• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

 • Annonser

Fredagsbio med Hägglund

hetpotatis

«En het potatis». Så heter veckans ordinarie fredagsfilm, som blir fredagsbio 8.

Ämnet är framförallt Kristdemokraterna och Göran Hägglund, med avstamp i detta  diagram. Enligt senaste Sentio skulle ju både Kristdemokraterna och Folkpartiet kunna hamna under 4%-spärren och åka ur riksdagen vid det nyval den 22 mars, som kanske blir av.

sentio

Sedan filmen i huvudsak var klar kom KD:s utspel om vissa åtstramningar i invandrings- och flyktingpolitiken. Det fick bli ett tillägg på slutet som kommenterar detta.

KD:s och Hägglunds insats ligger här på flera plan:

1.

För första gången signalerar ett av 7-klöverns partier åtgärder (om än måttfulla) som kanske skulle kunna påverka de heliga «volymerna» i tillströmningen av asylanter och anhöriga.

2.

Ökat tryck sätts på övriga partier inom 7-klövern att verklighetsanpassa sig.

3.

Hägglund säger ifrån mot journalisterna för deras fixering vid SD och «spelteori», kräver att de ska fokusera på de politiska sakfrågorna.

Här kommer filmen:

På en egen webbsida, med se-adress, finns fortsättningsvis samtliga fredagsbiofilmer samlade: http://www.fredagsbio.se

fredagsbion


PS

 

Annonser

9 svar

 1. KD är ju, som Jan Milld visar, hårt pressat av vikande väljarstöd. Då krävs radikala grepp, så varför inte försöka åka lite snålskjuts på SD:s framgångar. Man har panik nu, för att inte riskera utestängning från Riksdagen greppar man det absolut sista halmstrået, invandringsfrågan.

  Det är pinsamt att se PK-iterna kippa efter syre som en fisk på torra land om något man vetat om i 20-30 års tid. Nu när man själv med all sannolikhet drabbas då är det så dags att ta ton. Låt Er inte luras, som av FP tidigare en s.k. valteknisk fint för att inte åka ur. Vi har som sagt sett det förut och låt KD, FP, C, V och MP gå samma väg ut i kylan och begrunda Era missgrepp. Svenska folket har tröttnat på PK-ism, lögner, undanhållanden och odemokratiska metoder.

  Ni i PK-lägret kan vidare begrunda det faktum att Ni stöder våldsverkare som vapen mot oliktänkare, Ni applåderar i mjugg och tar inte skarpt avstånd från störande av mötesfriden eller våld, hot och misshandel av prsoner och partier som inte delar Er världsbild.

  Ni, som i tid och otid rabblar ”allas lika värde” och ”tolerans” låt det inte enbart vara läpparnas bekännelse utan visa det i praktisk handling. Då kanske Ni kan återfå respekt för Era åsikter.

  Men visst, Hägglund rev i åt journalistligan på ett sätt vi sällan skådat. Det var förvisso en bra markering men jag tvivlar på uppsåtet. Han sa i nästa andetag att vi ska fortsätta att vara en humanitär stormakt så jag vet inte hur den ekvationen ska gå ihop. SD är enda alternativet nu och 2018 sen får vi se om det kan utkristallisera sig något annat som är vassare.

  • Man kan ju undra vad Emma Henriksson – KD-kvinna i riksdagen – säger nu:

   • Emma Henriksson är nog så pass skarpslipad att hon vet när det är dags att vända kappan efter vinden. Det är ganska fascinerande att se hur PK-iterna samfällt blundar för SCB:s statistik. Alla partier i sjuklövern kommer att ändra kurs i takt med att väljarna flyr till SD. Det är bara en fråga om var smärtgränsen går.

 2. Reblogga detta på Lidenkatten och kommenterade:
  KD kanske vaknar till, förhoppningsvis de andra inom sjuklövern!

 3. Tänk om vi kunde bli av med de värsta asgamspartierna i riksdagen som KD och FP! Det vore något att fira då dessa partier inte står för något förutom att vända kappan efter vinden eller som FP att sälja ut Sverige till USA och krigsorganisationen Nato. Skulle vara skönt att slippa den flinande fånen Allan Widman som måste vara Sveriges sämsta på att dölja att han är en köpt propagandist.

 4. Jag ber till alla våra nordiska gudar Oden, Tor, Balder, Freja, Frigg, Gunn och Idun samt hundra gudar till att svenska folket nu vaknar.

  Om ni hör mig – låt det mullra och blixtra från himlen i 10 dagar! Jag lovar att bada i mjöd om jag blir bönhörd.

  • Dessa gamla gudar du talar om kanske t.o.m bjussar på mjödet om några av oss dör med svärd i våra händer. Hur hade människor under vikingatiden reagerat på ”ledare” eller ”politiker” som beter som våra ledare i våra dagar, Jag kan säga så mycket att jag tror ingen av dem hade levt och upplevt morgondagen om de gjort samma dumheter som dagens ”elit”/politiker.

   • Du och jag förefaller luta åt samma håll gandalfgra. Såg en uppgift om att 7.500 reservister borde / skulle? kallas in för repetitionsövningar. Varför det kan man ju undra? Anser att antalet inkallade som behövs borde uppgå till åtminstone det tiodubbla. För det ständiga ältandet och förhalandet av nödvändiga åtgärder som det allt värre läget i Sverige kräver löses inte med politiker som uppenbarligen tror att det räcker med ordlekar(retorik) för att styra landet. Det är effektivare att införa undantagslagar(krigslagar) varefter saneringen i vid mening kan börja!

 5. Ibland blir man ju bara så trött på all smörja med politiken, varför ska det inte finnas en enda förnuftig politiker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: