• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Identitär?

mkrd

SD-ledaren Mattias Karlsson har nu hamnat i ett mindre blåsväder.

Låt mig här först få sagt att jag finner Mattias värd stor uppskattning. Han har gjort väldigt bra ifrån sig i debatter, intervjuer och andra framträdanden. Utan konkurrens är han riksdagens mest begåvade partiledare. Han är också den bäste ledare som Sverigedemokraterna hittills har haft.

I likhet med många andra SD-aktiva har Mattias Karlsson varit med om fysiska övergrepp från våldsvänstern, som framgick nyligen i Granskning Sverige10.40 in i programmet.  Vilket ger en särskild relief åt Fredrik Reinfeldts hållning i en debatt på Publicistklubben dagarna efter riksdagsvalet 2010 – lyssna 6 minuter in i denna film.


imarke

I fokus för den aktuella konflikten mellan å ena sidan Motpol och Fria Tider, å andra sidan Mattias Karlsson och SD-ledningen, står begreppet ”identitär”.

En bekant fick mig att haja till då han menade att jag förmodligen av SD-ledningen kan uppfattas som ”identitär”.

I de banorna har jag ju aldrig själv tänkt, jag har haft bara en vag uppfattning om vad som kan ligga i det begreppet.

Om jag är ”identitär” så är det utan att själv ha varit medveten om saken. Och i så fall har jag nog varit ”identitär” alltsedan jag började aktivera mig politiskt i början av 1960-talet. Min hållning kan sammanfattas i tre punkter:

1. verkligheten ska ses utan skygglappar

2. vi svenskar finns

3. våra intressen ska värnas.

Skulle jag etikettera mig själv så blir det ”pragmatiker”: se till vad som är praktiskt, vad som kan fungera bäst.


bss

Den tidigare SD-parollen ”Bevara Sverige Svenskt” tycker jag bra sammanfattar vad vi ska eftersträva.

Hur förhåller sig SD-ledningen idag till den parollen?

Något som väcker frågor är Mattias Karlssons anklagelser mot Motpol för att vara ”nyfascistiskt” – ungefär som SD anklagas av s-ledaren Stefan Löfven.

Det kan väcka frågor på två plan:

1. Vad lägger MK då in i begreppet ”neofascism”?  På vad sätt motsvarar Motpol den beskrivningen?

2. Prioriteringen. Givet att det är viktigt att distansera sig från våldsideologier och våldsövergrepp – ska inte fokus ligga på de krafter som i praktiken utövar, uppmuntrar och möjliggör sådant – i Sverige och omvärlden?

Sådana exempel saknas ju inte.

rev


Mer

http://www.motpol.nu/oskorei/2015/03/19/kort-bemotande-av-mattias-karlsson/

http://www.motpol.nu/danielfriberg/2015/03/20/identitar-vardegrund/

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/11/briljant-sd-intervju/

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/05/sd-positioner/

18 svar

 1. Finns svenskar? har mäktiga personer inom MSM frågat retoriskt flera gånger. Jag orkar inte bli upprörd längre…

  Kanske behöver frågorna ställas på ett nytt sätt för att det ska klarna?

  http://newsvoice.se/2015/03/17/vem-stal-sverige/

  • ”En lydig snäll befolkning som alltid följer och lyder de bestämmelser som ägarens fogdar (myndigheterna) utfärdar och snällt utan att protestera arbetar livet ur sig och betalar sin skatt…”

   Detta påminner om Vilhelm Mobergs ”Rid i natt!”
   Den finns som film i fyra delar i SVT:s arkiv.
   Jag såg just del 1:
   http://www.oppetarkiv.se/video/1796574/em>

   ”Handlingen utspelar sig 1650 i och omkring Brändebol, en by där tolv självägande bönder har sina hemman. Bönderna ska betala skatt till slottsherren, men det har varit missväxt i två år, så alla har skatteskulder. Men skatterna drivs till slut in med våld.”

   I huvudrollen: Kjell Bergqvist

   • Jan, du och de flesta av dina läsare förstår det här ungefär på samma sätt och det i många år.
    Den glada överraskningen är när nya kommer till insikt.
    Bloggen Anthroposene och när ekonomen frågade ”vem stal Sverige?” och fick applådåska för det – då känns det som varm vårvind.

 2. Initialerna MK, fick mig att tänka på det här, men det har väl inget samband, eller https://www.youtube.com/watch?v=L1-XdIaSc9U

  Och lite ironiskt att Kjell Bergqvist gör rollen som en självägande bonde, nu går han ju maktens (PK-elitens) ärenden.

  • En god vän sa för en tid sedan att den svenska situationen (och även utrikes) är ett enda stort spel, där aktörerna intar olika roller beroende på spelplats, teaterstycke och inte minst beroende på publik! De byter roller hela tiden och spelar upp olika scener … …

   Jag har börjat tänka i de termerna, och det kan förklara varför t ex somliga vissa förfasar sig över våldtäkter i Indien men bortser från dem som inträffar i Sverige. Också varför manus i Sverige innehåller helt andra saker än i andra EU-länder.

   Man borde kanske kontakta en god spelanalytiker …

  • Exakt vad jag tänkte om denne falske man Kjell Bergqvist.
   Mitt flicknamn var Bergqvist men när jag tänker på denne Kjell blir jag riktigt ILSKEN.
   Han är en förrädare!!

 3. Håller med JM.
  Personerna bakom Motpol tycks vara en samling teoretiker som grävt ner sig i navelskådande ideologiska ”analyser”.
  Motpols argumentation/analyser har stora likheter med den gamla bokstavsvänsterns- om än med andra förtecken.
  Budskapet är virrigt och motsägelsefullt.
  En av deras medarbetare, Patrik Ehn, skryter med att han sedan många år medlem i Svenska FN-förbundet- en svenskfientlig organisation ledd av sossar.
  Någon som kan förklara vad gänget bakom Motpol egentligen står för på ett folkligt sätt ?

  • Stor förvirring för mig också – bra om Jan kan reda ut dina/våra frågor om Motpol, Svenska FN-förbundet (som borde förbjudas ha det namnet – hade blivit stämning om FN varit ett kommersiellt företag) och Patrik Ehn som jag tidigare i alla fall haft sympatier för. Rörigt minsann.

  • Låt Motpol få filosofera som de vill!

  • Svenska FN-förbundet är en av många skenheliga organisationer som syftar till att stärka NWO-diktaturen och försvaga det svenska folket.
   De flesta som läser denna blogg förstår det och för att informera resten av folket krävs ett helhetsgrepp om hur denna värld egentligen fungerar.
   ”Att se det som sker i det som synes ske”.

 4. Bra frågor som du ställer. Media definierar SD som fascister och använder Karlsson samma definition så får han inte många medlemmar kvar i partiet.

  I sanning är det en kuslig utveckling som SD nu har tagit. Man är vill helt klart vara en del av makten och etablissemanget. SD beter sig som ett mobbat skolbarn som gärna vill tillhöra gruppen men inte får. Man begår lätt själv dumma saker mot andra för att visa sig ”duktig” inför de som bestämmer. Sällan är det en bra strategi.

  Vad gäller de verkliga förbrytarna har tyvärr SD ställt sig på samma sida som dem. Jag tänker då på USA/Israel-axeln som startar konflikt på konflikt, krig efter krig och som genererar miljoner flyktingar som vi sedan ska ta hand om. Jag tänker också på sådana som EXPO och Barbara Spectre (Paidea). De som är de verkliga extremisterna men vars vänner tyvärr kontrollerar media. Även här tycks man det mer extremt att kritisera dem än att säga som det är.

  • Vad som förvånar mig är att SD-ledningen vill komma åt sina vänner och sympatisörer som t ex Fria Tider som nästan alltid stöttat SD.

   SD betraktar FT som ”högerextrem”, eller något ännu värre, helt utan saklig grund. Skillnaden mellan FT och Avpixlat/SD är att FT har en mer nyanserad objektiv inställning till Israel-Palestinakonflikten.

   Vi har 7 PK-partier i Sveriges Riksdag. Vi behöver inte ett till.

   • Ja, och det är tråkigt. Jag har ju själv gjort motsvarande erfarenhet, vad gäller både vitboksannonsering och tabloidutdelningar.

  • Tanken på kontrollerad opposition dyker allt oftare upp i mitt sinne…..

 5. Ända sedan bunkergänget tog över den nationella rörelsen har det varit falskspel under täcket.

 6. Fria Tider tar idag upp detta med Researchgruppen. Kollade igenom deras tidigare reportage om dem och jag ser det nu delvis i ett nytt sken efter att det nu kommit fram att också Mattias Karlsson sökt samarbete med EXPO.

  Kinnunen uttalande var inte alls emot Researchgruppen och dess uthängningar. Åkesson har också vid något tillfälle sagt att det inte spelar någon roll hur informationen kommer fram. Så nu Mattias.
  När man påbörjade sin s.k. nolltolerans så har man efter det rensat ut baserat på information som jag nu vill att vi funderar på.

  -Filmen om Järnrören. Det var Ekeroth som filmade. Inget hände med honom. Han satt säkert. Dock försvann Almqvist och Westling och någon till. Vem läckte filmen?

  -Den påstådda hackningen av databasen på Avpixlat där man kom över 6000 anonyma skribenter och deras e-postadress. Ett 10-tal uteslutningar lär ha samband med Expressens granskning. Kan databasen ha läckt ut av någon internt på Avpixlat?

  -Senaste förvecklingen där man försökte genom EXPO att få fram komprometterande material mot Hanhe’s styrelseförslag som EXPO granskat. Hur gick det till? Varför går EXPO SD’s ärenden?

  Är det bara jag som är konspiratoriskt lagd eller finns det fog att känna att det som skett med SD känns ”otäckt”?

  • Du problematiserar, Kalle – tyvärr med all rätt!

   Som det nu fungerar har makthavarna dubbelgarderat med hjälp av Sverigedemokraterna:

   • Partiet finns där, som ”det ena alternativet”, och suger upp det mesta av den opposition som finns mot massinvandringen.

   • Samtidigt är partiet extremt måttfullt, varigenom det (i kombination med sin paria-stämpel) blockerar för andra partier att intaga vettiga positioner kring invandringen.

   Det önskvärda hade naturligtvis varit att det funnes ett radikalare alternativ till SD, som kan samla en sund opposition.

 7. Nationaldemokraterna finns väl kvar. Men de är kanske FÖR extrema. Orkar inte läsa allt numera för att vara uppdaterad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: