• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vänster och höger i politiken

leman

I denna veckas fredagsbio – ”MINA POLITISKA RESA – från vänsterradikal till ’högerextrem’” – har jag tillåtit mig att ta en avstamp i personliga politiska erfarenheter.

Kanske får det inte samma tyngd som exempelvis den senaste fredagsbion, men några moment bör ändå kunna ha visst allmänintresse:

• hur lättvindigt etiketteringar görs inom politiken

• hur innebörden av centrala begrepp som ”höger” och ”vänster” befinner sig i dramatisk förändring

• hur den svenske arbetaren för ”vänstern” förvandlats från närmast en hjälte till dess raka motsats.

vitman

Klart är att jag inte längre vill identifiera mig själv som stående politiskt till ”vänster”.

Det begreppet har nu blivit alltför besudlat och komprometterat!

vkvartett

Med dagens nya vänster kan förknippas en uppsättning extremt negativa hållningar:

• ansvarsbefrielse och kravlöshet

• lättkränkthet och offermentalitet

• kunskapsförakt och antiintellektualism

• förtals- och våldsbenägenhet

• rasism och krav på särrättigheter

• feministisk fundamentalism

• invandringsextremism och skatteslöseriMer

http://avpixlat.info/2015/07/10/till-statsministern-2/

internationalen-vers4

18 svar

 1. Bra Jan! Jag har gjort i princip samma resa, fast egentligen är det inte vi som förflyttat oss åt höger på den politiska skalan, utan det är politiken och partierna som har föflyttat sig åt vänster mot extremvänster och kulturmarxism. Vi och måga med oss står kvar med i princip samma värderingar som tidigare, låt vara lite anpassat till de nya förhållandena.

  Alliansen har gått raka vägen vänster ut förbi där (S) var på 1960 talet dragit med sig hela sjuklövern hårt åt vänster med vissa borgerliga inslag som fungerar som dimridåer för valmanskåren. (SD) är inget undantag marschen vänsterut är tydlig med nedtoning av nationalism och förstärkning av socialkonservatism. Nästa steg blir väl vänstersocial för att visa på nya värden för att bli accepterade i de politiska och massmediala finrummen, för den kontrollerade oppositionen.

  Vi har i grunden kvar våra värderingar som vi haft med oss från våran far och mor, far och morföräldrar som har varit grunden i det svenska folkhemsbygget. Omdaningen började för fyrtio år sedan och är på god väg att förstöra allt det som våra förfäder byggt.

  • Håller med! Det som hänt är att Sverige genomgått en kulturmarxistisk revolution de senaste 50 åren, i vilken vi nu befinner i slutfasen av. Vår samtid saknar vett o sans. Knasigheterna avlöser varandra. Till och med Försvaret gör tvärt om vad det borde, dom hjälper illegala invandrare till landet från Medelhavet.

   Som sagt, man finner svaret i ordet ”kulturmarxism”.

 2. Vi är många som gjort en liknande resa!

  Visst är det fantastiskt att man kan förvandlas från att ”ha hjärtat till vänster” till högerextrem rasist utan att ha rört sig ur fläcken i sina grundvärderingar 😉

 3. Egentligen är det ALLA i den tidiga vänstern som gjort den resa som skeppet Sverige idag styr mot möjlig. Jag som alltid stått till höger på den politiska ”skalan” vilket egentligen är en chimär för de med den verkliga makten, är OCKSÅ medskyldig till det som hänt eftersom jag i min naivitet trodde att högern stod för något helt annat. Idag är jag ENBART nationalist och ska man benämna det så är jag nationalkonservativ med inslag av ”socialism” men socialism av det slag som enbart värnar den egna etniciteten. Jag har inget emot att hjälpa en etnisk svensk i svårigheter..men jag vill se motkrav på den hjälp som ges. Det får inte finnas någon slapphänthet eller fråntagande av personligt ansvar. Ansvar är det som bygger ett samhälle som är gott att leva i ingen ska göras beroende av ”staten” och staten ska inte vara människors levebröd..!!

  • Du aktualiserar ett annat moment, nämligen hur så många av oss svenskar – fastän vi tidigare kan ha klassat oss som tillhörande olika ”läger” (höger resp. vänster) – nu tenderar att åsiktsmässigt konvergera. När vi destillerar fram det viktiga och grundläggande så blir vi väldigt överens om mycket.

   Inom såväl Socialdemokraterna som Moderaterna har funnits röster av förnuft (Anna-Greta Leijon resp. Per Unckel), men de har tryckts ut.

   • Som vanligt träffar du spikens huvud..jag läser och tittar på mycket av det du skriver Jan jag har inte alltid varit överens med dig om allt det du skrivit. Men till min förvåning har jag också tvingats att undersöka saker du har hävdat vara tvivelsamt som t.ex 9/11…och till min ”till en början” förtret så visar det sig att 9/11 är mer än tvivelsamt..om man tror som jag en gång gjorde på den officiella versionen. Nu gör jag inte det längre..och det gör ont att inse att man har blivit förd bakom ljuset av just de människorna som människor BORDE ha störst förtroende för d.v.s ”POLITIKERNA” eller snarare av de makter som köper och betalar för politikernas karriärer och deras lydnad. Borgerligheten som jag tillhörde tror jag faktiskt är ”mer” godtrogen och lättlurad än vänstern av idag eller åtminstone lika lättlurade. Borgerligheten är invaggad i tystnad och vaggas ständigt till slummer av ständiga skattesänkningar..som om det skulle köpa de som vill svenska folket illa fria..! Det fungerar än så länge men jag anar att det kommer att ta slut väldigt hastigt när även dessa förstår hur de förts bakom ljuset. För många av dem har faktiskt en del resurser..som sådana som du kan få glädje av i framtiden. Det behövs enbart ett uppvaknande som de just nu genomgår det jag har gjort de senaste 9 åren går dessa igenom just NU. Sen kommer saker att hända mycket fort det är min mening förändringen kommer.

    Jag förstår mer och mer nu hur världen fungerar så det har varit ett uppvaknande som heter duga..och mycket läsande och lyssnande. Jag kan bara en sak och det är att jag numera är mycket mycket arg på dem som ligger bakom vår situation. Och får jag någonsin min vilja fram måste dessa personer ställas inför rätta och dömas för högförräderi alternativt landsförräderi..!

    Tack för att du finns Jan och att orkar bära det enorma arbetsbördorna du just nu bär, Den svenska anden ”spiritualismen” måste också väckas för jag tror att även den är ett mål som har attackerats under mycket lång tid. Därför kan det vara på sin plats att be för dig och ditt fortsatta arbete..!

 4. För mig är höger vänster ganska enkelt, de som vill ha mycket statlig övervakning, höga skatter, bomba Djursholm osv är vänster, man blir inte höger bara för att man tar avstånd i från det. Höger vänster handlar om hur vi gör med våra egna pengar, betalar man mycket skatt till samhället låter politrucker bestämma vad skatten ska användas till är man vänster, vill man att arbetare själva ska få bestämma var de vill ha sin vård, vad den ska kosta osv är man höger.

  • Jag tror att vi har gått förbi den s.k högervänsterskalan här…vi förstår att demokratin är en charad betald av dem som har de verkligt stora pengarna eller t.o.m av dem som trycker pengarna..de personer som har makten över ”tillgången på pengar i samhället”!

   Där har du den verkliga makten och de skrattar åt dig och mig varje gång vi går till valurnan och inbillar oss att vår röst har någon som helst betydelse..!

   • Håller med dig gandalfgra. Demokratin är en chimär konstruerad för att lura oss att tro att vi har några val. Vad vi än röstar på har det i grund och botten ändå varit på samma sak, låt vara med lite olika färg på lådan.

  • Vi kan kalla det höger eller inte, men i sak sympatiserar jag med din hållning: vi måste komma bort från högskattesamhället!

   I princip ska inga andra skatter tas ut än vad som är ofrånkomligt för att täcka utgifterna för helt nödvändiga ändamål.

   Sedan vill jag gärna ha ett namn för de sju negativa hållningarna som uppräknas i slutet av filmen. ”Vänster” ligger nu bra till där.

 5. […] Källa: Jan Millds blogg […]

 6. Etablissemanget, media och politiker + en hel rad av organisationer som uttryckligen säger sig vara försvarare för toleransen, demokratin, yttrandefriheten och åsiktsfriheten visar upp en helt annan sida då folks åsikter går utanför den smala åsiktskorridoren.

  Alla dessa mänskliga friheter som deklareras i FN stadgan är villkorad i Sverige. Den gäller enbart de som håller sig innanför korridorens väggar, de som åsikter utanför omfattas inte av FN:s deklarationer enligt en självpåtagen praxis i Sverige (och andra västländer med för all del).

  Resultaten har vi sett då personer med avvikande åsikt misshandlats och eller fått sina hem vandaliserade, blivit av med sitt arbete eller uppdrag, och eller blivit utfrysta ur sin tidigare gemenskap mobbning alltså. Många har även blivit uteslutna ur fackföreningar och kan gå miste om både hjälp och ersättningar vid konflikter på arbetsmarknaden.

  Det skvallrar om att demokratin och de mänskliga rättigheterna inte är allmänna, vi som anses vara dissidenter omfattas inte av dessa regler. Vi omfattas heller inte av fackliga rättigheter som det finns många exempel på. Här är ett färskt exempel på hur toleranta den nya vänstern är.
  http://www.friatider.se/louise-24-hotas-med-v-ldt-kt-efter-adam-tenstas-antirasistiska-kupp

  Det som bekymrar mest är att detta beteende är sanktionerat av en i princip enig Riksdag inklusive (SD) som mer än gärna hakar på jakten på oliktänkare. Vi har hört diverse politiker uttala sig i den riktningen allt från Mona Shalin till Fredrik Reinfeldt.

  Demokrati och mänskliga rättigheter gäller inte för den kaukasiska människogruppen, vi ska vara avskilda från de rättigheter som ankommer andra. Vi omfattas enbart av skyldigheter att betala som straff för tidigare generationers påstådda övergrepp.

  Denna konstruktion är smart och listigt uträknat av de utvalda. På det sättet säkrar man sina positioner i västvärlden och kan hänvisa till FN stadgan när någon höjer sin röst mot invandring och mot sionistisk inblandning. Mänskliga rättigheter och yttrandefrihet gäller alla som inte motarbetar globalisterna, storfinansen och agendajudarna.

 7. Detta var en mycket bra Fredagsbio.

  Vänster och höger har tappat sin relevans. Det beror på att gör man detta uppvaknande hamnar man ungefär på samma plats eftersom den som öppet undersöker sakernas ting också kommer till ungefär samma slutsats.

  Detta handlar inte om politik utan är mer att likna vid en mordutredning där tyckande och teorier visserligen finns men där det ändå till sist är fakta och bevis som avgör ståndpunkterna.

  Tyvärr är det känslorna som styr de allra flesta människor och de förutfattade meningar man har och som gör att det inte finns utrymme för nya tankar. Det blir en dissonans som är fruktansvärt jobbig att ta in när världsbilden hotas och många väljer då istället att skydda sin världsbild och anklaga budbäraren.

  Vi kan ta invandringen, klimathysterin, apollofärderna, förintelsen, 9/11 o.s.v. I många fall är människor helt stängda här. Den som ställer frågor blir idiotförklarad.

  Den här hållningen är inte bara hemsk utan också antiintellektuell.

  Om det nu är så självklart och idiotiskt att ställa frågor och undra men lägg då fram bevis och fakta som helt undanröjer allt tvivel och svara då på alla frågor som ställs istället för att förlöjliga frågeställaren!

  Tyvärr har det skett en gradvis och medveten fördumning av hela samtalsklimatet från öppenhet och tolerans till åsiktsfascism och intolerans mot oliktänkande. Själva fundamentet för en aktiv och levande demokrati har på så sätt försvunnit. Hur ska vi kunna ha en levande debatt om det bara får finnas en åsikt?

  Samtidigt tror jag det är lite mer komplicerat är så. Demokrati låter ju bra på pappret men en familj, en kommun, ett företag, ett lag eller land måste ändå ha en riktning. Det går inte att gå ena dagen dit och andra dit. Därför blir det så att det blir alltid något som dominerar.

  Vissa saker går att återställa, som för höga skatter, korruption, brottslighet, o.s.v. men de samhällen som utsatts för mångkultur har alltid på sikt tappat sin storhet. Grekland, Rom, Egypten, Storbritannien och nu USA men också i hög grad Europa och Sverige. Det som nu sker går inte att återta. Sverige är väl inte helt kört ännu men vi är så nära ruinens brant att det krävs ett totalstopp nu för utomeuropeisk kolonisering om vi ska den minsta chans att kunna ha något som liknar en god civilisation kvar i framtiden.

  Här är jag inte så säker på att Ryssland är ett föredöme. Glöm inte att man lever kvar i bilden av Bolsjevismen, Stalinismen, o.s.v. som någonting bra. Dessa grundade sig på ideologier som föraktade både nationen och förnekade etnicitetens existens. Stalins soldater kom i hög grad från östasien och Ryssland har stormaktsambitioner och tillåter fri rörlighet inom federationen. Putin har även uttalat sig positiv om mångkultur och i Russia Today tar man ofta de svartas parti i raskravallerna. Jag har därför tappat hoppet om att Putin är vår räddning.

  Jag tror vi måste inse att ska vi räddas så måste vi göra det själva. Frågan är då vilka är vi? Den frågan blir allt mer svår att svara på allteftersom Sverige fylls med kolonisatörer från tredje världen.

  En tröst är att vi inte själva har kunnat göra så mycket åt det. Det vi ser idag grundlades för mer än 100 år sedan, då ingen av oss fanns. (mer om det någon annan gång) Låt mig varmt rekommendera boken ”Gods of Money” av William F. Engdal. Den förklarar i grunden allt om varför vi är där vi är idag som en funktion av en dödlig kamp mellan olika krafter om rätten att ge ut våra pengar och som därmed lade grunden för ofantliga förmögenheter som påverkar oss än i dag, 100 år senare.

  En annan positiv sak är att fler och fler länder och människor nu vaknar upp, Det kan vi tacka ett fritt Internet för och sidor som denna.

  Men visst känner vi oss alla som matrosen på nedre däck som ser de stora hålen och vattnet rinna in medan vi hör orkestern och dansen pågå för fullt på övre däck och majoriteten av passagerarna sover omedvetna om det akuta läget på däcken där emellan.

  • Bra skrivet kan bara hålla med..om allt 😉 ..det allra klaraste beviset för att förintelsen INTE har inträffat så som har gjorts gällande genom falsk historieskrivning och s.k vittnen som trots allt det ”fruktansvärda mördandet” mirakulöst har överlevt själva..!

   Det är..

   1. Att om det nu vore så självklart att det inträffat då skulle väl inte EFTERFORSKNINGAR skada sionisternas/agendajudarnas historieskrivning utan snarare styrka deras version..men så är ju inte fallet eftersom efterforskningar och ställningstagande/historierevisionism ofta leder till långa fängelsestraff…alltså det borde ligga i judarnas/sionisternas intresse att efterforskningar fritt kunde göras…så vad är det dom behöver dölja..vad är dom rädda för!?? Allt är ju ändå så självklart att de har rätt eller vaddå 😉

   2.De som ändå gjort efterforskningar både litterärt och arkeologiskt har fakta på sin sida som tex fönsterglas i dörren till ”gaskammaren” och dörrhandtag på insidan samt att källaren aldrig nådde en temperatur på över 26 grader celsius som frigörande av cyanidgas från de kristaller som Zyklon B utgjorde dörren till ”gaskammaren är inte tät vilket skulle vara ett måste så att inte personalen som ska städa undan också dog. Ingen ventilation av ”gaskammaren” de som berättat sa att de bara öppnade dörrarna..hahaha och att liken var blågröna vilket inte heller stämmer med cynidgasens effekter på kroppen alla cyanidoffer blir rosa i skinnet …annars är det ju bara att ta fram miniräknaren, det tar 45 min-1 tim att bränna en enda människokropp med dagens teknik sedan ska benen krossas så att inte en endaste benbit kan kopplas till alla mord. Ungerska judar hävdade att 450 000 judar gasades och eldades upp på 3 veckor i Auschwitz …hmm 52 krematorieugnar 24 personer i varje ugn per dygn…undersökningar visar att ugnarna inte var ämnade för mer än ett lik åt gången. Vi har 24*52= 1248 hmm hur många dagar är 3 veckor..21..hmm…verkar vara hemskt få dagar att röja undan en kötthög på1248*21=26208 stycken människor på 3 veckor alltså. Även om de lyckats klämma in 3 stycken i en ugn gjord för 1 lik skulle siffran bara nå ca: 80 000 det diffar alltså på 423792 lik….det är ganska många lik det…jag anar att någon har ett lik i garderoben

   • För den som ännu inte fattat att ingen gasades i Tyskland under andra världskriget och inte någon annan gång heller och att vi bara matas med fantasier från vaggan till graven rekommenderar jag varmt denna intervju på Red Ice Creations. En av de bättre intervjuer Henrik Palmgren gjort och som effektivt slår hål på denna absurda lögn.

    http://www.redicecreations.com/radio/2015/02/RIR-150225.php

   • Denne amerikanske pastor säger det även bra på video:

  • Skadar inte att lyssna på den intervjun ännu en gång… 😉

 8. Vänster och höger i USA verkar vara överens:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: