• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Blockopinion

utur

«Blockpolitik» har vi ju hört talas om. Det är vad vi haft i Sverige alltsedan krigsslutet 1945.

Här vill jag reflektera kring vad som skulle kunna kallas «blockopinion».

Med det menar jag hur åsikter i helt olika frågor kan tendera att komma tillsammans/separeras på ett irrationellt sätt.

Jag tänker närmast på två ämnesområden:

1. Fredsfrågan. Synen på Ryssland och svensk anslutning till NATO.

2. Invandring, svenskhet och mångkultur.

De är båda som isolerade paket, där det första är inmutat som «vänster», det andra som «höger».


På mina webbsidor har jag  flitigt använt bildmontage som signalerar en kritisk inställning till NATO.

nato1

Sakligt sett baserar sig detta på:

1. NATO:s roll

Globalt spelar NATO en aggressiv roll.  Jag syftar då på

a) Expansionen österut, genom många nya medlemsstater.

b) Kuppen i Kiev förra året, med en ytterligare framflyttning närmare Moskva.

natoexpansion

2. Sverige och NATO

En svensk NATO-anslutning skulle öka vår osäkerhet.

a) Det skulle inte minska risken för ett storkrig, men det skulle göra Sverige till en mer självklar måltavla för Ryssland vid ett sådant krig.

Särskilt oroande i en tid då vårt samhälle gjorts så sårbart – en kraftig EMP-puls över Sverige skulle plötsligt kunna lamslå det mesta av vår elektronik.

b) Som NATO-medlem kan vi vara förpliktade att deltaga i krig som vi annars kunde ha hållit oss utanför.

När jag söker på webben efter liknande bilder som mina NATO-montage, då hamnar jag bland olika vänstersidor, från kommunistiska eller socialistiska organisationer.

För att leka med tanken att söka politisk samverkan med dessa – skulle då finnas en chans att få med även invandringskritiker?

Utbredd är en russofobi, helt i linje med den massiva antiryska propaganda som pågår i våra massmedia. Ämnet fred har också kommit att associeras med flum och mupperi.

Skulle ens dessa vänsterorganisationer vara intresserade, om det gällde att i fredsfrågan samverka med ”rasister”? Det är nog mindre sannolikt!


nedmonterat

Eller om vi  börjar i andra änden: 

Massinvandringen av bidragstagare och kulturfrämlingar till Sverige slår nu alla rekord. Man kan på goda grunder tala om ett folkmord.

Under alla omständigheter handlar det om en torpedering av välfärdsstaten, i raketfart.

Mot den bakgrunden borde det vara både sakligt motiverat och genomförbart att mot detta kunna mobilisera en bred front av motstånd.

Ämnet är dock sedan länge inmutat som «höger». Någon anslutning från vänsterfolk skulle därför knappast bli aktuell.vapenbroder

Något som fredsfrågan och invandringsfrågan tydligt har gemensamt är att de båda är föremål för en intensiv mediapropaganda och desinformation.

Skulle detta faktum kunna fungera som en slags brygga – att den som genomskådat medias medborgarfientliga roll på det ena området, kan bli mer öppen för att se igenom ljugeriet även på det andra området?


PS

Jag ser ju gärna på RT – Russia Today. Inte så att jag föreställer mig att de är felfria och alltid ger en riktig bild, men de utgör ändå en hälsosam motvikt till svenska etermedia (kring invandring är RT dock svajiga).

Det faktum att RT hålls borta från samtliga betal-TV-företags utbud i Sverige  (fri konkurrens?) är intressant. Eller hur?

rt


Läs/se mer

http://www.8dagar.com/2015/01/klarhet-i-invandringsfragan.html

https://janmilld.wordpress.com/2011/07/02/abdikerad-vanster/

https://janmilld.wordpress.com/2011/10/25/bombvanstern/

https://janmilld.wordpress.com/2013/04/11/vanstern-som-forsvann/

https://www.youtube.com/watch?v=D6tLt8N3ugQ

https://www.youtube.com/watch?v=FMv4Iryfyp0

15 svar

 1. Ja precis bra beskrivet Jan. Dessa två beröringspunkter å ena sidan fredssträvan och NATO-motstånd, å andra sidan ett motstånd mot galopperande invandring. Vänster respektive höger. Det är ändå samma mynt, som krona å klave. Den gemensamma nämnaren är det förljugna massmedierna i armkrok med politikerna och storfinansen. Beträffande SD är jag osäker på deras agenda, men är i nuläget vårt enda halmstrå.

  Jag konstaterar att storfinansen och våra agendajudar alltid har och har haft skärskild fäbless för att uppvigla ena parten mot den andre. Då har man stått i skymundan och orkestrerat hela baletten. Man tar parti för den endera sidan i en, oftast konstruerad konflikt för att vinna något i längden.

  MSM ljugmedia uppviglar vänster mot höger NATOkritiska grupper mot invandrarkritikiska grupper. Intressant tanke att söka förena både höger och vänster till att se samma sak, vilka som egentligen håller i taktpinnen.

 2. Bra frågor. Men hur ser vänstern på NATO-frågan. Linde och Sjöstedt från Vänsterpartiet håller fram det aggressiva Ryssland som en fara för freden i Europa. Även S har den hållningen och i riksdagen är det bara SD som har en någorlunda verklighetsbaserad syn på fred i Europa. Vilka är då de från vänstern som inte vill ha NATO i Sverige eller Europa? Ja det är nog desamma som vill förbjuda oss att tala eller finnas, som Milld skriver.
  Angående massinvandringen finns det i alla fall en kommunist dom vill stoppa den. Stefan Lindgren heter han och han menar att det är de stora företagen som tjänar på de lönesänkningar som invandringen ger upphov till. 8 dagar heter hans intressanta blogg.
  Men varför är det så svårt att få till en fungerande enighet kring dessa frågor? Halva befolkningen vill stoppa invandringen men ändå är det bara 13% som röstar SD. Är det media som har en så förkrossande makt över sinnena? Och vilka krafter är det som driver oss i riktning mot NATO? Vilka är dessa ubåtar? Inte ryska i alla fall. Skulle de vara så korkade att de sände in något över huvud taget i våra vatten. Frågan, Cui Bono; säger att det är amerikanska sändebud som gästar oss. Hade vår politiska ledning släppt ut ubåten i Hårsfjärden om den varit rysk? Knappast. Att Bonnier vill ha oss i NATO kan ingen tvivla på efter Wolodarskis skriverier. Ständigt denna media, för att travestera Ture Sventon.

 3. Rent allmännt känns det som om vänstern anammat mycket av det som tidigare sågs som höger. Vänstern ser idag inte USA som fienden utan istället Ryssland. USA är alltmer en kulturmarxistisk nation och med en halvvit president känner sig kulturmarxisterna bekväma med att stöda USA. Med tanke på regeringens erkännande av Palestina, verkar vissa vänstermänniskor dock ha kvar sin ”solidaritet” med palestinierna. Jag tror att den solidariteten är utdöende och att man inom sinom tid byter sida där också. Att vänstern avskyr Ryssland idag beror väl på att Ryska staten är patriotisk och har en sund inställning till homosexpropaganda.
  Märkligare än ovan är SD:s vurm för judar och Israel. Man undrar vad SD:s agenda är. Vill man vinna medias gunst med denna vurm?

 4. Delar helt analysen. NATO är den expansiva parten och världen skulle bli betydligt säkrare om man slutade med sin expansionistiska och interventionistiska politik.

  Ryssland är lite knepigt. Dela har man stora minoriteter i f.d. Warszawa-paktsländer. De är ofta inte särskilt pigga på att lära sig landets språk och kultur och upplevs inte sällan som ett problem.

  Man har dessutom ambitionen av en stormakt där man har ryska federationen där också muslimska länder ingår och som kan röra sig fritt i Ryssland. Moskva lär ha fått vissa problem med ökad invandring.
  Då måste man försvara mångkulturen om man önskar försvara federationen, precis som Marine Le Pen försvarar mångkulturen i Frankrike, eller rättare sagt rätten för forna kolonier att vara en del av Frankrike.

  Saken kompliceras av att många länder, t.ex. i Baltikum, behandlats illa av Sovjet och tidigare även ryska stormaktsambitioner. Man har även svårt att ompröva kommunismen på ett ”nyanserat” sätt.

  Samtidigt är Ryssland den enda riktiga motpolen mot NATO, nationalister och rysk-ortodoxa, d.v.s. rätt så traditionsbundna.

  • Bra att du problematiserar lite här,Kalle. I frustration över NATO:s expansionism, västmedias ensidighet och den svenska allmänhetens blindhet kan ju vara lätt hänt att man själv missar en del nyanser.

   • I grunden håller jag med dig. Är ofta inne på RT och Putin har verkligen vettiga synpunkter. Ryskorna föder också många barn så de ryska folket kommer inte försvinna. Putin har satt normen till 3 barn och många kanske följer den.

   • Ryssland befolkning minskade fram till 2009, då – första gången sedan Sovjetunionens kollaps – befolkningen åter ökade något.

    Vad jag här blir nyfiken på är aktuella siffror för nativitet i Ryssland jämfört med andra länder. Har du några sådana, Kalle?

 5. Inga siffror på nativitet tyvärr. Så insatt är jag inte. Kräver en separat utredning.

  • En ny folkräkning i Ryssland pågår tydligen.

   På Wikipedia fann jag denna information:

   ”Vid den senaste folkräkningen, som genomfördes 2002, hade Ryssland 145,2 miljoner invånare, varav 106 miljoner i de europeiska delarna och 39 miljoner i de asiatiska delarna. Enligt officiella befolkningsregister har landets befolkning minskat till cirka 141,9 miljoner invånare i början av 2010.

   Rysslands folkmängd har under många år minskat drastiskt till följd av ökade dödstal i relation till de minskande födelsetalen samt utvandring. En stabilisering har dock börjat märkas, och för första gången på länge ökade Ryssland sin befolkning under 2009. Den totala folkmängden ökade med 23 318 invånare mellan den 1 januari 2009 och 1 januari 2010.”

   Och denna bild, som visar att man har en bit kvar innan man är tillbaka på nivån från början av 90-talet:

   • Ryssland lämnar stöd till unga familjer, bl a kan de få statsbidrag med 40% vid köp av lägenhet, och det finns också ett mödrakapital med bidrag vid andra och tredje barnets födelse (motsvarande ca 80 000 vid tredje barnet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: