• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ytligt

frnorden

Ex-minister Fredrik Reinfeldt var ju uppe och flög för inte länge sedan, varvid han konstaterade att det finns stora tomma ytor i Norden (två minuter in på förra veckans fredagsbio). Därför bör Sverige kunna ta emot många fler utlänningar än vad som nu sker.

Som Reinfeldt såg/ser saken är det alltså areal som utgör begränsningen. Det handlar om hur många som får plats rent fysiskt. Med det resonemanget skulle en stor del av jordens befolkning kunna få plats på Gotland (ca 3.184.000.000 kvadratmeter)

gotland

Nog var det något som ex-ministern här bortsåg från.

Jag tänker då inte bara på behovet av föda och tillgången till odlingsbar mark. Jag tänker också att människor vill ha viss rörelsefrihet och tillgång till ett omgivande samhälle som fungerar.

Om detta blev vi alla påminda i dagarna, efter aktionen från en busslast asylsökande, som körts till Österstund. Det var ju inte vad de hade tänkt sig.

De var inte nöjda med att få sova under några granar, inte ens en f.d. militärförläggning med alla bekvämligheter dög.

Invändningar som jag snappat upp är:

• det är för kallt i Norrland

• man inlogerades alltför långt från någon större stad

• man kände otrygghet, då det i de jämtländska skogarna kunde finnas varg.

Se där ett inlägg i den svenska rovdjursdebatten…  Låt mig påminna om min film «Två projekt» från 2007. 

jamtland

 

Fallet Östersund är inte på något sätt unikt, dvs att människor som sägs ha flytt för sina liv, som vi svenskar räddat genom att ge dem en fristad, omedelbart uppträder som kravmaskiner. Så fungerade det redan för två decennier sedan.

Jag tänker på läkaren Eva Bergqvist, moderat, som 1988 fick en flyktingförläggning mittemot sitt hus i Kolbäck,  Västmanland. I en BGF-intervju  och i sin skrift «Granne med SIV» (SIV = Statens Invandrar-Verk), har hon redovisat sina erfarenheter. Bl.a. konstaterade hon hur unga afrikaner kunde  redan första dagen fråga efter närmaste diskotek. Eva Bergqvist finns även med 12.30 i denna film.

Vad som en gång bidrog till mitt eget uppvaknande i invandringsfrågan var tidningsartiklar om kosovoalbaner som 1992 på en herrgård i Koppom,  Värmland, demonstrerat sitt missnöje med login genom att två nätter i rad gå bärsärk och slänga ut möbler från övervåningen.

BGF-intervjun  med Kenneth Sandberg 1997 kom in på flyktingförläggningen på norra Öland, där man utverkade en särskild bussförbindelse till kommersen söderöver:

«Kenneth nämner ett exempel från 1992, då det kom extremt många asylsökande och mottagningsresurserna var överansträngda. Ett av de många ställen som togs i anspråk för att göras till flyktingförläggning var en attraktiv turistanläggning vid Byerum sandbad på norra Öland. För asylsökande var den dock inte attraktiv, den låg alltför långt från närmaste stad.

Så när en grupp asylsökande i Malmö skulle att sändas dit blev det en två dagars sittstrejk. De strejkande blidkades genom att en särskild ‘shopping’-busslinje upprättades mellan förläggningen och Borgholm.»


Det finns en pk-bild om asylanterna som «flyktingar», över vilka bomberna regnar och vilka aldrig hade annat val än att fly hals över huvud. Jag får ju inte det att stämma med denna kravfullhet och den direkta svenskfientlighet som många utlänningar i Sverige visar upp.

sdu


PS

De bussockuperande araberna i Östersund får nu tydligen sin vilja igenom.

Fria Tider:

«De asylsökare som under de senaste dagarna har ockuperat en buss i Grytan i protest mot det svenska vintervädret har nu gått med på att flytta in på asylboendet. Detta efter att Migrationsverket gett vika för deras krav.

Under ett möte med de arabiska männen på fredagsförmiddagen bedyrade Migrationsverket att de bara kommer att behöva bo på asylboendet i max tre månader och sedan förflyttas till en mer stadsnära miljö, rapporterar SVT Jämtlandsnytt.

Det var en lösning som asylsökarna uppenbarligen blev nöjda med, för de har nu gått med på att lämna den buss som de ockuperat sedan de anlände till Jämtland på nyårsafton.»

Merit Wager:

”Betänk också att när Migrationsverket låter ett trettiotal asylsökande diktera villkoren för var de ska bo medan deras asylansökningar behandlas, så riskerar de att det skapas en praxis, något andra asylsökande kan hänvisa till, när de inte heller är nöjda med sin inkvartering.”

Noteras kan också hur massmedia benämner asylanterna som ”flyktingar” – fastän deras ansökningar ännu inte ens hunnit behandlas. I svenska massmedia är lögnen rutin.

16 svar

 1. Jag följer allt du skriver. Du är väldigt bra. Hagge2130 twitter

 2. Allt de skriver är lögn, lögn och åter lögn. Efter moskébrasan i Eskilstuna går anklagelsemaskinerna på högvarv mot svenskar i allmänhet och SD i synnerhet, trots att bevis för att svenskar är inblandade saknas. Bra redovisning av att dessa kravmaskiner varit i gång tidigare och att det ingalunda är ett nytt fenomen.

  Jag flög över Syrien, Irak, Egypten, Saudi Arabien med hjälp av Google Earth och konstaterar att där finns det än fler öde områden som kan bebyggas av likasinnade för likasinnade. Med tanke på deras höga utbildning och allmänna know-how borde det vara en smal sak att ordna med konstbevattning i dessa områden.

 3. Tino Sanandaji sågar Dick Harrisson men även Fredrik Reinfeldt jäms med fotknölarna i ett inlägg på sin blogg. Det är en ren njutning att läsa! Rekommenderas varmt!

 4. Det sker tyvärr en avfolkning av landsbygden p.g.a. en dålig politik, stordriftsfördelar, automatisering och övergång till tjänsteproduktion.

  Varför bor det inte svenskar redan idag i skogen och skapar blomstrande samhälle och förökar sig? Vad är det som säger att araber/afrikaner ska klara att försörja sig på landsbygden när inte svenskarna klarat det?

  Om den mannen har fått min röst i två val…..idag skäms jag.

  • Det är inget att skämmas över. Vi gör de val vi tror på, sedan att de vi tror/trott på inte håller måttet kan man inte lasta sig själv för. Vi ska istället kräva svar av de som sviker, varför spottar Ni era uppdragsgivare i ansiktet. Du ska vara stolt i förvissningen att du gjort/gör det du tror på och anser vara rätt.

 5. Kul ändå att Jan och asylaraberna är på samma sidan i vargfrågan.

 6. Lite visdom så här på Söndagsmorgonen

  ”Allt som krävs för att ondskan ska segra är att de goda människorna inte gör något” Edmund Burke

  ”När onda män konspirerar måste de goda komma samman” Okänd

  Sedan en fabel som jag snappat upp när jag läst på Mike King’s alster om bl.a. andra världskriget på http://www.tomatobubble.com.

  Fabeln om mannen och lejonet

  En man och ett lejon hade rest tillsammans i skogen. De började skryta om vem av dem som var starkast och tapprast. Medan de trätte, passerade de en inskription i en sten som visade ett lejon som var i mannens våld. Mannen pekade på den och sade: “Se där! Hur starka vi är och att vi råder över djurens konung.” Lejonet svarade: ”Inskriptionen gjordes av en människa, eller hur?. Hade vi lejon gjort den skulle mannen visats som lejonets slav”.

  Lärdom: En berättelse råder, tills en annan tar över.

  Av Aesop & Edward Gibbon

  Något att fundera på under dagen 😉

 7. Högtflygande planer.

  Men, varför inte bussa alla s.k. asylsökande norr om Polcirkeln?
  På vintern är det ju ” halt kallt och mörkt” (stackars Lappar)

  På sommaren är det sol och ljust hela dygnet, mygg och knott.

  Kanske detta skulle spridas och avskräcka de flesta och problemet
  lösa sig själv?

  Dessutom kan vi ju sluta betala för eländet,(vem tvingar oss?)
  Enkla lösningar står bakom hörnet, skicka tillbaks de vilka boende
  mat förströelser, inte är tillfreds, lätt som en plätt!

 8. […] plötsligt. Man kan säga att han gick under jorden, även om han gjorde både en uppmärksammad flygtur och vissa mediaframträdanden med färgstarka […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: