• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vändpunktens tid

vandpunkten

Så kan man ge en positiv ingång till det som nu sker: «Vändpunktens tid».

En mer kritisk vinkling kunde bli: «20 år försenat».

Redan när föreningen Blågula frågor bildades år 1995 fanns ett problem med en alltför omfattande och alltför problemskapande invandring.  Redan från start var ett krav från BGF att det svenska folket genom en folkomröstning skulle få en chans att ta ställning till den förda invandringspolitiken.

Nu kommer – helt fantastiskt! – denna möjlighet våren 2015. Detta tack vare å ena sidan agerandet från regeringen Löfven, å andra sidan agerandet från SD-ledningen.

Innan jag säger något mer, låt mig först få sagt att mitt betyg åt dagens SD-ledning med Mattias Karlsson i spetsen blir 100 poäng av 100 möjliga!

Med nyvalet den 22 mars kan jag se tre vinster eller möjliga vinster:

1. Det kan komma till stånd en bred folkbildning kring hela invandringsfrågan.

2. Svensk demokrati kan komma att i största allmänhet vitaliseras.

3. Antalet SD-mandat i riksdagen kan ytterligare öka, i bästa fall kraftigt.

hostlofven

Lyssnar man på Stefan Löfven så utgörs problemet av att andra partier inte vill samarbeta och inte tar ansvar, och att SD gör riksdagen till en «lekstuga».

Detta trots att han självt tidigt har deklarerat, att han inte talar med SD-företrädare.

Här vill jag tipsa om en ljudfil, «Tankar för dagen», på drygt fyra minuter, mycket värd att lyssna på. Carl-Otto Werkelid säger där bl.a:

«I min värld pratar man med varandra, inte minst med meningsmotståndare. Att lyssna och lära, förstå, analysera, käfta emot, bemöta argument, växa… är inte det en del av poängen med livet?

I riksdagen har 7 partier bestämt, att det åttonde, det ska man inte lyssna på, det ska man frysa ut.  Inte låtsas om, inte prata med.

Att vägra prata med demokratiskt valda riksdagsledamöter – är inte det farligt nära detsamma som att vägra lyssna till de hundratusentals väljare dom representerar? Hur klokt är det? Hur demokratiskt är det?»

I förra veckans fredagsbio tar jag också upp jämförelsen med situationen i Chile efter tiden av militärdiktatur där, med ca 30.000 avrättade eller ihjältorterade.  Där kan man verkligen tala om en «extremhöger», men trots vad denna medverkat till kunde vänstern i Chile senare föra en dialog med sina meningsmotståndare. Men i Sverige…!


 ictaket

Vad de senaste dagarnas händelser också ställer på sin spets är frågan om Socialdemokraterna. Är det ett parti som längre behövs i Sverige? Har det någon positiv funktion att fylla?

Hittills har jag föreställt mig att partiets problem till stor del är knutet till Stefan Löfven och Mona Sahlin. Efter att igår ha sett Ingvar Carlsson i TV-rutan slår det mig dock att problemet förmodligen går djupare.

Tillsammans med sin kompis Bengt Westerberg såg Carlsson Mattias Karlssons uttalande på SD:s presskonferens, om att SD ska försöka fälla varje regering som stöder sig på Miljöpartiet och vill fortsätta den nuvarande politiken med ytterligare ökad invandring.

Detta fick Carlsson att s.a.s. «gå i taket» av upprördhet. Suck och stön, usch och fy!  SD:s ställningstagande bekräftade enligt Carlsson att andra partier valt helt rätt spår, då de inte talar med SD-företrädare!

Ha då i åtanke att samme Ingvar Carlsson var statsminister för den s-regering som drev igenom Luciabeslutet, den åtstramning av asyleriet som drevs fram att av det år 1989 kom så många som 29.000 asylsökande.

Print

Motsvarande siffra år 2014 hamnar på det tredubbla. Men idag anser Carlsson att Löfvenregeringen gör helt rätt i att inte reagera på den nu pågående rekordinvandringen.

Så här motiverade Ingvar Carlsson Luciabeslutet, på den tid det begav sig:

”5 000 turkbulgarer har kommit till Sverige den senaste tiden. Inget annat land har tagit emot fler än 500. Miljoner turkbulgarer lever i den här situationen. Det har bara börjat, det som de har bestämt sig för: Vi ska inte leva i Bulgarien längre, vi åker till Sverige…

Det finns hur många människor som helst som skulle kunna komma in. Men om vi inte vidtar några åtgärder, utan bara låter detta löpa, kommer det att slå tillbaka mot de flyktingar som redan är här. Därtill kommer det som Anna-Greta (Leijon) säger – det här med turkbulgarerna är inte något isolerat fenomen, utan vi kan få människor från Estland, Lettland och andra delar av Sovjetunionen, som i vinter går över gränsen mot Finland. De har ingen mat – det går svälttåg helt enkelt, som i desperation börjar röra sig mot Skandinavien…

Det kan bli en situation som vi inte har sett maken till i modern tid. Detta kan vi inte utåt diskutera. Men jag håller med Anna-Greta…’”


Avslutningsvis:

Jag ska nu arbeta för att Opinionsbildarna får fram en ny tabloid, att finnas klar under januari. Upplagan blir beroende av dels hur många som anmäler sig att hjälpa till med utdelandet, dels vilka ekonomiska bidrag som flyter in.

Mer om detta kommer snart på Opinionsbildarnas webbsida!

logo


Läs mer

Öppet brev från Mattias Karlsson till Stefan Löfven

Extraval om 109 dagar

 

13 svar

 1. Lobba för SD i extravalet!!!

  • Absolut! Det må bli en ny signalkampanj!
   Vi kommer att behöva mångas hjälp med att få ut den nya tabloiden!
   Mer om detta snart på OB-sidan!

   • Mina känslor är ambivalenta på den punkten, därför att patrioter har i åratal kämpat för nationell politik och detta arbete har gett SD en rejäl skjuts framåt.
    Är SD tacksamma för den hjälpen?
    Erkänner de överhuvudtaget att deras lukrativa jobb arbetats fram av idealister som frusits ut?
    Det finns en del attityder i SD som gjort mig förbaskad!

   • På din fråga, Sofia, så har svaret iofs hittills varit helt klart: nej, man har inte varit tacksamma. Det är andra sidan ingenting jag begär.

    Däremot begär jag att SD inte ska aktivt motarbeta t ex spridningen av tabloiderna, vilket tidigare tyvärr har skett. Förhoppningsvis blir det annorlunda denna gång!

   • Svar till Sofia: Jag håller med dig men det går att utforma tabloiden på ett sätt som stödjer SD på ett sansat sätt. Syftet med tabloiden kommer om jag förstår saken rätt vara att göra svenska folket medvetet om problemen med invandring och skapa vägar mot lösningar. Där kan tyngdpunkter ligga på kritik av den förda politiken och att en kursändring måste ske men man behöver inte fjäska för SD för det. Sedan antar jag att det är så att tabloiden självklart kommer att gynna SD.

 2. Tänk om alla kloka svenskar drog åt samma håll…
  Önsketänkande tyvärr.
  Här är fler kloka synpunkter som borde varit implementerade i riksdagen för länge sedan;
  http://jinge.se/mediekritik/regeringskrisen-att-tala-eller-inte-tala-med-sd-det-ar-fragan.htm

  • Tack för länken, glad att jag fick nöjet att läsa och se videon med programmet. Inledande talare måste (?) judinna tänkte jag.

 3. Apropå Mattias Karlsson och presskonferensen i tisdags så har den framkallat starka känslor hos journalistkåren. Tobias Svensson kommenterar på ett fantastiskt sätt Publicistklubbens ordförande Björn Hägers artikel i Expressen om detta på tobbesmedieblogg.blogspot.se. Häger och flera av hans kollegor tycks ha lidit helvetets alla kval av att SD fick redogöra för sin syn på migrationen oemotsagda och utan att bli avbrutna! Detta var emellertid inga problem dagen efter när Löfvén och Fridolin hade presskonferens i Rosenbad!
  Även Mats Dagerlind har noterat journalistkårens ilskna reaktioner i en krönika på Avpixlat. Han förutspår att de kommer att få genomgå denna upplevelse allt oftare i framtiden!
  Ju mer journalisterna lider desto bättre kommer svensk politik och opinionsbildning att må!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: