• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Uppe i det blå

skyer på blå himmel
Fredrik «exet» Reinfeldt passade ju på att filosofera om invandring och arealer när han var uppe på en flygtur och blickade ner på Sverige. Den kvarvarande moderatledningen verkar även den vara uppe i det blå.

Det blir åtminstone två fredagsbiofilmer. Dels denna veckas «När ska (M) landa?», dels den påföljande och första fredagsbion år 2015 – «Moderater i analys».

Moderaterna står otvivelaktigen inför ett vägval och det är en öppen fråga vilken väg partiet väljer. I ena vågskålen finns partiledningen på riksnivå – verbal och fast i sin tro på invandringens välsignelse för Sverige.

mintegration
Destillerar man ur svadan från partiets migrationsansvariga Elisabeth Svantesson så framgår att det skulle kunna röra sig om en win-win-situation:
a) Sverige hjälper skyddsbehövande
b) de skyddsbehövande hjälper Sverige, räddar oss i en besvärlig arbetsmarknadssituation.

Bara fördelar för alla med den förda migrationspolitiken, alltså!

Varför ändra ett så vinnande koncept?

De problem som anförs i sammanhanget är inte på riktigt, de är bara skenbara – låter sig trollas bort genom en «bättre integration».
vagskal

I den andra vågskålen finns verkligheten runtom i landet och en stor grupp moderata kommunpolitiker, som inte kan trolla…

De lever i – och får ta ansvar för – den verklighet som deras kolleger i Riksdagen skapar. De förväntas att omedelbart finna bostäder åt Migrationsverkets plötsliga busslaster med asylsökande, och direkt ordna med skolgång för stora barnaskaror. Till det kommer akuta behov för sjukvård och tandvård, där redan resursknappa enheter också ska klara de nyanländas behov. Och dessa nyanlända bedöms ofta ha mycket större behov än den ursprungliga befolkningen, som därför hamnar långt bak i kön.

Den 10 januari ska Moderaterna alltså hålla en extra stämma:

• Där kommer Anna Kinberg Batra med största sannolikhet att väljas till ny partiordförande.

• Kommer hon att insistera på sin extrema linje kring ett öppet Sverige,  ska den migrationspolitiska överenskommelsen med Miljöpartiet «hedras»?

• Kommer Kinberg Batra dessutom  att lyckas trumfa igenom detta?

Australia Muppet Movie Premier
I så fall står Moderaterna inför svåra prövningar!

•  förtroendevalda och aktiva partimedlemmar kan komma att passiviseras eller byta parti

  fler väljare kommer att gå över till Sverigedemokraterna.

Skulle det av Stefan Löfven aviserade extravalet verkligen bli av under våren, då kommer (M) där att gå tillbaka och tappa ytterligare riksdagsmandat, det är min övertygelse.

Klarar 7-klövern att backa från extravalet kan Moderaternas fall uppskjutas till 2018, men blir då kanske så mycket tyngre, verkligheten talar ju för oppositionen.

Här kommer fredagsbio 9:


 

PS

I TV4:s morgonsoffa har Fredrik Reinfeldt än en gång uttalat sitt förakt för etniska svenskar.

Varmed han gör sig än mer till ett sänke för sitt parti.

Se vidare här och här.

sankem

7 svar

 1. Eftersom man efter den mångkulturelle antisvensken Reinfeldt valt den mångkulturella Batra, tror jag inte det är någon förändring i sikte som faller gammelmoderater i smaken.

 2. Vi har en statskuld på 1 290,7 miljarder kr. Kinberg-Batra anser tillsammans med många andra att vi är ett rikt land. Hade vi legat nära noll eller på plus hade jag kunnat hålla med.

  Moderatledningen flyger som sagt fortfarande i det blå långt från verkligheten ute i kommunerna. Flera ggr. i din film säger politrukerna att ”vi måste ge bättre svar på invandrings och integrationsfrågan”. Hur menar man då? Att ge bättre svar menar man då att man ska vinkla och ljuga bättre än hittils eller menar man att man ska berätta sanningen? Fömodligen det förstnämnda.

  Med denna (M) fortsättning efter katastrofen Reinfeldt har man redan stakat ut partiets utplåning där vi kommer att få se strömhopp över till (SD). Om det inte blir uppror i lägren där kraven på omlagd kurs kommer att dominera den inre debatten. Några floskelsprutor kommer ändå inte att kunna dölja verkligheten som den är utan sanningen om verkligheten kommer till slut att segra.

  Man säger att:
  1. Folk måste få fly från krig och förföljelse, alltså till Sverige.
  2. Vi har ett ansvar att ta mot alla som vill komma.
  3. Vi har ett underskott på arbetskraft, eller kommer att få det framöver.

  1. Varför måste de som flyr komma till Sverige? Räcker det inte med att komma ur den fara man anser sig befinna sig i, i sitt närområde. Om vi stoppade invandringen hit och la de resurser på hjälpbehövande i de grannländer syrier, irakier, somalier m.fl. befinner sig i skulle vi kunna hjälpa ca 100 ggr fler människor att överleva kriserna.

  2. Mot vem eller vilka har vi det ansvaret och vad händer om vi inte fullföljer det. Vem ska straffa oss. När ska svenska politiker ta ansvar för sitt eget folk

  3. Var finns underskottet av arbetskraft vi har en arbetslöshet på ca. 8% och en ungdomsarbetslöshet på 22% så det lär inte finnas behov av mer arbetskraft de närmaste 20-30 åren om ens efter det då i princip all industriproduktion har lämnat Sverige.

  Moderaterna tillsammans med övriga sjuklövern är på god väg att utplåna sig själva. Och i takt med att facken utesluter medlemmar som sympatiserar med (SD) sjunker kraften inom LO och sossepartiet. (SD) framgångar på bekostnad av de övriga har blivit ett i mångt och mycket ett självspelande piano. Orkestrerat av den samlade journalistkåren och de tossiga utspelen och anklagelserna från sjuklövern. Till detta har partiledningen inom (SD) skickligt utnyttjat attackerna från motståndarna.

  Muppetshow fortgår i den svenska politiska ankdammen.

  • ‘vi måste ge bättre svar på invandrings och integrationsfrågan’.

   Hur menar man då? Att ge bättre svar menar man då att man ska vinkla och ljuga bättre än hittills eller menar man att man ska berätta sanningen?”

   Dina rader här kan komma till nytta i fredagsbio 10 – tack för bidraget!

  • Det där med en statsskuld om 1 290,7 miljarder kr är ju en baggis – det är bara digitala siffror, som man lätt kan minska eller t o m få att försvinna.

   Det är inga verkliga pengar, sedlar eller mynt. Vi gör väl som amrisarna och skriver ut dem som pappers’notes’ och de blir omvandlade till … just papper. Lätt som en plätt.

   Jag önskar att det hade gått lika lätt att förvandla somliga vissa personer i landet till papper – pappersdockor som man kunde tutta ill pau eller doppa i en hink vann …

 3. Bra film. Vilka tragiska figurer. Nya M visade sig vara en dikeskörning. Reinfeldts politik att helt överge den Moderata politiken gav Alliansen makten i 8 år men sedan aldrig mer igen.

 4. Expressen rapporterar nu att det blir inget extraval.
  http://www.expressen.se/nyheter/klart-det-blir-inget-extra-val/

 5. Räven raskar över isen
  Räven raskar över isen
  och får vi lov och får vi lov
  att sjunga skratt olles visa

  God fortsättning på er alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: