• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Inte bara Karlsson

3apor

Varför går det utför med Sverige så som nu sker?

Varför har vi inte en fungerande demokrati?

Jag kan se framförallt tre faktorer:

1. Den folkfördumning som följt på det konstanta pk-kampanjandet från massmedia och Sjupartiet.

2. Särintressen – vissa kan profitera på den förda politiken.

3. Rädslan för att engagera sig politiskt eller öppet ge uttryck för en egen åsikt i samhällsfrågor.

Det är som bekant ”skämmigt” att sympatisera med SD eller ens ”låta som en sverigedemokrat”. Det kan kosta i social stigmatisering och isolering, men det kan också påverka yrkeskarriär och försörjningsmöjligheter.

”En svensk tiger” – parollen från beredskapstiden – har kommit att få en ny innebörd.

tiger

Rädslan finns också inom Moderaterna och andra delar av Sjupartiet. Detta har framgått av t ex det som Anne-Marie Pålsson vittnat om.

Riksdagsledamöterna har lönemässigt placerat sig på en piedestal, som de gärna vill vara kvar på. De är – som Pålsson så riktigt påpekade – knapptryckare, vilka agerar på order från sin partiledning. Det har blivit fel drivkrafter inom partipolitiken, som resulterat i en extrem toppstyrning.

Här ligger ett systemfel.

P≈LSSON ANNE-MARIE


Det behövs ett sverigevänligt parti, som demokratiskt utgör ett alternativ. Ett parti, där man:

kan tänka och tala fritt.

respekterar och lyssnar på varandra.

utvecklas tillsammans, vad gäller kunskaper, insikter och intellekt.

Vi är många som arbetat för och hoppats på att Sverigedemokraterna skulle växa till att bli detta alternativ!


 stampel

Med den proklamerade pk-toleransen och uteslutningsextremismen står klart att SD-ledningen för partiet i helt fel riktning:

– På samma sätt som Expo använder sig Mattias Karlsson av stämplingar genom negativt laddade epitet som ”fascister”, ”extremister” mm. Han för även resonemang om diffusa ”kopplingar” i flera led, kopplingar som ska anses vara komprometterande.

– Det talas mycket om uttalanden som skulle varit prov på ”antisemitism”, men utan att man preciserar vare sig vad som är ”antisemitism” eller vilka uttalanden det varit fråga om.

– Med en retorik som närmast påminner om Stalins Sovjetunionen talas det om ideologiska avvikelser” och det läggs medlemmar till last om de vill försöka påverka partiets politik.

bokbal


Thoralf Alfsson på sin blogg:

”Det närmaste jag kommit de ’bevis’ som lyfts mot Gustav Kasselstrand är hans svar till medlemsutskottet som Kasselstrand publicerade på SDU:s webbsida.

Vad har hänt efter den 30 juli 2014? Då skrev Mattias Karlsson följande på facebook.

 ”Riktigt jävla bra! Starkt jobbat ungdomar! Det här gör mig stolt över SDU.”

Att gå från att vara stolt över SDU till att några månader sedan vilja utesluta SDU:s ordförande är ganska anmärkningsvärt. Dessutom efter en enorm valframgång och att ingen enskild händelse inträffat som skulle påverkat förtroendet drastiskt!

För min del har jag faktiskt väldigt svårt att förstå logiken i den process som pågår mot Gustav Kasselstrand. Består ’bevisen’ mot Gustav Kasselstrand endast av de påståenden som Gustav bemöter i sitt svar anser jag att det inte håller. ”

sduduo


Oscar Lindblom, distriktsordförande i SD Skaraborg, i Expressen:

”Partistyrelsen är … en liten grupp människor där så gott som alla befinner sig i total beroendeställning direkt till Mattias Karlsson: Hela 14 av 15 partistyrelseledamöter är riksdagsledamöter. Den enda som inte är riksdagsledamot är i beroendeställning genom en ledamotsplats i medlemsutskottet.”

”Nu har partiledningen piskat upp en hätsk stämning i partiet där den tysta majoriteten inte vågar säga vad de tycker, av rädsla för att förlora politiska förtroendeuppdrag, anställningar eller på andra sätt bli persona non grata i partiet.” 

Det kostar helt enkelt för mycket för partistyrelsens ledamöter att rösta efter egen övertygelse – att kastas ut från riksdagen nästa mandatperiod innebär att man går miste om flera miljoner kronor, framtida riksdagspension och lägenhet i Stockholms innerstad 

Därtill kommer utfrysning under flera års tid. Det är ett pris som få är redo att betala.”

 ”Alla ser att kejsaren är naken men ingen vågar säga det. … partikamrater över hela landet kommer att höra av sig till mig internt, men fortsatt sitta tysta offentligt. Det är som om Sveriges intoleranta debattklimat har fått fäste i vårt eget parti, där debatten av rädsla endast förs vid köksborden, medan den lyser med sin frånvaro i offentligheten.”

inmaladmk


Mikael Jansson, SD-ordförande 1995-2005, uttalar sig i Aftonbladet:

”De här uteslutningarna är mer anmärkningsvärda än några tidigare. Det handlar i slutändan om intern demokrati och vilken väg partiet ska välja, säger han.

Innan SD kom i riksdagen var alla medlemmar idealister, enligt Jansson.

– Förr betalade vi pengar till partiet, nu sitter många av oss på höga löner. Pengar riskerar att korrumpera en. Man riskerar att glömma varför man gav sig in i politiken från första början, säger Mikael Jansson.”

mj


Charlotta Johansson i Fria Tider:

”Man benämner Fria Tider som ’det största hotet mot Sverigedemokraternas ideologiska integritet som finns i nuläget’. Av den enkla anledningen att Karlsson tror att Fria Tider kanske eventuellt kan öppna upp för att hans väljare blir ’mottagliga för extremistiska idéer’. Vi har hört den typen av argument förut. Exempelvis när olika intressegrupper velat förbjuda SD från att informera på svenska skolor. Av bland annat den anledningen att SD kanske eventuell kan öppna upp för att eleverna blir mer mottagliga för Sds politik.

Mattias Karlsson får lov att lugna ned sig nu. Att en nyhetssida på internet presenterar andra idéer än Karlssons egna innebär inte per definition att nämnda nyhetssida utgör ett ideologiskt hot mot SD. Inte mer än vad i sådana fall vänstertidningen ETC, eller Dagens Nyheter, gör. Om Sds väljare påverkas av vad de läser på internet, till den grad att de börjar tänka i andra banor än partiprogrammet (som för övrigt är en ganska sympatisk skrivelse – jag ser det knappast som något ideologiskt hot mot den konservatism jag själv företräder) är det helt i sin ordning. Så fungerar demokratier – så har det fungerat för SD när de flyttat fram sina egna positioner. Det fria informationsutbytet är inte ett hot mot någon. Vuxna människor kan läsa, sålla, tänka efter och ta ställning på basis av det egna förnuftet. Förhoppningsvis.

Är man orolig för att den egna politiken inte har tillräckligt stöd bland medlemmarna kan man med fördel diskutera och debattera idéer internt. Är man orolig att någon annan medlem företräder en annan politisk linje än den egna kan man med fördel diskutera även det.”


tagdebatten


Dan Eriksson på Motgift:

”Det är uppenbart att Mattias Karlsson är desperat. Inom partiet finns en stark opinion mot uteslutningshysterin och det machiavelliska maktspelet,  vilket får Karlsson att svinga desperat för att försöka visa att han gör moraliskt rätt som utesluter den interna oppositionen. Men hans beteende de senaste veckorna är inte värdigt Sveriges tredje största parti med närmare en miljon väljare i ryggen.

Att beteendet är en produkt av Karlssons bakgrund inom den nationalistiska subkulturen är jag ganska övertygad om. Den här typen av beteende har varit genomgående för småpåvar i de nationella leden — skillnaden är nu att det inte är ett hundratal medlemmar som drabbas och bryr sig, utan hundratusentals väljare och det görs inför en öppen ridå.”

josef


 

Widar Nord på Fria Tider:

”…Och om någon av våra läsare skriver en insändare som vi anser är bra och läsvärd så publicerar vi den, alldeles oavsett om SD:s partiledning har en oplockad gås med författaren eller ej.

Men varför ljuger Jomshof och Karlsson? Den pinsamma sanningen är att man genom ett dataintrång har lyckats komma över 15.000 internmejl tillhörande Gustav Kasselstrand och William Hahne. Trots den enorma mängden material har man uppenbarligen inte lyckats hitta ett enda bevis för att någon av de båda SDU-topparna skulle ha gjort sig skyldig till något av de övertramp som man anklagar dem för. Eller någon annan skandal heller för den delen.

Ställd inför detta faktum återstod naturligtvis bara två alternativ: Att återkalla de felaktiga uteslutningsärendena eller att ljuga.

Jomshof och Karlsson valde det senare…”

kitaket


Sverigedemokraterna har nu en partiledning med ett extremt kontrollbehov. Den vill styra vilka böcker och tidningar partimedlemmar får läsa och vilka personer de får prata med.

Inom partiet har ett klimat av rädsla skapats, där medlemmar blivit försiktiga i umgänget med varandra, undviker att prata om sådant som kan vara kontroversiellt.

Anklagelser mot personer som hotas av uteslutning kan vara mycket allmänt hållna. Redan att ha gentemot partistyrelsen avvikande uppfattningar i ett uteslutningsärende kan bli så belastande att man själv nästa gång kanske hamnar på listan över dem som står på tur.

I Sovjetunionen ingick fängelse och tortyr i makthavarens arsenal.

Fallet SD visar att rädsla och följsamhet kan uppnås med mer begränsade medel än så.

stalin


 

PS

En lärdom av det som hänt med Sverigedemokraterna sedan 2005 blir också att det kan vara problematiskt om ett ungdomsförbund tillåts att helt ta över ett parti. Även äldres erfarenheter och synpunkter behövs inom politiken.


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/22/extremist/

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/16/niemuller-uppdaterad/

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/15/exit-karlsson/

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/13/karlsson-i-taket/

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/11/ny-partisekreterare/


 http://www.friatider.se/s-ljuger-sd-ledningen-om-fria-tider

http://ledarsidorna.se/2015/04/den-tunna-bruna-linjen/

http://www.d-intl.com/2015/04/27/annie-loof-och-flosklerna/

https://soundcloud.com/motgift/veckans-motgift-59

 

33 svar

 1. Jag förstod för länge sedan att detta skulle ske förr eller senare när ett parti så extremt väljer att samarbeta och föra fram Israel-vänlig propaganda, dessutom helt okritiskt, då är det dags att börja dra öronen åt sig.

  Det visar dock att ledningen för SD är i beroendeställning till den verkliga makten mammon..den makt som judiska bankirer svingar med dagligen..deras luftslott som vi ”goyim” betalar för deras luftpengar som vi betalar ”riktiga ärliga pengar pengar tjänade genom motprestation som t.ex arbete eller produkter” för med ränta. Detta lurendrejeri har gjort dessa grisar så oerhört rika att de tror att de kan få och köpa vem som helst..och om sanningen ska fram så är det nog mestadels sanningen. De kan och de gör det..alla har sitt pris..alla kan bli förrädare av både sin egen nation och av sitt eget folk.

  Ska VI kunna bryta denna trend måste vi slå ut denna ekonomiska hegemoni…vi måste slå mot dem som ”äger” media och vi måste slå mot dem som har politisk makt genom köpta politiker för dessa är banne mig veterligen INTE demokratiskt valda..!

  Jag har så sakteliga börjat förstå hur den här ruttna världen fungerar..vi måste börja kämpa för att få UT SANNINGEN vi måste sluta hymla om sannningen…det finns INGA genvägar..och vi måste börja visa MOD..vilket vi hade i kubik av medans vi fortfarande var ett enat folk av vikingastam..! Kanske finns det fortfarande kvar i våra gener..spår av sanning och rättvisa..och äkta nationalism..!

 2. Enligt den presskonferens som jag såg med Jönshof så var man antisemit om man tyckte det var viktigt vem som var jude eller ej i den ryska revolutionen. Detta är ju ett ämne som har avhandlats på universitetsnivå världen över så det är många som är antisemiter då gissar jag…

  • Läs här en angelägen text av en ”antisemit” som jag värderar mycket högt. Kantänka gör redan detta även mig till en ”antisemit”, ”extremist” och annat otrevligt:
   https://morklaggning.wordpress.com/2015/04/20/kulturmarxism/

   • Den texten var bra, mycket bra Jan. Tack för den.

   • Jag märkte även att Jönshof slängde sig med termen ”identitär”. Jag gissar att medelsvensson inte ha en susning om vad det innebär, men jag fick intrycket av att Jönshof utnyttjade tillfället att koppla det till något väldigt dåligt som man ska utfrysas för. På det hela taget så känns sd ledningen sektlik!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Herem_(censure)

   • Här något att lägga till dina övriga länkar https://www.youtube.com/channel/UCXkBbDD–DOuh1M1RlnIiVA
    (Men dygnets ALLA timmar räcker inte till för att ta till sig all information som finns tillgänglig, hur gärna man än skulle vilja. Det blir mycket snabbläsande/lyssnande/tittande.)

   • Karl-Olov Arnstberg är fullkomligt lysande. Hoppas många läser denna text. Den förklarar så mycket varför det ser ut som det gör i Sverige och västvärlden! Samtidigt väldigt skrämmande att inse vilket genomslag kulturmarxismen och Frankfurtskolan haft!

  • Tillägger att jag under många år beundrat Jomshof för hans mod att hålla fast vid SD trots yrkesförbud, han är utbildad lärare. Dessutom har han hållit flera briljanta tal i Riksdagen.
   Så nu det här…
   Jag kommer att avsky honom i resten av mitt liv!
   Varför flyttar han inte till Israel?

 3. Så sluter sig alltså cirkeln?

  Sverigedemokraternas partiledning liknar allt mer sjuklövern och de uteslutna och nedtystade uppfar sig alltmer som enda verkliga oppositionen?

  Oroväckande för Sverige för landet behöver en opposition av det nationella och svenskvänliga slaget.

  Och svenskarnas parti är tillsvidare så litet och stigmatiserat.

 4. SD har utvecklats till det som vi under rätt lång tid oroat oss för inte minst på Jan Millds blogg, att SD tenderar att bli en kontrollerad opposition. Nu kan vi konstatera att farhågorna besannats. Den nuvarande SD ledningen säger rakt ut att de som utesluts ”inte har något i vårt parti att göra” smaka på ordet ”vårt” vilka är då vi?

  Vilka är det som tagit makten kanske redan 2005 när vår egen bloggredaktör JM lämnade SD? Är det månne just den makt som vill hålla Sverige och EU rent från just nationella partier och att dessa personer som befolkar ledningen sålt sig till motståndarna för länge sedan.

  Är det därför man går hand i hand med EXPO och dess gelikar precis på samma sätt som Israel går hand i hand med muslimer, sunnimuslimer då, shia ska utrotas. Har man sålt sig för judaspenningar för att föra Sverige rakt ner i ett avgrundshål av mångkultur och förintelse av allt det svenska?

  Det finns bara två vägar att gå:

  1. Bildandet av ett nytt parti utan utländska bindningar eller kopplingar till EXPO.
  eller
  2. Så gör medlemmarna upp med partiledningen och ser till att välja en ny, med en mer demokratisk framtoning utan kopplingar till EXPO.

  Vi som trott och hoppats att detta parti skulle bli svaret på Sveriges bekymmer lär inte infrias. Man känner verkligen vanmakt nu och man har svårt att ta in det gigantiska svek SD:s ledning nu gör sig skyldig till mot Sverige och dess folk.

 5. Bilden på den svenska tigern liknar mer vad den (vi) är, ett djur i bur.

 6. Håller helt med dig i detta inlägg. Mycket välformulerat.

  Är det verkligen så att SD’s medlemmar och väljare står bakom SD’s tolkningar om vad som är extremism eller inte och att det man kallar ”nolltolerans” är så viktigt för partiets utveckling?

  Låt oss titta ur tre olika perspektiv.

  1. Fria Tider vs. Avpixlat.

  Alexa Rank FT 112 AP 120
  Facebook Gilla FT 18848 AP 3383
  Twitter Följare FT 3506 AP 4764

  Ingenting tyder på att det är fler i den Sverigevänliga rörelsen som anser att det som står på AP är mindre extremt än det som står på FT om vi tittar på statistiken ovan.

  2. SD i media

  SD har av media framställts i mycket dålig dager. SD har regelbundet framställts som rasister, nazister, fascister, dumma, lantisar, fientliga, o.s.v. Trots detta har SD fått närmare 20% i senaste opinionsundersökningen. Skulle svenska folket bry sig så mycket om ”extremister” som SD påstår då hade man aldrig röstat på SD som i media framställs som just extremister.

  3. SD’s utveckling

  SD har haft en jämn ökning över tiden. Hittills har det varit en fördubbling för varje val. SD hävdar att de beror på en omläggning av politiken till en mer ”rumsren” sådan. Det kan inte stämma eftersom SD ökat i jämn och kontinuerlig takt. Istället verkar det troligt att ökningen beror på främst tre andra orsaker.

  A) Internet

  Människors ökade närvaro på nätet och allt vanligare inhämtande av information på nätet. Inte förrän 2008 startade bloggen Politiskt Inkorrekt och 2011 dess efterföljare Avpixlat. Fria Tider startade 2009.

  B) Ökad asylinvandring

  När nuvarande ledning tog över SD 2005 hade det kommit 272 000 s.k. flyktingar och anhöriga de senaste 10 åren. De senaste 10 åren fram till idag har den siffran ökat till nästan det dubbla 510 000.

  C) Jämn och stadig tillväxt

  Den som tittar på SD’s utveckling kan ju tycka att de som höll på i slutet av 1980-talet var riktiga klåpare. SD hade då bara 0,02%, t.ex. 1988. Ändå är det så att man på 18 år växte så att SD hade 2,93% 2006 vilket motsvarar en tre-dubbling mellan varje val. Från 2006 till 2014 har skett en fördubbling mellan varje val. SD tycks ha vuxit oavsett vad partiet haft för interna problem, hur de framställts i media eller om det funnits nolltolerans eller inte.

  Sammanfattning

  SD’s utveckling har inte haft någonting att göra med dessa uteslutningar eller jakten på extremister. Ingenting i det material som genomlysts ovan visar på en sådan koppling. Det SD påstår stämmer helt enkelt inte. Dessa uteslutningar måste då ha helt andra orsaker.

  • Orsaken är förmodligen att Jimmie Åkesson tänker kasta in handduken under året? En ny partiledare måste då väljas på Landsmötet i höst. En konkurrent till Karlsson (Kasselstrand) riskerade att dyka upp som partiledarkandidat. Om Kasselstrand blir utesluten så kan han inte bli partiledarkandidat. Vägen till partiledarskapet är då krattad för Karlsson.
   Vilket jag som väljare inte är införstådd med. Mitt absolut främsta krav på SD är att partiet skall vara ett demokratiskt parti! Det är ju bristen på demokrati som har fått de gamla partierna att spåra ur med invandring mm. Om inte SD är demokratiskt så förlorar ju SD kraften att rätta till saker och ting.

   • Jag tror att det ligger djupare än någon karriärvinst för Mattias Karlsson..enligt mina efterforskningar och enligt förståsigpåare på redicecreations.com så ligger detta precis enligt NWO planen att människor ska förlora förtroendet totalt för sina politiska ledare eller ledare överhuvudtaget. De politiska ledarna ska svika sina väljare och agera förrädare om och om igen tills ingen litar på en endaste politiker igen..då NWO går in och tar tag i allt och genomför sitt maktövertagande och folket kommer då att välkomna detta…!! Men det kommer att sluta illa för den som tror på frihet, förtroende och nationalism jakten har bara startat det kommer att bli blodigt innan den är slut..!!

  • Orsaken till SD´s tillväxt är den destruktiva politik som förts i Sverige under många år. Fler reagerar. SD framstår som den enda oppositionen.
   Sedan håller jag med Rune om hans analys om uteslutningarna. SD´s nuvarande ledning vill ha hållbar karriärplanering 🙂

 7. Går det inte att återuppliva Nationaldemokraterna? Namnet är bra, det är inregistrerat. Det är klappat och klart att börja användas. Det är bara en formsak att överta rätten till partiet. De som äger partinamnet, har bara suttit och väntat på rätt tillfälle. Och det har kommit Nu! Med rätt personer i ledningen och rätt politik, så tror undertecknad att det finns en framtid i Sverige för detta parti. Inte minst nu efter konvulsionerna inom SD. Kanske något för Kasselstrand och Hahne att fundera över.

  • Det kanske vore en god idé att SD fick lite konkurrens på den politiska arenan om det nationalistiska innehållet. Det skulle kunna få SD att hålla sig på mattan samtidigt som väljare och sympatisörer skulle få välja mellan ett nationalistparti med lite mer radikala idéer eller ett msm format SD.

   • Ordet ”national” har mycket negativ klang i mångas öron. Det kan inte bli stort.
    ”Svenskarnas Parti” låter bra i svenska öron men provokativt för invandrare.

 8. Ett nytt Stockholm vart 6:e år! Nu video ute nu!

  http://www.redicecreations.com/TV/2015/Insight-New-Stockholm.php

  • Tack! Jag säger bara WOW! De fick med allt i videon – jag tipsar genast vänner ute i världen. Och sajten har mycket mer att ta del av … vid annat tillfälle.

 9. Jag kan faktiskt förstå att ett visst kontrollbehov måste finnas inom partiet Så fort en Sverigedemokrat säger det allra minsta som pressen och motståndarna kan angripa partiet med så slås det upp med stora rubriker i tidningar och tas upp på TV och radio.

  Endast inom SD måste alla sympatisörer vakta tungan. Inget annat parti är så väl bevakat och så fort någon SD::are sagt något utan att tänka sig MYCKET noga för och som inte passar etablissemanget så blir det stora rubriker och kommenteras på TV.!!

  • 1) Ska då SD bara säga det media gillar?
   2) Är det en nackdel att SD får exponering?
   3) Varför har SD vuxit trots tidigare skandaler?

  • Det stämmer Heima, SD´s företrädare måste väga varje ord på guldvåg annars utnyttjar motståndarna det till max för att stigmatisera.

  • Alla politiker måste vakta sin tunga när det gäller kritik mot eller minsa antydan till motstånd mot den förda invandringspolitiken. Det ligger i sakens natur att få kritik när man som enda parti går mot sjupartierna i denna fråga.

   Jakten på oliktänkande är odemokratisk och motbjudande och det finns mig veterligt inget i det som de anklagas för som är speciellt uppseendeväckande. De har en annan syn på det politiska läget än ledningen och det är inget fel i sig. Det är väl upp till medlemmarna att utse de ledare som man bäst tror ska förvalta och driva SD:s frågor. Dagens ledning gör sig av med denna inre opposition för att slippa konkurrens. Om det hade varit så att de som nu uteslutits hade arbetat för en helt annan politik än det SD enligt sitt program ska driva hade jag inte sagt något men det finns inget absolut inget som tyder på det.

   Det är många äktenskap som gått i kras på grund av att den ena parten har haft ett stort kontrollbehov. Vi måste arbeta med att ha tillit till andra människor och vi kan inte tro att vi genom maktmissbruk kan komma att ha kvar makt i vart fall inte någon längre stund. Vi måsgte ha tolerans till att alla inte alltid tycker lika. Vi måste genom en fri och ärlig debatt vinna eller förlora andras gillande. Är man en dålig förlorare och inte accepterar att andra tycker olika då bör man nog söka vård helt enkelt.

   Medlemmarna har nu att ta ställning till hur man vill ha det på Landsmötet i höst, ska partiledningen få förnyat förtroende eller vill man ha en annan ordning?

 10. Nu löser sig alla problem för SD. Man lägger hjärtefrågorna åt sidan för att koncentrera sig på skolan.

  http://www.di.se/artiklar/2015/4/28/debatt-sd-slapper-hjartefragan-for-att-fa-bukt-med-skolan/

  http://www.friatider.se/sd-redo-sl-ppa-invandringsfr-gan

  Så nu börjar marschen från sina rötter mot ett etablerart sjuparti eller åtta om man så vill. Man kommer helt enkelt att ta FP:s plats på den politiska arenan. Nu tas första stegen från det som vi satt så stor tilltro i till ett grått mittenparti uta vare sig profil eller ryggrad.

  God Natt Sverige.

 11. Starta upp nationaldemokraterna igen! En ny ledning och ett delvis nytt partiprogram och vägen ligger utstakad till Riksdagen. Ett mer radikalt parti som säger Totalstopp för invandring har 13% stöd t.ex i en undersökning i Danmark. Ett totalstopp är vad som krävs för att rädda Sverige. Det finns en potential att hämta hos de svenska väljarna på låt oss säga en 4-5%för ett totalstopp. Skulle detta lyckas, så kommer SD att känna sig tvingade att radikaliseras i denna fråga. Det duger inte med halvmesyrer i ett sådant läge som Sverige befinner sig i. Landet läcker som ett såll. Det är i det närmaste Fri invandring i dagsläget.

  • Håller med! Går inte att rösta SD längre.
   I dag har vi fått svaret att partiet börjar bli som som de andra.

   Jag bor i Stockholm och blir skräckslagen över hur min födelsestad numera ser ut. Nedskitad överallt av rumänska tiggare.Visst är det tragiskt men det är inte Sveriges fel att Rumänien fortfarande befinner sig i fattigdom. Varje land skall sörja för sina egna medborgare.
   Jag röstade nej till EU och jag ser bara att jag hade rätt.

   • Sverige betalar 40,1 miljarder SKR i Avgift till EU per år. Rumänien har ett nettoinflöde från EU på nästan lika mycket. Så rent krasst kan man säga att vår EU-avgift går rakt ner i Rumänska statens budget. Dessutom har EU avsatt medel 184 miljarder € (2007-2013) som ska användas för Rumäniens utveckling. 32 miljarder € av dessa pengar är öronmärkta för att förbättra läget för landets fattiga. När tidsperioden närmade sig sitt slut 2013 hade Rumänien bara använt 6% av fattigdomsmedlen vilket man fick svidande kritik för. Så till slut innan pengarna gick tillbaka till EU lyckades man förbruka 20% ur denna fond.

    Rumänien saknar med andra ord politisk vilja att ordna sina egna problem trots massiva insatser utifrån. Man exporterar hellre problemen till oss vilket är oansvarigt och gör att Rumänien egentligen inte platsar inom EU:s domäner. EU vill växa och utöka sina territorier för att öka sin egen makt. Mdlemsländerna och EU måste ställa betydligt hårdare krav på Rumänien och införa ändringar i reglerna om den fria rörligheten. Om det inte hjälper så får Rumänien ställa sig utanför tills dess man rensat upp själva.

    SD är ett stort sorgebarn i den sverigevänliga rörelsen. Det ser ganska dystert ut för att få någon verklig förändring till stånd. Ju mer partiet vuxit desto mer fjärmar man sig från sina ursprungliga idéer. Det är självklart inget fel att bredda sin politik, det är helt nödvändigt att göra. Men att göra det på bekostnad av sitt ursprung ”Bevara Sverige Svenskt” då är vi illa ute. Men vi får se i höst det kanske väljs in några bättre förmågor i partistyrelsen på SD:s Landsdagar, om inte den nuvarande partiledningen tagit total kontroll över samtliga delar av partiet.

  • Tack för detta mycket upplysande inlägg, svitjod2000!

   Rumänien är Rumäniens problem, Sverige är Sveriges.

 12. Kanonbra skrivet, Janne! Två tummar upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: