• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

HBK

brandfara

Begreppet ”HBT” har vi nu gjorts bekanta med. Det ligger i linje med aktuella PK-föreställningar om att inga mänskliga raser existerar och att kön är bara ”sociala konstruktioner”.

Jag vill härmed introducera begreppet ”HBK”. Det står för ”Hot-Bilds-Konstruktioner”.

Ett aktuellt exempel på HBK är branden i Dawa-moskén i Eskilstuna den 25 december 2014. Direkt tolkades denna som anlagd – av ”islamofober” – och blev till avstamp för ett politiskt kampanjande.

Där innefattades skarpa fördömanden från olika löfvenministrar, moralkakor från Peter Wolodarski på DN och Willy Silberstein på SKMA samt fackeltåg, kärleksbombningar och andra manifestationer mot ondskan.

dnfan

Nu – långt i efterhand – avslöjas sanningen.  Det rörde sig om en olyckshändelse.  Muslimer i moskén hade alltså själva förorsakat branden.

Det finns några moment kring detta som stör mig!


1. Sanning och osanning

Jag tycker att människor ska vara ärliga, dvs söka sanningen och framförallt inte medvetet fara med osanning eller undanhålla sanningen.

Här finner jag för övrigt stöd i texten till en ”budkavle” i december 2014 från företrädare för olika religioner, inklusive islam. Där sägs:

”Som företrädare för olika religioner och trossamfund i Sverige tar vi bestämt avstånd från aggressivitet, hat och våld med religionens förtecken, både när vi blir måltavla och när det skapas i våra egna sammanhang. Vi vill i stället lyfta fram religionernas möjlighet att bidra till samhällsbyggande och demokratisk utveckling i Sverige och världen. I våra religioner finns en etik som betonar ärlighet, rättvisa, vikten av att bry sig om andra och att sträva efter det gemensamma bästa. Människor med olika religiös tillhörighet tror olika, men förenas i strävan efter det goda. Vi vill stå upp för religionsfriheten och Vägra hata!”

”Företrädare för olika religioner i Sverige förenas i detta ställningstagande mot religionsfientlighet, muslimhat och antisemitism.”

Det är ord som både jag och förmodligen de flesta läsare av denna blogg kan ställa sig bakom: ”en etik som betonar ärlighet”.  Vare sig man vill beteckna sig själv som religiös eller ej, kan man eftersträva en sådan etik.

Men har imamer och besökare i Dawa-moskén i Eskilstuna följt den etiken? De måste rimligtvis på ett tidigt stadium kan känt till att det inte rörde sig om något attentat, ändå lät de mediakampanjandet rulla på!


moske

2. Bara kärleksbudskap?

Men var det inte ett i grunden positivt budskap med kampanjande, som innefattar ”kärleksbombning”?  Vad kan vara fel med kärlek och att vägra hata?

Underförstått ligger samtidigt en skuldbeläggning och en föreställning av att det finns några som faktiskt hatar, som utgör ett hot och en fara.

Odlandet av fiende- och hotbilder kan bli självuppfyllande, genom att öka rädslan och skärpa motsättningar.  Efter Eskilstuna den 25/12 inträffade incidenter vid moskéer i Eslöv och Uppsala – var något av dem ett verkligt attentat, triggat av Eskilstuna?

Expos listning av påstådda attentat mot moskéer innefattade hakkors-klottret på ingången till Södermalmsmoskén, trots att förövarna uppenbart hörde hemma i AFA.

Okritiskt har detta använts i massmedia för att illustrera verksamhet från ”nazister”.

Regeringsledamöter bidrar med att peka ut sverigedemokrater som  ”nyfascister”.

En sverigedemokrat begick nyligen självmord pga mediadrev.

Ett självmord inträffade förra året också inom Röda Korset, genom en alltför nitskt och slentrianmässigt driven politisk korrekthet.

hatasd


 

3. Mönster i kampanjande

Till bilden hör att det svenskfientliga drevandet utifrån icke-attentatet i Eskilstuna ingår i ett mönster.

Ett exempel är gängvåldtäkten på en finlandsfärja, där förövarna lögnaktigt presenterades som svenskar.

Ett annat är afrikanen som blev misshandlad på en gångbro. Också där förmedlade massmedia bilden av att svenskar skulle vara förövare (”hatbrott”), när det i själva verket var utomeuropeiska invandrare.

*OBS LITEN WEBBBILD*

Konstruerandet av falska hotbilder kan ge en felaktig verklighetsuppfattning, ägnad att skärpa motsättningar och i värsta fall generera verkligt våld.


Mer

http://www.friatider.se/svenska-folkets-h-n-mot-makten-inga-frit-ser-p-v-ra-gator

http://petterssonsblogg.se/2015/03/09/islamska-dawa-centret-fortsatter-lognen-om-moskebranden/

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/09/brandfara/

https://janmilld.wordpress.com/2014/07/07/korsfastelser/

https://janmilld.wordpress.com/2014/07/28/false-flag-2/

http://nyheteridag.se/har-ar-sex-bilder-som-visar-mediernas-rapportering-om-moskebranden/

10 svar

 1. Det kanske var en fritös som de elaka nazisterna i lönndom sålt till muslimerna. De borde då istället har valt judar som måltavla. Men kanske är det inte Koscher med friterad mat?

  Ett annat tänkbart scenario är att samtidig som fritösen tog fyr en nazist exakt i samma stund kastade in en brandbomb där fritösen samtidigt tog sig så att dessa förstärkte varandra. Det var säkert en sådan där outbildad ung arbetslös fascist som inte vet skillnaden på en moské och en synagoga.

  Återigen det vore bra om det står instruktioner på arabiska så att nästa gång fritösen inte tar fyr och att man då också kan skriva i instruktionen att man bör hålla sig till sanningen. Det brukar löna sig för en själv också i det långa loppet. Så det är lika mycket för din egen skull. Kommer nu att tänka på journalister. Vad har de för värdegrund?

  Nu ska vi se vad de säger på journalisthögskolan, vad är deras heliga ord, som funnits sedan hundra år och som så många fantastiska journalister följt genom åren? Här kommer det!

  Journalistens första förpliktelse är mot sanningen.
  Journalistens första lojalitet är till medborgarna.
  Journalistens disciplin är verifiering.
  Journalisten måste hålla sig fristående från dem som ska bevakas.
  Journalisten måste agera självständig bevakare av makten.
  Journalisten måste ge ett forum för öppen kritik och kompromiss.
  Journalisten måste sträva efter att göra det viktiga intressant, och relevant.
  Journalisten måste hålla nyheterna överblickbara och proportionerliga.
  Journalisten måste tillåtas följa sitt personliga samvete.


  Ja du Jan vad säger du: Hur många rätt får de svenska journalisterna?

  • Ärligt talat så tar jag allt mindre del av svenska massmedia – ett sätt att må bättre. Jag håller mig numera mest till nyheter på webben, samt Nya Tider.

   Läste just en bra text av Peter Harold: https://peterharold.wordpress.com/

   Svenska journalister har några sjuka ambitioner att agera som ”förkläden” åt oss, vi betros inte att som medborgare kunna klara av att hantera sanningen. När brott begås får vi – som i det forna Sovjetunionen – försöka läsa mellan raderna om vad som hänt.

  • Efter att ha funderat litet mer på saken så blir nog min slutsats att journalisterna – som det idag fungerar i Sverige – främst ägnar sig åt att bevaka och försöka uppfostra folket.

   • Möjligen har nu utredarna hotats att ta tillbaka fritösutredningen och gå tillbaka till ruta 1.
    Möjligen har någon förnekat att det öht fanns en fritös i det aktuella köket – och därmed omöjliggörs att en sådan kan ta eld.
    Möjligen bör polisen i fortsättningen klara av alla moskébränder genom att inte utreda dem utan bara förklara: Det var Guds hämnd därför att … … …

  • Journalistens första förpliktelse är mot sanningen.
   (Journalistens första förpliktelse är mot osanningen?)

   Journalistens första lojalitet är till medborgarna(
   (Journalistens första lojalitet är mot ägaren?)

   Journalistens disciplin är verifiering.
   (Journalistens disciplin är skapandet av dimridåer?)

   Journalisten måste hålla sig fristående från dem som ska bevakas.
   (Journalisten måste hålla sig i symbios med dem som ska bevakas?)

   Journalisten måste agera självständig bevakare av makten.
   (Journalisten måste agera osjälvständig försvarare av makten?)

   Journalisten måste ge ett forum för öppen kritik och kompromiss.
   (Journalisten måste förhindra att öppen kritik och kompromiss ges utrymme i offentliga forum?)

   Journalisten måste sträva efter att göra det viktiga intressant, och relevant.
   (Journalisten måste sträva efter att göra det oviktiga och betydelselösa intressant och relevant?)

   Journalisten måste hålla nyheterna överblickbara och proportionerliga.
   (Journalisten måste se till att hålla nyheterna oöverblickbara och oproportionerliga?)

   Journalisten måste tillåtas följa sitt personliga samvete.
   (Journalisten måste tillåtas att inte följa sitt personliga samvete?)

   • Ja du har rätt. Det är alternativ två som stämmer för alla frågorna. Således är de inte journalister men vad ska vi kalla dem då? Statister, propagandister, kulturmarxister eller kanske Wolodarskister?

 2. Reblogga detta på Lidenkatten.

 3. Det som skrämmer mig mest är när de som på bilden ”2. Bara kärleksbudskap?” använder INFANTeriet, dvs barnsoldater i främsta ledet för att föra fram sina ”kärleksbudskap” om ”öppenhet”, ”tolerans” och ”antirasism”.

 4. Säger ju en hel del om muslimerna att de inte tidigt gick ut i offentligheten och berättade som det var!! (även om utredningen nu kanske inte ännu är klar).

  Nu får vi en bekräftelse på att de ville vinna politiska poäng, att de möjligtvis har en agenda uttalad i moskeer.

  Jag utgår ändå från att de inte avsiktligt låtit den överhettas, att moskeen var rejält försäkrad, de räknade kallt med mediedrevet och polisens tystnad, så illa får det ändå inte vara.

  Tror nog annars att många muslimer är så intelligenta att de vet hur de ska spela och sätta igång drevet (fallet med Röda Kors kvinnan).

  Vi får räkna med en hel del skådespeleri från det hållet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: