• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

På farlig färd

hjarterum

Vid tiden för Första Världskriget hade Sverige fri invandring, som Hanna Wagenius, CUF-ordförande, nyligen framhöll i radions ”Nordegren&Epstein”. Den unga centerpartistskan menade tydligen med detta att vi nu, hundra år senare, ska återgå till den politiken.

Vad Wagenius då bortser ifrån är naturligtvis att Sverige förr var ett fattigt land, som inte attraherade några migranter. Eller så menar hon att välfärdssamhället nu ska nedmonteras och då kan 1914 års invandringspolitik fungera bra. Vi får s.a.s. en självreglering.

Jag vet inte om detta är  Stefan Löfvens vision, men klart står att han agerar som om så vore  fallet. Eller så är han bara vilsen, kan inte riktigt orientera sig i den politiska terrängen. Saknar det nödvändiga modet att se målkonflikter och göra medvetna prioriteringar.

Lyssnar man på lövenministrar som Stefan Löfven och Margot Wallström efter den senaste drunkningskatastrofen i Medelhavet så kan åtminstone tre målsättningar uppfattas:

1. Akut rädda liv. Dvs bli bättre på att få upp människor ur havet, då de håller på att drunkna.

2. Skapa legala vägar in i EU.  Visum ska utfärdas på ambassader i Afrika och Asien.

3. Undanröja orsaker till migration. Dvs skapa bättre fungerande samhällen i utvandringsländerna.

Vad jag inte kunnat uppfatta från lövenministrarnas sida är idéer om hur det svenska samhället ska bli bättre fungerande än idag.

Ser de inget sådant behov? Eller tycker de sig få bekräftat att vi i Sverige har ett bra samhälle så länge det fortfarande finns migranter som vill söka sig hit?

Med fredagsbio 19, ”KAPSEJSAD godhet”, vill jag få sagt att en diffus ambition till godhet leder fel. Det finns målkonflikter i migrationspolitiken.

Låter man det bara rulla på – var tar det stopp?

Måste det bli lika illa i Sverige som i afrikanska utvandringsländer innan det tar stopp?

Även om inga medvetna politiska vägval görs, så blir det ändå effekter.


Vad som också blivit än mer uppenbart i samband med dramatiken på Medelhavet är Sveriges roll. Genom sin extrema ”generositet” ger Sverige en pull-effekt, medverkar till att många ger sig ut på så farliga fartygsresor. I andra änden, litet längre norrut, väntar ju rikliga belöningar.

Dessutom fungerar Sverige tydligen som en bas för människosmugglare, här har givits extremt svängrum för  sådan kriminalitet.

kursen

De beslut som nyligen ser ut att ha tagits på EU-nivå går i en helt annan riktning än den som förespråkats av svenska pk-media och pk-politiker. Bra för Europa och bra för Sverige!

Bäst vore kanske om Sverige nu kunde ställas under någon form av samnordisk tvångsförvaltning…

Det var olyckligt att Kalmarunionen inte fick fortsätta!

kalmarunionen


Mer om godhet:

http://mikaelstyrman.blogspot.se/2015/04/europa-maste-radda-afrika-for-att-radda.html

Ring P1 – om barnfattigdom (https://www.youtube.com/watch?v=iczGhK4Jzr0)

https://morklaggning.wordpress.com/2014/12/24/godhetens-pris/

http://antropocene.se/2015/april/godhetspsykosen.html

http://www.janmilld.se/millt/v43.html

http://www.friatider.se/norskt-forslag-skicka-tillbaka-invandrarna-till-afrika

5 svar

 1. Förstår vad Du menar med Din positiva syn på Kalmarunionen Milld men…
  Erinrar mig att Kalmarunionen sprack 1523 då Gustav Vasa blev kung.
  Han hade personlig anledning att hata danskar vilka vid Stockholms Blodbad 1520 halshuggit hans far tillsammans med många andra. Finns bra beskrivet på Vikipedia för den historiskt intresserade. Flera krig mot Danskarna följde därefter. – Det finns fortfarande svenskar som inte gillar danskar, men det gäller inte mig.

 2. Man ska nog gå till roten med varför det finns flyktingströmmar i Medelhavet! Orsaken är givetvis att USA och EU bombat sönder och startat krig i Nordafrika och mellanöstern. Detta orsakssammanhang är ju givetvis för svårt för korkade politiker att förstå, så man ger sig på symptomen i stället för att bota orsaken till eländet dvs USA. Tänk om det fanns en rakryggad politiker i väst som vågade ta bladet från munnen? Löfven är uppenbarligen ingen Zeman eller Orban varken till intelligens eller integritet.

 3. Löven har tydligen glömt att Sverige deltog i NATO s operation som ödelade hela samhället i Libyen och dödade Gadaffi. Vi har själva ställt till det och lösningen är inte att alla som vill ska få komma till EU och Sverige.

 4. De som startar krig ska också ta ansvar för det. Skicka därför alla till USA och Israel. F.d. NATO-generalen Wesley Clark (Wesley Benjamin Jacob Canne Nemerovsky) har ju själv sagt att USA hade planer på att slå ut 7 länder. Han har också sagt att det inte finns utrymme för homogena stater i Europa och att man helt enkelt ska skapa multietniska stater i Europa.

  ”There is no place in modern Europe for ethnically pure states. That’s a 19th-century idea and we are trying to transition it into the 21st century, and we are going to do it with multi-ethnic states.”

  Han har också sagt att USA skapade ISIS för att slå ut Hizbollah.

  Hur mycket mer bevis behöver svenska folket innan de ska resa sig i vredesmod?

  Slå ut 7 länder

  Hizbollah
  http://www.redicecreations.com/article.php?id=33060

  • Bra Kalle, tydligare än så kan det knappast bli. Europas folk måste gå ihop och protestera kraftfullt mot dessa djävulska planer och däreftrer skrota EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: