• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Nästa fredagsbio

vm
Det har inte varit min tanke att varje vecka leverera en ny fredagsbio och i dessa dagar finns mer än vanligt att försöka hinna med. Så normalt sett hade jag nog stått över.

Ett ämne – Julia Caesar och de nya bottennoteringarna från svenska massmedia – gör dock att det måste bli en ny fredagsbio även denna vecka.

Ämnet är givet! Den nya filmen har förutsättningar att bli mer än vanligt angelägen.

Hittills har ingen fredagsbio överskridit 15 minuter, denna gång kan den få bli längre än så.

Titeln ska bli ”En riktig journalist”.

36-vinjetten


 

PS

Glädjebesked:

Julia Caesar fortsätter att skriva – och lika bra som någonsin!

jc202


Mer

Granskning Sverige intervjuar Julia Caesar

Julia Caesar kärleksbombas

FREDAGSBIO

Kåranda

Wolodarski och DN har inget förstått

pson

 

 

 

26 svar

 1. Bäste Jan, önskar dej därför maximal tidsbonuskompetens för denna din filmintention!
  //Dag

 2. Klart angeläget. Idag har vi ont om dem i vårt land! Själv gillar jag Nya Tider ganska bra, även om jag inte är helt med på deras agenda (nationalism). En mycket bra och utbildad journalist är Brandon Martinez. Så bra journalister har vi öht inte i Sverige.

  http://martinezperspective.com

 3. Tack Jan. Tror säkert Julia behöver bli så peppad som möjligt i denna svåra stund. Har sett att så olika sidor som Motpol, Motgift och Nordfront tagit upp fallet. Bra att åsiktsskillnader läggs åt sidan för att försvara Sveriges förmodligen viktigaste journalist just nu. Även från deras håll tycker dom det är fegt att ge sig på en gammal och sjuk kvinna.

  • Om det jag gör av henne kan upplevas som ett stöd, så är det värt mycket för mig!

   • Jag känner mycket för det hon går igenom just nu eftersom jag själv har råkat ut för den skallige agenda-juden med knölpåken. Ironiskt nog så valde jag samma strategi som Julia. Att strunta i att prata med honom och öppna. Av i stort sett samma skäl som hon själv har berättat om. Finns ingen anledning att unna dem att förnedra en för ingenting. Kan leva med att ”tuffingarna” på Flashback hånade mig i några dagar.

  • ”Ironiskt nog så valde jag samma strategi som Julia. Att strunta i att prata med honom och öppna.”
   Man skall inte prata med eller inleda diskussioner med maktens betalda Troll, som StorTrollet himself, Assberg, som själv påstår sig jaga troll. Och den ignoranta och auktoritetstroende massan hänger med.

 4. Det är verkligen angeläget att fördjupa sig i vad en riktig journalist är, eller bör vara. Saken aktualiseras speciellt av den senaste tidens händelser i nyhetsrapporteringen. Alternativmedia har uppenbarligen fått så pass stort genomslag att gammelmedia nu råkar i fullständig panik. Agenda-journalisterna på DN styr in Agendan i en totalitär riktning som skulle fått Sovjetstatens grundare att gråta av lycka.

  Alternativmedia har under året avslöjat en hel del sakfel, falsarier, mörkningar och rena lögner som den reguljära journalistiken levererat. Detta faktum har retat upp Wolodarski på DN till sånt ursinne att han satt två av sina blodhundar på att avslöja personen bakom signaturen Julia Caesar. Hela media eliten jublar och licensfinansierade public service stämmer in i kören och sprider avslöjandet vidare med illa dold glädje.

  Media har helt släppt sin granskning av de folkvalda i landet, man litar på att de håller sig inom den av Agenda-journalistiken utstakade åsiktskorridor så att man med full kraft kan ägna sig åt granskning av privatpersoner och deras tyckanden. Expressen och DN är de alster som går i bräschen för att skrämma allmänheten och dess skribenter till tystnad. Avslöjandet av Julia Caesar har inget annat syfte än att få tyst på den rösten. Grattis Julia du skrämmer upp drakarna så till den milda grad att de vill få tyst på dig. Det tyder på att du har alltigenom rätt i allt det du skriver.

  Mediehusen tar sig allt högre ton i att hota oss med att yttrandefriheten kan dras in på grund av att vi missbrukar den. Sedan när har mediehusen tolkningsföreträde i vem och i vilket sammanhang ”missbrukar” yttrandefriheten. Wolodarski till exempel har aldrig ens försökt att bemöta någon artikel eller krönika skriven av alternativmedia. Det av två skäl:
  1. Han skulle i så fall erkänna alternativmedia som legitimt.
  2: Han saknar hållbara argument.

  Då är det enklare och bekvämare att hota och hänga ut en enskild person för att man saknar argumenten för att vinna debatten. Sanningen ligger hos alternativmedia som försöker beskriva det som händer så sanningsenligt det är möjligt.

  1. Moskebranden i julas bluff som alternativmedia grävde fram.
  2. Somalier i gruppvåldäkt på färja. Som media påstod var svenskar.
  3.IKÈAmorden som förminskades o mörkades av gammelmedia.
  4.Drunknad treåring inte flykting. Pappan ville ha gratis nya tänder i Sv.
  m.fl. m.fl.

  Alternativmedia utgör ett allvarligt hot mot gammelmedias maktposition därför kastar man bevakningen av Löfvén på soptippen till förmån för att attackera synliga och osynliga dissidenter på den digitala arenan. Makten i det här fallet är hårt koncentrerad till ett mediehus och man vill absolut inte dela med sig av kakan.

  Nu går hela mediegänget på högvarv i den s.k. flyktingkatastrofen med uppvisande av offer och döda barn i vattenbrynet. Nu kör man med att vi ska hjälpa till med diverse insamlingar och annat tingel-tangel som ska appellera till folkets hjärta att ge ännu mer. Man undrar lite stillsamt hur en flyktingexplosion kan inträffa just nu utan några nya synbara stridigheter som orsak, vem håller i trådarna?

  En riktig journalist berättar sanningen.
  En riktig journalist är objektiv.
  En riktig journalist låter inte sitt eget tyckande färga sina artiklar.
  En riktig journalist attackerar aldrig privatpersoner.
  En riktig journalist köper inte vapen på svarta marknaden.
  En riktig journalist hotar inte.
  En riktig journalist hänger inte ut anonyma röster.
  En riktig journalist bemöter påståenden med fakta.

  Dessutom bör vi syna hur maktkoncentrationen ser ut i det Svenska medielandskapet.

  • James Corbett gjorde ett avsnitt om just objektivitet.

   Corbett är inte utbildad journalist utan representerar framtiden inom yrket, dvs engagerade privatpersoner med äkta kunskap. I alla fall så länge vi har internet.

  • Bra påminnelse om avslöjanden:

   1. Moskebranden i julas bluff som alternativmedia grävde fram.
   2. Somalier i gruppvåldäkt på färja. Som media påstod var svenskar.
   3. IKÈAmorden som förminskades o mörkades av gammelmedia.
   4.Drunknad treåring inte flykting. Pappan ville ha gratis nya tänder i Sv.

  • Utmärkt text som alltid.

 5. Mer om detta tema:

 6. Någon som fattar nåt av detta?
  Nazisten Bormann startade företag i Sverige för att skydda patent och för att bygga upp ett Fjärde Rike?

  http://henrymakow.com/2015/09/how-germany-rose-from-nazi-ashes.html

  • Boken saknar källhänvisningar och referenser som går att kolla upp. Ihr.org som är den mest seriösa historiska sidan på nätet idag med Mark Weber som ledare påpekar just detta.

   Ihr.org

   ”Martin Bormann: Nazi in Exile by Paul Manning. Secaucus, N.J.: Lyle Stuart, 1981. 302pp. $14.95. Latest variation on the Bormann-is-alive-and- well-and-behaving-terribly theme. Claims that Bormann became an advisor to Argentine dictator Juan Peron, and personally engineered the postwar German economic rebirth. No source notes, no bibliography.”

 7. Publiken hos Peterson Institute skrattar när Anders Borg säger att USA krigar och Sverige får flyktingarna!

  Flera sidor om Anders Borg när man söker
  http://www.piie.com

 8. Wolodarski är väl en polsk jude. Att judar blivit förföljda under lång tid är han säkert medveten om men det hindrar inte hr Wolodarski att ägna sig åt samma hobby.

  • ”Ändå har fyra bibliotek kostat på att köpa in den. Kerstin Olsson är chef för Regionbibliotek Östergötland. Vad gör ‘Julia Caesar’ på biblioteken i Östergötland?
   – Det är en bra fråga. Vi tar den på mötet för bibliotekens chefer nu på fredag när vi diskuterar folkbibliotekens demokratiska uppdrag,..”

   • Om en bok ska finnas på ett bibliotek eller inte ska det aldrig vara föremål för en diskussion. Såvida boken inte innehåller uppmaningar till brott eller ger instruktioner om hur man begår brott. Julia Caesars böcker uppmanar inte till olagligheter och skall således finnas på varje bibliotek.

    Om nu folkbiblioteken fortfarande har ett demokratiskt uppdrag skall givetvis JC:s böcker finnas för utlåning, allt annat är odemokratiskt och ej förenligt med bibliotekens uppdrag. Att tanken ens har dykt upp tyder på ett allvarligt systemfel i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: