• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Oseriös granskning

*OBS LITEN WEBBBILD*

Gårdagens program av SVT:s «Uppdrag Granskning» handlade om «islamofobin» i Sverige.

Det föll in i vad som alltmer framtonar som ett mönster: 

Oavsett vad som hänt, oavsett vem som gjort vad mot vem, så ska det pekas finger mot «högerextremister».

• När lövenministern Alice Bah Kuhnke skulle kommentera avrättningarna i Paris så hamnade hon vid att det fanns sverigedemokrater invalda i den svenska riksdagen.

•  När Mona Sahlin ska «samordna» arbete mot «våldsbejakande extremism» så är hon helt förutsägbar: huvudproblemet är grupper som inte visat sig våldsamma…  Helt vilse i pannkakan! (PS: Mer om sahlinismen här)

•  På det spåret ångar nu SVT-redaktionen vidare. Återigen visas okritiskt en bild på dörrarna till en moské. Någon har kluddat dit ett stort antal fula hakkors.

Javisst! Men vem eller vilka?!?

Hur sannolikt är att de skyldiga skulle vara nazister?

• Är det överhuvudtaget belagt att vare sig SMR eller någon annan gruppering som kallas sig nationalsocialistisk skulle ha den typen av verksamhet på sin repertoar?

• Om verkliga nazister skulle måla hakkors, skulle de då inte klara av att måla rätt från början?

På bilden här framgår ju med all önskvärd tydlighet, att man först misslyckats, för att sedan måla över sin egen målning.

*OBS LITEN WEBBBILD*

Återgivande av en bild som denna från UG-redaktionens sida väcker ju frågan: tror de själva att nazister har stått för detta kluddande?

Om ja – då brister de uppenbart i omdömesförmåga!

Om nej – då ägnar de sig åt medveten desinformation!

Om de som sannolikt stått för kluddandet i själva verket är s.k. antifascister – är inte det värt att notera?!


Detsamma gäller då man kommer in på moskébränder:

Branden i Eskilstuna på Juldagen beskrevs av både polis och media direkt som ett attentat, snart framkom dock att det rörde sig om en olyckshändelse, tydligen vållad av någon muslim.

Detta måste man på moskén från första början ha känt till – ändå höll man god min och lät sin moské ”kärleksbombas”.

Detta granskades inte av «Uppdrag Granskning», istället vidarebefordrades okritiskt en ensidig bild kring moskébränder.

eskilstuna


Redan användandet av ett epitet som «islamofobi» är oseriöst.

Begreppet indikerar ju att envar med kritiska synpunkter på massinvandringen av muslimer till Sverige, eller på muslimers agerande, är att klassa som mentalt störd. Dessutom är begreppet luddigt.

Grundproblemet är ju att så många svenskar känner en desperation och frustration över utvecklingen. Känner sig svikna, överkörda och trampade på. Känner att mattan rycks undan fötterna på dem. På goda grunder.

Underligt vore väl om inte detta genererar negativa känslor!

Och det blir inte ett dugg bättre av UG-program som detta.

Fast en detalj flimrade faktiskt till i programmet, när en telefonintervjuad svensk kvinna uppgav något om nivån på sin pension (inte många tusenlappar!).


offerkofta

Ett annat moment som kan bidraga till ökade motsättningar är alltför många muslimers offerkoftande. En ofta både överdriven och förmodligen spelad lättkränkthet. Sådant kan reta många svenskar, helt i onödan.

Detta fenomen uppmuntras genom en lagstiftning med slagsida, den om «hatbrott». En typ av brott som har svenskar bara som förövare, inte som offer.

Löfvenminister Löfven talade på förintelsedagen om 5.500 hatbrott i Sverige varje år. Siffran för misshandelsfall är dock närmare 90.000.  I hur många av de fallen hade förövaren utländsk bakgrund medan offret var svensk? Det får vi inte veta.


Ett annat moment i UG är språk och klass.

Svenskar ur arbetarklass, med bara lägre utbildning och ovana vid politik, kan ha svårt att formulera sig. Samtidigt letar journalister ofta efter vad de finner olämpliga ordval, hänger gärna upp sig mer på yta än på realiteter.


Sedan kan ju jag vara mindre bekväm med SD:s extrema israelvänlighet, känner att här kan lura en biagenda mot islam och muslimer i allmänhet, som jag inte ställer upp på.

Detta knyter an till WTC och USA:s ”krig mot terrorismen” – mer om det i senare bloggtexter.

dodade


Läs/se mer

https://janmilld.wordpress.com/2014/07/28/false-flag-2/

https://janmilld.wordpress.com/2011/12/17/tva-filmer-2/

https://www.motgift.nu/2015/01/lat-inte-media-komma-undan-med-logner-och-skendebatter/

10 svar

 1. Lyssnade på din intervju i Motgift. Imponerad!

  Ditt förhållningssätt liknar väldigt mycket Henrik Palmgrens. Viljan att veta och att inte låsa fast sig om man får information som överbevisar det man för närvarande tror på.

  Vi söker alltid att bekräfta det vi tror på, det är bara naturligt. Det blir först fel när man har en AGENDA såsom Expo eller DN och sedan enbart pumpar ut information som stöder den redan förutbestämda agendan. Då är man helt blind och döv för motargument.

  DN och SvD är därför inga stolta svenska tidningar med traditioner att söka efter svar och med öppet sinne utforska verkligheten utan rena propagandaskrifter som ingen borde betala för. TV4 och SVT är ännu värre.

  Jag tittar inte på dessa program så kan inte uttala mig om islamofobin.

  Det enda jag vet är att mångkulturalismen är farlig för till skillnad från andra ismer som visat sig inte fungera kan vi inte bara starta om som ett folk utan vi ersätts för evigt.

 2. http://spirituallysmart.com/muslim.html
  Jag tycker så synd om de sk kärleksbombande personerna, som de på bilden ovan, men mest synd om dessa bombade/sheeples (”Sheeple are people that follow blindly and never question their leaders. Their simple motto is ”Follow the Asshole in front of you”) personers barn.

 3. Uppenbara false-flag-operationer och olycksfall i köket till en moské som bevis på ”islamofobi” imponerar inte direkt!

 4. Brukar undvika att se Uppdrag granskning pga av deras partiskhet. Kanske ska ta och se veckans avsnitt ändå.

 5. Mona Sahlin är helt ute och cyklar. I din länk Janne ”vilse i pannkakan” kan man höra henne i debatt med Devin Rexvid angående återresta jihadister. Sahlinskan åker på motstånd som hon inte kan hantera och blir helt rabiat. Mycket underhållande och visar vilken låg nivå PK-folket håller. Hon som skulle ta debatten med invandringskritiker, SD och alla främlingsfientliga klarar inte en enkel debatt om hanteringen av jihadister som kommer tillbaka till Sverige.

  När det gäller attentat med målade svastikor på diverse byggnader tvivlar jag starkt på att det skulle vara ett verk av SD, SMR eller andra som är kritiska till invandringen. Stilen att lägga visitkort påminner starkt om AFA:s sätt att markera revir och eller sprida hatbudskap. Desutom är de överklottrade första försöken ett bevis på att konstnären inte vet åt vilket håll hakarna ska gå för att bli korrekt, alltså en icke insatt person som misstog sig.

  TV program har jag svårt att kommentera då jag förpassat TV:n till skroten och upphört med lincensbetalningen.

  Vi diskuterar false flag op rätt ofta så jag ska dela ett klipp som fick mig att höja på ögonbrynen lite. Men (nästan) inget förvånar en längre.

  Håll till godo!

  • haha bra….ser också ut att vara äkte….om man tänker på att läpparna rör sig precis såsom orden…att det stämmer vet vi men att det också skulle sägas rakt ut är intressant.

  • En koncis lektion av nutidshistoria! Denna film borde ingå i historieundervisningen på grundskolans högstadium!

   Eller finns historieämnet fortfarande kvar på schemat i svenska skolor?

   • Lektioner i skolan, om det nu bedrivs sådana längre, är väl en orgie i kulturmarxism, genustrams och minoritetsideologi. Värdegrund mässas väl regelbundet med minst en dos om dagen.

    På sextiotalet blev vi tränade i kritiskt tänkande genom hela grundskolan.

  • Här kan också tillfogas – beträffande Mona Sahlins ansvarsbefriande av muslimer i Sverige som väljer att resa ned till Syrien för att IS-kriga – vad Nya Tider skriver (nr 5/15):

   ”S-profilen avstod dock från att avslöja hur hon kommit fram till att många av IS-krigarna ‘inte kunde föreställa sig’ att en organisation som är känd för sin extrema brutalitet och grova övergrepp mot civila skulle kunna vara brutal eller begå övergrepp mot civila.”

  • Ostrovsky, a former Mossad agent, says its motto is “By way of deception, thou shalt do war”.

   Vet du vad en sayanim är? Det är hebreiska och betyder Hjälpare. Enligt den fd Mossadagenten Victor Ostrovsky finns det miljoner av judiska sayanim som frivilligt anmält sig till Mossad som Sayanim.

   Läs boken på länken:

   https://jewise.wordpress.com/2009/02/10/victor-ostrovsky-a-former-mossad-two-books/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: