• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Riksdagis

riksdagis

Riksdag eller riksdagis – det är nu frågan.

Riksdagsledamöter från pk-partier beter sig som barnungar, kan inte följa tidigare gällande regler för hur anföranden inleds, för att manifestera ett missnöje mot SD och Björn Söder (Söder är alltså andre vice talman, ingår i ett talmanspresidium). Ett renodlat mobbingbeteende, som daghemspersonal skulle förväntas ingripa mot, om det vore ett vanligt dagis.

talman

Det hela började tidigare i höstas, då Vänsterpartiets Rosanna Dinamarca beslöt sig för att använda riksdagens plenisal som en demonstrationsarena. Detta kunde ske utan ingripande från riksdagens dåvarande talman, Per Westerberg.

pw

 

js

Inte heller visade partiledaren i Dinamarcas parti, Jonas Sjöstedt, någon integritet. Han lät henne hållas.

rd1

Nu kan cirkusen fortsätta.

Först med Dinamarcas oförskämdhet i talarstolen, riktad inte bara mot Björn Söder utan mot även talmansämbetet och hela riksdagen.

Direkt fick hon stöd i sitt agerande från både Miljöpartiets och Socialdemokraternas ledare.

Det senaste är att även andra riksdagsledamöter apar efter Dinamarca, och vägrar inleda sina anföranden med «Herr talman!» på svenska.

Detta gör man trots att upprinnelsen till protesten föregives vara att Björn Söder inte räknat samer, judar m.fl. som svenskar.

Vilket också väcker en fråga: hur, mer exakt, hade Björn Söder uttryckt sig i den DN-artikel som Niklas Orrenius skrev ?

Jo, så här:

«Kan man inte vara både jude och svensk, samtidigt?

Jag tror att de flesta med judiskt ursprung som blivit svenskar lämnar sin judiska identitet. Men gör de inte det behöver inte det vara ett problem. Man måste skilja på medborgarskap och nationstillhörighet. De kan fortfarande vara svenska medborgare och leva i Sverige. Samer och judar har levt i Sverige under lång tid.»


Läs mer

Absurd förvirring

Läkarna maktlösa

 

8 svar

 1. Enligt Karin Rågsjö (v) så erkänner inte Björn Söder ”alla människors lika värde”. Det uttalade hon flera gånger i Studio Ett den 17/12. För att uppnå lika värde så måste alltså alla i Sverige boende kallas svenskar vare sig de vill det eller inte. Om en same och jag är överens om att han är same och inte svensk så erkänner jag alltså inte honom som lika mycket värd. För att inte bli stämplad som rasist måste jag alltså insistera på att han är svensk. Hävdar man att inte alla svenska medborgare är att betrakta som i första hand svenskar är man enligt Karin Rågsjö en moraliskt undermålig människa. Den fråga som inställer sig är då, vad bottnar Karin Rågsjös åsikt i för människosyn?

 2. Snälle Jan, visa inte så ofta bilder på dessa degenererade dagisledamöter – jag mår illa. Deras agerande kan bero på rädsla och oförstånd men också på att de så gärna vill vara s k nyttiga idioter, vilket de antingen förstår eller inte har fattat. Har de någon människosyn öht förresten?

  Se hellre på rekommenderade Galenskaparna och Trögfattarföreningen på youtube – då får man åtminstone skratta lite mellan varven.

 3. Bra som vanligt Janne och visst är det intressant att se hur ideologiska blockeringar kan infantilisera och skapa total intellektuell dissonans hos dem som nu gör anspråk på att styra ”dårarnas paradis”. Jag la ut denna kommentar på några FB-grupper:

  Har jag missat något? Man kan vara svensk medborgare och samtidigt tillhöra en etnisk folkgrupp som finns i Sverige, som till exempel kurder och somalier, som nyligen invandrat, eller en inhemsk som samerna. I andra delar av världen kan uppenbarligen majoritetsbefolkningen tillhöra en folkgrupp, men varför inte i Sverige? Folkgrupper som är minoriteter i länder kan småningom assimileras eller utveckla parallella samhällen.

  Det som bör diskuteras är väl om vi vill ha ett samhälle eller flera i Sverige? Och hur mycket invandring av etniska/kulturella folkgrupper som det Svenska samhället klarar av för att fortsättningsvis vara ett Svensk samhälle? Den senare frågan tycks för närvarande vara omöjlig att diskutera utan att bli kallad för ”rasist”. http://lassewilhelmson.wordpress.com/2012/06/17/om-jan-guillou-etniska-svenskar-och-anknytande-fragor/

 4. Låt begåvningsreserven hållas, i brist på argument tar man till våld eller fånar sig. Ju mer barnsligheter sjupartiet håller på med ju, fler går över till SD. Sjupartiet saknar argument, saknar strategi och saknar det viktigaste, sanningen.

  Inte ens slipade journalister klarar sig utan stammar osammanhängande innan de tystnar. Sånt sker inte om man har argument, om man vet vad man pratar om. Journalister som tappar målföret som ett litet barn vet att de ljuger eller försöker ljuga.

  Om SD sköter sina kort väl är platsen som 2 största parti inom räckhåll och kanske kan bli det största partiet till valet 2018. Kommer sjupartiet mangrant att lämna Riksdagen i protest? Ska bli kul å se. Hjärnsläppen hos PK-iterna lär öka med kvadraten på SD:s framgång.

  Som sagt låt dem fortsätta att göra sig till sju åtlöjen, inte bara här hemma, utan även internationellt. De är trots allt SD:s främsta valarbetare.

 5. Vad jag kunnat få fram har Dinamarca aldrig haft ett fast jobb, endast lärarvikariat. Utbildningen till lärare avbröt hon vid riksdagsinträdet. Hon har varit mycket generös mot sig själv då det gäller resor under sin tid i riksdagen. Är detta månne något typiskt: ingen yrkeslivserfarenhet och missbruk av skattemedel?

 6. Moder Svea ligger uppfläkt som ett femkronorsluder och ropar efter mer. Hur mycket respekt det ger, visar Dinamarca med all önskvärd tydlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: