• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Tack, Björn Hammarbäck!

bh1

Björn Hammarbäck har, efter en längre tids sjukdom, avlidit. Beskedet kom alltså inte helt oväntat, men blir inte desto mindre smärtsamt. Björns bortgång betyder en förlust för oss sverigevänner!

svicnr

Utan Björn Hammarbäcks insatser skulle SVIC-projektet, med framställningen och distributionen av gratistidningen ”Sverige i Centrum” inte ha kunnat komma igång, så som skedde år 2005.

SVIC spreds framförallt inom kollektivtrafiken i Stockholm och på i huvudsak samma sätt som då gratistidningarna Metro och City.  Tanken var att verka  opinionsbildande och att utgöra en motvikt till den propaganda som serverades av stora massmedia i Sverige.

SVIC utkom med sammanlagt sex nummer, det sista numret direkt efter riksdagsvalet 2006.

Mer om SVIC kan läsas här.


svicutdeln

Inför valet 2010 drog Björn och jag tillsammans igång ett annat tabloidprojekt, denna gång för hushållsutdelningar, och i princip över hela Sverige.

Det blev sammanlagt fyra olika tabloider, med dessa titlar:

1. Något  Annat Parti

2. Frågor för Sverige

3. Lägg om kursen!

4. VÅGA BRY DIG!

tabnr

Den sista av dessa gavs ut i regi av vår på höstkanten 2013 bildade förening ”Opinionsbildarna”. Den fick dock aldrig någon riktig styrfart, eftersom både Björn och jag själv hade en del hälsoproblem.

Björn Hammarbäck finns inte längre bland oss, men hans insatser bör kunna tjäna som en inspiration för många andra,  att fortsätta kampen för vårt land och folk. Det behovet är ju  inte mindre nu än för tio år sedan, då SVIC startades.

Tack, Björn!

bh5


En annan förlust under våren för oss sverigevänner är Ola Jennebrink.

Trots ett rörelsehandikapp gjorde han viktiga insatser i arbetet för att sprida tabloider och på annat sätt stöda Opinionsbildarnas verksamhet. Han var aktiv på många kommentarsfält med mycket insiktsfulla inlägg.

Ett verkligt föredöme för oss alla!


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2015/06/30/motiv-ifragasatt/ 

Annonser

6 svar

 1. Ola Jennebrink bör också nämnas i sammanhanget.

  Han arbetade ständigt för den Sverigevänliga rörelsen trots svåra hälsoproblem.

  Han avled helt plötsligt under våren drygt 60 år gammal.

 2. Jag vill tacka Björn Hammarbäck för hans insatser för Sverige. Jag beklagar att jag själv var så trög och förstod så sent annars hade jag haft möjlighet att följa Björn och lära mig mer av honom långt tidigare.

  Björns närmaste måste känna stolthet för det krävs ett stort förstånd att tidigt förstå och dessutom ett mod att följa sin egen övertygelse trots allt motstånd från de som vill oss illa och de som ännu inte hunnit vakna.

  ”I en värld där lögnen regerar är att tala sanning något revolutionärt”

  Tack!

  • Håller med. Mycket sorgligt. Jag har träffat honom – en mycket fin och humanistisk person som var en verklig Sverigevän.
   Det enda man kan hoppas på är att det dyker upp en ny STJÄRNA
   på den svenska himlen.

 3. Jag träffade aldrig Björn Hammarbäck personligen men fick genom alternativa medier ta del av vad han sa, gjorde och råkade ut för. De påtryckningar, hot och rena maffialiknande repressalier han utsattes för vittnar om en demokrati som fullständigt spårat ur och inte är värd namnet. Han levde i över sjuttio år, en stor del av denna tid var grundläggande demokratiska fri- och rättigheter satta ur spel. Demokraturen hade triumferat, det är vår uppgift att fortsätta kampen mot detta förtryck!

  • Ja vi alla som värnar om VÅRT land måste fortsätta kampen.

   Vi måste också fortsätta att vara ett VITT land och inte som USA
   som har en stor svart befolkning och stor brottslighet.
   Vill inte påstå att negrer? – får man skriva det ordet – har större brottslighet än vita – men det påstås att i det politiskt korrekta delen av USA har de INTE det.
   Har bott i USA i Los Angeles och på den tiden var det mycket trevligt och absolut inte mer brottslighet än i Sverige idag.

 4. Sorgligt att höra, det är alltid trist när människor går bort, framför allt när sverigevänner gör det. Att kämpa vidare för de som lämnat oss och för kommande generationer och inte minst för oss själva och vår samtid.
  Vila i frid Ola och Björn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: