• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Motiv ifrågasatt…

bhkostn

Björn Hammarbäck var ju socialdemokrat, innan han blev alltmer invandringskritisk och gled över till att bli sverigedemokrat (dock alltmer kritisk mot SD:s strävan till anpassning för att bli accepterat i pk-leden).

Som socialdemokrat skapade Björn bryderi, eller nästintill panik, i s-ledningen genom ”olämpliga” frågor kring invandringens kostnader.

Den dubbla s-ledningens-linjen där var ju, och är alltjämt, att invandringen

a) inte är en kostnad, utan bara utgör en ekonomisk tillgång

b) om det ändå vore en kostnad, så blir det opassande att notera detta, eftersom ”det handlar om människor”.

Björn Hammarbäcks utgångspunkt – litet fräckt och utmanande ur s-ledningsperspektiv, kanske – var att han själv:

a) existerade, utgjorde ett relevant subjekt, med rätt att lägga synpunkter

b) ingick i ett kollektiv, som svensk och som skattebetalare.

Björn såg det m.a.o. som att det finns vi och dom.

Vilket inte betyder att ”vi” med någon automatik behöver vara fientliga mot ”dom”.

”Leva och låta leva” var nog för Björn som för mig en given socialdemokratisk grundvärdering.


Som så mycket annat finns Björn Hammarbäcks korrespondens med Mona Sahlin och andra s-toppar utlagd på BGF-sidan.

Så här börjar den:


Alla behövs”...

Diskussionen öppen för allmänheten.

Socialdemokraternas webbplats.

Kostnader

Mona

Finns det ngn utredning gjord vad den svenska invandringen kostar och har kostat?

/ Björn Hammarbäck 2004-05-17


Alla behövs
Svar på: Kostnader

Nej, det finns ingen sådan utredning. Om den fanns skulle den bli oöverblickbart stor: när man utreder vad invandringen ”kostar” måste man också utreda vad samhället ”vinner” på invandringen: i form av välutbildade personer, arbetskraft etc. Slutsumman är det svårt att säga något om – kanske hamnar den snarare på plus än på minus.

/ Mona Sahlin 2004-05-17


Alla behövs

Kostnader 2

Dessa siffror finns på SCB, Immigrationsverket.

Invandrarbefolkningen 1999:

1.777.783.

Den fördelade sig på följande sätt:

482.000 barn och ungdomar (0-18 år)

625.000 förvärvsarbetande (19-64 år)

404.000 icke förvärvsarbetande (19-64 år)

126.000 förtidspensionärer (16-64 år)

141.000 ålderspensionärer.

Sammantaget får alltså 70 procent av hela invandrarbefolkningen i allt väsentligt sin utkomst i Sverige genom skattefinansiering. Den årliga kostnaden för icke-förvärvsarbetande uppgår till 220.000 kr per år och person.

Är dessa siffror fel som öppet publiceras hos våra myndigheter?

Dessa siffror är naturligtvis inte hela verkligheten men att 625.00 skall försörja ca: 1.100.000 via skatter och avgifter då dessa skatter och avgifter räcka till alla övriga samhälleliga kostnader som vi alla skall vara med och betala, finner jag för otroligt.

/ Björn Hammarbäck 2004-05-17


Alla behövs

Svar på: Kostnader 2

Här tycker vi på webbredaktionen att diskussionen inte längre handlar om integration inom EU. Vi ifrågasätter också ditt motiv…”


helloms


 

Annonser

12 svar

 1. TINO SANANDAJI
  blev det svenska folkets räddning!
  Han accepterar alla som vänner på Facebook och diskuterar sakligt med vem som vill.
  Ingen har lyckats snacka bort hans sakkunskap om invandringens effekt på Sveriges ekonomi.

  • Tino är fantastisk! Och hans facebook- plus realtidsinlägg likaså. En verklig tillgång för oss till skillnad från miljoner andra.

 2. Malmö 30-6-2015 EN FÖRLORAD STAD

  På midsommardagen åkte jag utomlands en vecka och när jag kom hem så hade jag varken hört eller läst några nyheter från Sverige så jag hade alltså en hög med sydsvenskan att läsa när jag väl var hemkommen.
  Jag må då säga att man inte blev besviken när man fick ta del av vad dom mångkulturella vildarna hade hittat på här i Malmö under den veckan då jag var borta.
  Den mångkulturella verksamheten innefattade allt från granatsprängning,skjutningar,knivskärning och anlagda bränder på ett antal bilar samt ett dagis.
  Allt detta naturligtvis i stadsdelar där majoriteten av dom boende är av utländsk härkomst.
  Och som ett brev på posten så anordnades naturligtvis igen s k manifestationer mot våldet .Manifestationer där deltagarna och massmedia naturligtvis inte med ett ord yppade vilka det var som i huvudsak låg bakom dessa våldsinslag.Inte heller denna gång vågade man manifestera mot det mångkulturella våldet,vilket det naturligtvis är frågan om.
  En som deltog i manifestationen var Malmös kommunstyrelseordförande Katrin Stjernfeldt-Jammeh,alltså en av dom politiker som helhjärtat har deltagit med byggandet av det mångkulturella Malmö där ovanstående händelser numera är vardagsmat.
  Återigen så deltar alltså dom som är ”ansvariga” för att Malmö numera är en mångkulturell sopstation där våldsbenägna varelser från dom mest primitiva och lågt stående kulturer har samlats och visar upp sina färdigheter.Färdigheter som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle.
  Att då som Katrin Stjernfeldt-Jammeh delta i en manifestation mot något som hon själv är ”ansvarig” för är helt enkelt inte annat ännu ett utslag av hyckleri.
  Idag på morgonen så kan man återigen ta del av ett mångkulturellt inslag när man öppnar tidningen.Denna gång så rör det sig om en knivskärning i Rosengård där det hela tydligen började med att två barn blev osams och två vuxna sedan gick emellan vilket naturligtvis resulterade i att en av vildarna knivskar den andra.Troligtvis framför ögonen på barnen som ju då redan i unga år får uppleva traditioner från sina hemländer om hur man hanterar och löser konflikter.

  En annan sak som har gjort Malmö vida berömt är ju våra s k EU-migranter där dom ”ansvariga” politikerna i staden står helt handfallna inför hur man skall bli av med dom.
  Inte nog med att dessa har ockuperat andras egendomar,campar och skiter i våra parker samt sysslar med kvalificerat djurplågeri i form av att man håller får och t om slaktar dom under vidriga former så använder man tydligen också Sankt Pauli kyrkogård som latrin.Denna kyrkogård ligger mycket nära den ockuperade tomten vid Industrigatan.Man skiter alltså bokstavligen på våra döda anhörigas viloplats.
  Mot dessa varelser och deras svinaktiga beteenden så står alltså Malmös ”ansvariga” politiker även där handfallna.Istället för att helt sonika tillåta markägaren att riva deras illegala boplats så diskuterar man att inrätta härbärgen,tillhandahålla toaletter och annat som gör dessa parasiters vistelse i Malmö bekvämare och som naturligtvis bara lockar hit ännu fler.
  Något mer ynkligare än Malmös politiker får man nog leta länge efter.

  Där jag vistades i en vecka såg jag inte en enda s k EU-migrant någonstans.Jag såg inte en enda kvinna iklädd huckle eller burka.Jag såg inte heller en enda moske och jag såg inte heller en enda butik som skyltade med arabisk skrift.
  Landet där jag befann mig under en vecka ligger inte längre härifrån än en dagsresa med bil men man trodde sig vara på en annan planet.
  Landet i fråga var Tjeckien!

  Sandor Herold,Malmö

 3. Oförmågan och oviljan att ta till sig fakta ligger här i öppen dager. Det har saboterat det offentliga samtalet under decennier! Till oerhörd skada för det svenska folket i nutid och för kommande generationer!

 4. Bara kärringar och hönshjärnor (= kvinnor och män utan förstånd) kan svara och agera på detta sätt som Mona Sahlin ger exempel på. Hur dessa kan ha nått höga politiska positioner i vårt samhälle är en gåta.

  Kan det ha med kulturmarxismen och/eller agendajudar att göra?

  • Det sägs att hon gått sängvägen!
   Kanske ett påhitt men skulle inte förvåna mig. Tror inte att karlar kan vara så dumma i dagens Sverige.
   I mina ögon är hon helt avskyvärd i alla fall.

 5. Bra att du kör en följetong med trotjänare som Björn. Själv känner jag mer och mer att dessa epitet Socialdemokrat och Moderat saknar relevans ju mer jag gräver och ser att de kontrolleras och styrs med en agenda men försöker sälja in till folket en annan.

  Sovjet var fint där man talade om arbetarrevolutionen samtidigt som det var bönder och arbetare som led kanske mest. Klart att avrättandet av 2 miljoner akademiker, intellektuella, företagare, storbönder, o.s.v. var vidrigt men fotfolket hade det fruktansvärt dåligt. Det var på intet sätt en arbetarrevolution utan en judisk revolution.

  Samma med moderaterna och kapitalismen. Är de för frihet? Absolut inte. Kapitalisterna strävar mot monopol och stödjer därför storskalighet och centralisering som de själva lättare kan påverka. De hyllar medlemskap i NATO, EU och alla överstatliga pakter. De är för öppna gränser och erkänner inte nationella gränser. Detta är också i grunden dominerat av judiska bankirer och företagare.

  Själv börjar därför mer identifiera mig som nationalist. Jag kan gilla delar av de sossarna säger och borgarna likaså. Grunden är ändå att vi hör samman inom nationen och att vi har en legitim rätt att bevara och utveckla Sverige, historiska politiska partier och benämningar bryr jag mig inte om. Vi bör helt fokusera på vad som är bra för svenska folket.

  Så har man försökt sälja in demokratin till oss men i praktiken är det inte folket som bestämmer. De flesta saknar kunskap och intresse och därför bör vi söka hitta former och system som bäst tar tillvara folkets vilja, inte som idag judiska oligarkers intressen. Folket måste gå först.

 6. Tipsar om en läsvärd artikel av Bert Stålhammar, som satt i den första enkammarriksdagen 1971, på tankesmedjan DET GODA SAMHÄLLET.

 7. Tips! Titta på vilka personer, som sitter på nyhetsredaktionen på Svt. Där har ni personerna som sätter agendan för samhällsdebatterna i Sverige. En större maktfaktor i Svensk politik får man leta efter både i nutid och tidigare. Man har så gott som monopol på vad som får diskuteras och vad som skall nyhetsförmedlas. Både genom urvalet av nyheter och hur dessa nyheter framställes. T.ex genom urval av utlandskommentatorer. Bara de som vidarbefodrar den rätta ”sanningen” kommer att få vidare förtroende. Genomslaget för Svensk tv i opinionsbildning är närmast oslagbar. Tack och lov har Svenska folket börjat vakna och Svt’s förtroendesiffror har börjat dala från en mycket hög nivå. Tv4 är endast en megafon för familjen Bonnier. Och har kanske en mer bondfångeaktig framtoning j.f.r Svt, som är lättare att genomskåda. Opartiskhet och saklighet. Som det står i Svt’s sändningstillstånd att man skall vara, är så genomskinligt falsk att man dagligen kan se bevis i sändningarna för hur detta flagrant brytes emot. Det är bara de själva och den granskningsnämnd som staten tillsatt,d.v.s. Regeringen, som ej kan upptäcka brotten emot denna paragraf.

 8. I det senaste Radio Nordfront så har dom lyckats ställa självaste Mona Muslim och den där hönshjärnan som är försvarsminister på en konferens i Finland. Om uttalade nazister klarar att göra detta så förstår man hur tomma i bollen dessa floskelsprutare är i verkliga livet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: