• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Kuppen i Stockholm 2014

talman

Är Sverige en parlamentarisk demokrati?

När s-ledaren Stefan Löfven efter riksdagsvalet 2014 fick talmannens uppdrag att bilda regering, då fick han först svara på talmannens fråga, om denna regering skulle ha utsikter att få sin budget godkänd av riksdagen.

Stefan Löfvens svar blev: ”ja”.

Därefter – inför riksdagens budgetomröstning – har Stefan Löfven uttryckligen sagt, att hans s-mp-regering inte skulle sitta kvar, om den inte fick sitt budgetförslag godkänt av riksdagen.

Ett egentligen överflödigt uttalande, kan tyckas. Det ligger i själva förutsättningarna för vårt parlamentariska system, att en regering i en sådan situation förväntas lämna in sin avskedsansökan till riksdagens talman, så att denne kan undersöka möjligheterna av att få fram en ny regering.

omrostn

Den 3 december 2014 röstade riksdagen.

Genom att Sverigedemokraterna – efter att partiets eget budgetförslag fallit – röstade för Alliansens budgetförslag,  fälldes regeringens budgetförslag. Det skedde med röstsiffrorna 182 mot 153.

sdledare

Nu kom ett nytt – och oväntat – besked från statsminister Löfven:

Regeringen skulle inte avgå, i varje fall inte direkt.

Anledning:

Ett extraval, nyval, skulle komma att utlysas den 29 december 2014 (det första möjliga tillfället, enligt konstitutionen). Detta riksdagsval skulle hållas den 22 mars 2015.

s-mp

Vi var många som häpnade – men snart framförallt jublade – över detta besked.

Som SD-ledaren Mattias Karlsson formulerade saken: detta nyval skulle i praktiken förvandlas till en folkomröstning om invandringspolitiken.

Det skulle kunna göras till en landsomfattande folkbildning kring invandringen.

Utsikterna för Sverigedemokraterna att lyckas bra i det valet kunde bedömas som påfallande goda, möjligen skulle partiet än en gång fördubblas. SD skulle efter detta nyval mycket väl kunna vara riksdagens i storlek andra parti.

Kanske var det här som hela Sjupartiet började få ”kalla fötter”.

3-alternativ

 yougov2

 


 

Stefan Löfven är ju en gammal fackboss. Han hann praktisera några veckor som svetsare, innan det blev en spikrak karriär inom LO.  Snart var han ordförande i Metall.

Den som haft negativa förväntningar på Löfven, att han skulle kunna komma att visa upp en provkarta av trixanden på demokratins marginaler, fick nu dessa infriade.

frdec

Än en gång krängde sig Stefan Löfven ur ett löfte.

Hur gick detta till? Hur bar han sig åt?

Den här gången hade han hjälp av sin företrädare som statsminister, Fredrik Reinfeldt – som gärna motarbetar SD-inflytande. Med dennes bistånd bakom kulisserna manövrerades December-Överenskommelsen (DÖ) fram.

Innebörden av DÖ var i sammanfattning att de fyra borgerliga oppositionspartierna förband sig att sluta opponera – de skulle inte motsätta sig nya budgetförslag från lövenministären.

Konsekvensen av detta blev att något nyval i mars 2015 inte längre befanns vara ”nödvändigt”. Nytt besked, alltså.

dok

DÖ signalerade att man inom Alliansen var ganska nöjd med löfvenministären, var inte angelägna om att ta över regeringsansvaret. Med Sverigedemokraternas stöd hade de fyra allianspartierna annars kunnat bilda regering.  Ett fortsatt stöd från SD hade de lätt kunnat tillförsäkra sig, bara genom att något litet hålla emot den pågående massinvandringen, mer än vad s-mp-alternativet representerade.

I mitten av januari hölls på begäran av SD en riksdagsomröstning  om misstroendeförklaring mot regeringen. Bara riksdagsledamöter från SD röstade för detta.

skojare

Vad som skedde i Stockholm i december 2014 kan sammanfattas som att Stefan Löfven genomförde en kupp. Utan den kuppen skulle Sverige sedan december 2014 ha haft en annan regering.

Vad har den kuppen kostat Sverige?

Mer om kuppmakare i nästa bloggtext.

svoro


Mer

http://samtiden.nu/12731/sd-ku-anmaler-lofven/

https://janmilld.wordpress.com/2015/01/20/december/

https://janmilld.wordpress.com/2014/09/16/valkommentar-3-guldlage-for-s/

Annonser

7 svar

 1. Bra artikel!
  Alliansen kastade in handduken, till trots att de kunde ha behållit makten.
  Så vilka är det då som styr världens regeringar och som söndrar dessa?
  https://m.youtube.com/playlist?list=PL19CD74783E390C65

 2. Statskuppen dec 2014 visade att 7-klövern endast är marionetter i en dockteater. Vem äger teatern? Vem skriver manus till deras teaterstycken?

 3. ”Är Sverige en parlamentarisk demokrati?” är bloggpostens inledande [retoriska] fråga. Och vi får en förnämlig utläggning om saken.

  Det allra enklaste direkta svaret är: NEJ.

 4. Det värsta av allt är att Stefan Löfven helt övergivit arbetaren. Han står på samma sida som Bilderbergarna nu. I USA var det alltid kapitalägarna på östkusten som önskade skeppa över slavar (något som i huvudsak judar sysslade med för övrigt). Under guldrushen i väst behövde man gruvarbetare och importerade massor av kineser för att få billig arbetskraft. På den tiden skedde detta under stora protester från arbetare och politiker som stod på vänsterkanten.

  Nästan i alla civilisationer som varit starka har de till slut fallit samman då man importerat slavar eller arbetare som till slut blev så många att kulturen helt gick under. Bara titta på Egypten, Grekland, Romarriket och idag ser vi hela den västerländska civilisationen kollapsa. Så här skriver Kerry Bolton:

  ”Den tidiga arbetarrörelsen insåg problemen med migration; nödvändigheten att inte vara beroende av utländsk arbetskraft, någonting som har bidragit till civilisationers undergång, från Egypten till den omvända kolonisationen av Europa. Ett samhälle som önskar behålla sin kulturella särart måste ha ett ekonomiskt system som bygger på att höja standarden för de som arbetar, inte på billig utländsk arbetskraft. Detta är något som arbetarrörelsen förstod redan för 100 år sedan men som betraktas som rasism av den moderna motsvarigheten, helt i överensstämmelse med globalismen.”

  Kerry Bolton, Babel Inc.

  Det som sker idag i Sverige är dock någonting helt annat. Det handlar inte längre främst om billig arbetskraft som behövs utan om att man vill krossa vare ursprungsfolk som bor i Europa. Man är på god väg att lyckas. Det finns något annat här än kapitalägarna som tidigare drev på migrationen. Det finns något mer utstuderat som drabbar alla västländer och som inte alls har med billig arbetskraft att göra.

  Vi kanske ser det mest tydligt i USA där Hollywood hyllar anti-vita filmer och propaganda. Propagandan når dock också Sverige då vi har en egen media som är på exakt samma våglängd som Hollywood.

  Här är en bra video som visar exakt vad som idag är drivkraften. Harvard ska var världens förnämsta lärosäte för högre utbildning ???????

  En amman bra sida som är tydlig med vad som pågår är

  http://www.davidduke.com

  I början tyckte jag han lät extrem men idag förstår jag att han är den som är normal i en annars fullständigt kontrollerad och extrem diskurs. Han har bra radioprogram som man kan lyssna på i arkivform. Kommer ett nytt varje dag. Hans material har delats typ 20 miljoner ggr så det är mycket seriöst det han tar upp. Har hittills inte hört ett enda påstående som inte haft fakta och källhänvisning.

  Snart kommer censuren på Internet. Agendajudarna vill inte att deras plan ska uppmärksammas. Den som uppmärksammar den kallas rasist och anti-semit.

  Idag, 21 mars, är det för övrigt ”Vita människans march”. Inget vi får reda på i Sverige eller som bör uppmärksamma, så klart. Det skulle vara rasistiskt, eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: