” som det stora problemet, inte den galna invandringspolitiken med dess förödande effekter för vårt samhälle.

Här finns åtminstone tre moment:

a) Hat, ovilja och negativa känslor finns inte bara i ena riktningen. Även den sida som gör anspråk på att i särskilt hög grad företräda godhet, tolerans och en fin värdegrund kan känna negativa känslor och säga otrevliga saker om sina meningsmotståndare.

b) Värre än hårda ord och arga blickar är direkt våld. Sådant har inte saknats från pk-håll.

c) Viktigast av allt är att motverka grunden till hat. Den ligger i en utebliven demokratisk dialog.


enbuske

Jag vet inte om Julia Caesar gillar jämförelsen, men hon kan hos mig ge associationer till enbusken.

Säkert är att jag länge har betraktat just enbusken som en symbol för eftersträvansvärda egenskaper.

Enbusken kan se oansenlig ut, men:

Den är envis och uthållig

Den står kvar även i snålblåst

Den är seg, kan tillfälligt böja sig, men ger sig aldrig

Den fortsätter att kämpa!

Låt mig avslutningsvis citera Tino Sanandaji, om journalister:

“Den främsta kraften bakom Sveriges irrationalitet är inte politikerna utan landets alltmer vänstervridna och alltmer agendasättande journalistkår”.


 fjallbjorkenPS

En kommentar har kommit från Julia, angående  enbusken:

”… ”ainbusk” som de säger på Gotland. Problemet är ju att de sticks alldeles kolossalt! Jag har tagit in enris till julen ibland men blir galen när jag ska dammsuga upp de små sylvassa barren överallt.

När jag tänker på saken är jag nog en fjällbjörk, en som klamrar sig fast vid trädgränsen, krokig och krum men seg. Uthärdar allt (nästan).”


Mer

https://asylkaos.wordpress.com/2015/09/11/bojkotta-dagens-nyheter-sa-kan-vi-stoppa-invasionen/

https://affes.wordpress.com/tag/julia-caesar/

http://snaphanen.dk/2015/08/29/sondagskronika-mardrommen/

http://www.marikaformgren.se/#post82

http://nyheteridag.se/demoskop-bekraftar-expressens-metoder-for-att-tysta-offentliga-samtal-fungerar/

https://web.archive.org/web/20110903080237/http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.2161500/ulf-nilson-sverige-ar-pa-vag-at-helvete

flashback


https://janmilld.wordpress.com/2015/08/27/media-som-sakerhetsrisk/

https://janmilld.wordpress.com/2015/08/30/inte-bara-wolodarski/

https://janmilld.wordpress.com/2015/09/01/hur-tanker-orrenius/

https://janmilld.wordpress.com/2015/09/03/guldspaden-at-hamrud/

http://www.janmilld.se/bok.html

30 svar

 1. Bra jobbat Jan, jag trodde du skulle nämna något om wolodarskis kommentar om att alternativ media sprider lögner. DN spred ju sandvikenrapporten plus en massa andra lögner.

 2. Wolodarskis redaktionsmöte inspelat 🙂

 3. Vad den av Hamrud och Orrenius hett eftertraktade intervjun anbelangar så går det även att skicka ett vanligt brev med en förfrågan. Hembesök är, enligt Julia Caesars erfarenhet som journalist, ett mycket ovanligt alternativ. Men detta fjärdehandsalternativ skulle absolut genomföras och dessutom oannonserat och med medföljande fotograf. Det hela är ju så genomskinligt så att det blir direkt löjeväckande. Denna bortförklaring köper medierna rakt av, som vanligt utan kritiska frågor. Det blev snabbt en etablerad sanning.
  Överhuvudtaget så är det lätt att konstatera att kritiska frågor är något som gammelmedias journalister endast tar fram vid vissa tillfällen. Vid andra tillfällen lyser sådana med sin frånvaro. I bland drabbas man av lusten att bara skrika rakt ut när man ser/lyssnar på en del intervjuer. Men för i h-e ställ den eller den frågan!
  Jag antar att jag inte är ensam om denna erfarenhet!

 4. En mycket bra fredagsfilm Jan, som vanligt.

  Ämnet är mycket intressant och tarvar mer grävande. För oss de granskar, som har synpunkter på makten och dess elit. Det behövs mer av alternativmedia att granska mediehusens ageranden och avslöja inte bara fula metoder utan orsaken till att man publicerar vissa saker och hur man gör det, hur man vinklar och även mörkar för att måla en bild som är falsk.

  Att undanröja vissa fakta och framhäva andra kan man ge sken av att saker och ting i samhället ser helt annorlunda ut än vad de flesta människor faktiskt ser och upplever med egna ögon. De empiriska kunskaperna man förvärvat medelst egna observationer blir i, journalisters ögon, felaktiga och rent av rasistiska.

  Den agendajournalistik som DN och Peter Wolodarski bedriver betyder att deras journalistik har en annan inriktning än att beskriva det som sker sanningsenligt där läsaren drar egna slutsatser om det som händer är bra eller dåligt om läsaren i förhållande till nuvarande regerings inriktning kanske ska byta parti i nästkommande val.

  Agendajournalistik tillåter inte människor att fatta några egna beslut. Allmogen får en färdigtuggad anrättning att svälja ned, genom tydliga och klara ställningstaganden i nyhetsflödet. Inget utrymme ges för egna tolkningar av händelser utan man vrider bort intresset från det väsentliga till det som saknar betydelse. Politiskt tyckande borde endast förekomma på ledarsidan i varje anständigt tidning.

  Agendajournalistik hör inte hemma i stater som anser sig ha ett demokratiskt statsskick. Det visas med all önskvärd tydlighet när företrädare för det fria ordet börjar ropa på censur och inskränkt yttrandefrihet. Agendajournalistik går ut på att beskriva verkligheten som den INTE är. Man ger sken av att massinvandringen exempelvis är bra för Sverige och ger oss stora fördelar för vår utveckling.

  Vi kan tydligt se att denna skönmålning av invandringen är falsk, till och med journalister ser det och råkar ut för det när de besöker så kallade utanförskapsområden. De blir rånade på utrustning och hotade. Men man håller tyst. Alla som bor och verkar i dessa områden, har arbete i offentlig tjänst eller butiker och andra upplever varje dag hotelser våld och trakasserier.

  Det journalisterna vill, är att stoppa personer som Julia Caesar och andra som konkurrerar med gammelmedia om det journalistiska utrymmet i samhället. Gammelmedia känner att de håller på att bli omsprungna av andra modernare medier som till skillnad från msm beskriver händelser utan diverse filter. När Peter Mangs jagades som misstänkt skytt i Malmö drog sig inte msm för att publicera namn och bild på Mangs trots att han då ännu inte var dömd, så var det med de pressetiska reglerna.

  Här är regel No 10 i de pressetiska reglerna.

  Framhäv inte berörda personers etniska ursprung, kön, nationalitet, yrke, politisk tillhörighet, religiös åskådning eller sexuell läggning om det saknar betydelse i sammanhanget och är missaktande.

  Vilket inte hindrade Aftonbladet att på löpsedlar och 1:a sidor proklamera att ”Svenskar begår våldtäkt på färja”. Som visade sig var osant, en ren lögn. Det var 5-7 somalier utan svenskt medborgarskap som utförde våldtäkten. Så de s.k. pressetiska reglerna bollar man med som det passar. Man tillämpar dessa regler och skyller på dem för att bedriva sin subversiva propaganda. Att det skulle föreligga några hänsyn till enskilda personer eller grupper är ren lögn, det man gör är anpassat till agendan.

  Bonnier och de andra mediehusen ser sina vinster dala år från år. De ser hur deras opinionsbildande makt minskar så det är klart att uthängningen av Julia Caesar är en handling i desperation, ett slag i luften i sina fåfänga försök att tysta konkurrensen.

  Fler avslöjanden av agendajournalister och deras motiv och fler granskningar av agendajournalistiken och vad de syftar till, behöver lyftas fram i ljuset så vi kan studera deras arbetssätt och lättare förstå hur de försöker påverka oss.

 5. Europa är totalt blåst.

  http://isisconspiracy.com

 6. Man kan börja med att kartlägga vem som sitter på nyhetsredaktionen på Svt och deras chefer.Namnge dem, publicera deras arbetsmobiler och emailadresser gärna med foton. Dessa personer är de mäktigaste i vårt land. Den dominerande ställning som Svt haft de senaste sextio åren är unik i ett västligt demokratiskt system. Det börjar att uppluckras, tack vare internettidsåldern. Men fortfarande kan de sätta agendan för nyhetsflöde och samhällsdebatter i detta land. De klappar gärna sig själva på axeln och hänvisar till ett högt förtroendevärde som man fått hos folk i mätningar, men även detta är i starkt fallande. Den första generationen av dessa tillhörde 68-vänstern och nu är det deras avkommor eller andra närstående som i sin tur sitter på dessa positioner. Denna nomenklatura borde kartläggas mycket noggrannare. Precis på samma sätt som denna vänstermaffia kartlade de finansfamiljer som man menade styrde Sverige på 60-talet.

 7. STORT TACK Jan Milld för ännu en mycket intressant fredagsfilm!
  Jag står fast vid mitt gamla önskemål: JAN MILLD TILL RIKSDAGEN ! ! ! Hur? F.n. dessvärre ingen aning men Dina kunskaper och erfarenheter borde vara guld värda!

  • Håller med lassekolja, men dessvärre efterfrågas inte kunskap och erfarenhet i detta nya samhälle. Det finns hur många exempel som helst på detta tema. Det är viktigare att tungan din slickar rätt stjärt för att få någon chans att komma någon vart.

   Riksdagens sjuklöverledamöter är ju rena muppet show i tokerier och fåniga uttalanden. Där är kunskap och kompetens bannlysta för att dumheten ska få blomma ut i all sin glans. Radarparet Löfvén Arnstad visar i stort varje dag upp en ny scen som slår nya rekord i barnslighet, okunskap och svårartad dumhet.

 8. Aah SyrianGirl 😉
  Lyssna på denna kloka och vackra unga kvinna, fanns det en tiondel av hennes klokskap i vår s.k regering vore jag glad.

 9. Jobbig O.T

  Hörde på Alex Jones show att den lilla grabben som dog i Medelhavet som de fotade på nån strand inte hittades där, de kammade håret, lade honom på olika ställen sedan fotade de…..

  FY FAN!! Griftefridsbrott, nå¨n måste åka i fängelse för detta, utnyttja en död människa på detta sätt. Och våra Svenska media kablade ut detta helt ogenerat. Media har inget samvete det har nu bevisats återigen. Vad är det för monster som är anställda i etablissemangs- media?

  Saknar ord…

 10. ”Det här låter som något användbart, värt att föra ut!”

  Ja var vad jag tänkte oxå
  Har försökt minnas vilken dag det var, troligen senaste veckan, ska försöka hitta ska lyssna igen, meddelar om jag hittar. bevis är viktigt när det gäller sån här upprörande info förstås.

  återkommer…..

 11. den där lilla grabben är värd sanningen och några timmars letande, no problemo.

 12. undersök ni oxå,

 13. Deb här showen lyssnar jag på nu: Full Show- Migrant Crisis Is Planned Invasion – 09/08/2015

  Se om det var i den det jag nämnde om pojken var i.

  Jag har audiografiskt minne, vet att jag hörde detta, frågan är vilken dag det var…

  Leta du också, andra dagar….

 14. Missa inte dokumentären ”The Forecaster”!
  Den visar hur finanseliten står över lagen i USA.
  Endast 3 dagar kvar!
  http://www.svt.se/dox/se-program/dox-the-forecaster-avsnitt-1

 15. Ändrar boverket lagarna i Sverige pga invandringen?
  (Boverket chef – en dönmehjude)

  http://www.uvell.se/2015/09/12/socialisering-28327960

 16. Jan, undrar om du skulle vilja göra nån ändring av rebloggandet av Fredagsbion 36… http://mxp.blogg.se/2015/september/journalistkaren-ar-en-vargflock.html

  Din produktivitet tycks vara högtrycksartad. Ditt dygn torde ha 48 tim…

  Se till att få lite kompledigt när det nu ändå strax är Måndamorron…

  //Dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: