• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Expert med kunskapsluckor

sfgranskad

Erik Johansson, som medarbetat på Granskning Sverige, har gjort en intervju med Stig Fredriksson – en intervju som förtjänar att lyftas fram:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7X3Nw1FvMpo

Denne Stig Fredriksson har tidigare varit redaktör på SVT. (Jag har själv erfarenheter av honom från 1995 och ABC-nytt – ingen möjlighet till genmäle efter att där ha blivit angripen).

I Svenska Dagbladet hade Fredriksson nu gått ut till försvar för kuppregimen i Ukraina och pratar om ”konspirationsteorier”, i en föregiven roll som expert och sakkunnig.

När Erik Johansson ringer upp Stig Fredriksson och börjar ställa en del frågor, visar det sig dock att Fredriksson är helt okunnig om det mest elementära kring händelserna i Kiev 2014 och USA-kuppen där!

Med andra ord: för att bli publicerad i en stor svensk dagstidning behöver man inte ha några särskilda kunskaper i ämnet.

Viktigare är att man vill skjuta mot ”rätt” mål, i detta fall Vladimir Putin i Moskva.

putinkollage


Mer

5 x KIEV

Replik om Ryssland

Utlämnad till svenska massmedia

Ingen rättvisa år efter revolutionen på Maidan

15 svar

 1. Granskning Sverige är ett föredöme. Makten har nu dock börjat lära sig vad Granskning Sverige är och det blir därför allt svårare att få tala med den. De vet att de inte kan svara på de frågor man ställer. Därför sitter de alltid i möte. Någon som är oinsatt svarar på frågor ändå och då brukar det gå som de gjorde här. Den intervjuade framstår som okunnig.

  • Den här filmen gjordes iofs fristående från GS, vad jag förstått, men både Granskning Sverige och Erik Johansson gör mycket bra insatser!

   • Ja, det har du rätt i, så var det ju. Du borde intervjua någon och lägga upp på din fina hemsida…..typ Torekull 😉 under vinjetten ”Jan Milld Intervjuar – när sanningen ska fram”. Vilken klassiker.

 2. Stig Fredriksson arbetar för samma makt som alla andra MSM-journalister men till hans fördel vill jag nämna att han är ett ovanligt hövligt och sympatiskt intervjuoffer.

 3. Sanningen har ingen betydelse i propagandans värld! Det är budskapet som är det viktiga…det spelar ingen roll om en ”expert” inte har en aning om vad han/hon svamlar om oavsett om det gäller invandringspolitik, SD, icke existerande ubåtar eller vad som verkligen händer i Ukraina, bara man har ”rätt” åsikter så släpps man fram i MSM-media. Sanning är som alltid en bristvara i propagandisternas värld…

  • Sanningen är den mest värdefulla varan idag – och den mest sällsynta.

   • Stig Fredriksson är en ynklig lögnare det framkommer ju med önskad tydlighet i intervjun! Dessutom kan han ju inget, verkar inte veta något av vikt om vad som händer i Ukraina eller vad som hände i Georgien! Vilka var det som ändrade gränser på Balkan? Det var USA och Nato men det vill han inte prata om. Uppenbart är han en av dessa köpta USA-propagandister eller är han kanske bara dum i hela huvudet.

 4. Granskning Sverige är intressant som fenomen, man har funnit en nisch i det mediala utbudet.

  Deras aktiviteter fräter verkligen på makt och medias anseende. Gång på gång får de intervjuobjekt ur balans, svarslösa eller avslöjar stora kunskapsluckor hos dem. Alltför länge har personer i etablissemanget fått sitta i orubbat bo, skyddade av åsiktsfränder i MSM som ställt frågor med samma infallsvinkel år ut och år in. Men nu har monopolet vittrat sönder och många i makteliten kommer uppenbarligen att få stora problem med att ställa om till ett tuffare medieklimat!

  • Guerillajournalister kan man kalla dem! Mycket effektivt att attackera på detta sätt. Mediamakten är utformade att debattera sinsemellan, när dom får smällar underifrån så ser dom inte knogjärnet innan det kommer rakt på hakan!

 5. Vid det här laget vet man att bara folk med de av medierna ansedda ”rätta” åsikterna får komma till tals.
  Fredriksson ingår förstås i den gruppen precis som nästan alla andra.
  En som dock verkar ha hamnat i frysfacket trots hans enorma kunskaper gällande Ryssland och de andra gamla sovjetstaterna är Malkom Dixelius.
  Troligtvis är han för ärlig för våra medier.

 6. Journalister är i regel fullblodsegoister som enbart tänker på sin karriär och på gods och gull. Sin etik och moral har man grävt ner lång bort så att det inte ska störa sinnet med obehag och mardrömmar. Att föra sina läsare, lyssnare och tittare bakom ljuset med propagandistiska lögner fula påhopp och s.k. drev mot personer och eller organisationer som man ogillar (hatar).

  I stort sett hela journalistkåren har samsyn beträffande Sverige och det politiska skeendet. Ingen sticker ut med att vara tvärtom. Ingen har en annan syn än den som tillåts råda i medielandskapet. Journalister har som vi redan vet ingen egen vilja, den är såld till sionismens högborg och arbetsgivarna borgar för att de kan fortsätta bo segregerat långt från alla de s.k. utanförskapsområden i sina vita renrasiga reservat, pimplandes latte om dagarna och rödtjut om nätterna för att döva sina solkiga samveten. De som till äventyrs styrs av sin inre etiska kompass blir inte långvarig i branschen utan sorteras ut på ett tidigt stadium.

  I det avtalet ingår att berätta sagor för medborgarna, att ljuga och vinkla för att ge en bild av verkligheten som är totalt osann och förljugen. Att Aftonbladet ordnat psykologisk terapi för sina anställda skvallrar en hel del om hur verkligheten ser ut på redaktionerna. Att vara påläst och kunnig i det man skriver om ställs det givetvis inga krav på, journalister skall också i möjligaste mån hållas okunniga om vad som händer och sker. Inga analyser får göras om sakernas tillstånd utan att resultatet godkänts av högre ort.

  Att journalister är okunniga har vi sett vid ett flertal tillfällen. När just GS ställt lite frågor som fått dem att bli komplett svarslösa och inte klarar av att förklara vad de tidigare rapporterat om. Det är pinsamt att se och höra hur usel den journalistiska kvalitéten blivit.

  De politiska företrädarna opererar ju i samma division, att ljuga och föra medborgarna bakom ljuset för att genomdriva en politik som går stick i stäv med Sveriges och svenskarnas intressen. För att klara det måste man så klart ljuga och man måste ha hela det journalistiska propagandamaskineriet bakom sig för att uppnå målen.

  FP har ju legat under riksdagsspärren ett tag nu och Björklunds tid vid rodret närmar sig nog ett avslut. SD seglar ju upp i opinionen och ser ut att kunna fylla FP:s plats på den politiska skalan. SD är som FP, Israelvänligt, FP har tidigare släppt lite valfläsk om språktest på invandrare m.m. som sedan runnit ut i sanden. SD rensar ut gräddan av kunnigt folk på alla nivåer och håller på att stöpas om från ett nationalistiskt parti till ett nytt nyliberalt Folkparti.

  Journalisterna har sedan länge upphört med att granska makten. Man har övergått till att bli opinionsbildare istället. Med det menas rent konkret att man skiter i vad politikerna gör utan man koncentrerar sig på att få medborgarna att rösta si eller så. När deras opinionsbildande verksamhet håller på att slå slint (för att lögnerna är för genomskinliga) övergår man i rent brottslig eller antidemokratisk verksamhet.
  Dagens journalister är kidnappade av sionistkartellen som styr vad som får sägas och hur det får sägas.

  Här är det fria ordets plattform, internet, att få ifrågasätta och debattera journalistikens och politikens tillkortakommanden vad gäller sanning, demokrati, etik och moral. Än så länge är väl bäst att tillägga.

  För övrigt anser jag att Sverige behöver ett nytt sionistfritt nationalistiskt parti med en matchande dagstidning.

  • Allt det Du säger är bra, utom detta tjat om judar.

   • Tack gurkan!
    Ja ibland kan det bli lite tjatigt men det är viktigt att påpeka om den osynliga maktfaktorn i Svensk opinionsbildning som verkar i bakgrunden ofta via ombud så att källan med svårighet kan spåras. Hela västvärldens media är i princip ockuperat av denna kraft och därför känner jag det viktigt att påpeka det. Det de vill är att försvaga oss så pass mycket att vi aldrig kan resa oss igen.

    Tack för påpekandet, jag ha ha med mig det i fortsättningen.

 7. Thomas Olsson & Martin Reén, två svenska missionärer, satt fångna i Syrien i 18 månader, innan de frigavs.
  Svensk media har inget skrivit om denna svenska gisslan – först när de frigavs (blev de tvungna?) att skriva om dessa två kristna missionärer?
  Varför har media mörkat detta?
  Det är tydligt att svensk media och Sveriges regering, styrs av mäktiga utländska krafter och att de går hand i hand.
  Under dessa 18 månader har massor av pengar skickats till terroristerna!! Var detta anledningen till att vi inte fick reda på att svenskar satt i gisslan, för att opinionen inte skulle gå emot att skattepengar skickades till terroristerna?
  Varför, varför har media tigit om denna svenska gisslan?

 8. […] Sveriges intervju med honom. Kanske är det en kombination av inkomptens (Stig Fredriksson) och agenda (Expressen/Bonnier)? Svaret på den frågan är nog […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: