• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Exit, Karlsson!

fascistjagare
Mattias Karlsson började bra som vikarierande partiledare för Sverigedemokraterna och jag tillhör dem som därför har plussat för honom. I politiken händer ju lätt att kritik blir mest negativ, det är viktigt att även ge beröm när någon gjort väl ifrån sig.

Sedan har jag haft svårt att ta till mig, att Mattias Karlsson både sökt samverkan med Expo och stämplat andra sverigevänner som ”neofascister”. Men så är det alltså! Han sänker sig lika lågt som tidigare en del lövenministrar har gjort!

Och nu förbereds en ny stor utrensning av medlemmar inom SD. Massmedia kopplas därvid in redan innan några beslut formellt har fattats. Uppenbarligen mäts i sammanhanget med olika mått – det som föranleder uteslutningshot är i praktiken att vissa medlemmar kan vara potentiella utmanare om makten inom partiet.

Plötsligt känns det som att Mattias Karlssons tidigare positiva insatser helt bleknar i jämförelse med detta, med denna stalinism.  En gräns har nu passerats, där Karlsson gör mer skada än nytta för Sverige.

nolltolerans


Marika Formgren har på sin blogg uttryckt sig övertygande i denna fråga. Som svar på ett Facebook-inlägg från Mattias Karlsson skriver hon:

”Huruvida de SD:are som just nu är föremål för utslutning är sådana rasister vet jag som sagt inte. Men jag reagerar starkt på hur dessa uteslutningar hanteras. Det är Expometoder rakt igenom. I stället för sakliga och konkreta argument gäller guilt-by-association; någon har läst fel författare, någon är bekant med fel person, någon har inte tillräckligt tydligt tagit avstånd, någon har ’brustit i lojalitet’.
 
Jag har … inte skrivit att SD inte får utesluta medlemmar…  Det jag kritiserar är hanteringen, att Karlsson och SD-ledningen genom epitetsklistrande, guilt by association och vaga ’samband’ och ’kopplingar’ behandlar SD-medlemmarna som utreds för uteslutning på exakt samma skamliga sätt som SD brukar behandlas av etablerade medier.
 
Det är svårt att komma ifrån intrycket av det mobbade barnet som ser sin chans när det kommer ett nytt barn till skolgården; i några dagar får han faktiskt vara med sina plågoandar. Visserligen måste han stå längst fram, skrika de elakaste sakerna och spotta på det nya barnet, men det är ett pris han gärna betalar för att under dessa dagar ’accepteras’ av sina mobbare och slippa att själv vara hackkycklingen.”

stalinrep

Formgren fortsätter:

”Eftersom vissa av uteslutningsärendena tycks handla om SD/SDU-medlemmars umgänge tror jag mig ha betydligt mindre problem än Karlsson och SD-ledningen med att människor träffar och samtalar med människor vars ideologi och världsbild man inte delar. Min bild av demokratin handlar faktiskt just om att vi ska tala med meningsmotståndare, i stället för att försöka tysta dem. På en enda punkt är jag fundamentalistisk marknadsliberal ’to the bone’ och det är när det gäller åsikter och opinioner: Ska demokratin fungera måste åsikterna och opinionerna tävla mot varandra på en helt fri marknad, där konkurrensen är fri och ’handelshindren’ undanröjda.

 

Läser man hela min text, och inte bara delen om SD, framgår det att jag anser att Expo gör allt vad de kan för att förhindra en sådan fri opinionskonkurrens. Med riktigt fula metoder ser Expo till att SD-företrädare och -sympatisörer stigmatiseras och får sina liv förstörda. Målet är att människor med invandringskritiska åsikter ska hålla käften, av skräck och självbevarelsedrift. I mina ögon gör detta Expo till just motståndare till demokratin. Om jag vill bekämpa en motståndare till demokratin så tar jag inte hjälp av en annan motståndare till demokratin.”

”…man ska vara extremt restriktiv med att kalla andra människor för neofascist eller nazist. Att kalla någon neofascist eller nazist fyller nämligen ett enda syfte: att dehumanisera den personen, att få omgivningen att se honom/henne som något annat och lägre stående än en människa.”

”Därför … är det obeskrivligt korkat och ett strategiskt självmål av episka mått att Mattias Karlsson plötsligt ger Arnstad och Löfven rätt, genom att börja tala om SD:s interna problem med neofascister. Det gör inte saken bättre att många som av sin partiledning nu dehumaniseras med epitetet neofascist är unga människor som står precis på tröskeln till vuxenlivet. Det blir tufft att börja på universitetet, söka jobb eller leta efter kärleken när man av sin chefsideolog och svensk slaskpress har utmålats som neofascist.”

mf
”Sammanfattningsvis har jag alltså aldrig påstått något annat än att SD naturligtvis måste utesluta medlemmar ibland. Men det måste ske med anständighet och rättssäkerhet…. Just nu tycks i stället många SD-medlemmar och tjänstemän anställda av SD leva i skräck för att plötsligt bli uteslutna och dehumaniseras till neofascister av sin partiledning.
 
Alla SD:are som någonsin har upprörts över etablissemangets mobbning bör fundera över min parafras på Bibelns gyllene regel: ‘SD bör behandla medlemmar som de uppfattar som ”ideologiska avvikare” så som de själva vill behandlas av etablerade medier och partier: Rakt, ärligt och med sakargument, inte med epitetsklistrande och skräckens primat’.”


Sverigedemokraternas uppdrag kan inte gälla bara invandringen.

Det handlar också om att utgöra ett alternativ beträffande demokrati, kultur och moral.

Redan det som hittills hänt inom Sverigedemokraterna räcker och blir över.

Mattias Karlsson borde inse att det enda möjliga är att han nu träder tillbaka.

Partiet har ju en vice ordförande – låt honom ta över!

rumsrenrj2
Även Richard Jomshof  borde nog för partiets bästa träda tillbaka som partisekreterare. Riksdagen har redan sju politiskt korrekta partier.


Mer

http://www.marikaformgren.se/#post70

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/13/karlsson-i-taket/

https://janmilld.wordpress.com/2015/04/11/ny-partisekreterare/

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/17/identitar/

https://janmilld.wordpress.com/2014/12/14/fy-bubblan/

https://janmilld.wordpress.com/2014/12/07/vad-ar-fascism/

https://janmilld.wordpress.com/2012/10/13/nolltolerans-mot-vad/

https://janmilld.wordpress.com/2012/10/15/vilka-utesluts-ur-sd/

https://www.motgift.nu/2015/04/mattias-karlsson-sverigedemokraterna-ska-inte-ha-nagon-interndemokrati/

https://www.youtube.com/watch?v=86ohzlsKngQ

https://www.youtube.com/watch?v=RzQQYqyuj7k

Annonser

9 svar

 1. AvP har publicerat en konstig artikel som känns tendentiös:

  http://avpixlat.info/2015/04/15/sdu-och-expo-i-maskopi-mot-sd/

  Jag har svårt att ta ställning, känns förvirrande. Det enda som är klart är att EXPO är unkna, men det visste vi redan!

  • En person som heter vv Heidenstam postade en förklaring i kommentarsfältet som det lönar sig att leta reda på.

 2. Det handlar enbart om att Kasselstrand/Hahne hade en annan uppfattning i Palestinafrågan. Vi vet att det är så eftersom det var då som dessa började att systematiskt motarbetas. Kasselstrand skrev sedan vid ett senare tillfälle att han också ansåg det viktigare att man höll ihop och försökte stötta varandra inom SD istället för att omedelbart bränna av katapultstolen vid minsta avvikelse.

  Du gjorde en bra poäng i din förra krönika om att SD idag helt ha anammat samma språk som PK-stimmet. Det är ingen som helst skillnad att lyssna på Jomshof eller Löfven. Båda talar om rasister, värdegrund, tolerans och fascister. Enda skillnaden är att för Löfven är SD självt allt detta dåliga men för Jomshof/Karlsson & Co gäller det inte dem själv utan bara icke renläriga inom partiet.

  Jag lockas av Kasselstrand/Hahnes framtidsoptimism. De har gjort ett fantastiskt arbete som lockat mer än 5000 medlemmar och det jag sett av dem borde varje parti kunna vara stolta om man hade en sådan ungdomsrörelse. Med ungdomen kommer optimism men också viss omognad. Dock tycker jag att man agerar förvånansvärt balanserat och moget, trots att man har hela SD-ledningen mot sig. En SD-ledning som inte tycks backa undan från några metoder alls.
  Kasselstrand brukar använda ordspråket ”En för alla – alla för en”. Det är något i detta jag gillar. Så ska det vara inom ett parti. Så ska det vara i ett land som fungerar.

  Detta handlar, som sagt, inte om ideologisk avvikelse och någonting som man inte kan reda ut över en kopp kaffe. Detta handlar enbart om Kasselstrand/Hahnes avvikande uppfattning i Palestinafrågan. Varför är denna fråga så viktig för SD-ledningen att man är beredd att gå över lik för att förgöra de som inte delar deras uppfattning i frågan. Är SD ett Sverigevänligt parti eller kanske främst ett Israelvänligt? Frågan är allvarligt ställd.

  Jag delar din uppfattning att Karlsson/Ekeroth & Jomshof måste bort. SD kommer inte falla alls i opinionen utan dem. SD representerar en protest mot den förda politiken. Den protesten finns kvar oavsett vem som är ledare. Varför inte göra som miljöpartiet, dela på ansvaret.
  Exit – Karlsson vore allra bäst för både Sverige och SD.

 3. Wachtmeisters krönika! som efterrätt till Jan Millds varmrätt.

  • Tack för det tipset, Kalle!
   Noterar att Ian W skriver:

   ”Nå vad gjorde segrarna i 2014 års val, SD? Jo de bemödade sig om att bli rumsrena, dvs. lika slätkammade som de andra och betonar gärna att de inte är så där alldeles särskilt invandringskritiska och att de har många andra strängar på sin lyra. Precis som de etablerade partierna. Men se upp! Den röda varningslampan börjar blinka…”

  • Hans Putinskräck är trist…

 4. Råkade lyssna lite från Riksdasset igår onsdag, där SD:s Oscar Sjöstedt sa bland annat detta för att ställa sig in i ledet hos de övriga politiskt korrekta och svenskfientliga partierna, ”DET FINNS INTE PÅ VÄRLDSKARTAN ATT VI SKULLE STÖDJA PUTIN!”
  Putin har i alla fall gjort detta för att skydda sin befolkning från Monsantos (AshkeNazijudar, som bland annat skapade sin förmögenhet genom slavhandel) GMO.
  http://sustainablepulse.com/2015/01/03/russian-president-putin-signs-gmo-labeling-liability-law/#.VS8Jj5SsU-k
  När kommer den lille mannen med det uppblåsta egot, Löfven, att göra detsamma, aldrig skulle jag tro.

 5. Fakta: förbundskanslerna efter andra världskriget, Willy Brandt samt Helmut Schmidt var judar, som bytt namn.
  Finns kanske fler, men inga officiella källor på det. Någon påstod att Helmut Kohl egentligen skulle heta Kohn.
  Förbundskanslern Kiesinger var också troligtvis judisk, då Henry Kissinger också var från Tyskland men han amerikaniserade sitt namn. Han också. Varför? Judar påstår att det var pga antisemitism. Jag påstår att det var pga av att de vill mörka och undgå att kazarmafian håller på att slutligen ta över hela världen. Genom att kuppa till sig världsfinanserna, nyhetsrapporteringen, hjärntvätten från Holy wood (magiska spöt), politiken e t c.
  Vad händer då när Israel har blivit stort och mäktigt, när ingen kan strida mot dem?
  Det hemska i denna film, är att många nog inte fattar att detta troligtvis är sant, vad som sägs:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: