• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Två förlorade decennier

Här kommer bloggtexten till fredagsbio 28, om Moderaterna: ”Bryt tabut om VOLYMER!”

hoppfullt

Filmen väcker alltså frågan om det moderata programförslaget ”Land för hoppfulla” från 1997, skrivet av gammelmoderaten Per Unckel.

Per Unckel hade då en gedigen bana bakom sig, med mycket av politisk erfarenhet. 1971-76 var han ordförande i MUF,  1976-86 riksdagsledamot, 1986-91 partisekreterare för Moderaterna, sedan åter riksdagsledamot och statsråd på olika poster.  Vid folkomröstningen om kärnkraft 1980 var Unckel kampanjgeneral för linje 1.

unckel

Några nyckelmeningar i ”Land för hoppfulla”:

”Vi har alla tigit och undertryckt det svåra kring invandringen alltför länge. Den svenska debatten har blivit enögd och svartvit. En del har hyllat invandringen genom att förneka att den är problematisk. De har upplevts vara generösa på andras bekostnad.” 

”• Vad är skälet till att vi nu har en integrationsminister?

• Vad är skälet till att vi har en diskrimineringsombudsman?

• Vad är skälet till att vi har en statlig antirasistkommitté?

Ja, skälet är att vi har fått ett djupgående problem som vi inte hade för tio år sedan, och som dessutom gräver allt djupare.”


”Så vi har ett alldeles äkta dilemma här. Allt lidande i världen, allt elände, betraktas som vårt ansvar. Då anmäler sig en fråga: finns det någon gräns där moralen skulle säga stopp? Skulle det kunna inträffa att något barn tvingas vända vid gränsen därför att livbåten var full? Finns det någon gräns?”

”Moderniseringen pågår jorden runt: tätare flyg, tätare kommunikationer, vida rörelser över klotet, pionjärer som reser före och rapporterar hem. Hur långt sträcker sig ens ansvar som människa och medborgare i ett litet land i norr?”

korgen

Det moderata programförslaget hamnade s.a.s. i papperskorgen och är nu undanstoppat och ganska bortglömt.

Det stoppades genom ett intensivt pk-drev, med kritik både från andra partier och andra moderater. Det var inte minst ungdomar inom Moderaterna som reagerade. Många av de äldre konservativa kunde nog dela Unckels perspektiv.

De två MUF:are som funnits med i arbetsgruppen bakom förslaget hade reserverat sig: Thomas Idergard och Anna Kinberg.

Den extremliberala ideologi som låg bakom avfärdandet ”Land för hoppfulla” återspeglas i en (M)-motion till  riksdagen fyra år senare – citerad i fredagsfilmen.

mufduon


När nu Anna Kinberg Batra som ny partiledare (M)  talar i Almedalen kan konstateras att en del av tongångarna påminner om dem i det av bl.a. henne tidigare förkastade ”Land för hoppfulla”.

I bästa fall har hon nu kommit till en del insikter, men två decennier har vi tappat för Sverige!

Tänk om Moderaterna istället hade ställt sig bakom Per Unckels förslag! 

Förutom att Moderaterna då skulle vara riksdagens i särklass största parti och Sverigedemokraterna aldrig ha tagit sig in i riksdagen kunde Sverige – vilket är viktigare! –  ha sluppit  mycket av den massinvandring som sedan följde, med alla dess oöverskådliga och så djupt negativa konsekvenser.

I sak har Kinberg-Batra medverkat till att skapa ett problem, där hon nu vill förmedla intrycket av att kunna erbjuda lösningar.

I sak är det dock inte fråga om några lösningar, så länge man inte vågar angripa roten till problemen med ”utanförskap” och misslyckad integration. Vad som krävs är att radikalt minska fortsatt invandring till Sverige. Probleminvandringen måste helt stoppas!

fb28batradalen

Vad som nu sker från Moderaterna och andra delar av Sjupartiet är – i bästa fall – en omvändelse under galgen.

(jag undviker dock att illustrera detta med något montage, då det skulle kunna misstolkas av den som kan vilja göra det…)

Om en sådan kursändring snart sker – det är ändå min förhoppning – så vore det inte fel att Anna Kinberg Batra kombinerar detta med ett postumt erkännande av Per Unckel och hans politiska klarsyn (han avled år 2011).

pu2


PS

Än är dock vägen lång för (M)-ledningen, innan man hamnat rätt i migrationspolitiken.

Ett hyckleri präglade Batras  Almedalstal, när hon deklarerade att de utlänningar som kommer till Sverige ”inget hellre vill”  än att arbeta.

Samtidigt lanserar man en ”reform” med innebörden att nyanlända utlänningar ska kunna behålla sina bidrag under ett år samtidigt som de får inkomster genom förvärvsarbete.

Förutom att detta röjer en desperation och rymmer en djup orättvisa mot svenskar – som inte ges motsvarande förmåner – vittnar det om en motsägelse.

Bakom förslaget ligger ju en verklighetsbild av att många utlänningar i själva verket föredrar att leva på bidrag framför att arbeta, om lönen inte blir påtagligt högre än bidraget.Mer

https://peterharold.wordpress.com/2015/07/11/jag-stoppade-till-vid-katrineholm-idag-det-drojer-nog-lange-till-nasta-gang/

Film: När ska (M) landa?

Film: (S) och pragmatismen

http://www.friatider.se/politiskt-krig-i-muf-om-invandringspolitiken

https://janmilld.wordpress.com/2015/07/06/psykopatstyre/

http://www.janmilld.se/ms05/m10.html

http://ledarsidorna.se/2015/07/den-undantrangda-debatten/

Eva Bergqvist uteslöts ur Moderaterna år 2002

25 svar

 1. […] Källa: Jan Millds blog […]

 2. Per Unckel var från Finspång, Anna Kinberg Batra är född i Stockholm. Stockholmare var alltså inte smartare än lantisar!

  Genom sina ord och handlingar dementerar hon sin egen tes!

 3. Jag gillar artikeln frånsett ett enda ord i sista stycket. Ordet ”utlänningar” är helt överflödigt, för ”svenskarna” tycker inte heller att det är ok att jobba om inte lönen blir påtagligt högre än bidraget. Det kostar att arbeta för ALLA! En anställning innebär kostnader, pengar man inte har när man får minimum att leva på!

  • Skulle även svenskar komma att omfattas av det nya moderata förslaget om att få kombinera bidrag med lön under ett år?

   • Ja det skulle jag vilja veta – eller är det bara sk invandrare som kan kombinera? Fö var det faktiskt ett bra tal.

 4. (M) har gått från att ha varit ett konservativt högerparti till ett kulturmarxistiskt vänsterparti som döljs med skattesänkarambitioner. På det viset lurar man eller försöker lura höginkomsttagarna till att stanna kvar. Dock så inser alltfler (M) väljare att partiet bluffat sen Carl Bildt blev partiledare. Anna Kinberg Batra låter lika menlös och korkad som Stefan Löfvén, man upprepar sina mantran om och om igen utan vare sig substans eller innehåll.

  Man ska fixa fram arbeten säger man utan att förklara vilka arbeten man menar. Vilka jobb klarar en vuxen person från en helt annan kultur med ingen eller mycket begränsad skolgång i bagaget? Man ska fixa skolan……genom att ge lärarna högre löner. Kommer det att få eleverna att visa bättre resultat eller är det bara plåster på såren för att få lärarna att stå ut? Vårdkrisen gör att vissa landsting betalar ut bonusar till den anställde som tipsar om en person som vill jobba i vården och får anställning.

  (M) ledarinnan talar om att ta ansvar och det gjorde stridhingsten också utan att nämna hur ansvaret ska utkrävas om och när resultaten uteblir. Alla talar om att ta ansvar utan innehåll eller sanktionsmöjligheter. Löfvén uttalar sig i samma banor utom i skattefrågan där man har lite olika bud. (M) bejakar i princip fri invandring samtidigt som skatterna ska ner, hur den ekvationen ska gå ihop vet ingen.

  Ingen vill tala om volymer. Vilket är skamligt. Vi vet att om det händer en stor olycka med många skadade kommer läkarna att prioritera dem som har störst chans till att överleva. De som bedöms som för svårt skadade får helt enkelt dö, då resurserna inte räcker. Där och då gäller inte talet om allas lika värde eftersom resurserna saknas. Inom en inte alltför avlägsen framtid kommer de svenska resurserna att svika för att underhålla en ökande massinvandring av låutbildade hel och halvanalfabeter. Ska vi då låna för att vidmaktålla skenet av en humanitär stormakt? Ända fram tills vi står på tröskeln till nationell konkurs alá Grekland. Går det så långt kommer vårt land att lämnas i aska och blod. Alla lättkränkta menaiter tar gruvlig hämd genom total ödeläggelse av landet.

  Att Land för hoppfulla skrotades var i och för sig inget konstigt när makten och de som ska granska makten ligger i samma säng. Carl Bildt är Bilderbergare ut i fingerspetsarna och som Riksdagens politiske kommissarie de senaste 30 åren skulle Land för hoppfulla aldrig förverkligats. Samtliga mediaägare av rang deltar också i Bilderbergarnas sammankomster och de som inte personligen deltar lyssnar till den osynliga makten. Men hade (M) ledningen anammat Land för hoppfulla hade tillståndet i landet sett helt annorlunda ut.

  Politiker av idag maler på som papegojor utan att ha insikt om vad de prator om. Det blir så när de ska upprepa samma saker om och om igen som Bilderbergarna tryckt på dem. Man talar osäkert och stammande med flackande blick och lustiga felsägningar (Stefan Löfvéns tal om de döda som flyr Nordafrika). Man är så nervös över att råka säga fel att man emellanåt gör det (Åsa Romsons berömda Auschwitzjämförelse). Så blir det när man inte får tala om sitt partis egna politik utan någon annans agenda. Dagens politiker är ett pinsamt skämt i jämförelse med sina tidigare generationers diton.

  • Det finns numera ”skämt” som kan vara mer ägnade att framkalla gråt och skräck än fnitter och skratt…

   • Ja visst, fast dagens skojare framkallar varken skratt eller gråt, endast ett förakt, ett djupt förakt för deras sabotage mot och ödeläggelse av nationen Sverige, och nersabling av våra förfäder som skapade vårt land, kultur och gemenskap. Allt detta eldas nu upp i ett rasande tempo och kommande generationers dom kommer att bli hård. Vår nutid kommer att gå till historien som ”Den stora katastrofens tid” då all sans och förnuft sattes på undantag.

    Dagens journalister eller s.k. journalister gräver med glädje efter envar som har eller eventuellt haft nationella eller ännu hellre nationalsocialistiska åsikter eller bara några småsmulor därav. Man jagar Drottning Silvia gång efter annan angående hennes fars göranden och låtanden under 30 och 40 talen. Hon kan givetvis inte ta ansvar för sin far lika lite som någon annan kan ansvara för vad ens föräldrar eller släktingar gjort.

    Dagens maktelit är hårt hållna av den globalistiska finansmaffian och kan inte gå utanför åsiktskorridoren utan att riskera utfrysning och spolierad karriär. Det som krävs är ett helt nytt parti med hårda nypor och en stark försvarsmakt krönt med en effektiv underrättelsetjänst som ägnar sig åt väsentligheter och ger tusan i sms, e-mail och telefonsamtal som Nisse i Hökarängen skickar och tar emot. Inrikes säkerhet för folket ska upprätthållas av en effektiv polismakt utan PK-trams med en tillika effektivt domstolsväsende.

    (SD) med socialkonservatism som honnörsord kommer dessvärre inte att räcka till för att få den Svenska skutan på rätt kurs igen. SD har uteslutit och gjort sig av med de som eventuellt skulle kunnat få den inriktning som krävs för att vi inte ska gå under.

    Som sagt, sorgligt nog är det endast förakt man känner när man ser och hör dagens politiska elit yttra sig.

  • Under efterkrigstiden fram till för ungefär 30-40 år sen rekryterades rikspolitikerna ur eliten, Ohlin var professor, Hedlund Jur.Dr. Erlander matematiker osv. Sen kom B-laget, de som inte lyckats göra karriär inom näringsliv, forskning etc, många var hade sysslat med politik i hela sitt liv, eventuellt med undantag av några enstaka gästspel i verkligheten. Nu tycks det var C-laget som gjort entré, knapptryckare som inte tänkt en självständig tanke i hela sitt liv och som upphöjt kulturmarxismens teser till religion. Människor som räknar med att framleva sina dagar i åsiktskorridoren, ständigt applåderande varandra och uppfyllda av självgodhet och självrättfärdighet, tills det är dags att börja kvittera ut en ”välförtjänt” pension!

   • Bra sammanfattat!

    Jag har tidigare föreslagit att riksdagsplatserna ska lottas ut.

    Detsamma bör gälla ministerposterna – oddsen är att vi då får en bättre statsminister än vad vi har idag.

 5. SAXAT

  Från filmkommentar på Exponerat:

  En bra film av Jan Milld igen.

  Det jag mest reagerar på i AKB:s tal är att hon upprepar det ständigt tjatade påståendet att Sverige är ett av världens rikaste länder. Det är inget annat än ren och skär lögn. Ett land där både det offentliga (stat, landsting och kommuner) och privatpersoner har stora skulder, är INTE rikt. Det vi har gott om är invandrare från fjärran länder, och dessa kostar ofta stora pengar att hålla flytande. I övrigt har vi ett bestånd av kraftigt belånade fastigheter, som inte räcker till alla som ska ha någonstans att bo när trycket på bostadsmarknaden ständigt ökar på ett onaturligt sätt.

  Den skenbara rikedomen består, förutom dessa belånade fastigheter, av likaledes belånade bilar och allsköns konsumtion av mest importerade prylar, konsumtion som pågår med hjälp av lånade pengar. Allt detta är möjligt tack vare en konstgjort stark krona och billiga krediter. Kanske som tack för att vi agerar mottagare för alla dessa flyktingar och ”flyktingar”.

  Ett land som exporterar arbetstillfällen inom industrin och importerar kostnadskrävande främmande familjer rakt till arbetslöshet, KAN inte vara rikt.”

 6. Våra politiker lever i en drömvärld.
  Även tydligen SD som portade två enligt mig bra medlemmar.

  Snart är vi i samma situation som Grekland.
  Glad över att jag iaf fick uppleva en bra tid i Sverige INNAN den stora MASSINVANDRINGEN som förstört vårt land.

  Som det ser ut idag med all kriminalitet och våldtäkter fanns INTE under min ungdom. Hade någon flicka blivit våldtagen skrevs det om det under flera veckor – så ovanligt var det. Nu är det vardagsmat men vilka som är gärningsmän får vi inte veta.

 7. Jan Milld slår huvudet på spiken som vanligt.

  Jag tror på det jordnära och det naturliga. Det låter vackert med allas lika värde och mänskliga rättigheter men om vi inte definierar eller sätter in dem i ett sammanhang blir dessa termer meningslösa.

  Jag vill ha ett Sverige, ett Europa och en värld där förflyttningar sker naturligt. Då sker de flesta folkomflyttningar från närområdet, med avtagande intensitet ju längre geografiskt och kulturellt ifrån man kommer. Sedan toppas detta med arbetskraft som är specialister, med adoptioner, med giftemål från alla världens länder.

  Idag har vi inget naturligt och jordnära. Vi har en medveten politik att folkomflytta i Europa, afrikaner och araber, in till alla Europeiska länder. Här har de sydliga länderna störst motstånd då man levt nära dessa folk under tusentals år och krigat och varit ockuperat. Aningslösa nordbor utan erfarenhet av varken svarta populationer, islam eller araber faller lätt för propaganda, till att börja med, tills verkligheten smugit sig på, då man motvilligt tvingas inse att det var nog bra som det var, men då är det tyvärr, i stora drag för sent.

  Jag skulle inte vara så bekymrad om jag inte visste att dagens politik är en medveten politik att helt enkelt på sikt marginalisera ursprungsbefolkningen i alla västländer.

  I USA pågår exakt samma sak, men här handlar det om invandring från Mexiko. Många är mestiser, vilket är olika blandningar av européer, indianer och svarta. De allra flesta tar sig in illegalt för att söka jobb inom jordbruket, t.ex. för att plocka apelsiner och citroner. Kalifornien är världens enskilt största exportör av jordbruksprodukter. Ägarna vill ha billig arbetskraft. Sedan stannar man och får man barn blir barnet automatiskt amerikans medborgare.

  Nyligen blev det officiellt att vita nu är i minoritet i Kalifornien. Inom 50 år beräknas vita bara utgöra 30% om dagens utveckling inte stoppas eller bromsas upp.

  Volymerna har betydelse om man tycker att det är viktigt att också vita har länder att räkna som sina egna där man dominerar politiskt och demografiskt. Tycker man att det inte spelar någon roll om Sverige och andra västländer befolkas av européer eller afrikaner/araber då är väl dagens utveckling bara bra ur den synpunkten.

  Dock innebär det att människor som aldrig byggt upp Sverige får samma rätt till välfärden vilket är en annan fråga och som inte har med ras att göra utan om den principiella frågan om alla har rätt att knapra på svensk välfärd oavsett om man varit med och byggt upp den eller inte?

 8. Idag 14 juli firar fransmännen stormningen av Bastillien men vad som sedan följde med tiotusentals avrättningar vill jag inte tänka på.

  I stället kan vi svenskar vara stolta över Charles Lindbergh sr.
  Han kämpade allt han kunde för att FED skulle vara demokratiskt styrt.

  http://www.usfreedomarmy.com/greatest-lindbergh-progress/

 9. invandringen är bara en smula av det hela.

  Vill man veta vad som verkligen försiggår i världen kolla in Thrivemovie
  De nämner t.ex det globala banksystemet som jag tror Jan varit inne på tidigare.
  Henning Witte har en del info om banksystemet, det måste reformeras om vi ska ha en fri nation, lite sidospår men ändå.

  Här är filmen:
  http://www.thrivemovement.com/the_movie

  Jag har sett ufon så jag har svårt att förneka att världen är tvådimensionell och platt och att de skyller gärna på sumpgas eller inbillning. jag vet vad jag såg.

  Sen har vi Clas Svahn et al i UFO Sverige som hånar vittnen till detta fenomen.

  Titta på filmen, ge feedback, vad tycker ni?

 10. Vi människor var helst vi finns på jorden är fantastiska: https://www.youtube.com/watch?v=fNU-XAZjhzA

  🙂

 11. Vill vara tydligt och tillägga att jag håller med bloggägaren om detta med massinvandringen, helt sjukt.

  Ibland uppfattar folk mej som lite flower power he he. Men i detta med invandringen är jag enig med er. vad sjutton håller de på med?

  Den andra och stora vågen av sverigedemokrater håller på att manifesteras nu tippar jag, kommer få plus 30 procent om inte mera i nästa val.. Var på släktmiddag för en tid sedan, alla (ALLA) borgerliga i vårt fall äldre människor talade om SD.

  Denna sjuklövers -junta har fuckat upp det rejält.

 12. Kan herr Miild utveckla sina tankar om banksystemet, det verkar vara som en binnikemask i samhället. En fri nation kräver ett banksystem som är ärligt. journalisten Bill Still har en del tankar om detta, Advokat Henning Witte tror jag också har en del visdom att förmedla.

  Detta är viktigt. En gång i tiden var detta ifrågasättande av banksystemet farligt, du blev dödad om du ifrågasatte. nu är det många miljoner människor i alla kulturer som vet vad de sysslar med
  tack vare det fria Internet. De kan inte döda alla så det är sista spiken i kistan för New World Order eller skuggregeringen/banksters -ligan.

  Kolla hur Carl Bildt får panik när en reporter oväntat nämner Bilderberg, snubben är högt upp i skuggregeringen på jorden. Bildt: ”Det är väl bra att han är bra” Sån sörja pratar man när man har nåt att dölja och har blivit tagen på bar gärning med brallorna nere., vet varje kriminolog/psykolog

  Vad ni än tycker om Alex Jones, här är en liten tidbit om NWO, jag gillar snubben.

  Bilderberg 2015: The True Monsters Revealed

  Så vill ni lösa problemen på jorden måste hela bilden vara klar, inte bara om den vettlösa invandringen. Det är mycket mera att veta. Jag vet inte hälften men jag försöker att förstå vad som händer. Vilka är movers and shakers…. TPP, EU, banksystemet samt andra saker som alltid bestäms över folkens huvud måste vi få bort.

  Kom också ihåg att troll spricker i solsken. 🙂

  I have spoken!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: