• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Krims sorti

 

kplatsen

Lyssnar vi på Folkpartiets Jan Björklund så var det ett övergrepp från Ryssland när Krimhalvön våren 2014 återfördes till Ryssland. Ryssland har därmed visat sig aggressivt, och frågan blir bara vad nästa steg kan bli. Är det Gotland som står härnäst på Moskvas meny?


Det slår mig att min egen argumentering till försvar för Krims återförening med Ryssland varit ofullständig. Jag har utgått från två moment:

1. Krimbornas önskan att få tillhöra Ryssland, sammanhängande med etnicitet och med historiska rötter.

2. Geopolitik och ryska säkerhetsintressen, genom flottbasen Sevastopol.

fordrivning

Det finns ett tredje moment, som jag missat, och som alls inte framkommit genom västmedias nyhetsförmedling. Man kan säga att krimborna fördrevs bort från Ukraina, genom den uttryckliga terror som de utsattes för.

Vilket illustrerar motsägelsefullheten hos kuppmakarna och deras anhängare. De förebrår krimborna för att ha brutit sig loss från Ukraina, men logiken i detta blir rimligen att krimborna förväntas agera som aktiva medborgare i Ukraina, dvs deltar i opinionsbildning och i politik.

Det fick de ju inte göra!!!

parken

USA-presidenten Barak Obama krävde i januari 2014 att president Viktor Janukovytj skulle dra tillbaka sin kravallpolis från centrala Kiev. De av USA finansierade gatukrigarna hade snart trappat upp våldet till en nivå då Janukovytj fann för gott att ”slänga in handduken”. Han gjorde just vad USA krävt: drog tillbaka sin kravallpolis. Varpå hans egen person hamnade i akut fara. Han ville inte sluta som Al-Gathafi, så han lämnade i all hast Kiev. Räddades till livet genom insatser från Moskva.

natofrihet

Men kvar blev ju hans civila supportrar – det blev nu fritt fram för Högra sektorn och andra organiserade våldsfigurer att ge sig på dessa. I Mariinskyparken fanns cirka 500 fredliga demonstranter, tillresta från Krim och södra Ukraina. De kallade sig själva ”Anti-Maidan”. Dessa blev nu utsatta för allt grövre våld från Maidantorget.

Säkerhetsläget var snart sådant, att de bara måste ge sig därifrån, försöka ta sig tillbaka till Krim igen. Åtta bussar fylldes med krimbor och man började köra söderut. Detta skedde den 20 februari 2014.

bussbranden

Man kom några 10-tal mil, så långt som till Cherkasyregionen och orten Korsun-Shevchenkovsky. Där fanns vägspärrar och polisen lotsade bussarna in i ett väl organiserat bakhåll. Där väntade ett stort antal anhängare av Högra sektorn, beväpnade med påkar, hemmagjorda tillhyggen och även skjutvapen.

Bussarna stoppades, rutor slogs sönder och däck punkterades. Av de åtta bussarna eldades hälften upp.

De drygt 300 passagerarna tvingades ut och under nio timmar hölls de kvar, plågades och förnedrades. Ingen undgick skador, fysiskt och psykiskt. 7 dödades och ytterligare 20 försvann.

Misshandeln innefattade att man dränkte in några med bensin och hotade att tända på. Hot framfördes om att Högra sektorn skulle komma till Krim och där fara fram värre än vad man redan gjort i Kiev.

misshandel

Till bilden hör att man tio veckor senare gjorde just detta.

Det skedde i Odessa den 2 maj.

Där dödades 48 kuppmotståndare efter att ha stängts in i Fackföreningarnas hus.

Många av dem lynchades genom att eldas upp.

Sveriges dåvarande utrikesminister lade skulden på offren.

cbmordare

Korsunmassakern blev snabbt känd på Krim och invånarna där upplevde naturligtvis en rädsla för att Högra Sektorn skulle komma även till Krim och där släppa lös samma typ av terror.

Geografiskt erbjöd halvön möjligheter att spärra av tillfarter, och det blev just vad man gjorde. Flygplatsen i Simferpol blockerades för att hindra flyg från Kiev att landa. Ankommande tåg bevakades noga.

Det var vid ett tillfälle mycket nära en väpnad konfrontation med styrkor från Kiev, men i ett avgörande ögonblick ingrep ryska soldater från Sevastopol och kunde hindra blodsutgjutelse.

Summan av dessa händelser blir att krimborna – på goda grunder – fruktade för sin säkerhet och att detta var en helt näraliggande och mycket stark anledning till att taga avsked från kuppregimen och våldsorganisatörerna i Kievområdet.

Till detta kom signaler från de nya makthavarna i Kiev, ifrågasättande rätten att använda ryska språket i Ukraina.

krim


Det finns en hel del material kring vad jag här skriver – både filmer, stillbilder och texter.

Ryssland har gjort en ambitiös film på dryga två timmar om Krim och återföreningen:  ”Vägen till fosterlandet”. 14 minuter in i filmen tas övergreppet i Korsun upp – dokumentärt material kompletterat med några rekonstruerade scener:

Därutöver finns två andra filmer av dokumentärt slag:

Och webbsidor:

http://fortruss.blogspot.se/2015/02/korsun-massacre-anniversary-what-really.html

https://antieuromaidansweden.wordpress.com/2015/06/21/krimborna-berattade-om-tragedin-vid-korsun-sjevtjenkovskij/


Mer

https://www.youtube.com/watch?t=153&v=rb-azpKkymM

https://peterharold.wordpress.com/2015/08/05/svds-ivar-arpi-klagar-pa-rysk-propaganda-men-vad-ar-det-han-sjalv-haller-pa-med/

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/12/i-bildts-fotspar/

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/22/lofven-statsminister/

https://janmilld.wordpress.com/2015/02/28/kiev-2014-ryssland/

https://janmilld.wordpress.com/kiev-2014/

4 svar

 1. Strategin från kuppmakarna i Kiev verkar vara att just skapa konfrontation med befolkningen i östra Ukraina och Krim. Planen är sannolikt utarbetad i Pentagon och syftar till att så split med Ryssland, framförallt med Putin. Man ville ha en reaktion från Ryssland men man räknade inte med att Ryssarna var smarta nog att inte dra vapen utan man drog till med folkomröstning istället. Det måste ha blivit mycket snopet för krigshetsarna som ville ha en upptrappad väpnad konflikt med Ryssland men den kom av sig.

  Man försöker få Putin att bli en buse på den globala arenan just för att underminera BRICS-ländernas sjösättning av en egen investeringsbank som utmanar IMF och dollarns ställning som reservvaluta. Man var tvungen att först utmanövrera Putin för att sedan ta sig an Brasilien, Indien och Kina. Sydafrika behövde man inte tänka på. Man sköt ner ett civilt trafikflygplan över östra Ukraina i sin iver över att få skylla dådet på Putin men även det kom på skam så dödandet av 298 människor blev helt verkningslöst.

  Japan rustar sin militär för fullt med hjälp av USA medan grannländerna är skitförbannade. Kina, Sydkorea, Filipinerna, Taiwan och Vietnam är synnerligen bekymrade över Japans militära uppryckning. Man menar att sen 1850 talet har Japan alltid gått till anfall mot sina grannländer när man nått en viss militär styrka, och man menar att den risken är överhängande även idag.

  Ukrainakrisen visar att Putin än så länge är betydligt smartare än väst. Han låter sig inte luras att gå i deras billiga fällor utan utmanövrerar skickligt deras skamlösa försök att provocera fram en militär konfrontation.

  • Håller med om det mesta här.
   Helt klart är revolutionen i Ukraina planerad från väst och då främst USA även om våra egna politiker såsom Bildt och Merkel kastade bensin på lågorna dom med.
   Även i kriget i Donbass området är den ukrainska taktiken att döda så många civila som möjligt allt för att provocera fram en rysk motreaktion.
   För någon annan anledning till att artilleribeskjutavcivila städer såsom Donetsk, Lugansk och Horlivka kan jag inte se.
   Hade nu Porosjenko med anhang verkligen velat vinna området tillbaka så hade dom naturligtvis inte dödat civila i den omfattningen dom nu gjort.
   USA är direkt inblandade i striderna då främst genom de privata säkerhetsföretagen Accademi och Greystone men också genom egna officerare och instruktörer.
   I Debaltseve dödades enligt separatisterna minst 11 amerikanska marinkårssoldater, då flera hundra ukrainska lik lämnades kvar i staden efter deras flykt.
   Som av en händelse ”störtade” en amerikansk Black Hawk helikopter i Gulfen någon månade senare med just 11 offociella dödsoffer från Marinkåren.
   Även vissa amerikanska regimkritiska sidor har dragit den kopplingen.

 2. F.d. Israelen, juden och saxofonisten Gilead Azmon har sagt:

  ”Att förneka faran av förintelsereligionen och dess följare är att vara likgiltig till den ökade brottsligheten mot mänskligheten och mot varje möjligt mänskligt värde”

  De kan hålla på med dessa lögner för att de kontrollerar världen. Deras agenda tar ingen hänsyn till mänskligt liv. Allt sedan slutet av 1800-talet kontrollerar man fullständigt både USA och Storbritannien. Kuppen i Ukraina leddes och genomfördes av Agendajudarna och dess medlöpare. Nuland (Nudelman), Porosjenko (Waltzman), Kagan, John Kerry (Cohen), o.s.v.

  Ledande s.k. revisionistiska forskare och historiker dag, d.v.s. forskare och historiker som söker efter sanningen, har visat att första- och andra världskriget helt var en produkt av Agendajudarna.

  Varje president i USA har behövt deras stöd sedan 1900-talets början vilket också betyder att de fört Agendajudarnas politik.

  De lyckas för att de under 100 år infiltrerat och kontrollerar stora delar av näringslivet, universiteten och media, framför allt i supermakten USA och därmed lyckats grundlura godtrogna vita Européer. Så till den grad att de offrat sina gena döttrar och söners liv för att föra Agendajudarnas krig.

  Gör dig fri – låt inte Agendajudarna styra dina tankar. Läs på om förintelsen och börja lev ett fritt liv igen. Tankefriheten är det underbaraste som finns. Det judiska tankefängelset är inget annat än värsta sortens slaveri.

  • Med hjälp av vanlig grundskolematte kan man avslöja hela förintelsesagan som omöjlig. Det kan omöjligen ha skett på det sätt som beskrivs, mattematiken avslöjar sagans omöjlighet. Det finns flera dokumentärer i ämnet på youtube och här är en:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: