• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Löfven, statsminister

sltank2

”Vi har en utveckling som säkert skrämmer många människor. Vad är det för samhälle vi går till mötes. Vad är det som håller på att utvecklas?”

Så uttalade sig statsminister Stefan Löfven efter den senaste skottlossningen i Göteborg.

Ja, vad är det som styr utvecklingen? 

Kan det ha samband med folkutbytespolitiken?

Finns en koppling till pk-kulturen, korruptionen och bortskänkandet av Sverige? 


Vilka instanser har möjligheter att påverka? 

Var ligger ett politiskt ansvar?

Finns den svenska regeringen med i det sammanhanget?

I bloggtexten ”Guldläge för S!” efter valet listade jag viktiga problem för en ny regering att ta sig an. Grundreceptet var att söka hoppande majoriteter i riksdagen, inom område för område.

Dessvärre har  Löfvenministären hittills gjort det mesta fel.

inmalads

först band han upp sig för fast samverkan med Miljöpartiet, genom att ta med detta extremparti i regeringen

sedan band han upp sig för att aldrig kunna samverka med SD.


Stefan Löfven landar osvikligt i politiskt korrekta ställningstaganden.

Genomgående finns hos honom en böjelse att förväxla den verkliga situationen med en av honom önskad situation. Han blandar ihop  deskriptiva och normativa uttalanden. Dröm och verklighet flyter liksom samman för honom.Resultatet blir en benägenhet att slira på sanningen.

Tidigt har jag haft mina farhågor kring Stefan Löfven:


emu

1. Nej till kronan

Som ordförande i LO-fackförbundet Metall tog Stefan Löfven ställning inför Emu-omröstningen 2003. Han ville att Sverige skulle överge kronan, med denna argumentering:

”Vi har väntat i flera år nu och vet att euron fungerar samtidigt som vår ekonomi och lönebildning fungerar. Det är rätt tid, vi förlorar på att stå utanför och kommer att få vänta upp till tio år om vi säger nej nu.”


slut

2. Feminist

Vid sitt tillträde som partiordförande för Socialdemokraterna proklamerade han sig vara  ”feminist.punkt.slut”.

Som en konsekvens av detta har Sverige nu börjat tillämpa en ”feministisk utrikespolitik”.


karrtorp2

3. Demokrati i Kärrtorp

I Kärrtorp den 22 december 2013 manifesterades knappast för mötesfrihet och demokrati – personer från Avpixlat ville deltaga för att göra detta, men arrangörerna ”Nätverk linje 17”, tillät det inte.

Från scenen besjöngs våld mot meningsmotståndare, och dessförinnan hade en sådan fått en kniv i ryggen.  Detta förhindrade inte Stefan Löfven att inför kameran hävda att det var fråga om en ”demonstreration för demokrati”.


valdikiev

4. Demokrati i Kiev

Intervjuad i Agenda i mars 2014, kort tid efter kuppen i Kiev, hävdade Stefan Löfven att det rörde sig om ”den valda regeringen” och ”en demokratiskt vald regering”. Hur kunde det undgå honom att den demokratiskt valde presidenten drivits i landsflykt, för att inte riskera ett öde som Al-Gathafi i Libyen?


forandringen

5.  Valutslag i Sverige

Efter riksdagsvalet 2014 proklamerade Löfven att väljarna ”röstat för en förändring”. Detta var iofs sant, men inte på det sätt som Löfven gav sken av. Socialdemokraterna ökade sin röstandel med futtiga 0,35 procentenheter, medan Sverigedemokraterna ökade med hela 7,16 procentenheter. SD mer än fördubblade sin representation i Riksdagen och blev tredje största parti.


barnen-ny
6. Barn

Begreppet ”ensamkommande flyktingbarn” återspeglar sedan länge en grov officiell lögn i Sverige. I verkligheten rör det sig ju om unga män. Bakom denna stora rikslögn står Stefan Löfven på ett helt självklart sätt, manifesterat när han på bilden ovan poserar tillsammans med några av ”barnen”.


fascister

7. Nyfascister

Löfvens anklagelser mot SD för att vara ”nyfascistiskt” brister i åtminstone två avseenden:

•  Han vet uppenbarligen inte själv vad ”fascism” är, han har ju helt misslyckats i sina ansatser att förklara det.

  Han har inte klargjort på vilket sätt SD motsvarar denna anklagelse.

kievbildt

Om man i begreppet ”fascism” lägger en benägenhet att använda grovt våld i stora doser kan  den regim som tagit över i Kiev efter kuppen där i februari 2014 klassas som ”fascistisk”.

Till den regimen har Stefan Löfven nu lovat 100 miljoner dollar (i dagsläget 850 miljoner kronor) – pengar som kan medverka till fortsatta militära aktioner mot  civilbefolkningen i östra  Ukraina.


Vid Stefan Löfvens Kievbesök i mars 2015 blev det fasta handslag.

Kände de två en naturlig samhörighet, kuppmakare emellan?

hik


PS

Utrikesminister Margot Wallströms senaste uttalande, att inget samband skulle existera mellan islam och sharialagstiftning, får väl också tolkas som mer normativt än deskriptivt.

Dvs mindre som en beskrivning av ett verkligt förhållande och mer som ett försök av henne att mildra effekten av tidigare uttalanden.

Lövenministern vill inte hamna på Expos framsida, kantänka…

nyfobi

 


 


 Mer

Margot Wallström – en myt?

En svensk tragedi

I Bildts fotspår

Kuppen i Stockholm 2014

Löfvens kranka verklighet

8 svar

 1. Bra beskrivning;
  precis så hemsk är situationen nu…

 2. Tänkte inte på det.
  Den bilden var klockren.
  Roligt att få skratta lite i eländet.

 3. Haha…bra. Bilden med de ensamkommande ”barnen” är mycket talande. Faktiskt skulle det inte vara helt otänkbart att Stefan själv skulle kunna söka asyl som ensamkommande. Så himla långsökt är det inte faktiskt om man tittar på detta sällskap. 😉

  Stefan Löfven
  ”Vi har en utveckling som säkert skrämmer många människor. Vad är det för samhälle vi går till mötes. Vad är det som håller på att utvecklas?”

  Ja just det. Han tänker såklart på alla fascister, rasister, antisemiter, islam- och homofober som håller på att utveckla Sverige till ett skrämmande land. För att inte tala om alla hemska svenskar som näthatar på Internet. Mycket skrämmande, verkligen.

 4. Mer elände och så skrämmande att de flesta avfärdar det, för vetenskapsmännen vill ju oss alla gott, eller.
  Stephen Hawkins och Einstein har varnat för följderna med vad galningarna i Schweiz (vetenskapsmän från flera länder, inklusive Sverige, samarbetar i detta (undergångs)projekt, och naturligtvis betalade av oss, boskapen.)
  This conCERNs us all.
  Titta och lyssna, på egen risk.

 5. Här satt man och tyckte att regeringen Reinfeldt var landets största katastrof sedan digerdöden men redan nu börjar man nästan sakna alliansen.
  Löfven, Romson, Wallström m.fl känns mer som några Prao elever än som ministrar.
  Läste om en svensk entreprenör som nu bestämt sig för att emigrera då han inte längre ser något hopp för landet.
  Skulle jag inte haft familj så skulle jag nästan överväga detsamma, en flytt till låt säga Ungern eller Tjeckien eller varför inte Ryssland?
  Finns många fördelar, vettiga politiker, låga skatter och ett samhällsklimat som främjar familj och traditionella värderingar.

 6. En statsminister som mixar dröm och verklighet och inte klarar av verkligheten måste skyndsammast sändas tillbaka till svetsfacket.

  Denna skeva verklighetsuppfattning kan liknas vid den personlighetsstörning som man finner hos maktmänniskor.

  Allt vettigt ledarskap vet att har du en maktmänniska i din organisation, så måste du se till att han a.s.a.p. akut avpolletteras från organisationen.

  Det finns nu i praktiken ingen funktion/tillsynsmyndighet som kan lyfta ut denne statsminister ur ledningen för organisationen företaget Sverige. De enda som kan effektuera denna akuta krissituation är folket; det kan agera i ett nytt val, vilket förhoppningsvis snarast kommer till stånd.

  //Dag Sr

 7. Återuppstånden intressant blogg:
  http://vansternationell.wordpress.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: